Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3749073 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Şenol Güneş: “Quaresma’nın yaptığı yanlış tabi. Sakin kalması gerekirdi.”
Yok canım. Ne alakası var Şenol hocam. Bu kadar yüklenme bence. Sonuçta "adamda" tarifi mümkün olmayan bir Beşiktaş aşkı ve baklavası var.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Bu işler biraz kısır döngü. 17-18 sezonun başında 2 sene şampiyon olmuş ekonomisi toparlanmaya başlamış takıma 2 tane transfer gerekiyordu bir yedek sağ bek 1 adet Golcü. Başka bir şey lazım değildi denk gelirse free 8 ve Sağ açık da duruma göre... Şekil araba yapalım dediler parayı harcadılar ama lastik (golcü ) takmadan uzun yola çıktılar. Yarışı jant üstünde 4. bitirdiler. Masrafı arttı ama tüm parayı kaportaya araç kaplamaya aksesuara gömmüşlerdi (pepe-negredo-medel-lens) bu arada onlara para bulmak için sağlam şanzımanı marcelo yu sattılar. debriyaj seti beck i sattılar. motor Talisca çok kuvvetliydi ama lastik yok diye gidemiyordu araç buna rağmen zorlamadan o da su kaynattı yerine Alfa romeo motoru ljacic takıldı. benzinli motora turbo medel taktılar arabanın ömrü iyice azaldı gitti. Düzensizlikten ateşleyici Atiba biraz da eskiyince araba marş bile basmaz oldu kontak kapattık. Bir tek vites topuzu dorukhan kaldı onu da artık ne yaparlar bilmiyorum... Patron bir lastik alacaktın alt tarafı!!!
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı EMİR EMRE

Şenol Güneş: “Quaresma’nın yaptığı yanlış tabi. Sakin kalması gerekirdi.”

yanlis yapti aslinda daha erken atilabilirdi bosuna sinirlerine hakim oldu. ya da 1. dakikada atilsaydi keske en azindan 10 kisi daha iyi oynardik.Kademe kademe olsaydi ornegin Ljajic o ilk sutundan sonra çıksaydı zaten gorunmedi o dakikadan sonra bosuna kalabalik yapti. Mesela Lens hic dogmasaydi

Çevrimdışı BJKTÜRK23

yanlis yapti aslinda daha erken atilabilirdi bosuna sinirlerine hakim oldu. ya da 1. dakikada atilsaydi keske en azindan 10 kisi daha iyi oynardik.Kademe kademe olsaydi ornegin Ljajic o ilk sutundan sonra çıksaydı zaten gorunmedi o dakikadan sonra bosuna kalabalik yapti. Mesela Lens hic dogmasaydi

Aslında o darbe kalkışması olmasaydı Gomez-Sosa kalsaydı şuan PSG mi önce ilan eder biz mi diye bahse girerdik  :D
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı Nartallo

Şenol Güneş Orkan’a algılama sorunu var derken, diğer taraftan manevi evladı kırmızı görüp çıkarken sırtını sıvazlıyor. 35 yaşındaki futbolcunun her yaptığını yutarken, 22 yaşındaki çocuğa imayla hakaret edecek kadar çiğ bir adam.

Şenol Güneş ile bir geleceği yok bu çocukların. Ne Orkan’ın, ne Güven’in, ne Oğuzhan’ın, ne Dorukhan’ın. Quaresma’ların, Necip’lerin değil, bu adamların desteklenmesi, yanlış yapsa da sahip çıkılması lazım.

O yüzden Şenol Güneş ile geçen her dakika Beşiktaş’ın zararınadır. Taa Genk maçından beri bu takım bitik, bu takım mutsuz, futbolcular çaresizce birşeyler yapmaya çalışıyor ama baştaki varken bir yere varmamız mümkün değil.

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

Senol hocada anlamsiz takintilar var, mantigini cozmeye calistigim  beynimin almadigi  takintilar... Ya da inat diyelim karadeniz inadi.. 1. takinti q7, 2.si  Necip .. Kadroda has stoper var iyi ya da kotu Mirin  yanina Roco yu oynatacaksin! Necip ne ya ? Necip in sag bek ya da stoper oynadigi her mac takim  defansta daginik.
Necip  orta sahada bile Besiktas gibi bir kulup icin yetersiz kalabiliyorken onu kalkip sag bek veya stoperde oynatmak , Necip in joker oyuncu oldugu yalanindan daha buyuk bi yalan yok .. Adamin en iyi oynadigi yer yedek kulubesi.
Necip'i her mevkiye koyup oraya uyum sagladigini soylemek Necip'in hic bir mevkide istenilen topu oynayamayisinin ustunu ortmek fantazisinden baska bir sey degil.
Yorgo

Çevrimdışı 38life

Şenol Güneş Orkan’a algılama sorunu var derken, diğer taraftan manevi evladı kırmızı görüp çıkarken sırtını sıvazlıyor. 35 yaşındaki futbolcunun her yaptığını yutarken, 22 yaşındaki çocuğa imayla hakaret edecek kadar çiğ bir adam.

Şenol Güneş ile bir geleceği yok bu çocukların. Ne Orkan’ın, ne Güven’in, ne Oğuzhan’ın, ne Dorukhan’ın. Quaresma’ların, Necip’lerin değil, bu adamların desteklenmesi, yanlış yapsa da sahip çıkılması lazım.

O yüzden Şenol Güneş ile geçen her dakika Beşiktaş’ın zararınadır. Taa Genk maçından beri bu takım bitik, bu takım mutsuz, futbolcular çaresizce birşeyler yapmaya çalışıyor ama baştaki varken bir yere varmamız mümkün değil.

:claps: :claps:

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

+1903  :claps: :claps:
Yorgo

Çevrimdışı f_madida

Senol Gunes mi istiyor, yardimcisi Seref Cicek mi diyor bilemem ama ne zaman cift forvete donup ortasahayi rakibe versek, dahasi en etkili oyunculari -Ljajic'i Oguzhan'i vs defansif ortasaha rollerine ceksek, bize cok pahaliya mal oluyor. bu sene en az 4 mac ve 10 puani bu sekilde kaybettik. 

Niye ozellikle yardimcinin da ismini verdim, cunku Tamer Tuna yandayken boyle sacma ve basit hatalar yapmiyorduk. Son 2 senedir ve ozellikle bu sene sanki cok normalmis gibi goz gore gore ortasaha hakimiyetini rakibe veriyor ve en kolay cevirebilecegimiz kazanabilecegimiz maclardan puan kaybiyla ayriliyoruz. Antalya macinda golu bulduk, cift forvete gecip hakimiyeti kaybettik. Bu mac, durduk yere cift forvete donerek hem Ljajic'ten olduk hem ikinci yari 20 dk kaybettik, sonunda takim gereksiz bir yorgunlukla ve panikle oynayarak puan kaybina gitti. Bunun kabul edilebilir bir yani yok. Kadro kalitesi olarak yasadigimiz sorunlar var fakat bugun bir kez daha yasadigimiz bu bariz taktik hatasini gormezden gelemeyiz. 

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı sEuL

Senol Gunes mi istiyor, yardimcisi Seref Cicek mi diyor bilemem ama ne zaman cift forvete donup ortasahayi rakibe versek, dahasi en etkili oyunculari -Ljajic'i Oguzhan'i vs defansif ortasaha rollerine ceksek, bize cok pahaliya mal oluyor. bu sene en az 4 mac ve 10 puani bu sekilde kaybettik. 

Niye ozellikle yardimcinin da ismini verdim, cunku Tamer Tuna yandayken boyle sacma ve basit hatalar yapmiyorduk. Son 2 senedir ve ozellikle bu sene sanki cok normalmis gibi goz gore gore ortasaha hakimiyetini rakibe veriyor ve en kolay cevirebilecegimiz kazanabilecegimiz maclardan puan kaybiyla ayriliyoruz. Antalya macinda golu bulduk, cift forvete gecip hakimiyeti kaybettik. Bu mac, durduk yere cift forvete donerek hem Ljajic'ten olduk hem ikinci yari 20 dk kaybettik, sonunda takim gereksiz bir yorgunlukla ve panikle oynayarak puan kaybina gitti. Bunun kabul edilebilir bir yani yok. Kadro kalitesi olarak yasadigimiz sorunlar var fakat bugun bir kez daha yasadigimiz bu bariz taktik hatasini gormezden gelemeyiz.

Yanindaki iki sus mankeninin etliye sutluye pek bulastigini sanmiyorum agabey.
Basinin sezon basinda yardimci yardimci diye tutturmasinin ardindan sus mankeni olarak Ilhan ile Guti'yi getirdiler.
Ikiside cok guzel yakisikli adamlar, genelde bizim forma ve urun tanitimlarinda instagramda rast geliyorum o arkadaslara.
Diger yardimci hakkinda hicbir bilgim yok, iyi bir akademisyen oldugunu okumustum bir yerlerde ama tam olarak ne yapiyor bilmiyorum.
Rakip takimlari mi analiz ediyor, bizim oyuncularin form grafigini mi, taktisyen midir teknisyen midir - no freaking idea!

Çevrimdışı f_madida

Yanindaki iki sus mankeninin etliye sutluye pek bulastigini sanmiyorum agabey.
Basinin sezon basinda yardimci yardimci diye tutturmasinin ardindan sus mankeni olarak Ilhan ile Guti'yi getirdiler.
Ikiside cok guzel yakisikli adamlar, genelde bizim forma ve urun tanitimlarinda instagramda rast geliyorum o arkadaslara.
Diger yardimci hakkinda hicbir bilgim yok, iyi bir akademisyen oldugunu okumustum bir yerlerde ama tam olarak ne yapiyor bilmiyorum.
Rakip takimlari mi analiz ediyor, bizim oyuncularin form grafigini mi, taktisyen midir teknisyen midir - no freaking idea!

Ilhan ve Guti'yi Senol hoca istemedi benim bildigim, yonetim getirdi o da olur dedi. Pek Senol Gunes'in bu ikiliyi umarsadigini da sanmiyorum. Yaninda gordugum ve surekli konustugu adam Seref Cicek. Akademik kariyeri vs muazzam bir insan ama taktik bilgisi, oyun anlayisi ne kadar yeterlidir bilmiyorum ve tahminen cok da iyi olmadigini dusunuyorum. Ya Senol hoca hatali bir fikir one suruyor ve Seref Cicek bunun hatali oldugunu gormuyor/hayir deme cesareti gosteremiyor veya Seref Cicek cift forvet taktigi gibi gariplikleri oneriyor ve hoca buna hayir demiyor. Her halukarda sorumlu teknik patrondur. Fakat ben sadece elimizdeki verilerden gidiyorum, 2 sene boyunca yapilmayan hatalar, goz gore gore ve fazlasiyla tekrarlaniyorsa burada gozlemledigimiz degiskene gore bir yorum yapmak gerekiyor.

Çevrimdışı Culpable

Maci seyredemedim .  uyaninca  mackolikden sonuca bakarken  46 da pektemek  mirin - 60 da burak caner degisikligini gorunce ozetlerini  bile izleme ihtiyaci duymadim
Senol Gunes cok buyuk teknik direktor .  bu adami Barcanin basina getirseler  kume dusmeye oynar

Çevrimdışı mylife1903

Senol hocada anlamsiz takintilar var, mantigini cozmeye calistigim  beynimin almadigi  takintilar... Ya da inat diyelim karadeniz inadi.. 1. takinti q7, 2.si  Necip .. Kadroda has stoper var iyi ya da kotu Mirin  yanina Roco yu oynatacaksin! Necip ne ya ? Necip in sag bek ya da stoper oynadigi her mac takim  defansta daginik.
Necip  orta sahada bile Besiktas gibi bir kulup icin yetersiz kalabiliyorken onu kalkip sag bek veya stoperde oynatmak , Necip in joker oyuncu oldugu yalanindan daha buyuk bi yalan yok .. Adamin en iyi oynadigi yer yedek kulubesi.
Necip'i her mevkiye koyup oraya uyum sagladigini soylemek Necip'in hic bir mevkide istenilen topu oynayamayisinin ustunu ortmek fantazisinden baska bir sey degil.
Abi dusun iste roko nejipjanin bile gerisinde bir sitoper demektir yazdiklarindan cikan
Adam beyinsiz mi nejipi oynatsin elinde iyi sitoper varken
Belki de sakattir hala belki gitmek istiyordur
Ha pepe varken de nejipja oynuyordu

Çevrimdışı mylife1903

Ilhan ve Guti'yi Senol hoca istemedi benim bildigim, yonetim getirdi o da olur dedi. Pek Senol Gunes'in bu ikiliyi umarsadigini da sanmiyorum. Yaninda gordugum ve surekli konustugu adam Seref Cicek. Akademik kariyeri vs muazzam bir insan ama taktik bilgisi, oyun anlayisi ne kadar yeterlidir bilmiyorum ve tahminen cok da iyi olmadigini dusunuyorum. Ya Senol hoca hatali bir fikir one suruyor ve Seref Cicek bunun hatali oldugunu gormuyor/hayir deme cesareti gosteremiyor veya Seref Cicek cift forvet taktigi gibi gariplikleri oneriyor ve hoca buna hayir demiyor. Her halukarda sorumlu teknik patrondur. Fakat ben sadece elimizdeki verilerden gidiyorum, 2 sene boyunca yapilmayan hatalar, goz gore gore ve fazlasiyla tekrarlaniyorsa burada gozlemledigimiz degiskene gore bir yorum yapmak gerekiyor.
Ikinci forvet demba falan olsa tamam
Unutuyorsunuz degisen senol gunes degil
Gomez varken de cift forvete doner
Corbasiji verirdi mac icinde hoca
Kadro cok yetersiz kadro hocayla alakasi olan isler var ama hoca degismedi neyse o adam, camia icindeki en tutarli insan senol gunes
Deplasmandaki gs macinda da cift forvete donmedi mi, cenk verip gomez sokusturmadi mi?

Deplasmansaki akhisar macinda gomez verip cenk sokusturmadi mi?
Yahu sitoper diye nejipjanla medel oynuyor takimda
Yedigimiz gol mesela hocaya yazmaaz adam gibi iki tane sitoer alamayan yonetime yazar

10tane oyuncu lazim diyordum vazgectim 15 tane lazim yanina da yonetim kurulu lazim yeni
Fikret orman ile senol gunes kalsin

Çevrimdışı uğur07

Bu takım 3-4-3 oynar. Ama oynatacak hoca lazım. Sorunumuz ne kanat oynatacak adammi kalmadı koy lens ve Ljajic i kanat forvet olarak.  Caner Adriano Gökhan bekte arkasını mi boşaltıyor. Kondisyon mu yeterli değil. Ama avantajları ne hucumcu adamlar.

O zaman defansı üçlü yap. Medeli ortaya koy. Tam oranın adamı zaten. Bir tane hucumcu sagbek le hala bu takım iş yapar. Ama açık fikirli bir hoca lazım. Şu takımdan hala su kadro çıkıyor.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı uğur07

Artı bir sagbek transferiyle neredeyse yedek takım bile var. Ama yetersiz tamam.

Çevrimdışı mylife1903

Artı bir sagbek transferiyle neredeyse yedek takım bile var. Ama yetersiz tamam.

Nejipjanum sarkik libero mu orada

Çevrimdışı uğur07

Nejipjanum sarkik libero mu orada
Evet beğenemedin mi? Olan oyuncuları koydum en uygun şekilde. Sen şimdi işi inceden dalgaya alırsın. Goygoyuna bakarsın. Bir de cursedofdragon mudur nedir onu bekliyorum. O da gelir şimdi. Beşiktaş limiyim değil miyim onu sorgular. Olmadı yaşınızı girmemssiniz falan diye taciz eder. Forum babanızın çiftliği oldu nasıl olsa.

Çevrimdışı mylife1903

Evet beğenemedin mi? Olan oyuncuları koydum en uygun şekilde. Sen şimdi işi inceden dalgaya alırsın. Goygoyuna bakarsın. Bir de cursedofdragon mudur nedir onu bekliyorum. O da gelir şimdi. Beşiktaş limiyim değil miyim onu sorgular. Olmadı yaşınızı girmemssiniz falan diye taciz eder. Forum babanızın çiftliği oldu nasıl olsa.

Yoo beyendim ne alakasi var
Az onde cikmis fotoda sadece
Sitoper almayanlar versin cevabini onun yoksa nejipjani tek senol gunes oynatmiyor sitoperde bilic de oynatti yokluktan, sen biraz alinganlik yaptin

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Taraftar takımı Tribune çağırıyor , Burak Geride bekliyor

Yakışmıyor beyler yakışmıyor..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı 38life

Çevrimdışı f_madida

Ikinci forvet demba falan olsa tamam
Unutuyorsunuz degisen senol gunes degil
Gomez varken de cift forvete doner
Corbasiji verirdi mac icinde hoca
Kadro cok yetersiz kadro hocayla alakasi olan isler var ama hoca degismedi neyse o adam, camia icindeki en tutarli insan senol gunes
Deplasmandaki gs macinda da cift forvete donmedi mi, cenk verip gomez sokusturmadi mi?

Deplasmansaki akhisar macinda gomez verip cenk sokusturmadi mi?
Yahu sitoper diye nejipjanla medel oynuyor takimda
Yedigimiz gol mesela hocaya yazmaaz adam gibi iki tane sitoer alamayan yonetime yazar

10tane oyuncu lazim diyordum vazgectim 15 tane lazim yanina da yonetim kurulu lazim yeni
Fikret orman ile senol gunes kalsin

Cenk - Aboubakar - Quaresma dizilisiyle Benfica'ya 45dkda 3 gol atmisligimiz da var tabi.

Yedigimiz gol bence Caner'e yazar ama neyse. Yani top adamlarin sag kanadina geldi 45 saniye boyunca Caner nasil mudahele edecek diye bekledim, eleman 3 metre onundeki adami ne kapatiyor ne hamle yapiyor, izledi izledi sonucta Erzurum'un kanadi yine bombos bir pas acti iceriye ve sansa bir gol yedik. 

Çevrimdışı mrred

Tekrar feda diyeceğiz takımın başına da gençlerle çalışmayı bilen bir hoca gelecek ya da herkes bu süreçten gerekli dersleri çıkarıp doğru planlama yapacak başka çözüm yolu yok.
Feda döneminde takımın yaş ortalaması 26
Oğuzhan o zaman 19 yaşında olcay 25 töre 20 atiba 29
Oğuzhan Yaklaşık 25 kez Hollanda alt yaş kategorilerinde milli olmuş bir oyuncuydu
ve feda döneminde 2000 dakika süre almış bir oyuncuydu. 1 sezon ona sabrettik ve sonraki sezonlarda şampiyonluklarımızın baş aktörlerinden biri oldu. Omurgayı onun üzerine kurduk.
Kimse şu anki kadro kötü falan demesin. Kalede Tolga, sağ bekte serdar sol bekte ismail stoperde ersan ile şampiyon olduk. Ama o kadronun yaş ortalaması nispeten düşüktü ve tempolu oynabiliyorlardı. Beklerimizin yetenekleri sınırlıydı fakat tempo yapabildikleri için kanatlarımızın savunma açıklarını kapatabiliyorlardı. Bir karar vermemiz gerekiyor tempo oyunu mu yapacaz topa sahip mi olacaz yaş ortalamasını mı düşürcez yoksa rakip sahaya yerleşip topun kıymetini bilerek mi oynucaz? Burakla tempo oyunu yapamayız Burak q7 ve Lens üçlüsüyle tempo pres oyunu falan yapamaz. Fatih Terim'in milli takıma gittiği sezon Gs'nin başarısız olduğu sezon aslında Burak'ın bu zaafiyetinden ötürü yani tempo oyununu bıraktıkları için başarısız olmuşlardı. Burak'la tempo oyunu press falan yapamayız. Lens ve q7 zaten press konusunda çok zayıflar özellikle q7 tam bir facia. 2015-2016 sezonunda press kalitemiz gerçekten iyiydi. Sosa Gomez Olcay ve Töre iyi press yapabiliyorlardı. Attığımız bazı goller topu kaparak attığımız gollerdi. Önce bunu kaybettik fakat kimse fark etmedi çünkü 2.şampiyonluk bir şekilde gelmişti . 2.şampiyonluk neyi feda ederek gelmişti? Öndeki press kalitemizi bireysel performanslara dayalı oyuna feda ettik. Bu kısım yönetimin hem kabahati hem değil çünkü taşıyıcı direkler Sosa Gomez ve Töre takımdan ayrılmak istediler. Yerlerine muadillerini bulamadıkları için sorumlu olabilirler fakat gidişleri çok ani oldu. İşte hatalar zinciri burada başlıyor , özellikle Sosa Talisca ile Olcay Babel değişimi yine Töre q7 değişimi buna zemin hazırladı. Şampiyonlar liginde başarı bizi yanılttı zira şampiyonlar liginde herkes kazanmak için oynuyor o yüzden rakip sahada yerleşerek oynamak yerine Cenk Babel ve Taliscanın top sürme ve bağlantı oyuncusu olmak özelliklerini kullanarak hızlı hücumlarla rakiplerimizi yendik. Ligde bu oyunu oynamazdık çünkü lig uzun bir maratondu ve rakipler büyük takım olduğumuz için bize normal olarak kapanarak oynuyorlardı. işte 2.şampiyonlukta feda ettiğimiz o press kalitesinin noksanlığı 3.sezonun ilk yarısında karşımıza çıktı zira hem şampiyonlar ligi hem türkiye kupası derken takım yorulmaya başladı ve bireysel performanslar düşmeye başladı ve dahası oyun ezberimizi kaybetmeye başladık. Özellikle marcelo ve fabrinin gidişiyle oyun kurulumunda pas opsiyonumuz zaten azalmıştı. Oyun yeterince planlı kurulamadığı için topu devamlı kaptırmaya başladık ve topu geri kazanma sürelerimiz de uzamaya başladı böylece orta sahada oğuzhanın defoları ortaya çıkmaya başladı. Babel ve q7 yıldızlaştı çünkü zaten oyun bireysel performanslara evrilmeye başlamıştı. Oğuzhan boşa çıktı rolü kalmadı. Tüm bunlara ek olarak 4.sezon oyun kurulumunu geri kazanmayı beklerken daha kötü bir şey yaptık savunmadan uzun topa ve kenar ortalarına sarıldık . 165lik Vagner Love ve kenar ortaları ? Artık savunmadan uzun toplarla çıkmaya çalıştık savunmadan oyun kurma felsefesini de kaybedince takım tamamen çöktü. Bu saatten sonra takımı toparlamak çok zor. O yüzden eldeki kontratı yüksek oyuncuları derhal çıkartıp ekonomik çöküntüyü bir nebze olsun azaltmamız şart. Bu noktada suçlu aramak bize bir şey kazandırmaz. Benim gözümde en büyük suçlu iyi oyunu talep etmeyen taraftardır. Herkesin tek derdi sadece kazanmak olursa takımdaki kötü gidişi kimse görmüyor. Takımdaki kötü gidişi görmesi gereken en baş sorumlu teknik heyettir. Taraftardan sonraki en baş sorumlu teknik heyettir. Transfere karışmıyorum demekle iş bitmiyor gerekirse karışacaksın alınacak oyuncu senin oyun felsefene uyuyor mu uymuyor mu söyleyeceksin ben karışmıyorum diyince iş çözülmüyor. Teknik heyetten sonraki baş sorumlu yönetimdir. Zira daha önce denenmiş yöntemi bırakıp (almanya hollanda fransada yetişmiş ve alt yaşlarda devamlı milli olan türk kökenli genç oyuncu modeli) bonservisi elinde olan yaşlı ve maaşı yüksek oyunculara yönelmesi çok büyük hataydı. Genç ve maaşı yüksek olmayan başarıya susamış oyunculara yönelmesi gerekiyordu. Sırf şampiyonlar ligi sevdasına bu hamleler yapıldı şampiyonlar liginde başarılı olmak gibi bir zorunluluğumuz yoktu sadece gelirlerini almamız yeterliydi fakat burada teknik heyet özellikle teknik direktörün bunu istediğine adım gibi eminim o noktada teknik heyet yönetimi zor durumda bıraktı. Belkide yönetimin böyle bir düşüncesi yoktu. Bu arada kimse teknik heyetin şampiyonlar liginde başarılı olmayı istemesini eleştirmesin sonuçta hocanın da bir egosu var ve adam ilkleri yaşamak istedi ve yaşadı da fakat bedeli gerçekten ekonomik olarak ağır oldu. O yüzden Şenol Güneş yatıp kalkıp bu yönetime dua etsin . He ben olsam buna asla izin vermezdim ama bir tercih yaptık ve şu anda bedelini ödüyoruz kimse ağlayıp sızlamasın herkes o zaman karşı çıkacaktı sustuğumuza göre bu tercihi kabul etmiş sayılıyoruz. Bu sezonun başında takımı baştan aşağıya revize etmemiz gerekiyordu. Babel Pepe Love ve q7 hemen göndermeliydik yarım sezonluk bir kaybımız bizi nereye getirdi sadece çöküşün şiddetini arttırdı. Eğer yönetim taraftara bunu güzel bir dille açıklasaydı biz yine feda yapıyoruz deseydi kimse itiraz etmezdi burada da yönetimin 2. en büyük hatası ortaya çıkıyor. Bunlardan ders çıkararak yolumuza devam edeceksek yönetim ya da teknik heyetin değişmesine gerek yok ama ders alınmayacaksa hepsi de değişmeli bir kere şuna karar vermemiz gerekiyor. Beşiktaş futbol takımı hangi oyunu hangi oyuncu topluluğu ile oynacak eldeki oyuncu topluluğu hangi oyunu oynayabilir? Geçiş yapmak istediğimiz oyuna en zararsız nasıl geçebiliriz ? Fenerbahçe gibi aptallık yapmamamız gerekiyor. Takımın omurgasını birden değiştirirsen halin Fener gibi olur.
Bu arada @atalay bu değişimi hepimizden önce fark etti ve olacakları ilk o söyledi ona teşekkür borç bilirim.
[ Son Düzenleme: 26 Ocak 2019, 14:07:45 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı caner.eryigit

Beşiktaş'ın kazanması gereken maçta ortam gerginken hâlâ burak yılmaz'ı yuhalamak mı? kendi zevkleri ve egolarını Beşiktaş'tan daha üstün gören bir topluluk. "Beşiktaş neden şampiyonluk sayısında rakiplerinin gerisinde?" sorusunun cevabı bu insanlar..