Fotoğrafta Şenol Güneşin olmadığını bildiğim halde, ve bunu sizin de bildiğinizi, gördüğünüzü bildiğim halde neden fotoğrafta Şenol Güneş varmış gibi konuşayım? Bunun için deli falan olmam gerekmez mi? Yani senin su-i zan'ına göre sizleri kandırmaya çalışıyorum onu anladım da, var olmayan birşey üzerinden mi kandırmaya çalışıyorum? E bu delilik?
Kalanında yazdıklarını göz taraması ile süzdüm. Uzun şeyler okumayı sevmiyorum internette artık. Söyleyeceğim tek şey şu. Ben birşey delillendirmeyi amaçlamıyorum. Konuşurken de hiçbirşeyi delillendirmek zorunda hissetmiyorum kendimi. Forumdaki üyelerin %95'i Bilic'in westham ile anlaştıktan sonra Beşiktaşı salladığı, sattığı ve ihanet ettiği konusunda hemfikir. Ortada bir delil veya delil parçacığı bile yok. Olması da gerekmiyor. Böyle düşünmekte özgürler. Ben de aksini düşünmekte özgürüm. Aynı şekilde Haziran ayında Milli takımın başına geçecek olan Şenol Güneşin yardımcısını bizim 33. ve 34. hafta maç oynayacağımız Trabzon ve Kasımpaşa takımlarının aralarında yaptığı maça göndermesi benim için bu ikilinin şimdiden "milli takım için zihnen ve fiziken" mesai harcamaya başladığı konusunda ikna edici bi durum. Ve yine bana göre duygularını karıştırmayan her mâkul insan için de ikna edici bir durum. Sen böyle düşünmeyebilirsin. Tıpkı benim Bilic konusunda farklı düşündüğüm gibi. Ee günün sonunda sorunumuz ne? Konuları sürekli kişiselleştirip bu forumda Beşiktaştan başka herşeyi konuşmamız dışında, sorun ne?
Hayır, deli olman gerekmez. 'Fikrini güçlendirmeye ve daha ikna edici kılmaya çalışıyor olman' yeterli.
Pide örneğini de şaka olsun, millet gülsün, ya da sen rencide ol diye vermedim. 'Adamlar (Ahmet ve Mehmet) pide yemeye gitmişler' dersen ve fotoğrafta sadece Ahmet'i pide yerken görüyorsak, 'Mehmet nerde' diye sorarız. Doğal tepki, sen de olsan sorardın... Demek ki ifadede yanlışlık var. 'Hayır yok' demek anlamsız.
'Şenol Güneş'in yardımcısı Şeref Çiçek, milli takıma oyuncu bakıyor' deseydin, bu da bir iddia olurdu, ama en azından ifadede bir yanlışlık olmazdı, çünkü fotoğrafta sadece Şeref Çiçek var.
Ayrıca 'kişiselleştirmeyle' de ilgisi yok gerçekten. Ben 'bizi kandırıyorsun' falan da demedim. Sadece fikirlerimizi daha objektif ve yapıcı şekilde tartışmamız gerektiğini düşünüyorum, bunu paylaştım. 'Bilic Beşiktaş'a ihanet etti' lafı da çok ağır mesela bence. Böyle düşünme hakkın tabi ki sonuna kadar var ama, bunu herkesin kabul ettiği, kanıtı olan bir şeymiş gibi paylaşmak bence hoş değil, yapıcı da değil, faydalı da değil...
Yarın Bilic gelirse 'oo, hain geldi' mi diyeceğiz. Bu kadar kolay olmamalı insanları suçlamak, etiketlemek.
Büyük bir ihtimal değil ama, Şeref Çiçek'in, Şenol Güneş'in haberi bile olmadan o maça gittiğini düşünsene bir an için... Bunu öğrensen, utanmaz mıydın? Ben olsam utanırdım.