Jose Sosa
Karakter
Her şeyden biraz biraz olan ama hiçbir şeyden tam olmayan bir ofansif ortasaha alıyoruz. Bakın 10 numara demiyorum. 29 yaşında duygusal ve tutkularıyla oynayan bir oyuncu. Çok uğraşıp da kazanamadığımız maçtan sonra Bilic'in yanında ağlarken bulabilirsiniz Sosa'yı. Ya da koşmuyorsa kimse takım arkadaşlarına bağırırken de bulabilirsiniz. Aşırı tutkulu aşırı duygulu bu anlamda bize uysa da tam bir bomba. Taraftar gazıyla çok farklı şeyler yapabiliyor o yüzden bizimle dokusu uyuşacaktır. Sosa'nın en önemli artısı lider karakteridir. Sahada ben daha 1 hafta önce geldim demeden önüne geleni yönlendirmeye çalışabilir zira Arda'ya pozisyon gösterdi kaç kez Atletico'ya geldiğinde ama itici değil bunu yaparken tam bir lider.
Teknik
Sosa hızlıdır ama çok çabuk değil. Yani uzun alanda depar atıp uzar dönüşleri çok çabuk değil Atiba ayarında diyebiliriz. Yaratıcılığı bu lig için üst seviyede desek doğru olur.
Burası çok önemli. Sosa'nın en öne çıkan özelliği pasları. Kilit pas yani final pasları çok çok iyi atan bir oyuncu. Oynatmayı çok seviyor zaten bir asistör ara pasları ve diagonal pasları Avrupa çapında bunu çekinmeden söyleyebilirim. Driblingi de aynı şekilde en az Töre kadar etkili olduğunu göreceksiniz.
Şutları çok iyi değil ama şuanki haliyle takımda duran topları kullanacak adamdır çünkü bizim elimizdekilerden iyi vuruyor topa. Markajı çok çok az yani Oğuzhan'dan farkı yok adam kovalamaz malesef.
Sonuç olarak çok iyi 10 numara alsak Oğuzhan'ı yerdik şimdi Oğuzhan'dan 1,5 boy önde bir adam aldık bu Oğzhan'ı motive eder diye umuyorum asla kötü oynadı diye eleştiremeyeceğiz ama çok iyi oynadığı maçların sayısı da az olacak.