dostum bende aynı şeyden bahsediyorum. 3 sene önce başladıkları uygulama esnasında spor okulları açılsaydı, altyapıda top oynayan çocuklar lise çağına geldiğinde ya okul yada futbol ikileminde kalıp okulu seçmek zorunda kalmasaydı, yetiştirseydin antrenörü o zaman 13 yaşındaki yetenekler şimdi 16 olmuştu... 1-2 sene sonra a takımla başlayacaktı. şimdi ne olacak?
iddia ediyorum 2 sene sonra biz yine beceremedik diyip yeniden sınır koyacaklar... buna adım kadar eminim...
Sınır koyacaklarını sanmıyorum kısa vadede hocam çünkü zaten bu kurala rağmen çok oyuncu alan olmayacaktır uzun vadede.
Düşüncelerin çok güzel ama yapılandırması benim görüşüme göre 10 yıl. Abartısız 10 yıl hem de.
Yani eğitmeni olan sistemi olan Almanya ve İspanya bile jenerasyon yakalayıp devamlılığını sağlamak için 8 yıl çalıştı.
Senin ülken de kültürel , entellektüel ve mental anlamda çok geride belki 15 yıl. Çok uzun vadeli plan yapılmak zorunda.
Şuanki 25-30 yaş grubu antrenörleri altyapı üzerine uzmalaşmalı en başta antrenör grupları ayrılmalı bir kere. Herkes yapacağı işi bilmeli.
Türkiye'de fitness koçuı yetişmiyor daha. Geçtim teknik taktik koçları. Ki altyapı en çok emek isteyen grup.
Tek artımız var çocuklarımız çok yatkın teknik olarak ama bunu kullanmak için o çocukları mental olarak yetiştirmek var en başta.
Adamların 10-13 yaş gurubunda çalıştıkları şeylere bakar mısın? Böyle çalışırsan tabi ki Mateo Kovacic de yetişir ülkende Modric'te gel biizm çocuklara anlat bunu Pes ya da Fifa sanırlar.