haklısın özür dilerim müthiş bir scout ekibimiz var.
Milosevic,mitrovic 4.2 milyon € bonservis.
31 yaşında ki lense 5.5 milyon € bonservis.
33 yaşında ki love'a 3 milyon € gitmesi için üstüne 1 milyon €.
Bunlar scout ekibinin başarısı.
300 tane adam alıyoruz 2 tanesi tutuyor yeaaah transfer başarısı dorukhan-güven ok.
Güven'i kim aldı scout aldı ? Negredo,love,larin,pektemek ile sözleşme uzatma bunları da ben yaptım.
Olayin scoutla da dogrudan alakasi yok aslinda..Scouting departmani izler, tarar, begenirse tavsiye eder.
Yani maliyeti dusunecek, oyuncuyla gorusecek, transfer sartlarini ayarlayacak olan yonetim. Oyuncunun yeterliligi ve kadro yapilanmasindaki konumunu dusunmesi gereken de futbol subesi ve Besiktas ozelinde teknik heyettir. Eskiden olsa sportif direktor (Onder Ozen) bunu yapacak derdik ama o kurumsallasma 'hamlesi' cok kisa surdu.
Besiktas yonetimi cok uzun suredir yapmasi gereken isleri (odemeleri duzene koymak, kaynak yaratmak, basinda/kamuoyunda klubun haklarini mudafaa etmek) kisimlarini ikinci plana koyup, yapmamasi gereken; futbolcu izlemek, kadro yapisini kafasina gore sekillendirmek gibi buyuk olcude teknik bazli islerin icine girdi. Icine girdi de, girdigi isin icinden de cikamiyor bir turlu. Bu yonetimin isi degil zira. Baskanin ve yonetim kurulunun futbolcu izlemesi gibi gariplikler soz konusu. Halbuki Fikret Orman'in ilk vaatlerinden biri kurumsallasmaydi.
Simdi hoca gitti mesela. Tamam gitti de bu takim seneye oynamayacak mi? Adriano-Kagawa-Ljajic ne olacak? Takimda kaliyor mu, planlamasi yapildi mi bu transferlerin? Mirin-Vida tandemi devam edecek mi mesela? Kalede Karius yeterli goruluyor mu? Fabri veya bir baska kaleci alinacak mi? Bunlari planlamasi gereken bir yapi olmali, bizde var mi yok mu cok da belli degil. An itibariyle bir iki yoneticinin keyfi kararlarina birakilmis durumda, teklif gelirse satariz, iyisini bulursak aliriz yoksa eldekilerle idare eder vs gibi bir kafa var. Hersey "firsat" konsepti uzerine dizilmis. Firsat gelince yapilan transfer, firsattan istifade satilan oyuncular. Denk geldi aldik denilen oyuncular vs vs. O zaman performans da boyle denk gelirse sampiyon olunan yillardan ibaret olacak tabi ki.
Larin'in-Negredo'nun bu ligde is yapamayacagi 10000 km oteden belliyken bu transferlere sasirmak da futbol koru adamlarin isi olur ancak. Sergen'e sorsan mesela, "Bu adam Besiktas formasi giyer mi desen (larin icin)", "cok istiyorsa magazadan alsin giysin" der, herhalde.