2014/15 Transfer Sezonu
2014/15 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2014/15 Transfer Sezonu Burada Forza'daki gibi taransfer haberlerimiz olacaktır.... şimdiden iyi transferlere....

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2014/15 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4552457 defa] 2014/15 Transfer Sezonu

Çevrimdışı manyak1903

yapılması gereken transfer hakkında şöyle bir yorum yapmıştım buraya da bir parçasını atayım.

para yok orası ayrı konu.ancak para yok bunun bahanesi değil.bu takıma her şeyden önce bir sağ bek gerekiyor.(kaç aydır ruiz , lanzini , belhanda , marin vs vs vs bir sürü isim geçti.demek ki alacak para var ki ismi geçiyor bunların).(hatta başkaları almasa belki biz alacaktık)o zaman şunu düşünmek lazım.10 numara mı sağ bek mi ?

sağ bekin maliyeti çok daha düşük olacaktır.
aynı zamanda , iyi bir sağ bek olursa takıma etkisi çok daha büyük olacaktır.

şöyle düşünün.bir maç oluyor.(atiba necip sağ bek düşünülüyor.ismail sağ bek oluyor.).sağ bek ile başlarsak olacaklar.atiba veli (yedekte dinlenmiş bir necip imiz) motta hafif bozmaya başlarsa yerine bir ismail sokup kan değişikliği.motta iyi.ileride düşmeye başladık.töre olcay çıkar sok ismail .ismail veya motta ileride oynar.geçen sene bunun örneğini gördük.

hücum hattımız zaten türkiye kupası rotasyonu ve rahat oynadığımız maçlar için geniş bir rotasyon var.

gökhan töre , olcay , cenk tosun ,mustafa pektemek , demba ba , oğuzhan , kerim frei.(holosko)

4 2 3-1 oynuyoruz ve bu isimlerin hepsi 3-1 kısmını taşır.(allah korusun sakatlık olmazsa).

geriye bakıyoruz.

franco ersan sivok atınç nukan(daha iyi olacak) çok çok necip.

orta sahaya bakıyoruz atiba veli necip arada 1-2 maçlık oğuzhan

oyunumuzu 4 2 3 1 den.aksilik olduğu zaman oyunu.4 3 3 çeviririz.4 savunma 3 atiba veli necip (veya buraya selçuk inan benzeri bir pas ayağı).yani oğuzhanın olmadığı maçlarda.öndeki 3 töre olcay ba. kerim mustafa cenk.

kısaca düşük maliyet ve takıma yararı bakımından öncelik sağbek olmalı.yanına da yine etki edecek 10 numara yoksa , yine daha geniş yelpazeden daha uygun maliyet ile alabileceğimiz bir defansif  pas yapabilen (selçuk inan ,melo ,mehmet topal ) tarzı bir oyuncu alınmalı.oyunu soğutmaya 90 dakika git gel git gel yapmak yerine arada orta sahada pas ile aktif dinlenme yaptırabilecek bir oyuncu.

bizim yapacağımız transfer oyun düzenini aksatmayacak ve bu düzeni 90 dakikaya yayacak bir transfer olmalı o da sağ bek.

mesajın tamamı için
http://besiktasarena.com/index.php?topic=494.msg48590#msg48590

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı ilhan mansız

evet aslında aynı şeylerden bahsedıyoruz, ben artık transferdede akılcılık istıyorum Demba olayı gıbı , şuan geç kaldık ama zararın neresınden dönülse kardır . şu takımda Demba tarzında winner dediğimiz oyun kuran soğutan ısıtan akılcı adam eksilten 10 numara olsaydı ve  sağbek montajı yapılmış Köybaşı solbekte olsaydı , inanki şu maç 2-0 dan aşşağı olmazdı. Ama olsun dediğim gibi zararın neresınden donulse kar, biran önce gerekli takviyeleri yapmalılar.
bence özellikle orta saha transferinin çok önemli olduğunun farkındalar ancak maddi koşullar yüzünden bir türlü sonlandıramadık. İnşallah daha fazla geç kalmayız.

Çevrimdışı Çağrı

çağrı hocam belki de takıma inandıkları, hocanın istediği oyuncuyu olabilecek
En iyi maliyetle almaya çalıştıkları için bu transfer hala hallolmadı

Hocam inanılsa çok önceden yapılırdı. Yani 2 feyenoord 1 arsenal maçı izledikten sonra herkes inanır zaten oyun ortada onların çok daha önce görmesi gerekirdi. Şimdi bakıyorum Hunt bile gelmiş olsa inan iş yapardı çünkü bu sistemin adamıydı.

Diego için Hunt'tan vazgeçtik onu da alamadık. Lanzini için Belhanda için Ruiz'den vazgeçtik şimdi yüzde 90 o da olmayacak. Ve işin acı yanı piyasada adam kalmadı Sosa'ya kadar gittiysek.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

Hocam inanılsa çok önceden yapılırdı. Yani 2 feyenoord 1 arsenal maçı izledikten sonra herkes inanır zaten oyun ortada onların çok daha önce görmesi gerekirdi. Şimdi bakıyorum Hunt bile gelmiş olsa inan iş yapardı çünkü bu sistemin adamıydı.

Diego için Hunt'tan vazgeçtik onu da alamadık. Lanzini için Belhanda için Ruiz'den vazgeçtik şimdi yüzde 90 o da olmayacak. Ve işin acı yanı piyasada adam kalmadı Sosa'ya kadar gittiysek.
haklı olabilirsin. İnşallah iyi bir transfer yapabiliriz. Schone yi biliyor musun? Olabilir mi bizim takıma

Çevrimdışı Anıl

Twitterda Walter Zenga diye bir hesap var, ona göre Sosa yakın. 3 transfer ya 3 transfer ! Defansif ve ofansif birer orta saha ve bir sağ bek. Şampiyon olur bu takım !

Çevrimdışı Çağrı

Bir adım daha ileri götüreyim tarih şuan 20 ağustos. Sezonu açalı yaklaşık 2 ay oldu bu takımın 1 yıldır 10 numarası 2 yıldır sağ beki yok. Yerine alınanlara girip gereksiz eleştiri yapmayacağım ama şimdiye kadar bitmesi gerekirdi.

İnsanlar da bezdi. Bilic bence mucize yaratıyor elindeki kadoroyla. Bu kadro şu haliyle bundan iyi oynayamaz. Ancak Oğuzhan , Töre , Frei kendini geliştirirse bir sınıf daha atlar. Hele ki Oğuzhan'ı kazanmak istiyorsan yerine mutlaka çok usta bir oyuncu almak zorundasın. Ben transferin maddi imkansızlıktan geciktiğini düşünmüyorum bu tamamiyle duvar. Bahane yani. İmkansızlıktan olsa hiç almamamız gerekir. Bu malesef yine tecrübesizlikten oldu.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

haklı olabilirsin. İnşallah iyi bir transfer yapabiliriz. Schone yi biliyor musun? Olabilir mi bizim takıma

Schone iyi oyuncu ama bu dakikadan sonra olacağını sanmıyorum hocam bedava fiyatına almadık geçen sene şimdi Ajax dünya para ister çok iyi girdi sezona
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

Twitterda Walter Zenga diye bir hesap var, ona göre Sosa yakın. 3 transfer ya 3 transfer ! Defansif ve ofansif birer orta saha ve bir sağ bek. Şampiyon olur bu takım !

+1903

10 Gün var eğer bu 3 transfer yapılmazsa geçen sene devre arasında olduğu gibi bu senede şampiyonluğu elimizin tersiyle itmiş olacağız. Risk alınması gerekn yerde almayan yöneticinin akıbetini herkes bilir. Hele ki aynı hatayı iki kez yapıyorsa.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kemal

Yönetim falan okur Yönetimden birine ulaşacak vardır, Allah aşkına şu takıma Demba Ba ayarında 10 numara (yüksek maliyetli) ve Atiba ayarında olabilecek sağbek(düşük maliyetli) 2 transfer ve devrede Veli-Atiba yedeklemesi yapılmak üzere 3 transfer yapın Allah aşkına, şu 2 sene şampiyon olalım ve bu herifler 4. yıldızı takmadan 3.yıldızı takalım, bu sene UEFA finali dahi görüp seney yeni mabetimizde CL de coşarız, sonra söz 45 yaşıma kadar tekrar susacam bişey istemeyecem.

Çevrimdışı Çağrı

Normalde şu sistemin oyuncu tipini tarif edeyim. Diego iyi ki gelmemiş bu takımda koşmayan adama yer yok çünkü. Belhanda da olmazdı karşı çıkanlar olacaktır ama olmazdı.

En uygun adam tipi Tottenmham'daki Christian Eriksen tipi adam. Pasları şutları mermi , fiziği sağlam birazcık markaj yapabilecek adam tipi. Hunt'un 2 gömlek üstü yani. AYnı zaman da skor da yapabilmeli. Yumuşak adam bu takımı bozar şu dakikadan sonra. He isim ver derseniz aklıma biri gelmiyor malesef. Ruiz bu tanıma markaj dışında en çok uyan adamdı.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

Bir adım daha ileri götüreyim tarih şuan 20 ağustos. Sezonu açalı yaklaşık 2 ay oldu bu takımın 1 yıldır 10 numarası 2 yıldır sağ beki yok. Yerine alınanlara girip gereksiz eleştiri yapmayacağım ama şimdiye kadar bitmesi gerekirdi.

İnsanlar da bezdi. Bilic bence mucize yaratıyor elindeki kadoroyla. Bu kadro şu haliyle bundan iyi oynayamaz. Ancak Oğuzhan , Töre , Frei kendini geliştirirse bir sınıf daha atlar. Hele ki Oğuzhan'ı kazanmak istiyorsan yerine mutlaka çok usta bir oyuncu almak zorundasın. Ben transferin maddi imkansızlıktan geciktiğini düşünmüyorum bu tamamiyle duvar. Bahane yani. İmkansızlıktan olsa hiç almamamız gerekir. Bu malesef yine tecrübesizlikten oldu.
mevcut kadro mükemmele yakın oynuyor. Neredeyse tam kapasite oynuyorlar. Önümüzdeki yıl biraz daha iyi olurlar yalnız inşallah bu yılı kaçırmayız ben hala iyi transfer yapacağımıza inanmak istiyorum

Çevrimdışı Tolga

Çağrı hocam ağzına sağlık bunları ben de söylüyorum ama sırf yönetime laf kondurmamak için eleştirenler var kardeşim bu kadar da olmaz tamam güzel şeyleri övecez takdir edecez ama yapılan hataları da söyleyecez ki bunları bir daha yapmasınlar ama bazı insanlar bunları anlamak istemiyor maalesef.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Kemal

Toplanıp Yönetime yürüsek ,kapıda 10 numara sağbek pankartı açsak, bu seferde takımdaki oynayanlara canını dişine takanlara ayıp olacak ,2 cu boklu değnek.

Çevrimdışı Çağrı

Çağrı hocam ağzına sağlık bunları ben de söylüyorum ama sırf yönetime laf kondurmamak için eleştirenler var kardeşim bu kadar da olmaz tamam güzel şeyleri övecez takdir edecez ama yapılan hataları da söyleyecez ki bunları bir daha yapmasınlar ama bazı insanlar bunları anlamak istemiyor maalesef.

Hocam duygusal bakıyor arkadaşlar normaldir çnkü gerçekten zor iş yönetimin yaptığı. Helal kere helal olsun davalar kapandı icralar bitti her şeyi geçtim fişi çekilmiş kadro 2 sene içinde öyle bir yapılandi ki belki MAF Döneminden beri olmayan bir yerli genç çekirdeiğimiz var. Ama şimdi bu kadar güzel işe son bitirici hamleyi yapmaları gerekiyor BA Transferi gibi. Bu kadro da şampiyonluğa oynar bu sene ama kesin favorisi olmaz. @anilt dediği gibi 3 adma alınırsa en büyük aday oluruz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

Schone iyi oyuncu ama bu dakikadan sonra olacağını sanmıyorum hocam bedava fiyatına almadık geçen sene şimdi Ajax dünya para ister çok iyi girdi sezona
2015 sözleşmesi bitiyormuş galiba. Overmars İstanbuldan çok iyi teklif aldı demiş. Bilemiyorum ne kadar doğrudur

Çevrimdışı manyak1903

olması gereken.şu an maddi sıkışıklık var hani.o zaman

1-maliyeti düşük olan ama iyisinden etki edecek bir sağ bek alınmalı
2-orta sahada pas yapacak , oyunu soğutacak yine az maliyetli bir oyuncu alınmalı.bu yedek düşünülmeli ancak şöyle.en kötü veli ayarında.yani oyuna sonradan girdiğinde necip etkisi yaratmadan oyun akışımız aynı gitmeli.

3-10 numara denen adamı devre arasına bırakıp.şartlar biraz daha düzeldiğinde o zaman almalı.

bu 3 maddeyle ligin ilk yarısını tutarız  , şampiyonlar ligi zor yani istediğin kadar transfer yap ,şu an için en iyi şampiyonlar liginde gruptan çıkmak olur.(şampiyonlar ligine kalırsak bu ilki gerçekleştiririz bence bu sene)

avrupa liginde de en az çeyrek final potansiyeli var ,mevcut halimiz yeterli gibi görünebilir.ancak o zaman da ligde fire veririz.

Çevrimdışı Çağrı

Toplanıp Yönetime yürüsek ,kapıda 10 numara sağbek pankartı açsak, bu seferde takımdaki oynayanlara canını dişine takanlara ayıp olacak ,2 cu boklu değnek.

Bu derin bjk midir nedir dün maç bitmiş yönetime sallıyor şunu alsaydın bunu alsaydın diye bu ayıptıur işte. Çocuklar kartallar gibi mücadele etmiş dün gece transfer konuşmak çok ayıptı. Çocukların alın terine ihanetti.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

2015 sözleşmesi bitiyormuş galiba. Overmars İstanbuldan çok iyi teklif aldı demiş. Bilemiyorum ne kadar doğrudur

Overmars kendi gelse ya  :D Olcay'ın yerine tam öyle bir adam lazım da bize  :biggrinking:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

olması gereken.şu an maddi sıkışıklık var hani.o zaman

1-maliyeti düşük olan ama iyisinden etki edecek bir sağ bek alınmalı
2-orta sahada pas yapacak , oyunu soğutacak yine az maliyetli bir oyuncu alınmalı.bu yedek düşünülmeli ancak şöyle.en kötü veli ayarında.yani oyuna sonradan girdiğinde necip etkisi yaratmadan oyun akışımız aynı gitmeli.

3-10 numara denen adamı devre arasına bırakıp.şartlar biraz daha düzeldiğinde o zaman almalı.

bu 3 maddeyle ligin ilk yarısını tutarız  , şampiyonlar ligi zor yani istediğin kadar transfer yap ,şu an için en iyi şampiyonlar liginde gruptan çıkmak olur.(şampiyonlar ligine kalırsak bu ilki gerçekleştiririz bence bu sene)

avrupa liginde de en az çeyrek final potansiyeli var ,mevcut halimiz yeterli gibi görünebilir.ancak o zaman da ligde fire veririz.

Tek 10 numara ile ligi tutamayız. Sadece Oğuzhan'ın sırtında giderse 6. haftada topu atarız. Fener'in Avrupa kupası yok çok uzar yine hızlı hızlı. Şuan Oğuzhan sakatlansa mecbur 4-4-2 oynarız bu da olmaz papaz her zaman pilav yemez. Şuan en önemli diye ayrılmayacak kadar önemli 3 transfer var. 3 ü de olmalı hangisi olmazsa biz sağlam yara alacağız.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

Overmars kendi gelse ya  :D Olcay'ın yerine tam öyle bir adam lazım da bize  :biggrinking:
aslında orta sahanın solunda ismaili denesek. Zaten çok yetenekli. İsmailin burada yapabileceğini düşünüyorum

Çevrimdışı Çağrı

Benim tam oalrak kızdığım da bu. Bir stoperdir gidiyor elinde Atınç dahil 4 tane adam var zaten takım savunman iyi gol de yemiyorsun senin ihtiyacın ortasaha. Ha almayacaksan Jones'u neden bıraktın? Bunlar 3 aydır biliniyordu sezon zaten nisanda bitti sayılır 4 aydır yapılan tek iş Demba Ba aslında üzgünüm eleştirmemiz gerek. O da nasıl olduğu belli Özen kovulmasa belki gelmeyecekti biraz gündemi eritmek için hızlı bitti trtansfer.

Pazarlık yapılmalı yaptın kar da ettin şimdiye dek ama artık olmaz. Bundan sonrası şark kurnazlığına girer. 3 adamdan 4 milyon euro daha kar edeceğim diye bu adamların olmadığı 5 maçı alamazsan hesap aynı şeye dönecek üstüne kupalardan vazgeçmiş olacaksın. Hata tam olarak burada.

Bakın sorun para mı? Paraysa şuan kapatırsın transferi 10 günde nereden gelecek para? Gelmeyecek. Ha varsa beklemek çok büyük hata ucuza alacağım diye. Transferi hızlı yapmak için Özen'i yolladın iki başlılık bitti e hala neden almıyorsun adam?

8 gün sonra 3 adam alıp 12 milyon euro harcarsan ne diyeceksin hani para yoktu derlerse? Yönetim şu noktada bakış açısını acilen değiştirmek zorunda. 1 milyon euro için Linnes 2 haftadır bekliyor insaf. Hiç olmazsa onu bitir. Git Noboa'yı almaya kalk vermediler mi bitiyor 4 ay sonra sözleşmesi attır hemen imzayı. 10 numara mı? Tamam bekleyeceksek sadece onu bekleyelim sonuna kadar.

Uzattım kusura bakmayın.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Samet Ç

aslında orta sahanın solunda ismaili denesek. Zaten çok yetenekli. İsmailin burada yapabileceğini düşünüyorum
Hocam maceraya gerek yok. Olcay'ı kesip Kerim'i sola koyacaksın Töre'yi de sağ kanata koyacaksın. İki kanatta çizgiye inebilen çalım atabilen dikine gidebilen kanatlarımız olur. Böyle daha mantıklı olur gibi geliyor bana.

Çevrimdışı manyak1903

Tek 10 numara ile ligi tutamayız. Sadece Oğuzhan'ın sırtında giderse 6. haftada topu atarız. Fener'in Avrupa kupası yok çok uzar yine hızlı hızlı. Şuan Oğuzhan sakatlansa mecbur 4-4-2 oynarız bu da olmaz papaz her zaman pilav yemez. Şuan en önemli diye ayrılmayacak kadar önemli 3 transfer var. 3 ü de olmalı hangisi olmazsa biz sağlam yara alacağız.
3 transfer lazım ancak öncelik sağ bekin.serdar geldiğinden beri sağ bek yok.ve her maç sağ bek arıyoruz.10 numaradan daha önemli.hatta sağ bek olmadığı için atiba veli orta sahasını bozuyoruz.o zaman oğuzhan da olsa iş yapmıyor.

10 numara için şöyle diyelim beşiktaşlının gönlü rahat etsin o konuda.diego ribas bizde ve sakat olduğunu düşünsün herkes :D hatta geldiğinde koşmadığını farketsin.

10 numarasız 2 senedir bu lig geçiyor.gerçi sametli sezonu saymamak lazım.iki rakibimizde avrupada çok ilerlemişti.
bilic halleder ama sağ bek alınmadığı takdirde çok acısını çekeceğiz.çünkü rakipler tek taraf odaklı oynuyor bize karşı.ismail sağ da oynadı ,orada bi bek daha olduğunu farketti rakip sonunda.

Çevrimdışı Kemal

Artık bu olay kabak tadı verdi, birazn önce kim gellecekse gelsede geleni kadroyu nasıl hamleler yapılmalı bunları konuşssak, biz daha A dan B ye geçemedikki C leri D leri konuşalım.

Çevrimdışı manyak1903

bir şeye dikkat çekmek istiyorum.

motta ve töre konusunda genel algı kar ettik üzeriner.kar etmedik.aslında biz bunu sadece kötü durumda değil de durumumuz düzeldiğinde de böyle transferler yaparsak çok iyi yapmış oluruz.

motta yı 1.200 den satacakken 2.500 e satarsak , töre yi 4.500 dan satacakken 7.500 a satarsak kar etmiş oluruz.zaten baş hata törenin opsiyonu 7.5 tan koymaktı.neyseki halledildi.o zaman bi dahakine opsiyonları 10 koyalım da 5.500 kar edelim yönetim kafasıyla :D