Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 56 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3737644 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Necmi

Arkadaşlar bıkmadınız mı gerçekleri bükmekten?

O yaz ilk 11'e 5 adam alındı, Tolgay sezonu kapattı, takımın en golcü adamı satıldı. 10 numara düşünülen Oğuzhan mecburen 8'e kaydı. Devre arası 2 stoper gitti, 2 stoper 1 kaleci geldi.

Yıllardır beraber oynayan takımmış, Ersan ve İsmail dışındaki en eski adam 2 sene önce katılmıştı takıma.

Fenerbahçe maçının ikinci yarısında tek kötü oynayan Lens'ti, değil mi?

Takımın kolay gol yemesi ayrı bir sorun, ama şu an takımın bütün sinerjisini düşüren, atakları öldüren adam Quaresma. Şunu görün bir zahmet

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iyide takımın kolay gol yemesi ayrı sorunda kim çözecek yönetimmi bu takım savunma yapamıyor
at suçu kaleciye ama oraya gelene kadar ellerini kollarını sallıyorlar. iş kalecinin kurtarmasınamı kaldı.
yok savunma oyuncularımızda kötü değil kim ne derse desin roco kötü olabilir ama necipden daha kötü stopermi
sen orjin stoperi oynatta hatayı o yapsın. roco kötümü onuda bilmiyoruz bunu söylemek için bir kaç maç üst üste oynaması lazım
bir stoper oynadıkça açılır adam ayda yılda bir oyuna girecek hemen damgala kötü stoper zaten şili milli takımınada
kötü olduğu için yükselmiş necip harika stoper aslında milli takıma alınmama nedeni hep önünün kapanması
milli takım stoperden geçilmiyor zaten. medel oyundan çıkıyor necip oyunda kalıyor şaka gibi

Çevrimdışı Orhan_

ikinci şampiyonluktan beri taraftar ortada yok, o da avrupa maçlarındaki performansları kanaat notu olarak kullanırsan, yani bir buçuktan iki. taraftar maç seçiyor, baskı kuramıyor, organize olamıyor ve artık oyuncu ıslıklıyor. altmış küsurda kaç iyi bir taraftarı tanımlar? şenol güneş, fikret orman, futbolcular değişti, taraftar aynı yani.

ağabey aykut kocaman'ı neden örnek verdin ki? yenilgiyi "taç hırsızlığı"na bağlayan biri, atmosfere mi bağlamayacak, ne işine geliyorsa onu söylüyor.

Çarşı ve benzeri gruplar stat içinde yer edindikçe bir daha taraftardan vs. bahsedemez hale geliriz. Maç içinde sırtını dönüp bağıran adamları anlamam mümkün değil. Maçtan kopmanın her çeşidini yaşıyorlar.

Çevrimdışı Orhan_

iyide takımın kolay gol yemesi ayrı sorunda kim çözecek yönetimmi bu takım savunma yapamıyor
at suçu kaleciye ama oraya gelene kadar ellerini kollarını sallıyorlar. iş kalecinin kurtarmasınamı kaldı.
yok savunma oyuncularımızda kötü değil kim ne derse desin roco kötü olabilir ama necipden daha kötü stopermi
sen orjin stoperi oynatta hatayı o yapsın. roco kötümü onuda bilmiyoruz bunu söylemek için bir kaç maç üst üste oynaması lazım
bir stoper oynadıkça açılır adam ayda yılda bir oyuna girecek hemen damgala kötü stoper zaten şili milli takımınada
kötü olduğu için yükselmiş necip harika stoper aslında milli takıma alınmama nedeni hep önünün kapanması
milli takım stoperden geçilmiyor zaten. medel oyundan çıkıyor necip oyunda kalıyor şaka gibi

Bence Necip'in Roco yerine tercih edilmesinin tek sebebi oyun kusurunu kapatmaya yönelik bir özellikte yatıyor; "hız"...

Roco iyi bir stoper olmayabilir ama Necip'i yerine tercih ettirecek tek sebep buymuş gibi geliyor. Aksi halde Roco aslında futbolcu bile olmamalı (:

Çevrimdışı Librarius

Bu erman danilosi ne demisti gecen sene gene konya macinda ona bakmak lazim
Taliska 1e1 giderken cekile cekile tekme yiye yiye indirilmedi mi
Lan cezasahasinda neler oluyor bizim maclarda hepsine oyna devam
Besiktas kazandikca hakem gomuyor herifler allah belanizi versin ne diyem
Lan dusse tartisilir o pozisyon
Bize neleri vermiyorlar
Kayseri macinda 2 penalti ic olmadi mi?
Nerdeyde bu bu ne desem (Küfür Yasak)₆ insanlar
Erzurum macinda mac 0-0 penalti mi versene arkadas sana ne benim ne oynadigimdan

Hakemleri Beşiktaş aleyhine cesaretlendiriyor, Beşiktaş aleyhine skora etki eden hakem hatalarını "ye, ya yu" diyerek geçiştiriyor, ama skora etki etmeyen Beşiktaş lehine hata varsa (ki olmasina gerek yok   hata uyduruyor) hemen "Beşiktaş hakemle kazandı" deme adiligini gösteriyor. Turgay Demir'e helal olsun sokmuş lafı zagara. Hakemler bu bunaktan korkuyor ve Beşiktaş aleyhine cesurlasiyorlar.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı Librarius

Sabah Quaresma akşam Quaresma. Bu Quaresma'yı gömenlerin çoğunun asıl niyeti Quaresma'yı değil Hocayı gömmek; Hocayı gömerek de basiretsiz yönetimin açıklarını gizlemek. Niyetiniz bozuk sizin. Niyetiniz düzgün olsaydı gömmeye bu takımın transferlerini yapan yönetimden en başta kulübün tepesindekinden başlardınız. Şenol Güneş mi kovdu Quaresma'yı sonra tekrar getirdi takıma? Şenol Güneş mi yaptı transferleri; 'Manevi oğlum Quaresma oynayacak sağ tarafta. Lens gibi 30 yaşında bir yetersize 5 milyon bonservis verebilirsiniz.'' dedi?  Bana anlatsana bu Lens neden 2 senedir fazla kilolarını vermez; maçların ikinci yarıları oyundan kaybolur; maçta 50-100 metre sprint atar sonra 3-5 dakika oyundan kaybolur; rahat taırları vardır yedek kalmayı dert etmez, eksiklerini geliştirmek fazla umurunda olmaz gider Babel ile gece gezmelerine çıkar? Hadi en baştan sorunların tepesinden başlayalım bu takıma oyuncuları kimler transfer ediyor; biblo gibi kenarda dursun diye mi Quaresma'ya bonseris ve 2.1 milyon maaş verilmiş?

Bos ve talihsiz bir yorum olmuş. Quaresma'yi da, hocayi da yonetimi de eleştiriyorum. Boş ve talihsiz bir yorum.
[ Son Düzenleme: 12 Mart 2019, 20:01:33 Librarius ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Öncelikle yazdığım şeyi iyi okursan anlamadığımı iddia ettiğin şeyi söylemezsin. İki ihtimalli cevap içeriyor zaten.
Yine bu cümleye kadar doğruluğu tartılamaz yorumlar getirmişsin. Kendini yıldız sanmış,havalanmış. Haklısın ya da haksızsın meselesi bile değil bu. Çünkü, gerçekten, ben öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hocanın onu verimsiz kullanmasından dolayı adım adım geriye gitti ve onu demotive etti. Aynı zamanda Oğuzhan 16-17 sezonunda bir önceki sezondan daha az fit değildi. Çok daha basitleştirelim. Messi merkez forvet ama oyun planı kenardan yüksek ortalar :D. Kenar ortalar daha değerliyse Messi'yi tercih etme. Messi'den başka alternatifin yoksa oyun planında güncelleme yap. Siz Messi'yi eleştiriyorsunuz, yönetimi eleştiriyorsunuz ama hocaya gelince "ne yapsın"a dönmesin olay. Tabii sen örneklemeye ek olarak sorumluluktan kaçan oyunculardan dolayı mecburi istikamet olarak çizmişsin oyun metodunu ancak o işin öyle olmadığı da oynanmış bazı maçlarda kanıtlandı. Daha takım boyu, sahaya yerleşme, defansif olarak yaptıklarımız, ofansif olarak ne kadar opsiyonlu oynadığımız, baskıya karşı reaksiyon gibi uzun süren ya da kronikleşmiş problemleri konuşmuyoruz bile.
Biraz daha basitleştirelim. Bizim takımda Messi olsa oyun planı kenardan ortalar olmazdı. Biraz daha basitleştirmiştim öncesinde zaten. Bu takımda Gomez, Sosa o takımın da başında Şenol Güneş varken bu takım kenardan ortaları çok fazla mı yapıyordu? Biz de sonunda Şenol'u Quaresma'yı eleştirip Oğuzhan'a gelince 'ne yapsın'a döndük. Oğuzhan'ın sağında, solunda, önünde, arkasında onun defolarını kapatıp ona fırsat sunacak oyuncu yok. Ne yapsın 2.5 milyoncuk alan Oğuzhan? Onun değil sistemi yamuk yapan Hocanın kusuru.

Oğuzhan son 2 sezonda çıkardığı kaç iyi maç var bu arada? Soruyorum çünkü iyi oynadığını bunu kanıtladığını söylediğin maçlar var. Bir elin parmağı kadar var mı?

Çevrimdışı mylife1903

Roko avrupada tutunamiyor gibi belki baska piroblemleri var
Maasi cok degil kalsin belki seneye uyum saglar
Zaten rokoyu gonderirse bu yonetim daha iyisini zor bulur
Bildigimiz mal iyidir

Kolay gol yiyoruz kaleci kumbara gibi geleni aliyor
Sistemle falan oyuncuyla hocayla alakasi yok
Her sekil yiyor adam
Konteyi getir ramos pike yap bu cocuk bu kafada olsun gene 2 2 yer
Kaleyi bulan sisirme top gol oluyor yahu ne sistemi diyon dellendirmeyin kaleci yok kalede, fiziken var ruhen yok adam
Ha dersenki seneye duzelir mi? Ben gene denerim olmazsa yApacak bisi yok goztepeden betoyu alirsin devre Arasi

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Bos ve talihsiz bir yorum olmuş. Quaresma'yi da, hocayi da yonetici de eleştiriyorum. Boş ve talihsiz bir yorum.
Eleştiriyorum derken Beşiktaş taraftarının geneli adına mı söylüyorsun bunu @Librarius ? Kendi adına söylüyorsan bilemiyorum yaptığın 10 eleştiriden kaç tanesi Quaresma kaç tanesi Hoca kaç tanesi yöneticiyi içeriyor. Oldukça hakkaniyetlisin sanırım bu konuda.  Kulüpten kovduğun adamı tekrar alıyorsun bonservisle. Taraftar da gelsin diyor. Maaş veriyorsun. Niye? Biblo olarak dursun kenarda diye öyle mi?Bu adam  oynatılınca ama ben hakkaniyetliyim onu da eleştiriyorum, bunu da. Al sana dolu dolu talihli bir yorum.

Çevrimdışı Egos

taraftar kolay düzelir, iki galibiyete zımba gibi olurlar; ama kolay değişmez. eğer takımın performansına bağlı desteği sineye çekersek, görmezden gelirsek işin kronikleştiğini kabul etmeliyiz. başkan, futbolcu, hoca en fazlası 15 sene beşiktaşlı, taraftarın beşiktaşlılığı bir ömür sürüyor. en çok bizim eleştirmemiz, en çok bizim desteklememiz gerekiyordu, yapamadık.

beşiktaş'ta yaprak düşse taraftardan bilirim, bu benim beşiktaş taraftarını konumlandırdığım yer ile alakalı. başakşehir stadındaki on bin kişi stat dolu demektir, inönü'deki yirmi beş bin ise boş. sezonun şu ana kadarki bölümünden beşiktaş taraftarını çıkar daha kötüsü olur muydu, diye soruyorum kendime. evet, diyemiyorum. yıldırım demirören'i de biz göndermedik, şenol güneş'i de, fikret orman'ı da biz göndermeyeceğiz. sanırım artık hastalığı kabullenmekten başka seçenek kalmıyor.

daha iyi teknik direktör, daha iyi başkan zaten yetiyormuş şampiyonluk için. bizim payımız ne o zaman, kulüp iki milyar daha borç yapsın diye mi bağırıyoruz?

"kısacası ben hükümete gidip bunu söyleyeceğim, onlar bir şey der elbet."

Çevrimdışı Librarius

Tribün mü değişti?

İlk sene stad bile yoktu, neden bahsediyorsun?

Para mevzuusu da bahane değil, Serdar Aziz'in içeride 3 milyon Euro alacağı varmış işte. Herifin 1.5 senelik maaşı.

Dediğim gibi bahane üretmeye gerek yok. Hoca geçen sene ligi, bu sene takımı tümüyle boşladı.

Bunun siz de farkındasınız, ama bunu kabul edince yönetimi eleştiremeyeceğinizi düşünüp kabul etmiyorsunuz.

Oysa yönetimin eleştirilecek başka 40 tablne şeyi var, bu gerçeği kabul edin onlara başlayalım.

Maas demisken Muslera'nin da neredeyse 1 senedir para almadigi konuşuluyor, hatta Gs'li bir çok oyuncu maaslarini alamıyor uzun zamandır. Nedense biz bu durumu kontrol edemiyoruz. Para alamayan ortaligi yangın yerine çeviriyor. Bu da yönetime yazar bence.

Çevrimdışı mylife1903

Gs baskani konusuyor ortalik karisacak vaziyet alin

Çevrimdışı Librarius

gruptan çıktık da noldu başımız göğe mi erdi? borç azalmadı büyüdü kadro yetersiz ve yaşlı tiplerle doldu. biz eleştirirken sadece hocayı değil yönetimin tercihlerini de eleştiriyorduk. gruptan çıkmanın zamanı değil önce 4-5 sene üst üste şampiyon olalım kasaya ekstradan 40ar milyonu koyalım kadroyu her yıl 2 kişi 2 kişi gençleştirip üstüne koyalım sonra gruplardan çıkıp ötesini kovalayalım doğru planlama budur diyorduk. bu kadro 2 seneye kalmaz patlar diyorduk dediklerimizin hepsi de çıktı işte şimdi borç büyüdü temlikler filan konuşuluyor ve 3-4 senede anca düzelecek bir yapıyla baş başa kaldık

Yere batsın o CL performansımız. Hiç umrumda degil. Ligi alin ligi diye burda kendimizi yırttık. Hoca kendi kariyeri icin CL'ye öyle abandiki ligi seyine takmadı. Peki ne oldu? CL askına kulübün gelecegini kararttılar. Yahu Bayernle eşleşmişiz yönetim ve hoca ligi birakmis Bayer'ni eleme hesapları yapıyordu. Ayağıni yorganına gore uzatmazsan dımdızlak kalırsın boyle ortada.

Çevrimdışı mylife1903

Maas demisken Muslera'nin da neredeyse 1 senedir para almadigi konuşuluyor, hatta Gs'li bir çok oyuncu maaslarini alamıyor uzun zamandır. Nedense biz bu durumu kontrol edemiyoruz. Para alamayan ortaligi yangın yerine çeviriyor. Bu da yönetime yazar bence.
Para alamayini yonetmek cok zordur
Becerebilene biravo derim
Biraz da guven meselesidir bu
Yonetim kadrosuna guveniyorsan biraz disini sikarsin

Yahu azicik maaslar gecikince insan kafasini onune eyiyir
Gidip iki tane daha bombos eleman alip herkesten 2 misli para vermezsin
10 senedir ayni arabaya biniyor insanlar calisanlar laf etmesin diye

Çevrimdışı Librarius

Yok olamazdin
Burak degil leva olsa sagina ronaldo soluna messi koysAn kaleye noyeri alsan gene olamazdin
Adamlar duzeni kurmustu bugun konya macina baktim gecen senenin
Alper ulusoy yonetiyor tavsoye ederim sinirine hakimsen
Gol sayin bile artmazdi gecen sene istersen maradonayi getir
Kirmizi kart ve ceza sayalarin artardi sadece

Bi de baskandan daha cok yuzuf abi fLan duyardin

Yok yok o kadar da degil. Senol Güneş'in ve yönetimin payı da var. Quaresma askıyla gelecegimizi sevip atıyor 2 yıldır.

Çevrimdışı Orhan_

Biraz daha basitleştirelim. Bizim takımda Messi olsa oyun planı kenardan ortalar olmazdı. Biraz daha basitleştirmiştim öncesinde zaten. Bu takımda Gomez, Sosa o takımın da başında Şenol Güneş varken bu takım kenardan ortaları çok fazla mı yapıyordu? Biz de sonunda Şenol'u Quaresma'yı eleştirip Oğuzhan'a gelince 'ne yapsın'a döndük. Oğuzhan'ın sağında, solunda, önünde, arkasında onun defolarını kapatıp ona fırsat sunacak oyuncu yok. Ne yapsın 2.5 milyoncuk alan Oğuzhan? Onun değil sistemi yamuk yapan Hocanın kusuru.

Oğuzhan son 2 sezonda çıkardığı kaç iyi maç var bu arada? Soruyorum çünkü iyi oynadığını bunu kanıtladığını söylediğin maçlar var. Bir elin parmağı kadar var mı?

Ben de tam olarak bunu söylüyorum. Elinde Messi varsa planın kenar ortalar olmaz. Elinde Oğuzhan varsa bu oyun içinde tercih etmezsin. Alternatifin yoksa oyunu değiştirirsin. Çünkü olmadığını defalarca gördün. Bu anlaması zor bir mantık değil. Hocanın kusuru tam olarak bu noktada yatıyor ki daha önce söyledim sana bunu. İkisini geçelim, daha akıllıcasını geçelim, olmayanı oldurmaya çalıştı sürekli. Ta ki ne zaman? O çok daha ayrı bir konu. Biz ne zaman mecburi hocanın anlayışı dışında bir şekle büründük, daha iyi sonuçlar aldık.
Son soruna gelince problemin özü zaten orada yatıyor. Sen verimsiz bir anlayış içinde oyuncu heba edeceksin sonra da bir elin parmaklarını geçen iyi maçı var mı diye soracaksın? Cevabı çok basit ama ben sana sorayım sence var mıdır?

Sizin mantığınıza göre zaten kulüpte bir doğru direk Şenol Güneş.. Gerisi verimsizler, psikolojisi bozuklar, gereksizler topluluğu, neredeyse!.

Çevrimdışı mylife1903

Yere batsın o CL performansımız. Hiç umrumda degil. Ligi alin ligi diye burda kendimizi yırttık. Hoca kendi kariyeri icin CL'ye öyle abandiki ligi seyine takmadı. Peki ne oldu? CL askına kulübün gelecegini kararttılar. Yahu Bayernle eşleşmişiz yönetim ve hoca ligi birakmis Bayer'ni eleme hesapları yapıyordu. Ayağıni yorganına gore uzatmazsan dımdızlak kalırsın boyle ortada.
Yaa hic sevmem kadro yazmayi falan cl icin ozel kadro yazmistim

Utku
         Tolga boyko fabri
Pekto mitro nejipjan atiba caner
            Negredo orkan
Falan gibiydi galiba
saf gibi silkeleyelim dedik uefayi otobus gibi kullanak dedik

Rekor falan olmasa daha cok tepki verirdim
O rekorlari cok fena soktuk daha cikmaz onlar

Çevrimdışı Librarius

sorun quaresma değilki quaresmayı dahil ettiği oyun sistemi yoksa o ortaları quaresma açmaz caner açar
quaresmanın sorunu 27 orta açıp bir isabet kaydetmesi. bunu iki senedir vuracak adam yok o ne yapsın diye kapatıyorlardı
şimdi burak var neden o ortalar isabetsiz oluyor. takım 3 gol atmış hiç biri ortalarla gelmemiş hepsi merkezden yaratılan pozisyonlarla gelmiş
ama aynı maç içinde heba edilen 27 atak var. Bu quaresma sorunuda değil bu isabetsiz ortalara ramen ileride bir quaresma
90 dakikayı tamamlayabildi. lensi beke aldı ljajici oyundan çıkardı. çıkması gereken tek adam oyunda kaldı ama
5 lik 6 lık yapmamız gereken maçta mete zoruyla kazanabildik her maç oyuncu değişiklikleriye bu takım çöküyor.
o yetmedi savunmayı mükemmel yapan sahanın en iyilerinden biri olan medelide çıkardı oyundan ama quaresma kalmaya devam etti.
burda sorun quaresma değil onu sahada tutan.
taraftar yine tribinde zıvanadan çıktı ama bu sefer bir fark vardı. taraftar hocaya desteğini çekmişdi maç bitiminde alkışlarken bile yuhalandı
birde galip gelmeseydik çıkıp alkışlayabilecekmiydi oda ayrı konu. tukaka ettiği kagawa kurtardı onu.
elinde çok iyi durumda bir kagawa birde ljajic varsa birini kulübede oturtmaz ikisinden faydalanacağın bir sistemi kurarsın
ama senin bütün oyun planın orta açma üzerine sınırlı olduğu için bunu düşünemezsin normal bu.

Quaresma'nin kendi takimi icin ne kadar ölümcül bir sorun oldugunu göremeyenlere gercekten sasıyorum. Adam bir kere seni 1 kisi eksik oynatıyor savunma olarak. Super lig ekiplerinin hepsi fiziksel olarak çok iyi durumdalar ve 90 dakika mücadele ediyorlar. Sen Quaresma gibi bir oyuncuya defansif olarak tahammül edeceksen o oyuncu skora katki yapacak. Mesela Messi'nin takim defansına hiç katkisi yok ama adam gol makinasi. Peki Quaresma? Adam karadelik. Kalecimiz bile ondan daha yakin gole.

Çevrimdışı mylife1903

Lan kafayi yememek elde degil
Nejipjanin yaptigi bernart gezegeninxe bile penaltiymjs diye aciklama yapmis konyaspor
Laa konyasipor bagiriyir arkadas yuh yaaa
Allah cezanizi versin, biktim su cifte sitandarttan

Lan ne penaltisi erman gazliyor millet konusuyor
Bu gazla gozgoz macinda iyi dograma cekerler bize

MalatyA bu arada ertaci kadro disi birakmis, ilginc cok cok cok

Çevrimdışı Librarius

Eleştiriyorum derken Beşiktaş taraftarının geneli adına mı söylüyorsun bunu @Librarius ? Kendi adına söylüyorsan bilemiyorum yaptığın 10 eleştiriden kaç tanesi Quaresma kaç tanesi Hoca kaç tanesi yöneticiyi içeriyor. Oldukça hakkaniyetlisin sanırım bu konuda.  Kulüpten kovduğun adamı tekrar alıyorsun bonservisle. Taraftar da gelsin diyor. Maaş veriyorsun. Niye? Biblo olarak dursun kenarda diye öyle mi?Bu adam  oynatılınca ama ben hakkaniyetliyim onu da eleştiriyorum, bunu da. Al sana dolu dolu talihli bir yorum.

Yahu herif geldi katki verdi eyvallah. Katki verdigi sezonda takimin yildizi rolünde degildi, yardimci aktördü. Gomez ve Sosa'nin gerisindeydi. Ama Quaresma'nin takimin yildizi mertebesine yükselmesi ile takimin düşmesi bir oldu. Evet ben gerekli gördüğüm her vakit yonetimi, hocayı ve dahi Quaresmayi (ki bence hemen sutlanmali ülkesine) eleştiriyorum. Quaresma'yi yonetimi korumak icin eleştirmiyorum, takıma korkunç derecede zarar verdigi icin elestiriyorum.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Ben de tam olarak bunu söylüyorum. Elinde Messi varsa planın kenar ortalar olmaz. Elinde Oğuzhan varsa bu oyun içinde tercih etmezsin. Alternatifin yoksa oyunu değiştirirsin. Çünkü olmadığını defalarca gördün. Bu anlaması zor bir mantık değil. Hocanın kusuru tam olarak bu noktada yatıyor ki daha önce söyledim sana bunu. İkisini geçelim, daha akıllıcasını geçelim, olmayanı oldurmaya çalıştı sürekli. Ta ki ne zaman? O çok daha ayrı bir konu. Biz ne zaman mecburi hocanın anlayışı dışında bir şekle büründük, daha iyi sonuçlar aldık.
Son soruna gelince problemin özü zaten orada yatıyor. Sen verimsiz bir anlayış içinde oyuncu heba edeceksin sonra da bir elin parmaklarını geçen iyi maçı var mı diye soracaksın? Cevabı çok basit ama ben sana sorayım sence var mıdır?

Sizin mantığınıza göre zaten kulüpte bir doğru direk Şenol Güneş.. Gerisi verimsizler, psikolojisi bozuklar, gereksizler topluluğu, neredeyse!.
Elimizde Oğuzhan varken Oğuzhan'a göre bir takım yapacağız çünkü Oğuzhan da Beşiktaş'ın Messi'si öyle mi? Günümüz futbolunda bak bakalım yıldız denilen oyunculardan kaç tanesi yetersiz fiziğe sahip olup çevresindekilerinin sürekli onun açıklarını kapatmasına ihtiyaç duyuyor? Hangi büyük kulüp fiziği yetersiz oyuncuya sistemde yer bulmayı geçtim onu kadrosunda bulundurur? Gönder Oğuzhan'ı Arsenal'e; adamlar biliyor zaten Oğuzhan'ı anlatmana da gerek yok bu çocuğa güzel bir sistem yapın da oynasın diye. Sağına soluna önüne arkasına Oğuzhan'ın açıklarını kapatacak adam koyup oynatsın Arsenal Oğuzhan'ı o fizikle İngiltere Premier Ligi'nde 1 maç görelim. Tolgay sistem yüzünden çürüdü gitti zavallı. Dürüm yedi de kendini kurtardı. Şimdi fener'de kendine gelmiştir sistemi görünce.

Çevrimdışı Librarius

Lan kafayi yememek elde degil
Nejipjanin yaptigi bernart gezegeninxe bile penaltiymjs diye aciklama yapmis konyaspor
Laa konyasipor bagiriyir arkadas yuh yaaa
Allah cezanizi versin, biktim su cifte sitandarttan

Lan ne penaltisi erman gazliyor millet konusuyor
Bu gazla gozgoz macinda iyi dograma cekerler bize

MalatyA bu arada ertaci kadro disi birakmis, ilginc cok cok cok

Kendimi paraladım Erman Erman diye diye. Bu herifi biz izlemiyoruz diye etkisi yok zannediyorlar. Herifin hakem camiası uzerinde inanılmaz bir etkisi var. Fenerbahce'nin yaptigi aciklamanin nedeni de bu. Onunu aldılar o açıklamayla. Bu herif hakemlere ayar veriyor ekranlardan. Beşiktaş kulübünün biciyor, hakemleri bize karşı kiskirtiyor, Besiktas'in eze eze yendiği bir maçtan sonra bile "Beşiktaş hakemle kazandı" algisini isliyor. Beşiktaş yönetiminin kili kipirdamiyor. Bu hafta Erman Toroğlu Tolga Zengin Umut Guner'e selam vermediği icin cezalandirildi deyince Umut efendi hemen Serkan Korkmaz'a mesaj atıp benimle ilgisi yok dedi. Soz konusu kendi sahislari olunca hemen harekete gecenler Beşiktaş bicilirken sus pus.

Çevrimdışı tangaz

Al sana rakam:

Başakşehir stadında 10 maç oynadık ve her maça ortalama 11.500 kişi geldi.
Stadın 3'te 1'inin boş kalması anlamına geliyor bu da.

kutu gibi stad işte 17bin300 kapasiteli seni duyan da 100binlik stadın yarısı boş sanacak kafes gibi biyer işte mis gibi ambians oluşuyordu üstelik.

rakamlarla hep oynayıp algı yapmayı oldum olası seviyorsun :) küçük stadın yarısı bile boş kalsa ciddi kümelenme oluşur ama büyük stadyumda bunu sağlayamazsın diğer taraftan tribün kültüründen bahsediyoruz sana nerede o top rakipteyken ıslıklayan tayfa nerede şimdiki goygoycu tayfa. burada bile kaç kişi maçta etrafındaki tiplerden şikayet ediyordu o zaman nie çıkıp tribüne laf söyletmem demiyordun? biz bu eleştiriyi getirdik die maksat muhalefet mantıgı ile yazıyorsun.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Orhan_

Elimizde Oğuzhan varken Oğuzhan'a göre bir takım yapacağız çünkü Oğuzhan da Beşiktaş'ın Messi'si öyle mi? Günümüz futbolunda bak bakalım yıldız denilen oyunculardan kaç tanesi yetersiz fiziğe sahip olup çevresindekilerinin sürekli onun açıklarını kapatmasına ihtiyaç duyuyor? Hangi büyük kulüp fiziği yetersiz oyuncuya sistemde yer bulmayı geçtim onu kadrosunda bulundurur? Gönder Oğuzhan'ı Arsenal'e; adamlar biliyor zaten Oğuzhan'ı anlatmana da gerek yok bu çocuğa güzel bir sistem yapın da oynasın diye. Sağına soluna önüne arkasına Oğuzhan'ın açıklarını kapatacak adam koyup oynatsın Arsenal Oğuzhan'ı o fizikle İngiltere Premier Ligi'nde 1 maç görelim. Tolgay sistem yüzünden çürüdü gitti zavallı. Dürüm yedi de kendini kurtardı. Şimdi fener'de kendine gelmiştir sistemi görünce.

Ben Ozi için bu takımın Messi'sidir demedim. Oğuzhan mükemmel, komple bir oyuncu da demedim. Hala söylediğim şeylerden uzaklarda cevaplar arıyorsun. Farkında mısın ama 3. kere tekrar edeceğim. Oyun anlayışına uygun değilse oynatmazsın. Bu sadece Ozi için geçerli değil. O sadece bir isim. Alternatifin yoksa oyunu güncellersin. Çünkü bu şekilde olmuyor! Anlatabildim mi? Olmadığı için itiraz ediyorum zaten. Benim seninle tartışmam Ozi üzerinden oyuncu güzellemesi değil. Buna ve diğer kronik problemlere çözüm üretememiş bir adamın eleştirisi.

Çevrimdışı tangaz

Yok zaten abi.

Adam Ankara'dan bize tribün anlatıyor, yakında deniz havası da anlatmaya başlar.

sen haftasonları benimle mi takılıyorsun onur iyice boş yapmışsın gene 
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

aynı şeyi söylüyoruz işte şenol güneşin sıradan bir takımı şampiyon yapacak bir gücü yok.beşiktaş olmasa şampiyon olamaz hatta beşiktaşın bir iki eksik arızalı bölgesi varsa bile şampiyon yapamıyor çözüm üretemiyor.siz diyorsunuz ki tam takım ver eline şampiyon yapsın.bazen elinde çekicin yoktur pensenin ağzıyla vurursun.pancu aman aman br topçumuydu mesela ama faydalanmayı bilen verim alıyor.

abi sen hala ne anlatmak istiyorsun anlamıyorum sıradan takımı kimse şampiyon yapamaz ki asrın fener kadrosu şampiyon olamadı basit mi öle sıradan kadroyla şampiyon olabilecek tek takım fetosaraydıro da cemaat masonluk ayakları ile anca.

hocada tolgea serdar kurtuluş ismayl rodolfo gibi sıradan hatta kötü topçularla şampiyon yaptı takımı. bu arada pancu dediğin adam aman amandan çok fazlasıydı muhteşem bir hücum silahıydı top taşır top saklar uzaktan sokar kafayla sokar kavgadan kaçmaz vbvb. pancuyu bile begenmemişsin ya diycek laf yok.