Fikret Orman ilk geldiğinde futbol genelinde genel olarak cahildi. Her şeyi en iyi ben bilirim demiyordu, bilene de danışıyordu. 7 sene sonra geldiği mevcut durum yarı cahil olması. Şimdi ben herşeyi bilirim, ben olmazsam herşey biter demeye başladı. 7 sene öncekiyle şimdiki Fikret Orman farklı.
Gomezli Sosalı takım daha fazla merkezden oynar. Bunlar gitmişken Tolgaylı Oğuzhanlı sorumluk almaktan uzak oyuncuların olduğu takım da kanattan daha fazla oynar. Sistem düzgün olacak da Tolgay Oğuzhan sorumluk alacak takım daha dikine oynayacak. Olacak olacak bekleyin olacak. Bunu sana değil genel olarak söylüyorum. Oyuncular farklıyken oyun da farklıydı diyorsun. Sonra da değişimi Hocaya bağlıyorsun. Bu da garip bir bakış açısı.
Halen Quaresma kart görmüş de neden sadece buna bakıp genele bakmayacağız. Bu takımda tek sorun sadece Quaresma'da mı? Tek sorunlu adam Quaresma mı? Abuk subuk hareket eden tek adam Quaresma mı? Lens 2 senedir rahat rahat fazla kiloları ile takılırken Babel ile gece gezmelerinde iken neredeydi bu taraftar? Saha içinde cici çocuk gibi olursa fazla dert değil taraftar için. Falz kilolu olsun, rahat takılsın yaşamında, maçlarda 2. yarılarda dili dışarıda olsun, fazla göze batmasın. Taraftarımız zaten çözüyor sahaya bakınca. Sadece Quaresma ve Lens mi sorunlu şu takımda? Ortada genel bir sorun var. O genel sorun oyuncuların hareketlerine yansıyor.
7 sene öncesinden bahsetmiyorum.
4 sene önce de aynıydı Fikret Orman, Gomez alınmasa N'doye alınacaktı işte, aynı Fikret Orman.
Geçen sene de Burak alınmayınca Negredo alındı. O zaman şanslıydı, şimdi değil. Bu kadar ortada.
Yahu al işte, Ljajic ve Burak (hatta Kagawa) var hala kanattan oynuyoruz. Göbekten delmeye müsait değil mi bu adamlar?
Oyuncular farklıymış, daha kimi değiştirmemiz lazım Onur, söylesene. Messi ve Neymar ı mı alalım?
Tek sorun Quaresma değilse, o yokken neden göbekten oynayıp iyi pozisyonlar buluyoruz? Oyuncuların hareketlerine yansıyan sadece Quaresma. Millet ona pas vermiyor, onun kafasına vuruyor, maç sonunda gidip topu eline veriyor.
Buhics değil mi, sene başında Ljajic frikikleri iyi atamıyor diye açıklama yapıp Quaresma'ya kullandıran? Her frikikte topun başına gelen, Talisca'ya bile kullandırmayan Quaresma'nın 4 senede kaç frikik golü var da, 3 haftada anladık Ljajic'ten iyi kullandığını?
Takımdaki birinci sorun Quaresma, ikinci Şenol Güneş. Karius falan bundan sonra geliyor.
Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi