Fener'e helal olsun. Sezon başından beri nerdeyse her maçta rakiplerinin bir penaltısı verilmiyor ama ilk kez canları yandığında, üstelik hakemin Trabzonsporlu 2 oyuncuya göstermediği sarı kart dışında hatası olmadığı bir maçın ardından çıkardıkları yaygarayla MHK başkanını istifa ettirdiler.
Bundan sonra FB aleyhine düdük çalabilecek hakem pek çıkmaz herhalde.
Bize gelince iki maç üst üste aynı hakemi atayacak cesareti bulabiliyorlardı aynı şahıslar...
Aslında bu durum, hakemlerin kimleri kolladığını ya da kollamak zorunda hissettiğinin ete kemiğe bürünmüş en somut delilidir. Ağızları açılınca bize sallıyorlar ya, o da işte algı operasyonlarının bir parçası.
Hiç sevmiyorum her maç sonrası “ama hakem de şunu yaptı, bunu vermedi, maçın kaderini değiştirdi vs.” Demeyi ama maalesef görüldüğü üzere ülkedeki gerçek bu ve biz oynadığımız maçların %80 inde, %50 rakiple %50 hakemle mücadele ediyoruz. Gücümüz yeterse alıyoruz 3 puanı. Nefesimizin yetmediği her maç puan kaybediyoruz bu pislik düzende.
Bu durum takım içi dinamiklerinden bağımsız bir durum. Takım kötü olabilir, taktik yanlış olabilir falan. Bunlar yine altını çiziyorum, hakemlerin adil maç yönetmesi ile uzaktan yakından ilgili değil. Renkliler ne beleş puanlar topladı, hiç oynamadan. Allah aşkına bizim hiç mi hakkımız yok kötü oynarken de kazanmaya?
Ben sana katılmıyorum, helal falan olmasın fenere. Zaten hep bu lobileri yüzünden türk hakemleri sürekli bu iki renkliyi kolluyor. Ne zaman ki yüksek perdeden istemezük dedikleri hakemleri renklilere de atamaya başlarlar, belki türk futbolu adilane hakemlere kavuşabilir…