Selam arkadaşlar,
Yorumların hepsini okudum, ve eleştiren arkadaşlar siz haksızsınız, size laflar hazırladım

Şaka bi yana benim için durum bu.
- Ersan ve Veli'nin alması gereken paralar EUR 1,00-1,10 milyon civarı (işte her sene %10 zamlı) artı maç başılardı.
- Cenk ve Necip'in alması gereken paralar EUR 700 bin civarı (işte her sene %10 zamlı) artı maç başılardı
- Mustafa'nın alması gereken para EUR 0,00 artı 0,00
- Bütün oyunculara, ortalama %15-20 civarı fazla verilmiş. Bu durum herkes gibi beni de rahatsız etti.
- Buradaki olumsuz arkadaşların genel görüşü şu şekilde "Veli, Ersan, Necip, Cenk, Pektemek bize aşama kaydedecek adamlar değil, o sebeple hızla yollanıp yenileri alınmalı idi. Kalacaksalar da bu kadar para verilmemeli idi"
Doğru: Sayılan oyuncuların geldiği geleceği aşama bu. Çok az farklar dışında gelişmeyecekler. Bence Ersan biraz daha performans artırabilir, diğerleri bu.
Doğru: Fazla para aldılar. Yorum yok.
Yanlış: Bunları hemen yollamamız lazım diye bir seçenek yok, çünkü gerçek dünya FM'deki gibi "abi zübeyir baya'yı yolladım, yerine nikiforenko ile tsigalko'yu aldım. Müthiş oldu yav

" diye yürümüyor. Bu oyuncular manavda yetişmiyor, uyum sorunu bir iki istisna dışında kolay aşılmıyor. Bizim beklediğimiz kalitede adamlar Türkiye'ye yıllık EUR 1,50 nin altına gelmiyor. 3-5'e aldıklarımız opera ve milo oluyor. 1,5 milyon ödediğimizde ancak Tolgay, Töre oluyor. Onu da araştırmak, bulmak, gelmeye ikna etmek, bonservis ödemek büyük zaman alıyor ve mesele oluyor. İleride belki ama şimdi değil.
Yanlış: "Aynı paraya daha iyisini alırız". Alırız ama elimizde patlama olasılığı yüksek. GS 2 senedir sağ beke 20 milyon harcadı. KEza Fener forvete ve ortasahaya neler harcadı. Denklem basit "bozuk değilse tamir etme". Elimde Veli gibi, Ersan gibi iyi kötü performansını bildiğim adam varken, yeni adam alıp, aynı parayı verip elimde patlama ihtimaline girmeye değer mi? Yönetim değmeyeceği sonucuna ulaşmış. Bende genel olarak aynı fikirdeyim.
Yanlış: Veli Ersan falan makul rakamlar alacağı zaman sorun olmayacaktı ama %20 civarı fazla alınca millet çizdi. Haklısınız. Bizim baktığımız yerden sorun oluyor. Ama burası da Beşiktaş. Veli İBB'de oynayınca 700 bine tav oluyor ama BJK'de bu paraya geliyor. Dünyanın en büyük takımlarında, en dandik oyuncular bile 1,5 altında oynamıyor. Tek istisnası DORTMUNT. Onun da gelişimini herkes biliyor. Oyuncular para kazanmak için ilk fırsatta gemiyi terkediyor. Dünya böyle.
Yanlış: "Başka takımlarda yedek oturacak adama bu para verilmez". Eğer büyük takımsan ve 3 kulvarda yarışıyorsan verilir canım kardeşim. Vermediğimiz için beğenmediğimiz ATIBA ve VELİ'den biri olmayınca büyük maç kazanamıyoruz, küçük maçlarda da zorlanıyoruz. Ayrıca Türkiye olduğumuz için, yani yurtdışında algımız katar'dan bir parmak daha iyi olduğu için ATIBA ve hatta HOLMEN tadında adam bile üç büyüklerden birine EUR 1,00 milyon altına gelmiyor.
Toparlayayım; ben kendi adıma bu oyunculara verilen %20 oranındaki artışı fazla buluyorum. Takımın genel kimyası, uyumu ve potansiyelini göz önüne aldığımda ise %20 lik fazlalık beni rahatsız etmiyor. Fayda maliyet analizi yaptığımda, buraya yatırdığımız paranın geri dönüşünün daha yüksek olacağını görüyorum. Ve bu sonuca ulaşırken içinde bulunduğumuz şartları ve genel futbol düzeyimizi olduğunca değerlendirmeye çalışıyorum.
Artı son olarak, yönetimde en nihayetinde insan evladından oluşuyor. İyi hareketleri olacağı gibi hataları da olacak. Eyvallah bizden çok daha fazla sorumluluk sahibi olmaları gerekiyo da oyuncularımız da bildiğimiz, sevdiğimiz adamlar. Asmaya kesmeye gerek yok. Artı bu verilen paraları GS ile FB ile karşılaştırmanın hiç anlamı yok. Bizim yüksek dediğimiz maaşlar adamların en düşük maaşı.