olaya tek taraflı bakarak sürekli hocayı suçlayıp yönetimi ise en ufak eleştiri getirmeden aklama paklama gayretleriniz nedeni ile böle bir karşıt görüş belirtme gereği hissediliyor olabilir mi?
hocayı suçluyorsun diyelim ki suçlamalarının tümü doğru.
o zaman şu konulardaki görüşünü merak ediyorum. zira hiç duyamadık bunu senden.
1-sene bitiminde dakka 1 küçülücez bütçeyi %40 azaltmazsak batarız tarzı söylemler doğru mu değil mi? doğru görüş olsa bile basına deklare etmek doğru mu?
2-sağ bek santrafor yeter talisca giderse 10 numara lazım denirken üstüne de kaleci ve stoperde gitmişken tüm yaz sadece rocoyu ve dorukhanı alıp transferin son 3 günü layiç v karyusu almak santrafor almamak sağ bk almamak kısaca eksik görülen yerlere hamle yapmamak babel krizini yönetememek en az 5 milyon (o paragöz menacere komisyon verdikten sonra kalan) kazanmak varken 2ye fit olmak bu hamleleri mikonosta oldugu için tüm yaz yan gelip yattıgı için yapmamak konusu
3-elindeki tek santraforumsu adam negredoyu transfer tahtası kapanınca yollamak vagneri yollamak için kırk takla atıp eline yüzüne bulaştırmak ve lige santraforsuz başlamak
4-hocanın bizi milli takımla tehdit edip gitme kartını hep cebinde tuttugu görüldüğü bilindiği halde alternatif üretmemek kötü gidişte masaya yumrugu vurup krizi yönetememek halen kalan son şansı da 6 aylık maaştan yırtarmıyız hoca istifa etsin de 3 kuruş paradan kurtulsak maksadı ile operasyon yapmamasını hocayı göndermemesini
toplayacak olursak başkanın beşiktaşı boşlaması husundaki görüşlerini de yazarmısın?
yazayım burda konuştuğum hoca yönetim değil. hocayı eleştirdiğim konuların yönetimle bir bağlantısı yok
forvet alınmamış bu oyunu quaresmaya teslim etmesinimi açıklıyor hoca elinden geleni yapar
eldekilerden yüzde yüz demiyorum en azından yüzde elli verim alır olmaz olmuyor hoca ne yapsın derim o zaman
benim sorum kadro kalitesi değil mevcut kadronun yapması gerekeni yapıp yapamadığı o dediklerin ikinci planda konuşulacak şey
başkan mikanosa gitmişmiş gider başkanmı gidip pazarlık yapacak tek tek oyuncularla görüşecek bunları başkan yapacaksa
o kadar insana ne gerek var başkanın yapacağı şey bir telefonla çözülüyor bunu mikanossdada yapsa kulüpdede yapsa aynı şey.
bunu gündeme getirmek bile komik.kulübün başkanı ne gerekiyorsa o şekilde davranır 3 yıl stad devam ederken hiç mikanos adı duydunmu stadda yatıp kalktı o zaman bu gerekliydi bu şekilde davrandı. patronlar ayak peşinde koşmaz senin iş yerinde yaptığın işi
gelip patronunmu yapsın diye bekliyorsun Beşiktaş başkanı bu kulübün patronu sadece yapılmasını ister ekiplerde yapar bunu mikanosdaykende söyler. çok anlamsız saçma sapan bir eleştiri bu. Başkanın bir oyuncunun ayağına gidip pazarlık yapmasınımı istiyorsunuz yanlış olan bu.
sağ bek diyorsun hala bunu elinizde kart olarak kullanıyorsunuz bu takımın sağ bek sorunu yokki. gereksiz para harcamamışlar işde
takımın en fazla forma giyen oyuncusu katkısıda yadsınamaz quaresma oynamadıkca Gökhan mevkisinde büyüyor.
stoper gitmişken yerine stoper bakılmamış altı ay öncesinden vidanın alınmasını yatak altınamı süpürelim iki stoper vida ve
pepe var elinde yedek roco var tosiç kalsa bile vida pepenin arkasında yedek olacak elinde oynatabileceğin medel roco necip
varken tosiçin yerine altı ay öncesinden transfer yapılmışken ne eleştirisi hem gideceği belli olan oyuncunun yerini dolduramadın diyorsun
hemde stoper diyorsun nerden biliyorsun tosiçin gideceği devre arası belli olmadığını onun yerine hemen vida alındığını
altı ay önce yapılınca çözüm olmuyormu
talisca gideceği belli neden yedeklenmedi diyorsun bu kolaymı iyi birini altı ay öncesinden yedekleyebilirmisin
hiç birşeymi yapmadılar bilemezsin teklif edip peşinde koşup yapamadıklarını rapormu etmeliler kagawa diyor
yazın istediler olmadı diye demek birşeylere çabalanmış. çaba verilir olmazla hiç çaba gösterilmedi demek aynı şey değil
birde büyük oyuncularla konuşup bekle diyemezsin beklemezler. her an devreye senden daha iyi bir kulüp girer öncelik olur
on numara bulamazsa suçlarsın geç buldu diye değil.
negredo love elindeyken gönderemedinde nasıl göndereceksin adamların elinde sözleşme var sözleşme fesih etsen parasını ödeyeceksin bu seferde ondan suçlanacaklar.
yönetimi eleştirelim ama ipe dokunan şeyler olsun kolayca çürütülecek konularda yönetim eleştirisi olmaz.
temlikler konusunda eleştirelim en korktuğum konu bu ama takım söz konusu olduuğunda yönetim eleştirmeden önce eleştirilecek şeyler var forvet yok diyordunuz şimdi var ama 7 maçın sadece ikisinde gol atmış diğer 5 maç ne olacak 7de 2 yapan
forvet 50 gol atsa ne işe yarar sorun forvetmiymiş iyi bir forvet var arkasında bir değil iki tane çok iyi on numara var
şimdi suçu kime atacağız yönetimemi kagawa yı çıktığı daha ikinci maçında gömdü hoca güveni gömdü ertesi maç 11 yazdı
bunlardadamı yönetim suçlu ben neyi iddia ettim sorun forvette değil dedim bu takım pozisyona giremiyor dedim quaresma oynamyınca merkezden oynuyoruz takım bir maçta 8-10 pozisyon üretiyor ama hoca hala quaresmaya yer açmaya çalışıyor lens belki kötü ama
oynadığında takım daha iyi oynuyor bulensden kaynaklanmasa bile quaresma oynadığında takımın pozisyona bile girememesinimi tercih ediyorsun. burda çok konuştum merkez orta saha yok diye topu kanatlara açıp orta açmak tek opsiyonumuz
taliscaya kafa atmayı öğreten bir hocamız var hemde dünyanın en iyi ayaklarından birine iyi olanı kullanmak yerine şapkadan tavşan çıkartmaya uğraşan bir hoca merak ediyorum acaba ljajic ve kagawayada kafa atmayı öğretiyormudur.
bu bahsettiklerim yönetim sorunu değilki direk hoca sorunu bunları görüp ama yönetim şöyle böyle demek mazeret üretmektir
bu takım kötü olabilir istediğimiz kıvamda olmayabilir bu zaten böyle ama bu takım sahasında antalyaya yenilmeyecek
yeniliyorsa bunun tek suçlusu hoca olur bu takım gol attığı anda dağılmayacak gol atana kadar herşey iyi oyuncular iyi sonrasında dağıldığımızda yönetimmi kötü bu takım şl gruplarından na mağlup çıkarken iyi takım ama ligde çuvallayınca yönetimmi suçlu oluyor
takım başarısız olsa bende sizinle birlikte yönetimi suçlarım takımın kalitesini düşürdü diye
ama bu takım başarısız olsa şl de onu yapmasının imkanı yok şl de şans faktörü yoktur şansa bir gol atabilirsin bir maç kazanabilirsin ama gruptan na mağlup lider çıkmak için kaliteye ihtiyacın var ve takım kaliteli olduğunu şl de gösterdi demekki yönetim işini yapmış ligde başarısız oluyorsa kime soracağım heleki ilk yarı şampiyonluğu bırakıyor ikinci yarı esip geçiyorsa yönetimmi suçlayalım takım kötüyse ikinci yarı o puanları nasıl topladı kötü kötüdür kötüden iyi çıkaramazsın ama iyiyi kötü hale getirirsin
şimdi özete gelelim ya bu takım iyi şl de esti yada bu tamamen şansdı takım kötüydü şanssa bunu hocaya mal edemeyiz
ama şans değilse ligdeki kötü gidişin hesabını yönetimemi soralım.
Beşiktaşın büyüklüğü küçüleceğiz söylemini kaldırmaz ben feda söyleminde karşıydım sizden farkım sürekli tekrarlamamak
ben koymam gereken her seferinde tepkimi koydum burda Metin Beşiktaş yönetimine yakışmıyor diyen ilk insanım bunu dediğimde Beşiktaş şampiyon bile olmamışdı. bunu sürekli tekrarlamamak onları övdüğüm anlamı taşımaz. yönetim listesi
açıklandığındada bu yönetim Fikret Ormanın sonu olur diyende benim açıklandığı anda söyledim. ne yapayım her dakika bunumu konuşayım ne yapayım mylife ın yaptığı gibi altı sene önceki sezer transferinimi eleştireyim kötü olanları alıp iyi yaptıklarını görmezdenmi geleyim. ben her zaman söylüyorum madde madde almam bütüne bakarım kar zarar hesabı yaparım yolda yaşadığın fırtınalar değil
geminin limana gelip gelmemesi önemli getirirken yarada alır hasarda oluşur ama bunlar onarılır bütün önemli
benim yönetime bakış açım bu bir baba çocuğuna oyuncak alıyorsa iyi baba alamıyorsa kötü baba olmaz önemli olan o çocuğun
nasıl büyütülüp hayata kazandırıldığıyla alakalı bunu özel okullarda okutarakta yapabilirsin devlet okulundada yapabilirsin hiç birini
yapamayıp evdede yetiştirebilirsin bunlar imkan dahilinde ama hiç bir seçenek iyi yada kötü diye tanımlanmaz özel okullarda yetişip hırsızda olabilir yada evde eğitir ama doğru insan başarılı insan yetiştirirsin.
başkan Beşiktaşı boşladımı evet bencede boşladı ama bu boşlayışı geçmişinde yaptıklarını yok etmiyor ancak son bir seneyi değerlendirerek bunu konuşabiliriz mayısda kongre var onun dışında yapacak birşey yok bunun kararını kongre verecek
ama konumuz bu değil hocanın taraftrı kandırmasını konuşuyoruz işi yönetime getiriyorsunuz taraftarın gözünün içine baka baka yalan söylemesi yönetiminmi suçu
ben yön değiştirmiyorumki dört sene önce hoca hakkında fikrim neyse şimdide o şampiyon olurkende aynı şeyleri söylüyordum bugünde aynı şeyleri söylüyorum fikrim hiç değişmedi. Fikret orman başarılı başkankende sözlerim aynıydı bazı şeyler ters gitti diye bahaneler uydurmuyorum. birşeyleri bunlara örnekleyip üstünü kapatmaya çalışmıyorum. bu gün hoca ile alakalı yaşananların olacağını 4 senedir söylüyorum zaten bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok zaten görünüyordu. ama gelen şampiyonluklar üstünü kapatıyordu.yönetim iyiyken böyle değilken böyle olmuyorumki çok netim her zaman net oldum takımın bu hale gelmesindeki en büyük etken hoca bunu yönetim başarılı kabul edilirkende söyledim şimdi yönetime neden atayım suçu yönewtimi eleştireceksek buyrun tutarlı konularda eleştirelim ama eleştirmek için bahane üretmeyelim bunun anlamıda olmaz sonucuda olmaz.