2014/15 Transfer Sezonu
2014/15 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2014/15 Transfer Sezonu Burada Forza'daki gibi taransfer haberlerimiz olacaktır.... şimdiden iyi transferlere....

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2014/15 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4585616 defa] 2014/15 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Deniz

Önder ozen ve yalcin olayi cok karmasik ama guvenilen bir kaynaktan duydugum kadariyla olay soyle oluyor:

ozen yalcini istiyor,anç de destek veriyor alalim diyor.Bilic e de hem yalcin hem lescot alinacagi soyleniyor yani yalcin kadro derinligi icin alinacak.lescot transferiyle de anç ilgileniyor.ozen de yalcinla temasa geciyor.gorusmeleri pazarliklari yapiyor.sonra yalcinin menajeriyle prktokol imzalaniyor.yalcin ingiltereye cagiriliyor.

Bu sirada anç lescot transferinde patliyor ve transferi bitiremiyor.tabi taraftar da haliyle tepki gosteriyor lescot deyip yalcinin alinmasina (taraftar hakli) .yalcin ingiltereye gidiyor tam kampa katilacak anç geri adim atiyor ve ozene butun sorumlulugun kensisine ait oldugunu anç kendisininin bu transfere destek olmaktan vazgectigini soyluyor.haliyle ozen de sinirleniyor haftalarca anç nin alalim dedigi adama son dkda sorumluluk kabul etmem demesi yuzunden istifa ediyor.

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

Önder Özen konusunda katılmıyorum sana @Necmi abi. Madem yönetimin istediğini yapacaksa niye para ödendi ona direk yönetim kendi yapsaydı. Başkan onu getirdiği gün dedi ki işi profesyonel olan Önder Özen'e bıraktık biz karışmayacağız. Dany konusunda daha adam bugün almak isteyen başkasıydı ama çıktım ben üstüme aldım sorumluluğu yine olsa yine yaparım dedi. Kulüpten para alıyorda yapıyor olabilir ancak bu kulüpte ne Beşiktaşlılar dünya para alıp faydadan çok zarar sağladı kulübe. Kendisi Beşiktaşlı olmamasına rağmen her yöneticiden daha çok sahiplendi Beşiktaşı, daha çok savundu. Beşiktaş Önder Özen için bir kayıp değildir ama Önder Özen Beşiktaş için bir kayıptır.
yapma anıl emeğine hiç bir zaman saygısızlık etmem ama Beşiktaşın üzerinede koymam bir insanda tam yetki olması onun herşeyi yapacağı anlamına gelmez yok öyle bir dünya sende gelecekte kendi işini kurduğunda kaderini yanında çalıştırdığın birine teslim etmezsin kimse etmez istediği kadar tam yetkiye sahip olsun Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte kimse karar mercihi olamaz Başkan bile onunda yetkileri kısıtlıdır onunda üstünde divan kurulu var. Beşiktaş tüzüğü var. Tam yetkiyi biraz yanlış anlamışsın sen birine sana tam yetki veriyorum demek bile senin üstünde ben varım demektir :D verdiğindede onu denetlemeyeceksin anlamı taşımaz ve nihayetinde kararları sen almak zorundasın böyle bir şeye Beşiktaş tüzüğüde izin vermez herkesin bir yetki sınırı vardır sana tek soru soracağım Önder beyin ayrılma nedenini kesin olarak biliyormusun dedikodudan bahsetmiyorum gerçek nedeni biliyormusun. Ben bilmiyorum seninde bilmediğini düşünüyorum ve nedenini bilmediğin bir konuda taraf olma derim haklıda çıkabilirsin büyük yanılgı içinede düşebilirsin ama ne olursa olsun yanlış olur ihtimallerle hüküm verilmez ben objektif koşullara bakıyorum biri istifa etti diğeri kabul etti alan memnun veren memnun getiren onlar başarılı olduğunu düşünüyorlarsa istifasını kabul etmezlerdi hani onların döneminden önce çalışıyor olsaydı ve başarılı olduğu halde gelip işden çıkartsalardı o zaman savunurdum ama nihayetinde nasıl almaya karar verdilerse işine son verme hakkıda onların demekki yeterli görmediler oda kendisini yeterli görmedi istifa etti ve kabul ettiler olayın altında kompla teorileri aramaya gerek yok olaylı bir süreçte olmadı kararlara saygı göstermek gerekiyor Önder beyin istifa kararınada saygı gösterelim yönetimin kabul kararınada. @anilt

Çevrimdışı ALI RIZA

yapma anıl emeğine hiç bir zaman saygısızlık etmem ama Beşiktaşın üzerinede koymam bir insanda tam yetki olması onun herşeyi yapacağı anlamına gelmez yok öyle bir dünya sende gelecekte kendi işini kurduğunda kaderini yanında çalıştırdığın birine teslim etmezsin kimse etmez istediği kadar tam yetkiye sahip olsun Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte kimse karar mercihi olamaz Başkan bile onunda yetkileri kısıtlıdır onunda üstünde divan kurulu var. Beşiktaş tüzüğü var. Tam yetkiyi biraz yanlış anlamışsın sen birine sana tam yetki veriyorum demek bile senin üstünde ben varım demektir :D verdiğindede onu denetlemeyeceksin anlamı taşımaz ve nihayetinde kararları sen almak zorundasın böyle bir şeye Beşiktaş tüzüğüde izin vermez herkesin bir yetki sınırı vardır sana tek soru soracağım Önder beyin ayrılma nedenini kesin olarak biliyormusun dedikodudan bahsetmiyorum gerçek nedeni biliyormusun. Ben bilmiyorum seninde bilmediğini düşünüyorum ve nedenini bilmediğin bir konuda taraf olma derim haklıda çıkabilirsin büyük yanılgı içinede düşebilirsin ama ne olursa olsun yanlış olur ihtimallerle hüküm verilmez ben objektif koşullara bakıyorum biri istifa etti diğeri kabul etti alan memnun veren memnun getiren onlar başarılı olduğunu düşünüyorlarsa istifasını kabul etmezlerdi hani onların döneminden önce çalışıyor olsaydı ve başarılı olduğu halde gelip işden çıkartsalardı o zaman savunurdum ama nihayetinde nasıl almaya karar verdilerse işine son verme hakkıda onların demekki yeterli görmediler oda kendisini yeterli görmedi istifa etti ve kabul ettiler olayın altında kompla teorileri aramaya gerek yok olaylı bir süreçte olmadı kararlara saygı göstermek gerekiyor Önder beyin istifa kararınada saygı gösterelim yönetimin kabul kararınada. @anilt
@anilt bak böyle düşün bende tam yetki yok :)    :ishock: :ishock: :ishock: @Necmi abi  :kop: :kop: :kop:

Çevrimiçi Necmi

Önder ozen ve yalcin olayi cok karmasik ama guvenilen bir kaynaktan duydugum kadariyla olay soyle oluyor:

ozen yalcini istiyor,anç de destek veriyor alalim diyor.Bilic e de hem yalcin hem lescot alinacagi soyleniyor yani yalcin kadro derinligi icin alinacak.lescot transferiyle de anç ilgileniyor.ozen de yalcinla temasa geciyor.gorusmeleri pazarliklari yapiyor.sonra yalcinin menajeriyle prktokol imzalaniyor.yalcin ingiltereye cagiriliyor.

Bu sirada anç lescot transferinde patliyor ve transferi bitiremiyor.tabi taraftar da haliyle tepki gosteriyor lescot deyip yalcinin alinmasina (taraftar hakli) .yalcin ingiltereye gidiyor tam kampa katilacak anç geri adim atiyor ve ozene butun sorumlulugun kensisine ait oldugunu anç kendisininin bu transfere destek olmaktan vazgectigini soyluyor.haliyle ozen de sinirleniyor haftalarca anç nin alalim dedigi adama son dkda sorumluluk kabul etmem demesi yuzunden istifa ediyor.

sonuçta yönetim kararı almak istemiyorsa almaz bunu çalışan bir insanın itirazı doğru değilki alınsaydı taraftar tepkisini yönetim çekecekti ve ciddi bir tepki olurdu forumlarda konuşulanlar belliydi transferi savunan tek bir taraftar yoktu iyi çıksa sorun olmaz ama kötü çıkma durumunda yönetimin transfer kredisi kalmamıştı o dönem risk yönetim adına büyüktü Önder beyin en büyük hatası Beşiktaş taraftarını tanımamış olmasıdır. Yoksa ne ısrarcı olurdu nede istifa ederdi ters bir durumda yönetiminde onunda kellesi giderdi ortada sezer eneramo ve dany enkazı duruyorken alınabilecek bir risk değildi. Bence yönetimin doğru kararıydı yabancı kuralından sonra heleki boşu boşuna para ödeyeceğimiz bir oyuncu olurdu. yönetimin bastığı yer o kadar güçlü değildi bir transfer faciasını daha kaldıramazdı @Deniz

Çevrimdışı forzatunga

Dany konusunda daha adam bugün almak isteyen başkasıydı ama çıktım ben üstüme aldım sorumluluğu yine olsa yine yaparım dedi

Böyle birşey yaptıysa işini tam anlamıyla yapamamış demektir zaten.Kimsenin istemediği bir oyuncu için bir kere basına gs'den oyuncu almayacağız diye demeç verirsin hiç bir yönetici bir daha ağzını açamaz.Transferden sonra canlı yayında bu transferin ne kadar mantıklı olduğunu madde madde saymıştı hatırlarsınız.Oyuncu portföyü bu kadar geniş birisi Dany'ye bari alternatif sunabilmeliydi.

Önder Özen teknik-taktik bilgi olarak çok donanımlı olabilir ama burası Türkiye, politika ve entrika bilmeden ve uygulamadan başarılı olmak mümkün değil.O yüzden Ö.Özen bu ülkede zor başarılı olur.Almanya da filan emeğinin karşılığını alır.

Çevrimiçi Necmi

Böyle birşey yaptıysa işini tam anlamıyla yapamamış demektir zaten.Kimsenin istemediği bir oyuncu için bir kere basına gs'den oyuncu almayacağız diye demeç verirsin hiç bir yönetici bir daha ağzını açamaz.Transferden sonra canlı yayında bu transferin ne kadar mantıklı olduğunu madde madde saymıştı hatırlarsınız.Oyuncu portföyü bu kadar geniş birisi Dany'ye bari alternatif sunabilmeliydi.

Önder Özen teknik-taktik bilgi olarak çok donanımlı olabilir ama burası Türkiye, politika ve entrika bilmeden ve uygulamadan başarılı olmak mümkün değil.O yüzden Ö.Özen bu ülkede zor başarılı olur.Almanya da filan emeğinin karşılığını alır.
aynen katılıyorum transfer olduğunda tv ye çıkıp savunan kendisiydi sonrasında hata yaptım tüm Beşiktaş camiasından özür dilerim diyende kendisiydi. Başkanın bana bunu zorla aldırttınız diye teknik ekibe tepki koymasıda vardı gs maçından sonra şimdi kalkmış başkası aldı ben üstlendim demenin bir manasıda inandırıcılığıda olmuyor. demek yalan söyledin ama o zamanmı yalan söyledin şimdimi söylüyorsun sonuçta söylediğinin biri yalan biliçin istediğine inanmam adam inatla oynatmadı istemediği her halinden belliydi
yönetimde istemiyordu bunun çok tartışması yaşandı atınçı oynatsak ondan fazla fayda sağlardık en azından öyle bir harakette danye gösterdiğimiz tepkiyi göstermezdik ah atınç derdik geçerdik böyle kendimizi kandırılmış ihanete uğramış hissettik camiada unutulmayacak yara açtı rakibinden oyuncu kiralanmaz dendiğinde çıktı ben kefilim diye bas bas bağırdı kefilim diyorsan bedelide olacak bunun. Genede Beşiktaş taraftarı olgun davrandı ben hariç barut gibiydim hiç affetmedim hala sinirim oynuyor :akuma:

Çevrimdışı panic13

bende merak ettim :bandit:
maaşla çalışan işini yapan birini seçilmiş yöneticinin üstüne koyuyorsunuz ya bende bunu anlamıyorum iyi şeyler yapmış yapacak bunun için maaş ödeniyor yönetimle ters düşer işine son verilir buda normal bir durum haklı haksız diye bir şey yok haklı olan yönetimdir sen maaşlı elemansın ne isteniyorsa yapacaksın beğenmiyorsan istifa edersin yada yönetim beğenmiyorsa işine son verir. Dany patladığı gün işine son verilmeliydi  gs şl de oynadıysa ligi bizim üstümüzde bitirdiyse bunun tek sorumlusu odur. kiralanmasını isteyen tek bir Beşiktaşlı yoktu Başkanda istemiyordu yönetimde zaten kendiside üstlendi hem adama para ödedik hem ihanet etti hemde gsnin kadrosunu boşalttık :bandit: iyi şeylerde yaptı ama bunun içinde para aldı. kimse işin nedenlerini bilmiyor bu yönetimden hiç bir şey sızmıyor kırgında ayrılmadı hala takıma sevgi gözüyle bakıyor bir şeylerin altını eşelemenin anlamı ne herkes mutluysa bırakın mutlu kalsın bize emeği geçen biridir Önder Bey şu an basındada iyi bir dost kazandık bazı şeyler kurcalanmamalı mesela geçen senede bu senede takımda bir disiplin sorunu var bu geçen sene Önder beyin başarısızlığıydı bu senede Sayın Çebi'nin başarısızlığı aslında bunlar irdelenmeli kırmızılar basit ama o basit şeylerde bizim oyunculardan çıktı Atibanın bile bile kırmızı kartı görmesi ihanettir Velininkide öyle böylesine hayati bir maçta takımı nasıl eksik bırakırsınız Önder bey konusunda geçmişi geçmişte bırakın gerksiz abartmalardan uzak durun çalışana haksızlık etmiş olursunuz tek başına Beşiktaş scout larından dahamı iyiydi yada bilinmeyen birini bu iyi dediğinde Beşiktaş gibi bir kulüp alırmı Pedro scoutların takibindeydi bunu Önder beyde söyledi bence alınan her oyuncu scout takibindeydi tek fark bu yönetim işi profesyonellere bırakıyor. Yapmayın arkadaşlar gidene teşekkür edin ama unutmayın hiç bir şey Beşiktaşın üzerinde değildir. Beşiktaşında kongre tarafından seçilmiş bir Başkanı var. Her şeyi bilemediğimize göre alınan kararlara saygı göstermeliyiz orda mesai harcıyorlar para harcıyorlar ne menfaatleri var birde üstüne küfür yiyorlar. ben Demiröreni hiç sevmem onun başkanlığı döneminde İnönüye toplasan 3 defa gitmedim ama bir kez bile küfür etmedim orda bir makam var ve o makama küfür etmem neden hep Beşiktaşa ait değerleri yıpratma peşindesiniz bir kulüp milyonlar tarafından yönetilemeyeceği için bir başkan seçiliyor kararları birilerini memnun eder birilerini memnun etmez normal bir durum eleştiri bu yüzden vardır. ama eleştirininde bir sınırı var.kötüyü eleştirirken iyiyi alkışlamak gerekir. Ben yönetimin bariz bir hatasını göremiyorum tam tersine erklerle büyük bir savaş halindeler ve işi bu şartlar altında dengede götürebilmek büyük başarı bu yönetim okyonus geçiyor siz derede boğmaya çalışıyorsunuz şike davasının üstüne yıkıldığı iki sene avrupadan men yemiş gırtlağına kadar borç içinde yüzlerce konuda davalık bakkala borcu olan bir kulübe geldiler Davaları çözdüler iki yıllık kaybın her türlü bedelini ödediler borçları yapılandırdılar kulübü tekrar uefa kriterlerine uygun hale getirdiler birde üstüne her ben büyük kulübüm diyenin yiyemiyeceği bir stad yapım işine girdiler borcumuz gene var ama kulübede güven var kimsede kapımızda alacak için beklemiyor. Şu anda her Beşiktaşlı geleceğine güvenle bakıyorsa bu onların başarısıdır hatalarda oldu taraftarla kutuplaşmaları ilk geldiklerinde yapılan yanlış transferler eleştirdik eleştirmeye devam ediyoruz ama Yönetimde öğreniyor şartlarımızı göz önünde tutarsak her transfer tam isabet eminim taraftarlada bir yolunu bulacaklar onun için malesef stadın bitmesi beklenecek malüm nedenlerle şu an bir çok noktada yumuşak karnımız var buraları kasla doldurmadan kimseyle güreşemeyiz bir tane Beşiktaş var şu an ne olursa olsun kulübe destek olmamız gerekiyor kulübün buna ihtiyacı var birde yönetim taraftarla iyi geçinmek zorunda değil  birazda taraftarın kulübüne sahip çıkması lazım yönetim inatlaşıyorsa taraftar inatlaşmıyormu yönetim bu gün var yarın yok ama Beşiktaş hep olacak ve taraftar bu tavrıyla Beşiktaşa zarar veriyor yönetim Beşiktaş tarihine adını yazdırdı gidecek, kalacak değil ama bu onur onlarda kalacak bundan sonraki yönetimlerin her başarısının bir parçası onlarda olacak bu kimse tarafından değiştirilemez şu an bizim yapmamız gereken Beşiktaşımıza sorun yaratmamak her türlü desteği vererek şu süreçten en az kayıpla geçmek şu kombineler bitseydi belkide bu krediyi çekmek zorunda kalmayacaktık taraftarın inadı bize kaç yıl borç ödetecek yönetimmi zarar ediyor yok biz ediyoruz hep yönetim suçlu değil biz ne yapıyoruz birazda kendimize bakalım

Günaydın,

Konunun öznesi Önder Özen, aslında pozisyonu tartışmamız gerekiyor. Ama biz Önder Özen diyelim ki tartışma daha iyi anlaşılsın.

eleştirilerinize katılmıyorum. Sportif direktörlük makamı, aile firmasında genel müdür olmakla veya herhangi bir bölümde supervisor olmakla karşılaştırılamaz. Belki CEO pozisyonu daha yakındır ama SPORTİF DİREKTÖRLÜK tüm iş kolları içinde eski tabirle "nev-i şahsına münhasır" bir pozisyondur.

Bu konuda önümüzdeki en önemki örnek Bayern Münih'tir ama Bayern Münih'te de Uli Hoeness gibi yine özel bir adam bulunduğu için başka örnekler vereceğim.

Mesela Schalke04, Mainz, Udinese gibi takımların sürekli ve istikrarlı bir başarıları vardır? Şampiyon mu olurlar? Hayır. Her sene müthiş transferler mi yaparlar? Hayır. Ama hep belli bir standartları vardır. Schalke 04'ün adı her zaman kriz ile anılır ama bir şekilde her zaman ŞL'ye gider, arada şampiyon olur ve girdiği turnıvalarda mutlaka kaydadeğer başarı kaydeder. Standartı bellidir. Mainz bildiğin kasaba takımıdır, bizim Akhisar Belediye'den hallice, hersene ligde kalır.Çünkü sanırım 10 senedir sportif direktörleri aynıdır. KEza Udinesse'de öyledir, italyan futboluna müthiş futbolcular kazandırır, yabancı oyuncuıdan iyi anlar, bir şekilde hep potadadır. Bu takımların hepsinin ortak noktası, sportif direktörlük müessesesinin aktif bir şekilde uygulanmasıdır. Direktör değişse ile makam ortadan kalkmaz, yerine işi daha iyi yapacağını düşünülen birisi gelir. Çünkü başkan dahi olsa, kulüp yöneticileri bugün var, yarın yoktur.

MEsele İlhan Cavcav sadece başkan değildir, çok çok iyi bir sportif direktördür bence. Mesela bugün başka bir başkan gelsin ama İlhan Cavcav sportif direktör olarak kalsın, hiç bir güç kaybetmez gençler. Çünkü gençlerin hangi pozisyonda neye ihtiyacı varsa Cavcav hep en doğru hamleyi yapar. KEza Süleyman Hurma'da görece iyi bir sportif direktördür. Fatih Terim antrenör olmasına rağmen, başında iken aslında GS'nin sportif direktörü idi çünkü herşey ile ilgileniyordur. Şunu söyleyeyim, başkanlığının ikinci yılında Önder Özen hamlesi olmasa, Fikret Orman stad ve lobi işleri ile bu kadar rahat ilgilenebilir miydi?

Bakın Almanya'da bugünlerde sportif yöneticilerin tam anlamı ile profesyonellerden oluşması tartışılıyor.Yani sadece futboldan gelmesi veya sadece parası olan tekstilci hacı ağa olması yetmesin, asgari spor yönetimi üzerine lisans eğitimi alsın veya federasyon yönetici olmak isteyenlere aynı antrenörlük gibi pro-lisanas versin şeklinde. Hatta Oliver Kahn bunun en büyük savunucusu. Almanya'da bu tartışma başladı ise en geç 5 yıl içinde tüm Avrupa bu sisteme geçecektir. Biz ise hala sportif direktör'ün konumunu tartışıyoruz.

Birincisi bizde maddi sıkıntılar var. Önder Özen kulüpteyken bazı yöneticilerin "parayı biz veriyoruz, alkışı Önder alıyor" dedikleri sor değildi. Demek ki ilk başta yöneticilere muhtaç olmayacağımız sağlıklı bir mali yapı lazım. Öyle bir yapı olsa tüp-hava gazı işleri ile uğraşan tipler kulübün başında o kadar kalabilir miydi?  İkincisi ekip çalışmasının ve kurumsallaşmasının önemini bilmiyoruz. Altı üstü bir spor kulübünde 15 tane yönetici ne iş yapar yahu? Pratik bi organizasyon ile bütün işler halledilir ama olmaz. Bizde makam, işten önce gelir. Makam vermediğin bir adam size iş sunmaz.Ayrıca herkes görüntüde ekibin parçasıdır ama herkes kendini patron görür falan filan.

Sportif direktör, para işleri dahil kulübün herşeyini bilendir. Havayı koklar, orada yaşar ve en doğru zamanda en doğru işi yapması için gerekli tüm ortam sağlanmalıdır. Eleştirimiz seçimle gelmiş adama hesap verdiği halde, sportif direktörün hesap verilebilirliğinin az olması mı? Kolayı var, ekibinde kurumsal kimlik olarak sportif direktörlük makamı tanımlarsın, dersin ki ben yönetimim boyunca Önder Özenle çalışacağım, onun vereceği kararlar benim vereceğim karar sayılır, eğer yen yönetim gelirse kendi direktörünü koyabilir... Oyunu öyle istersin. Böylece kurumsallaşma alanına büyük bir adım atarsın.

Neyse, aslında konu çok uzun ve kapsamlı. Eleştirimde mutlaka eksik ve başkalarına göre yanlış noktalar olsa da meramımı anlattığımı düşünüyorum.

Son olarak @Necmi abinin şunu demesini beklerdim:"Önder Özen gönderiliceğine keşke onunla uyumla çalışacak bir ekip kurulsa idi daha faydalı olurdu. Çünkü Beşiktaş'ın çıkarları herşeyin üzerinde ise bu yapılmalıdır"
[ Son Düzenleme: 07 Ocak 2015, 10:10:05 panic13 ]
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı panic13

Selam Beyler,

Kulüpten aldığım bilgiye göre kaleci transferini bitirmişiz. Yugoslav kaleci Ayraniç Aliseviç'i renklerimize bağlamışız. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Ocak 2015, 12:15:33
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Önder Özen konusunda katılmıyorum sana @Necmi abi. Madem yönetimin istediğini yapacaksa niye para ödendi ona direk yönetim kendi yapsaydı. Başkan onu getirdiği gün dedi ki işi profesyonel olan Önder Özen'e bıraktık biz karışmayacağız. Dany konusunda daha adam bugün almak isteyen başkasıydı ama çıktım ben üstüme aldım sorumluluğu yine olsa yine yaparım dedi. Kulüpten para alıyorda yapıyor olabilir ancak bu kulüpte ne Beşiktaşlılar dünya para alıp faydadan çok zarar sağladı kulübe. Kendisi Beşiktaşlı olmamasına rağmen her yöneticiden daha çok sahiplendi Beşiktaşı, daha çok savundu. Beşiktaş Önder Özen için bir kayıp değildir ama Önder Özen Beşiktaş için bir kayıptır.

+ Yatık Sekiz
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Ocak 2015, 12:21:39
  • Beşiktaş / Bodrum
Ciddi haksızlık yapıyorsunuz Özen'e.

Türkiye'deki düzeni bilmiyormuş gibi eleştiriyorsunuz. Sen Sportif direktör olsan her dediğini yaptırabilir misin @Necmi abi? Bunu almayacaksın sana para yok deseler, sen anlamıyorsun deseler 20 yıllık profesyonel kariyerinden sonra.

Yine aynı şekilde onlar yöneyim ne yapsa haklı tokatlayın beni mi dersin? Direnebildiği kadar direndi.

Yönetim asla haklı değil bu konuda. Türkiye'de hiçbir yönetim haklı değil. Parayı Beşiktaş veriyor yönetim değil. Asıl yönetim 20 milyon kişinin çalışanı burada. En doğru kararı vermek zorunda.

Eğer Özen Dany yüzünden hemen istifa etmek zorundaysa yönetim yaptığı hatalardan dolayı 23 kez istifa etmeliydi. Özen istifa etti yönetim niye etmedi o zaman?

Bu kadar keskin olmak büyük vicdansızlık olur.

Sezer transferini sırf Ercan Saatçi rica etti diye Fikret Orman yaptı Özen çıktı üstlendi.

Eneramo'yu Bilic istedi Özen üstlendi.

Yönetimler gönüllü filan gelmiyorlar. Her yönetim istisnasız reklam yapmak için gelir. İstisnasız. Ahmet Nur Çebi'yi Fikret Orman'ı kaç tane Beşiktaşlı tanıuyordu?

Hadi onları geçtim Deniz Ataly, Ahmet Kavalcı , Cevahir bunları kim tnaıyacaktı? Kimse babasının hayrına yapmıyor bu işi. Özen 3 sorumluyse onlar 25 sorumlu o zaman hepsi istifa edecek bu katlıkla bakarsak.

Ama bakamayız herkes herkesin halinden anlayarak vicdan süzgeçinden geçirerek yargılamalı herkesi.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Ocak 2015, 12:36:48
  • Beşiktaş / Bodrum
Ortasaha transferi için çok ideal bir isim var aslında.

Alex Song.

Ama yaz transfer döneminde mümkün anca.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

Günaydın,

Konunun öznesi Önder Özen, aslında pozisyonu tartışmamız gerekiyor. Ama biz Önder Özen diyelim ki tartışma daha iyi anlaşılsın.

eleştirilerinize katılmıyorum. Sportif direktörlük makamı, aile firmasında genel müdür olmakla veya herhangi bir bölümde supervisor olmakla karşılaştırılamaz. Belki CEO pozisyonu daha yakındır ama SPORTİF DİREKTÖRLÜK tüm iş kolları içinde eski tabirle "nev-i şahsına münhasır" bir pozisyondur.

Bu konuda önümüzdeki en önemki örnek Bayern Münih'tir ama Bayern Münih'te de Uli Hoeness gibi yine özel bir adam bulunduğu için başka örnekler vereceğim.

Mesela Schalke04, Mainz, Udinese gibi takımların sürekli ve istikrarlı bir başarıları vardır? Şampiyon mu olurlar? Hayır. Her sene müthiş transferler mi yaparlar? Hayır. Ama hep belli bir standartları vardır. Schalke 04'ün adı her zaman kriz ile anılır ama bir şekilde her zaman ŞL'ye gider, arada şampiyon olur ve girdiği turnıvalarda mutlaka kaydadeğer başarı kaydeder. Standartı bellidir. Mainz bildiğin kasaba takımıdır, bizim Akhisar Belediye'den hallice, hersene ligde kalır.Çünkü sanırım 10 senedir sportif direktörleri aynıdır. KEza Udinesse'de öyledir, italyan futboluna müthiş futbolcular kazandırır, yabancı oyuncuıdan iyi anlar, bir şekilde hep potadadır. Bu takımların hepsinin ortak noktası, sportif direktörlük müessesesinin aktif bir şekilde uygulanmasıdır. Direktör değişse ile makam ortadan kalkmaz, yerine işi daha iyi yapacağını düşünülen birisi gelir. Çünkü başkan dahi olsa, kulüp yöneticileri bugün var, yarın yoktur.

MEsele İlhan Cavcav sadece başkan değildir, çok çok iyi bir sportif direktördür bence. Mesela bugün başka bir başkan gelsin ama İlhan Cavcav sportif direktör olarak kalsın, hiç bir güç kaybetmez gençler. Çünkü gençlerin hangi pozisyonda neye ihtiyacı varsa Cavcav hep en doğru hamleyi yapar. KEza Süleyman Hurma'da görece iyi bir sportif direktördür. Fatih Terim antrenör olmasına rağmen, başında iken aslında GS'nin sportif direktörü idi çünkü herşey ile ilgileniyordur. Şunu söyleyeyim, başkanlığının ikinci yılında Önder Özen hamlesi olmasa, Fikret Orman stad ve lobi işleri ile bu kadar rahat ilgilenebilir miydi?

Bakın Almanya'da bugünlerde sportif yöneticilerin tam anlamı ile profesyonellerden oluşması tartışılıyor.Yani sadece futboldan gelmesi veya sadece parası olan tekstilci hacı ağa olması yetmesin, asgari spor yönetimi üzerine lisans eğitimi alsın veya federasyon yönetici olmak isteyenlere aynı antrenörlük gibi pro-lisanas versin şeklinde. Hatta Oliver Kahn bunun en büyük savunucusu. Almanya'da bu tartışma başladı ise en geç 5 yıl içinde tüm Avrupa bu sisteme geçecektir. Biz ise hala sportif direktör'ün konumunu tartışıyoruz.

Birincisi bizde maddi sıkıntılar var. Önder Özen kulüpteyken bazı yöneticilerin "parayı biz veriyoruz, alkışı Önder alıyor" dedikleri sor değildi. Demek ki ilk başta yöneticilere muhtaç olmayacağımız sağlıklı bir mali yapı lazım. Öyle bir yapı olsa tüp-hava gazı işleri ile uğraşan tipler kulübün başında o kadar kalabilir miydi?  İkincisi ekip çalışmasının ve kurumsallaşmasının önemini bilmiyoruz. Altı üstü bir spor kulübünde 15 tane yönetici ne iş yapar yahu? Pratik bi organizasyon ile bütün işler halledilir ama olmaz. Bizde makam, işten önce gelir. Makam vermediğin bir adam size iş sunmaz.Ayrıca herkes görüntüde ekibin parçasıdır ama herkes kendini patron görür falan filan.

Sportif direktör, para işleri dahil kulübün herşeyini bilendir. Havayı koklar, orada yaşar ve en doğru zamanda en doğru işi yapması için gerekli tüm ortam sağlanmalıdır. Eleştirimiz seçimle gelmiş adama hesap verdiği halde, sportif direktörün hesap verilebilirliğinin az olması mı? Kolayı var, ekibinde kurumsal kimlik olarak sportif direktörlük makamı tanımlarsın, dersin ki ben yönetimim boyunca Önder Özenle çalışacağım, onun vereceği kararlar benim vereceğim karar sayılır, eğer yen yönetim gelirse kendi direktörünü koyabilir... Oyunu öyle istersin. Böylece kurumsallaşma alanına büyük bir adım atarsın.

Neyse, aslında konu çok uzun ve kapsamlı. Eleştirimde mutlaka eksik ve başkalarına göre yanlış noktalar olsa da meramımı anlattığımı düşünüyorum.

Son olarak @Necmi abinin şunu demesini beklerdim:"Önder Özen gönderiliceğine keşke onunla uyumla çalışacak bir ekip kurulsa idi daha faydalı olurdu. Çünkü Beşiktaş'ın çıkarları herşeyin üzerinde ise bu yapılmalıdır"
Benim sözlerim yanlış anlaşılıyor ben sportif drektöre karşı değilimki hatta olmalı profesyoneller tarafından yönetilmeli benim karşı olduğum Önder beyin putlaştırılması onu öne çıkartıp üstünden yönetimi eleştirmek sezer eneramo ve dany transferlerini yapan o arkadaşlarda bunları o yapmadı diyor doğru olabilir ama nihayetinde yapmadıysa işini doğru yapmamış yaptıysa gene işini doğru yapmamış demektir iyiler ona kötüler yönetime mâl edilemez. madem o kadar iyiydi bunlar alınırken neden engellemedi yada madem bu konuda yönetimin borusu ötüyor o zaman yaptığı iyi işlerde onun değil yönetimin borusu ötmüş demektir. Ben Önder beyi kötü demiyorum emeğine teşekkür ediyorum ve işini gönülden yaptığınada eminim. Bu hayatta hiç kimse olduğundan farklı bir yerlere konulmamalı yada bir sene çalışmış birini büyütüp yönetimin önüne koymamalılar. Bir çok arkadaş aslında Önder beyi değilde sistemi savunuyorlar ama bunu Önder bey üzerinden yaptıklarında yanlış oluyor. Elbette kişiler savunulur ama malzemeci Süreyya gibi ömrünü Beşiktaşa vermiş emektarlar için geçerlidir. Bir sene çalışmış hiç bir projesi oturmamış biri için değil, daha ne yaptığı belli değildi belki iyi şeylere adım attı ama sonuçlarını göremedik ben sportif drektör olarak bir Türkün gelmesine karşıyım işini çok iyi bilen bir yabancı getirilmeli hiç bir etki altında kalmadan doğru kararı alabilsin kabul edelim bizim ön yargılarımız var buda hiç bir Türkün bizde bunları dikkate almadan çalışabilmesi şartını devre dışı bırakıyor birde yurt dışına bakıp büyüyeceksek dünya futbolunun içinde ve tam hakim bir kişi olmalı Beşiktaş bütcesiyle vizyonuyla dünyanın büyük kulüplerinden biri ve dünya kulübü gibide yönetilmeli mesela en az 3-4 futbol ülkesinin piyasalarına hakim vatandaşı scout ekibi içinde olmalı arjantin brezilya senegal gibi ülkelere hakim olmalıyız kesinlikle almanyada büromuz olmalı ve bunlar sürekli geleceğin takımlarını kurmak için çalışmalı daha bir oyuncu piyasaya girmeden yakalayabilmeliler bilineni almak için scouta ihtiyaç yok parayı bastırır alırsın artık bu yabancı kontenjanı önümüzdeki on yıla hakim olacak yapılanmayı bu şekilde yapmalıyız bulunan oyuncuyu ucuzken alacaksın ya ülkesinde yada getirip burada bir takıma kiralayacaksın on futbolcudan belki bir tanesi tutacak ama buda yapılan tüm gideri karşılayacak işte bu yapılanmayı sağlamak bu kadar oyuncuya takım bulmak ve takibini sağlamak için en tepede profesyonel bir ekip olmalı ve gelecek hiç bir yönetimin didikleyemeyeceği kast bir yapı oluşturmak gerekli ve bu yapıyı tüzükle koruyabilmekte gerekli menejerlere ödediğimiz para bile bunu finanse etmeye yeter @panic13

Çevrimiçi Necmi

Ortasaha transferi için çok ideal bir isim var aslında.

Alex Song.

Ama yaz transfer döneminde mümkün anca.
yanlız bir şeyi atlamayalım @Çağrı borcu olan kulüp transfer yapamayacak bu bizi yaz transferinde bağlayacak bir durum o yüzden şimdiden kadroyu şekillendirmekte fayda var yaza çok güvenmeyelim önümüze nasıl engeller çıkacak bilmiyoruz. Bize gelince bu kuralı işletmeyeceklerine inanıyormusun kurala göre ne biz nede gs önümüzdeki transfer sezonunda transfer yapamaz

Çevrimdışı Tolga

yanlız bir şeyi atlamayalım @Çağrı borcu olan kulüp transfer yapamayacak bu bizi yaz transferinde bağlayacak bir durum o yüzden şimdiden kadroyu şekillendirmekte fayda var yaza çok güvenmeyelim önümüze nasıl engeller çıkacak bilmiyoruz. Bize gelince bu kuralı işletmeyeceklerine inanıyormusun kurala göre ne biz nede gs önümüzdeki transfer sezonunda transfer yapamaz
@Necmi abi ben bu ülkede bizde dahil hiçbir büyük kulübe borcu var diye transfer yasağı getireceklerini sanmıyorum.Bu TFF'yi bu 3 kulüp seçtiklerine göre istediklerini de yaptırırlar yani onunda bir çözümünü bulurlar.Bu ülkede şike yapan takıma bile yaptırım uygulanmadı da borcu var diye mi transfer yasağı koyacaklar :) Birgün bir TFF yönetimi çıkıp BJK,Fb ve Gs'ye borçlarından dolayı transfer yasağı getirirse işte o zaman bu ülkede birşeyler değişmeye başlamıştır diyebiliriz. :)

Bu transfer yasağını anca UEFA koyabilir TFF birşey yapamaz.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı scape_bjk

Yıldırım demirören'in çıkıpta borcu olan kulüpler transfer yapamayacak demesinden sonra yapacağı diğer açıklamaları dinlemedim. Ya adam geçmiş 75 milyonla dalga geçiyor, ulan sen yaptın borcu kendi kendine mi ceza veriyon ben mahvettim siz temizleyin diyor resmen. Türk futbolu yabancı kuralıyla falan düzelmez tek çare demirörenden kurtulmak başka çare yok... (oh be biraz olsa rahatladım :halay:)

Çevrimdışı Anıl

Türkiye'deki düzeni bilmiyormuş gibi eleştiriyorsunuz. Sen Sportif direktör olsan her dediğini yaptırabilir misin @Necmi abi? Bunu almayacaksın sana para yok deseler, sen anlamıyorsun deseler 20 yıllık profesyonel kariyerinden sonra.

Yine aynı şekilde onlar yöneyim ne yapsa haklı tokatlayın beni mi dersin? Direnebildiği kadar direndi.

Yönetim asla haklı değil bu konuda. Türkiye'de hiçbir yönetim haklı değil. Parayı Beşiktaş veriyor yönetim değil. Asıl yönetim 20 milyon kişinin çalışanı burada. En doğru kararı vermek zorunda.

Eğer Özen Dany yüzünden hemen istifa etmek zorundaysa yönetim yaptığı hatalardan dolayı 23 kez istifa etmeliydi. Özen istifa etti yönetim niye etmedi o zaman?

Sezer transferini sırf Ercan Saatçi rica etti diye Fikret Orman yaptı Özen çıktı üstlendi.

Yönetimler gönüllü filan gelmiyorlar. Her yönetim istisnasız reklam yapmak için gelir. İstisnasız. Ahmet Nur Çebi'yi Fikret Orman'ı kaç tane Beşiktaşlı tanıuyordu?

Hadi onları geçtim Deniz Ataly, Ahmet Kavalcı , Cevahir bunları kim tnaıyacaktı? Kimse babasının hayrına yapmıyor bu işi. Özen 3 sorumluyse onlar 25 sorumlu o zaman hepsi istifa edecek bu katlıkla bakarsak.

Ama bakamayız herkes herkesin halinden anlayarak vicdan süzgeçinden geçirerek yargılamalı herkesi.
:claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı Anıl

Yıldırım demirören'in çıkıpta borcu olan kulüpler transfer yapamayacak demesinden sonra yapacağı diğer açıklamaları dinlemedim. Ya adam geçmiş 75 milyonla dalga geçiyor, ulan sen yaptın borcu kendi kendine mi ceza veriyon ben mahvettim siz temizleyin diyor resmen. Türk futbolu yabancı kuralıyla falan düzelmez tek çare demirörenden kurtulmak başka çare yok... (oh be biraz olsa rahatladım :halay:)
Sadece o yetmez, Aziz Yıldırım ve Fatih Terim'den de kurtulmak lazım...

Çevrimdışı Türkay

Önder Özen veya onun gibi birisinin geleceğini düşünmüyorum gelse bile aynı bu sistem ile devam edilmez farklı bi yapı çizilir çünkü bu sistem Önder Özen gibi birine bile 1.5 yıl dayandı. Ben şimdi ANÇ'nin yabancı birini getireceğini düşünüyorum daha otoriter ve dünya da saygın birini. Yerli gelmez gelmemeli de sisteme karşı daha dayanıklı ve otoriter biri gelmeli, biz maalesef çok çabuk kırıyoruz gelenleri
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimiçi Necmi

@Çağrı doğru haksızlık etmeyelim haklısın bu konuda ama alıp başka bir yerlerede koymayalım insanlara hak ettikleri değeri verelim siz benim kolayca silmemi eleştiriyorsunuz bende sizin hak ettiğinden fazla değer verdiğiniz söylemleri eleştiriyorum arkadaşlar aslolan Beşiktaştır kişilerin üzerinde bu kadar durmak o kadar önemli değil savunacağınız sistem olmalı Önder özen niye gitti diye yönetim eleştirilmez yerine daha iyisi neden gelmedi diye eleştirebilirsin bu kulübün Başkanıysa elbette birinin işine son verebilir ama Beşiktaşın devamlılığınıda düşünmek zorundadır sistemi kişiler değil yönetim kurar ve çarkın kesintisiz dönmesinide sağlamak zorundadır benim anlatmak istediğim sezon başında işine son verilmiş biri üzerinden yönetimin yıpratılmaya çalışılmasıdır. Kaldıki çark dönmeye devam ediyor sosa Ba alındı hemen atlıyorsunuz önder beyin çalışması diye belki öyle değil belkide alınması onun gitmesi sayesinde oldu eleştiri kişiler üzerinden yapılmaz sistemin işleyişine bakılır. A kişi gider B kişi gelir kurumlar kişilere bağlı haraket etmez ben Önder beye saygısızlık etmiyorum onun üzerinden yönetime saygısızlık etmeyin diyorum işi doğru süzmek ve doğru eleştiri yapmak Beşiktaşın mefaatleri açısından önemlidir. biz işin içinde değiliz benim hayat tecrübem olaylara dışardan bakıp hüküm vermenin yanlış olduğunu söylüyor işin içindekilere ve onların aldıkları kararlara saygı göstermek gerekiyor eleştirin ama Önder beye gösterdiğiniz saygıyı Yönetimede gösterin ha yönetim sempatizanı değilim sevmediğimde  insanlar var ama bu Haklıya haklı dememe engel olmamalı bu yönetim çalışıyor yanlış yaptığı işler yokmu saysak liste olur ama çalışan insan yanlışta yapar bir şeyler yapmak her zaman hiç bir şey yapmamaktan iyidir biz hiç bir şey yapmadan sekiz yıl geçirdik ve bu açık öyle kolay kolay kapanmaz içimizdeki güvensizlikte bitmez bunun için istikrar gerekiyor daha az hata yapan yönetim gerekiyor ondanda öteye olaylara bizim Beşiktaş sevgisi gözüyle bakmamız gerekiyor küçük olaylar üzerinde durmak büyük projeyi kaçırmak demektir eleştiriyi cımbızla çekip yapmak yerine projeyi genel alıp yapmak gerekir

Çevrimdışı ahmet türker

ben önder özenin bu kadar büyütülecek hatta hiç büyütülmeyecek birisi olduğunu düşünüyorum dany i alan o dur ,yaptığı hata bize şampiyonlar ligine mal olmuştur . dany alındığında ben aldım diyen adamın şimdi ben almadım der gibi yapması en azından iki yüzlülüktür . dün öyle söyleyip bu gün böyle söyleyen insanların hiç bir zaman dürüst insan olduğunu düşünmüyorum . belki faydaları olmuştur ama yaptığı hata klübümüze çok çok pahalıya mal olmuştur , dany olayında daha o zaman kovulmalıydı . eskilerin bir tabiri vardır huysuz inek 50 kilo süt verir bir tekmede verdiği sütü yere devirirmiş ,önder özen olayını böyle değerlendiriyorum .bir insanın ağızının iyi laf yapması ona inanmayı gerektirmez .

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi ben bu ülkede bizde dahil hiçbir büyük kulübe borcu var diye transfer yasağı getireceklerini sanmıyorum.Bu TFF'yi bu 3 kulüp seçtiklerine göre istediklerini de yaptırırlar yani onunda bir çözümünü bulurlar.Bu ülkede şike yapan takıma bile yaptırım uygulanmadı da borcu var diye mi transfer yasağı koyacaklar :) Birgün bir TFF yönetimi çıkıp BJK,Fb ve Gs'ye borçlarından dolayı transfer yasağı getirirse işte o zaman bu ülkede birşeyler değişmeye başlamıştır diyebiliriz. :)

Bu transfer yasağını anca UEFA koyabilir TFF birşey yapamaz.
ama işte sistem başta yanlış bu gün onu yapabilsen türk futbolu bir yerlere varır. ben bize getirirler diye düşünüyorum şu işin tuhaflığına bak bir kulübü 500 M borca sok ondan sonra borcun var transfer yapamazsın de :D bunlar artık kıstırılıp odunla dövülmeli çok düşünerek çıkarttıkları yabancı yasasına bakın ya tam komedi birde düşünen insanlara bakacaksın nasıl düşündüklerini ve nereleriyle düşündüklerini merak ediyorum senin kuralı dinlerken düşünüp açıklarını bulduğun şeyleri adamlar aylarca düşünmüşler  :claps:

Çevrimdışı panic13

Benim sözlerim yanlış anlaşılıyor ben sportif drektöre karşı değilimki hatta olmalı profesyoneller tarafından yönetilmeli benim karşı olduğum Önder beyin putlaştırılması onu öne çıkartıp üstünden yönetimi eleştirmek sezer eneramo ve dany transferlerini yapan o arkadaşlarda bunları o yapmadı diyor doğru olabilir ama nihayetinde yapmadıysa işini doğru yapmamış yaptıysa gene işini doğru yapmamış demektir iyiler ona kötüler yönetime mâl edilemez. madem o kadar iyiydi bunlar alınırken neden engellemedi yada madem bu konuda yönetimin borusu ötüyor o zaman yaptığı iyi işlerde onun değil yönetimin borusu ötmüş demektir. Ben Önder beyi kötü demiyorum emeğine teşekkür ediyorum ve işini gönülden yaptığınada eminim. Bu hayatta hiç kimse olduğundan farklı bir yerlere konulmamalı yada bir sene çalışmış birini büyütüp yönetimin önüne koymamalılar. Bir çok arkadaş aslında Önder beyi değilde sistemi savunuyorlar ama bunu Önder bey üzerinden yaptıklarında yanlış oluyor. Elbette kişiler savunulur ama malzemeci Süreyya gibi ömrünü Beşiktaşa vermiş emektarlar için geçerlidir. Bir sene çalışmış hiç bir projesi oturmamış biri için değil, daha ne yaptığı belli değildi belki iyi şeylere adım attı ama sonuçlarını göremedik ben sportif drektör olarak bir Türkün gelmesine karşıyım işini çok iyi bilen bir yabancı getirilmeli hiç bir etki altında kalmadan doğru kararı alabilsin kabul edelim bizim ön yargılarımız var buda hiç bir Türkün bizde bunları dikkate almadan çalışabilmesi şartını devre dışı bırakıyor birde yurt dışına bakıp büyüyeceksek dünya futbolunun içinde ve tam hakim bir kişi olmalı Beşiktaş bütcesiyle vizyonuyla dünyanın büyük kulüplerinden biri ve dünya kulübü gibide yönetilmeli mesela en az 3-4 futbol ülkesinin piyasalarına hakim vatandaşı scout ekibi içinde olmalı arjantin brezilya senegal gibi ülkelere hakim olmalıyız kesinlikle almanyada büromuz olmalı ve bunlar sürekli geleceğin takımlarını kurmak için çalışmalı daha bir oyuncu piyasaya girmeden yakalayabilmeliler bilineni almak için scouta ihtiyaç yok parayı bastırır alırsın artık bu yabancı kontenjanı önümüzdeki on yıla hakim olacak yapılanmayı bu şekilde yapmalıyız bulunan oyuncuyu ucuzken alacaksın ya ülkesinde yada getirip burada bir takıma kiralayacaksın on futbolcudan belki bir tanesi tutacak ama buda yapılan tüm gideri karşılayacak işte bu yapılanmayı sağlamak bu kadar oyuncuya takım bulmak ve takibini sağlamak için en tepede profesyonel bir ekip olmalı ve gelecek hiç bir yönetimin didikleyemeyeceği kast bir yapı oluşturmak gerekli ve bu yapıyı tüzükle koruyabilmekte gerekli menejerlere ödediğimiz para bile bunu finanse etmeye yeter @panic13

Abi Önder Özen Konusundaki eleştirilerine harfiyen katılıyorum. Kişilere çok anlam yüklememeliyiz, bu konuda mesele yok.

Transferler konusunda ise katılmıyorum, çünkü Önder Özen tam da pozisyonunun yapması gerektiğini yapmıştır. Bak bu konular sebebi ile görevden alınmasına bişey demem, çünkü çok açık ki onlar başarısız transflerdi. Burada fayda maliyet analizi yapılmalı idi. Önder Özen bu hataları yaptı ama kalması bize daha büyük fayda sağlayacak mı? Bence kalması daha avantajlıydı. Çünkü, iddiam şu ki, yönetimin şu an ki görece transfer tutarlılığında Özen zihniyetinin payı büyük. Yöneticilerden biri demişti Tarık Çamdal'ı GS aldığında;

"Biz alacaktık ama özen bırakmadı", gördük o kadar paraya alınan adamı.

Alınmaması, kesinlikle doğru kararmış. Demek ki görünenler dışında görmediklerimiz arasında da stratejik doğru kararları mevcut.

Kaldı ki, yönetim senin de dediğin gibi onu görevden alabilir. Bunun için onlarca makul gerekçe sunabilir. Peki biz ne yaptık? Toptan pozisyonu kapattık. Bakın sadece tek bir hamle ile tüm yönetim oyuncu transferinden, takımın üzerindeki kontrolüne, para işlerinden, scoutinge, proje işlerinden antrenör ilişkisine kadar tüm işleri kontrol altına almıştık sportif direktörlük pozisyonu ile. Önder Özen veya başkası olması da mesele değil. Peki şu an kimdir muhatabımız? Başkan? ANÇ? Sadece onu transfer ettik, bu edeceğiz demekten başka vasfı olmayan onlarca yönetici, danışman, menajer? Artı, bana göre ÖZen hepsinden en az 3 kat daha donanımlı bir adam. @Necmi abinin dediği gibi, yabancı olabilir miydi? Olabilirdi ama artık ortada pozisyon yok :)

Neyse, verhasılı kelam aslında dertlerimiz benzer ama yaklaşımımız farklı. Bu yüzden ortada buluşmamız biraz zor :) Benim de sizin gibi en büyük beklentim, aşkımızın çıkarlarının maksimum seviyede korunması. Bu Özen olur, Orman olur, X şahıs olur beni ilgilendirmez. Beşiktaş nerede, biz orada olacağız!!!

Çevrimdışı ahmet türker

arkadaşlar burada mı tartışılır ,başka bir başlık mı açılır ama bizim asıl tartışmamız gereken havuz sistemidir ,bu havuz sisteminden kurtulmadıkça bize rahat yok .bunu nasıl yaparak yönetimin elini güçlendiririz ,fikirler üretmeliyiz .ayda 25 liradan üyelik alarak kendi tv mizden yayınlasak 500 bin üye olsa ,diye hesap yapıyorum yılda 150 milyon para yapar . bu konuda nasıl kampanyalar yapabiliriz .imza mı toplarız ne yaparız fikir üretmemiz lazım . bu konu bence çok önemlı ,havuz sisteminden çıkılabilir mi yasal durumu nedir ,en azından havuz sistemine çok büyük bir göz dağı verebilirmiyiz .şimdilik bu kadar yazıyorum .bu konuyu bütün teferruatları ile tarmışmamız gerektiğini düşünüyorum .BÜTÜN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE .

Çevrimdışı Tolga

Kartal, CSKA Moskova ile sözleşmesini fesheden ön liberoyu kiralamak istiyor

Beşiktaş, yeni açıklanan yabancı kuralının ardından, Avrupa'dan kaliteli oyuncu getirmek için harekete geçti. Alexander Milosevic'e ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere sözleşme yaptıran siyah-beyazlıların yeni hedefi ise oyunun iki yönünü de oynayabilen bir ön libero. Beşiktaş'ın CSKA Moskova ile sözleşmesini fesheden Rasmus Elm'e yöneldiği, bu oyuncuya 6 ay+2 yıllık sözleşme teklif edildiği, ikinci yarıda göstereceği performansa göre de kendisi ile sezon sonunda yeniden görüşülmesi teklif edildiği öğrenildi. Elm'in menajeri haftaya İstanbul'a gelecek.

KAYNAK:Fotomaç

Yav bu Fotomaç'ın haberlerini yapan kişinin yatacak yeri yok. :akuma: Adam hastalığından dolayı futbolu bırakacak bunların yaptığı habere bak :evillol:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı panic13

arkadaşlar burada mı tartışılır ,başka bir başlık mı açılır ama bizim asıl tartışmamız gereken havuz sistemidir ,bu havuz sisteminden kurtulmadıkça bize rahat yok .bunu nasıl yaparak yönetimin elini güçlendiririz ,fikirler üretmeliyiz .ayda 25 liradan üyelik alarak kendi tv mizden yayınlasak 500 bin üye olsa ,diye hesap yapıyorum yılda 150 milyon para yapar . bu konuda nasıl kampanyalar yapabiliriz .imza mı toplarız ne yaparız fikir üretmemiz lazım . bu konu bence çok önemlı ,havuz sisteminden çıkılabilir mi yasal durumu nedir ,en azından havuz sistemine çok büyük bir göz dağı verebilirmiyiz .şimdilik bu kadar yazıyorum .bu konuyu bütün teferruatları ile tarmışmamız gerektiğini düşünüyorum .BÜTÜN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE .

Ahmet abi açıkçası bunu ben de çok düşündüm. İki engel var;

1) Havuz sisteminin hukuki bağlayıcılığı nedir?
2) Büyük takımlar bu sistemden çıkarsa (BJK&GS&FB), başaltı kulüpler ne yapar? İşin sosyal adalet kısmı da mevcut yani. Çünkü sistem teorik olarak zenginden alıp (İstanbul çocuklarından :) ) fakire verme üzerine kurulu.

Bence ikinci mesele birincisinden daha önemli. Diğer sarışınların ne yapacağı beni ilgilendirmiyor. Ama ben Beşiktaşlı olarak, iyi kötü halkçı çizgide yaşamaya çalışan bir vatandaş olarak takımımızın ayrılmasını kabul edemem. Bayern Münih, şu an Bundesliga havuzundan ayrılsa yıllık en az EUR 100 milyon canlıyı kasasına koyar ve bildiğim kadarı ile önlerinde hukuksal bir engel yok. Ama  yıllık sadece 37 milyona havuzda kalıyorlar. Çünkü, havuzdan çıkarlarsa küçük takımların onunla rekabet edemeyeceğini biliyor. Küçük takımların rekabet seviyesi yükseldikçe, kendi seviyesini de yükseltiyor. Beşiktaş için bundan farklı düşünmüyorum.

Benim görüşüm budur.