Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 44 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3752576 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı frantic

Bu kadroyu ftye versen mesela 5 sene ustuste sampuan yapar

zlatan pektemekovic de altın ayakkabı alır

Çevrimiçi Necmi

Bu kombine olayi bassaksitinin cengizi satmasina dondu
Bu sene kombineler bitince nolcek
Gene satip birc yazacaklar borc iyice artacak
ne alaka mayıs ayı gelince düşüyor hesaptan haziran ayında yeni satışlar borç hanesine ekleniyor
bu bir hesap meselesi şu anki gelirlerde kombine loca satışı yok ama borçlarda giren para var
önümüzdeki sene borç dahada artacak çünkü loca satışları var üç yıllık olursa bunlar direk borç hanesine yazılacak.
yani kombine ile birlikte tahmini 300 M tl borç hanesine girecek

Çevrimdışı tolga1903

Bankadan alamiyorsub para faktorink geciriyor iste
Onunyazan arkadas banka ile faktorink arasindaki fark kadar parayi bir arada gormus mu?

Abi şimdi şöyle bir durum var denizbank mıydı bir bankadan yüklü miktarda kredi çekmekten vazgectiğini açıkladı yönetim yanlış hatırlamıyorum demi kredi faizlerinin yükseldiği döneme denk gelmişti. Şimdi yüksek faizli kredinin altına girmiyor yönetim ancak daha da yüksek faizli faktöring kuruluşundan borç para alıyor bunun izahı nasıl yapılabilir? O elemanın yazdıkları mantıklı gelmişti ama şimdi düşününce neden banka kanalıyla alabileceğimiz bir tık daha düşük faizli krediyi kullanmadı bu yönetim?

Çevrimdışı mylife1903

ne alaka mayıs ayı gelince düşüyor hesaptan haziran ayında yeni satışlar borç hanesine ekleniyor
bu bir hesap meselesi şu anki gelirlerde kombine loca satışı yok ama borçlarda giren para var
önümüzdeki sene borç dahada artacak çünkü loca satışları var üç yıllık olursa bunlar direk borç hanesine yazılacak.
Sacma degil mi abi biyle hesaplanmasi, ayrica sebep?
Bu mantikla futbolcu ile 5 yillik imzalarsan 2 milyondan mesela 10 milyon yuro borc hanesine yuklemen sonra mac mac borctan dusurmen gerekmez mi?

Çevrimiçi Necmi

1 milyar tele surdurulebilir bir gelir degil
10 sene ustuste 1 milyarin o gunku kurla dolar ya da yuro karsiligi butce verilip o butce tutturulsun dedigin dogru olur.
Musluktan akiyorken kovayi koyacaksin
Fikret orman iki sampiyonluk sonrasi resmen dagildi elde olan parayi da carcur etti
O paralarla manevra yapmadan borcu odeseydi bu halde olmazdi kulup
Bizim neyimize pepe vida oynatmak adamlarin maliyetine takim kuruluyor.
Paralar nerde diye soruluyor baskan da ben calmadim para diye kendini anlatmaya calisirken iyice dagiliyor, paralar nerde belki guzel bir tepkiydi silkeledi yonetimi ama dis mihraklar tarafindan hirsiz yonetim algisi olusturuldu.
Bunlar hirsizlik yapmamistir besiktasli olduklarindan da suphelendiklerim var ama serreffsiz degillerdir komisyon falan almislarsa da onlar da ispat edilebilecek hadiseler degil amma velakin parayi sacma sapan harcadiklari kulubu tefecilere oyuncak ettikleri gercektir
Paralar nerde mitrovic negredo lens larin medel love pepe vida gibi gereksiz yerlere harcandi iste butun para. Pektoyu besliyor bu kulup hala.
Paralar yanlis kullanildi en hafif tabirlen.

Basari varken ben ben diye dolasan baskan basarisizlikta biz demeye basladi, liderlik dersi versen seminar webinar falan bunu yapmayin diye lafa baslarsin

Baba parasiylan kendilerine sanayici fabrikator dedirten adamlar bunlar sonra taraftara posta koyuyorlar babasindan harclik alan beni elestiriyir, diye
Ben harclik almiyom mesela lafi koyam mi?

Guclu yonetim toplamasi lazim dedim senelerce artik guclu kelli felli gobekli parali is bilen adamlarin fikret ormanin yonetimine girmeyeceginj dusunuyorum. 2 milyon lira paradan vazgectim ben falan diye anlatiyir yonetici 400bin dolardan az para okadar para baglayamiyorsan yonetici olup reklamini yapma.

500milyon ustu bir para fukturink edilmis kabaca 100milyon dolar olsa yuzde 30la oldugu soyleniyir valla iyi para ben verem 100milyon 130 odesinler geri.
Kulube ulasabilen kongre uyeleri dilekce verip firma firma arastirmali bu 500 paranin akibetini

Ben tefeci pardon fuktirinkci olsam boyle yagli musteriye guzel sakal atarim. Mesela 100milyon tlne karsilik 70 milyon tl pesin verecem muhasebecisine kadar yolunu yaparim o kaynak yaratiminin.

Bunlar herkesi salak saniyor, yedi yetimin hakkiymis bilmemne hepsi bos laf

Suleyman sebadan gelsin kapak

Yolunu mu kaybetti fikret orman nedir ben bilmem
Seffaflik kurumsallik falan diyordu vizyon mizyon gelinen nokta rezilliktir
Kulup batmistir, bu sivil toplum kurulusu degil de baska bir sirket olaydi coktan kayyum kaymisti bize

Yonetim kurulu olarak 100milyon dolar cikarip koyamiyorsaniz koyacaklara yol acin kardesim, yonetici finansmaninin onemini anlattik 50 sefer.

Anc gibi adamlari kusturup kacirip ahmet kavalciya donduk gene adam abdurayimin cakmasi gibi bisi
Ezik diyen yonetici duruyor torunoglu gidiyor. Torunoglu basarili oldugundan ya da tanri oarcacigi oldugundan degil ezik diyen yonetici yerin dibinde oldugundan
Umut diye bir olay var kulupte, taraftara ana avrat kufur etmis montaj mi bilmem beni de ilgilendirmez sahibini ve edileni kisisel baglar beni sorumlu oldugu sitat ilgilendiriyir sorumlu degil de cok sorunlu bir yonetici bu. Adamin yonetime girisi bile saibeli. Voleybolcuymus bunlar sonradan basimiza is acilmadan irdelenmelidir. Yalan dilekce ileri adamin kidem kazandigi soyleniyor ve bu insanlardan aciklama gelmiyor.
Metin albayrak hadisesi var, larin gol atinca ben aldim diye dolasan sozcu bu ama takim kesilip bicilirlen cikip iki kelime edemedi zaten iki kelimeyi de bir araya getiremiyir

Gecen patlayan otopark isi kulubun kabile devleti gibi yonetildigini gosteriyordu zaten.
gelir sürdürülebilir değil tabiki bunu sürdürülebilir yapmak yönetimlerin işi.
bütçe tutturulabiliyor biz 3 sene ffp yaşadık o bütçe tutturulmasa ffp den çıkabilirmiydik
hadi yönetime inanmıyorsun uefaya damı inanmıyorsun.
gelir oldu bunlarla borç ödenseydi demişsin hayır borç ödemediler daha iyi bir şey yaptılar stadı yenilediler
geleceğe yönelik gelirimizi sürdürülebilir yapmayı garanti altına aldılar stad olmasa bu gelirler olurmuydu
hesap ortada devreden 320 M dolar borç vardı. sonrasında mahkemeleri geçtim yok sayıyorum
biz borç ödeyemedik bu borç faizsiz 1.689 M tl eder bak ödenememiş borçtan bahsediyorum
genelde denk bütçeyle tamamladık son 3 yılı ondan önceki iki yıl zaten mahkemelerle uğraşıldı gelir yoktu
sürekli dava kapatıldı bunun içinde borçlanıldı. biz gelirleri iki yıl sonra elde etmeye başladık
stada 120 M euro harcandı buda 750 M tl civarı eder bırak işletme giderlerini oyunculara ödenen paraları
iki kalem zaten 2,5 M civarı borç ediyor. tertemiz net borç kulüp dönemesydi bu borç dağ gibi olurdu bak hiç
bu borçların faizinden bahsetmiyorum ana borç bunlar
evet daha iyisini yapabilirdik ama daha iyisini yapamamak yapılanın kötü olduğunu göstermez
biz oyuncu almışız zarar etmişiz falanda hesap böyle demiyor zarar etsek bu borcu şimdi 3,5 - 4 gibi telafuz ediyor olurduk
bu kulüp kötü yönetilmedi ancak söyleyebileceğimiz belki daha iyi yönetilebilirdi. bunu söylemek için
şartları yaşamak gerekiyor. belki dediğin gibi 4 M maaş verip oyuncu almasaydık deriz ama paran yoksa
daha ucuzunu nasıl alacaksın suya düşen yılana sarılır değimi boşa söylenmemiş bu takımın oyuncuya ihtiyacı varsa
eldeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışırsın yok oyuncu yetiştirecekmişsin satacakmışsın yok öyle bir dünya
ne yani kaliteli tohumu toprağa serince çıkmıyorki bu meret bunları yapma yoluna gitseydin iki şampiyonluk yerine birinci
ligde oynamayacağının garantisi neydi. iki şampiyonluk geliri geldi iki şl geliri geldi sayesinde bir çok sponsorluk geldi
evet harcandı ama karşılığı alındı. şuna bu kadar verdik buna şu kadar verdik diye zararı gösterip demogaji yapıyorsunuz
ama bunu söylerken cenke 500 bin verdik 23 e sattık  marceloya bir verdik 7 ye sattık vs demiyorsunuzbu işler birey birey ele alınmaz
totele bakılır. döneminde oyuncu alış satışlarından zarar etmişmi 401 M bonservis ödemişler 80 M üstünde satış karı var
şimdi dersin menejer paraları oyuncu maaşları işde onlarda o ekiplerin kazandıklarıyla telafi ediliyor fazlasıyla
çünkü maç kazandılar kasaya para soktular avrupada yürüdüler para geldi şampiyon oldular para geldi şl ye katılmaya hak kazandılar
para geldi daha fazlasınıda kazanabilirlerdi kazanamadılar ama bu kazandırdıkları zarar olmuyor on kazanacağımıza beş kazandık
ezbere paralar nerde paralar çarçur edildi demekle olmuyor. tutar önüne kulübe soktuğu parayı koyar çünkü her kuruşu bunlar soktu
birde kulüp kasasından harcadığını koyar benim dönemimde bu kadar gelir bu kadar gider var der şişersin.
Başkan açıkladı işde kendi dönemindeki gelir gider dengesinde kulüp kara geçmiş
daha iyisini yapabilirdi diye eleştirmek hakkımız bencede yapılabilirdi ama birşey yapmadılar kulübü batırdılar diye eleştiri olmaz
batıran batırmışdı zaten kulüp bataklığın dibine oturmuştu iflas bayrağı sallanıyordu kayyum konuşuluyordu
bunlar çabuk unutuldu ümraniyedeki market haciz davası açmışdı bankalardan oyunculardan falan bahsetmiyorum ümraniyede bakkaldan
bahsediyorum. gerisini sen düşün. kulübü aldığında başkan kulüp bu haldeydi. Beşiktaş bitmişdi tükenmişdi size şaka gibi geliyor.
ben şu 5 yılda yaşananların olabileceğine inanmıyordum en kötüsüne hazırlanmışdım. hiç yatırım yapılmayan dökülen tesisler yenilendi stad yeniden yapıldı hacizdeki dosyalar kapatıldı. eski borçlar daha düşük faizli borçlanmayla yapılandırıldı. arayada iki şampiyonluk sıkıştırdılar. evet borcumuz var bunu kimse inkar etmiyor. ama batıktan kötüye evrildik
Başkan geldiği sene hatırlıyormusunuz doğru hatırlıyorsam bütçe 150 M di ama bu bütçeyi denkleştirecek bir tek lira gelir yoktu
gelirlerin tamamı temlikliydi naklen yayın gelirleri 5 yıl temlikliydi biliyormusun ilk kez bu sene alabilecek yönetim naklen yayın geliri
stad gelirleri temlikliydi. vodafone açılınca bitti temlik fulya hala temlikte sponsorlar kaçıyordu ilk anlaşma adidasa rica minnet yapıldı ondada forma satışı şerhi kondu göğüs reklamı verecek firme bulamıyorduk hatırlayın ülkerde sırt forma sponsorluğunu çekmişdi
YD herkesi kaçırmış yönetime girecek güçlü isim kalmamışdı bırak girmeyi birde düşmanlık yapıyorlardı.
şimdi ne diyorsun güçlü göbekli insanlar bulacakmış buluyor işde bir tanesi takımla ilgilenen yönetici geçen daha burda sövüyorlardı adama ama kimse 3 senedir Beşiktaşın her sıkıştığında bunun kapısını çaldığını para aldığını bilmiyor. Başkan bu sene zorla yönetici yaptı
birde adalı var önceki rakibi bulduğunu alıyor işde yok dostum millet kaçıyor. Rahmi koça el uzattı adamı divan üyelikten attı.
şaka gibi Rahmi koç üyelikten atıldı. Karadeniz bunu sırf Başkana yakın duruyor diye yaptı.
Rahmi koça bu yapılırsa hangi zengin yanaşır sana ne yapacak parasıyla rezil edilip birde üstüne taraftardan küfürmü yiyecek
kolaymı böyle egolu insanları bir noktaya toplamak. sen paralı olanları böyle kaçırırsan işde metine safağa mecbur kalırsın.
hayaller güzelde birde gerçekler var.

Çevrimdışı mylife1903

Abi şimdi şöyle bir durum var denizbank mıydı bir bankadan yüklü miktarda kredi çekmekten vazgectiğini açıkladı yönetim yanlış hatırlamıyorum demi kredi faizlerinin yükseldiği döneme denk gelmişti. Şimdi yüksek faizli kredinin altına girmiyor yönetim ancak daha da yüksek faizli faktöring kuruluşundan borç para alıyor bunun izahı nasıl yapılabilir? O elemanın yazdıkları mantıklı gelmişti ama şimdi düşününce neden banka kanalıyla alabileceğimiz bir tık daha düşük faizli krediyi kullanmadı bu yönetim?
Kandirilmis olabilir diye dusunuyorum

Çevrimdışı Ömer Kaan

Pfdk'dan hükmen galibiyet çıktı bize.

Çevrimdışı doganay

Attığımız goller ne oldu acaba, onu belirtmemişler

Çevrimdışı cursedofdragon

Attığımız goller ne oldu acaba, onu belirtmemişler

goller aynen yazılıyor abi asıl sarı kartlar ne oldu onlar iptal mi  :alala:

Çevrimiçi Necmi

Kiralik topculari at bizim takimdan 50 milyonluk takimiz kadro disilari da cikartsak 40milyonu zor bulursun ona da sebep vida yani

Gelinen seviye sudur
Yakin ulkelerden ornek vermek gerekirse

Rusyada takimlarin yarisinin piyasa degeri bizden fazla
Cska zenit gibi takimlar 150 milyon bazinda bunlari takip eden loko sipartak kirasnadar 100
Ukraynada kayda degerlerden sahtar 100u gecerken dinamo 100e yaklasiyir

Bu ligler rakip degil zaten bize gecmisler farki da acacaklar

Yunan ligi ve bulgar ligi daha yakin bize bulgarlarin ligde 50 milyonluk bir takim varken kalanlar 7-8 seviyesi
Bize benzeyen yunan liginde ise
3 takim 50-60bandinda kalanlar 15-10

Bizim seviyemiz buralar iste. Kimsenin tanidigi bildigi izledigi falan da yok bu ligi

Bi turk maksimalizmi basladi son zamanlarda orasi bizim vilayetimiz bilmem ne kucucuk ulke haritada kimsenin ilgilendigi falan da yok ama bakinca vay vay dunyayi biz kesfettik

2-3 sene sonra daha da kotu olacak
Oyuncu yetismiyir zaten
Gurbetci oyuncular da ulkeyi secmemeye baslayacak
Yayin geliri de dusecek
Birclar buyuyecek

Kotu yoneticilerin kotu liderlerin islerinin sonu budur

Al al devri bitti sat sat basladi. Sen hem al hem sat ama alirken kazan sen almayi beceremeyip satmaya baslarsan sonun boyle olur.
Agaca cikmasi da kolaydir da inmesi zordur, dusersen baska tabi
biz 4 sene öncede böyle bir takımdık ama şampiyonluk getirdi o oyuncular
4 sene önce şampiyon olan kadroda cenk in değeri ne kadardı gomez kiralık değilmiydi
stoperde gençlerden alıp stopere defşirdiğimiz adam oynuyordu sağ bekimiz serdardı
tolgay sakatlanmışdı yerine adam alamamışdık. kalede tolga vardı yahu.
o takım fener tarihinin en pahalı kadrosunu geçip şampiyon oldu. takım değeri şu anki takım değerinden daha kötüyü
o oyuncular başarılı olarak değer kattılar.
şimdi dorukhanı aldığımızda değeri kaç yüz bin euroydu şimdi 1,750 olmuş
oğuazhan geldiğinde bizdeki değeri ne kadardı.
fenerde 10 M gösterilen caner bize gelince değeri 1.9 a düştü. o nedenle tranfermarkt e bakıp değerimiz şu kadar
demek yanlış

Çevrimdışı tolga1903

Çevrimdışı Librarius

SON DAKİKA- Beşiktaş-Erzurumspor maçını Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

ilk defa farklı bir hakem vermişer hayır olsun inşallah herhalde Beşiktaş zaten kazanır bu maça farklı verelim çaktırmayalım dediler.

İç sahaya verdikleri hakemlere bakma. Deplasmana kimi veriyorlar ona bak. Mesela bu hakemi deplasman maçımıza vermezler. İmkansız yani. Yine Ümit Öztürk, Alper Ulusoy, Halil Umut Meler verilir.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimiçi Necmi

Sacma degil mi abi biyle hesaplanmasi, ayrica sebep?
Bu mantikla futbolcu ile 5 yillik imzalarsan 2 milyondan mesela 10 milyon yuro borc hanesine yuklemen sonra mac mac borctan dusurmen gerekmez mi?
bencede saçma zaten ama sistem böyle yürüyor bu sistemide bir biz uyguluyoruz.
zaten futbolcu alacaklarıda böyle hesaplanıyor. buda saçma bir uygulama oyuncu kalacakmı gidecekmi belli değil ama
sözleşmeyi bu şekilde yapıyorsun direk sözleşmeden doğan borç hanesine yazılıyor
hani finansal borçları çıkardığımızda kalan borçların 600-700 M si futbolcu borcu dedim ya ondan
ingilizler diyelim 3 yıl kontrat yapıyor ama bunu haftalık maaş olarak yapıyorlar 150 bin sterlin haftalık diyorlar
v sadece o hafta maaşdan dolayı ödeme olarak işleniyor gelecek maaşlar kayıt dışı anca zamanı gelince kayda alınıyor
dikkat et ingilizler hep haftalık olarak telafuz eder. ingiliz oyuncuların sözleşme totelinin ne olduğu bilinmez.
bizdede böyle yapılmalı kulüplerib reel borcu bulunamıyor o oyuncu borçları kulüp ekonomik olarak iyi olsada olacak hep
bizim muhasebeleştirmede tuhaflık var yasalarmı izin vermiyor buna bilmiyorum mesela vergilerden doğan yükümlülükler hiç girmiyor
çünkü ödeme yapmadığın için vergisi belli değil vergi real gelirden alınır. oyuncu sözleşmelerine birde vergi stopaj gibi giderleri koy borç dahada büyür.
bizde sözleşme borç kabul ediliyor oyuncularda bunu alacak kabul ediyor. bu konuda tff nin ciddi yapılanmaya gitmesi gerekir
hep oyuncularmı korunacak birazda kulüpler korunsun. vergileride bence oyuncuların ödemesi gerekiyor. ama bu bizim
normal maaş sistemimizde bile yok. çalışanın maaşı net hesaplanır doğan vergiler vs şirketler tarafından karşılanır.
ve insanlar ödedikleri verginin bile farkında değil sistemin işine geliyor bu. futbol değil sistem çürük futbolu bundan ayrı tutamazsın.
insanları bilinçsiz tüketici bilinçsiz emekçi olarak yetiştirmek herkesin işine geliyor yanlara yansımasıda bu şekilde oluyor.
bu konuyu siyasete girmeden konuşmanında yolu yok.

Çevrimdışı mrred

gelir sürdürülebilir değil tabiki bunu sürdürülebilir yapmak yönetimlerin işi.
bütçe tutturulabiliyor biz 3 sene ffp yaşadık o bütçe tutturulmasa ffp den çıkabilirmiydik
hadi yönetime inanmıyorsun uefaya damı inanmıyorsun.
gelir oldu bunlarla borç ödenseydi demişsin hayır borç ödemediler daha iyi bir şey yaptılar stadı yenilediler
geleceğe yönelik gelirimizi sürdürülebilir yapmayı garanti altına aldılar stad olmasa bu gelirler olurmuydu
hesap ortada devreden 320 M dolar borç vardı. sonrasında mahkemeleri geçtim yok sayıyorum
biz borç ödeyemedik bu borç faizsiz 1.689 M tl eder bak ödenememiş borçtan bahsediyorum
genelde denk bütçeyle tamamladık son 3 yılı ondan önceki iki yıl zaten mahkemelerle uğraşıldı gelir yoktu
sürekli dava kapatıldı bunun içinde borçlanıldı. biz gelirleri iki yıl sonra elde etmeye başladık
stada 120 M euro harcandı buda 750 M tl civarı eder bırak işletme giderlerini oyunculara ödenen paraları
iki kalem zaten 2,5 M civarı borç ediyor. tertemiz net borç kulüp dönemesydi bu borç dağ gibi olurdu bak hiç
bu borçların faizinden bahsetmiyorum ana borç bunlar
evet daha iyisini yapabilirdik ama daha iyisini yapamamak yapılanın kötü olduğunu göstermez
biz oyuncu almışız zarar etmişiz falanda hesap böyle demiyor zarar etsek bu borcu şimdi 3,5 - 4 gibi telafuz ediyor olurduk
bu kulüp kötü yönetilmedi ancak söyleyebileceğimiz belki daha iyi yönetilebilirdi. bunu söylemek için
şartları yaşamak gerekiyor. belki dediğin gibi 4 M maaş verip oyuncu almasaydık deriz ama paran yoksa
daha ucuzunu nasıl alacaksın suya düşen yılana sarılır değimi boşa söylenmemiş bu takımın oyuncuya ihtiyacı varsa
eldeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışırsın yok oyuncu yetiştirecekmişsin satacakmışsın yok öyle bir dünya
ne yani kaliteli tohumu toprağa serince çıkmıyorki bu meret bunları yapma yoluna gitseydin iki şampiyonluk yerine birinci
ligde oynamayacağının garantisi neydi. iki şampiyonluk geliri geldi iki şl geliri geldi sayesinde bir çok sponsorluk geldi
evet harcandı ama karşılığı alındı. şuna bu kadar verdik buna şu kadar verdik diye zararı gösterip demogaji yapıyorsunuz
ama bunu söylerken cenke 500 bin verdik 23 e sattık  marceloya bir verdik 7 ye sattık vs demiyorsunuzbu işler birey birey ele alınmaz
totele bakılır. döneminde oyuncu alış satışlarından zarar etmişmi 401 M bonservis ödemişler 80 M üstünde satış karı var
şimdi dersin menejer paraları oyuncu maaşları işde onlarda o ekiplerin kazandıklarıyla telafi ediliyor fazlasıyla
çünkü maç kazandılar kasaya para soktular avrupada yürüdüler para geldi şampiyon oldular para geldi şl ye katılmaya hak kazandılar
para geldi daha fazlasınıda kazanabilirlerdi kazanamadılar ama bu kazandırdıkları zarar olmuyor on kazanacağımıza beş kazandık
ezbere paralar nerde paralar çarçur edildi demekle olmuyor. tutar önüne kulübe soktuğu parayı koyar çünkü her kuruşu bunlar soktu
birde kulüp kasasından harcadığını koyar benim dönemimde bu kadar gelir bu kadar gider var der şişersin.
Başkan açıkladı işde kendi dönemindeki gelir gider dengesinde kulüp kara geçmiş
daha iyisini yapabilirdi diye eleştirmek hakkımız bencede yapılabilirdi ama birşey yapmadılar kulübü batırdılar diye eleştiri olmaz
batıran batırmışdı zaten kulüp bataklığın dibine oturmuştu iflas bayrağı sallanıyordu kayyum konuşuluyordu
bunlar çabuk unutuldu ümraniyedeki market haciz davası açmışdı bankalardan oyunculardan falan bahsetmiyorum ümraniyede bakkaldan
bahsediyorum. gerisini sen düşün. kulübü aldığında başkan kulüp bu haldeydi. Beşiktaş bitmişdi tükenmişdi size şaka gibi geliyor.
ben şu 5 yılda yaşananların olabileceğine inanmıyordum en kötüsüne hazırlanmışdım. hiç yatırım yapılmayan dökülen tesisler yenilendi stad yeniden yapıldı hacizdeki dosyalar kapatıldı. eski borçlar daha düşük faizli borçlanmayla yapılandırıldı. arayada iki şampiyonluk sıkıştırdılar. evet borcumuz var bunu kimse inkar etmiyor. ama batıktan kötüye evrildik
Başkan geldiği sene hatırlıyormusunuz doğru hatırlıyorsam bütçe 150 M di ama bu bütçeyi denkleştirecek bir tek lira gelir yoktu
gelirlerin tamamı temlikliydi naklen yayın gelirleri 5 yıl temlikliydi biliyormusun ilk kez bu sene alabilecek yönetim naklen yayın geliri
stad gelirleri temlikliydi. vodafone açılınca bitti temlik fulya hala temlikte sponsorlar kaçıyordu ilk anlaşma adidasa rica minnet yapıldı ondada forma satışı şerhi kondu göğüs reklamı verecek firme bulamıyorduk hatırlayın ülkerde sırt forma sponsorluğunu çekmişdi
YD herkesi kaçırmış yönetime girecek güçlü isim kalmamışdı bırak girmeyi birde düşmanlık yapıyorlardı.
şimdi ne diyorsun güçlü göbekli insanlar bulacakmış buluyor işde bir tanesi takımla ilgilenen yönetici geçen daha burda sövüyorlardı adama ama kimse 3 senedir Beşiktaşın her sıkıştığında bunun kapısını çaldığını para aldığını bilmiyor. Başkan bu sene zorla yönetici yaptı
birde adalı var önceki rakibi bulduğunu alıyor işde yok dostum millet kaçıyor. Rahmi koça el uzattı adamı divan üyelikten attı.
şaka gibi Rahmi koç üyelikten atıldı. Karadeniz bunu sırf Başkana yakın duruyor diye yaptı.
Rahmi koça bu yapılırsa hangi zengin yanaşır sana ne yapacak parasıyla rezil edilip birde üstüne taraftardan küfürmü yiyecek
kolaymı böyle egolu insanları bir noktaya toplamak. sen paralı olanları böyle kaçırırsan işde metine safağa mecbur kalırsın.
hayaller güzelde birde gerçekler var.
Tüm bunlara ek olarak ahbap çavuş ve özkaynak düzenindeki mantarları da temizlediler. Adam kayırmacılık ve iltibası da bayağı azalttılar.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Her sene 1 tane genç özkaynak düzeninden gelirse ve 1 tanede takım seviyesine uygun ucuza oynayacak genç transferi yaparlarsa 30-35 milyon euroya iyi bir takım kurulur. Takımın iskeletindeki oyuncular vida mirin dorukhan adem ve burak . Burak dışındakilerin yaş ortalaması 26 falan bence gayet yeterli. Burak yerine güveni oraya koyabilirsek gerçekten önümüz açık . Muhayer, Güven, Oğuzhan Aydoğan, Alpay, Ege, Rıdvan, Kerem Kalafat bunlardan ikisi tutsa bile çok büyük iş
[ Son Düzenleme: 24 Ocak 2019, 18:30:29 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Kanat ve bekleri gençlerle doldurmamız gerekiyor. Özellikle fizik kapasitesi yüksek gençler bek ve kanatlar için çok önemli pres kalitemizi bir anda başka seviyeye çıkarırlar. Genç oyuncular özellikle bu bölgelerde tercih edilmeli . Sadece dorukhanla bu kadar fark yarattıysak gerisini siz düşünün. Devamlı gelip gidebilen bekleri bir düşünün
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Fizik kapasiteden herkes vücut tipi veya yağ oranını anlıyor fakat asıl mesele o değil. Yüksek şiddetli, orta şiddetli koşuların devamlılığı ve vücudun buna verdiği reaksiyon. Kimisi bu şiddetli koşuları yapar ama 5 yıl sonra sakatlanmaya meyilli olabilir. Bunların testleri var şu an özkaynak düzeninde bu testleri yapıyorlar.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Oyun Pep ve Klopp karışımı bir oyuna doğru evriliyor. Mesela sol bekte neden canere ismailden bile kötü diyoruz çünkü adamın fizik kalitesi düşük. İsmail her türlü koşu temposunda canerden daha iyiydi. Ama ondada pas ve oyun kurulumunda eksiklikler vardı ayağı çok zayıftı. O yüzden hem oyun kurabilen hem de tempolu bekler oyunda fark yaratıyor.Bu arada hoca açıklamış sağ bekte zeki ile ilgilenmişiz. Ama Lang transferine çok yoğunlaşmışlar ve lang şu an gerçekten çok iyi oynuyor. Şu an piyasa değeri 3 e katlamış kaçan balık her zaman büyük oluyor işte.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Lang alt yaş kategorileri de dahil 100 e yakın kez milli olmuş ben olsam ben de Lang'e uğraşırdım. Zeki öyle değil biraz sürpriz ve yatırım transferi olurmuş o yüzden 2.5 milyon euro vermek istememişler bence doğruyu yapmışar. Mesela Dorukhanda 1.lig seviyesinde fakat onu bedavaya aldık ve dorukhan tuttu. Aynı şekilde Güven'de tutarsa müthiş olur takımın omurgası baya genç ve atletik olur. Bu omurgaya iki tane bek eklememiz gerekiyor
The great gig in the sky

Çevrimiçi Rasim

https://twitter.com/EnginErdogannn/status/1088176682199068672?s=19

Aynı arkadaşa yorum yapanlardan birinin yazdıkları da bunlar. Ki bence daha mantıklı okumanızı öneririm.
ben ona buna bakmam twitterde okuduktan sonra actim finansal rapora baktim 502 milyon faktoring borcu var gözüküyor faiz orani %30 gerisini sen hesapla :s20:
Beşiktaş!

Çevrimiçi Rasim

iyi güzel diyonda loca satisindan kasaya giren para ne olacak :alala:
Beşiktaş!

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kanat ve bekleri gençlerle doldurmamız gerekiyor. Özellikle fizik kapasitesi yüksek gençler bek ve kanatlar için çok önemli pres kalitemizi bir anda başka seviyeye çıkarırlar. Genç oyuncular özellikle bu bölgelerde tercih edilmeli . Sadece dorukhanla bu kadar fark yarattıysak gerisini siz düşünün. Devamlı gelip gidebilen bekleri bir düşünün
Rıdvanı çok övüyorlar çok iyi diyorlar ama hoca henüz hiç şans vermedi

Ben Ege ve Alpaydan ümitliyim Ozan ve Atınç gibi fizikli , boylu poslu ikisi de
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tuncaboylu

Biraz konu dışı yapacağım, ama bizi de ilgilendiriyor.

https://www.fanatik.com.tr/yilmaz-ozdil-yaziyor-176042

Bu Fenerbahçe bizden helallik alamayınca Türkiye kupasını 30 sene kazanamadı.

Geçen seneki malum olaydan sonra bence bir 30 sene daha alamayacaklar.

Ümraniye de üzdü bunları.

Kupadan Avrupa'ya gitme şansları da kalmadı. 31'inde UEFA'dan 1 sene men cezası alırlarsa, bir sonraki seneye de sarkacak.

Beter olsunlar.

Çevrimdışı f_madida

Biraz konu dışı yapacağım, ama bizi de ilgilendiriyor.

https://www.fanatik.com.tr/yilmaz-ozdil-yaziyor-176042

Bu Fenerbahçe bizden helallik alamayınca Türkiye kupasını 30 sene kazanamadı.

Geçen seneki malum olaydan sonra bence bir 30 sene daha alamayacaklar.

Ümraniye de üzdü bunları.

Kupadan Avrupa'ya gitme şansları da kalmadı. 31'inde UEFA'dan 1 sene men cezası alırlarsa, bir sonraki seneye de sarkacak.

Beter olsunlar.

Yatti balik diyerek Tolgay Arslan'a gomerler umarim parayi. 3-3.5 verseler kafi, alin Tolgay'i yoksa kume duseceksiniz kardes. Bak 3'un 5'in hesabini yapip kume dusmeyin sonra.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yatti balik diyerek Tolgay Arslan'a gomerler umarim parayi. 3-3.5 verseler kafi, alin Tolgay'i yoksa kume duseceksiniz kardes. Bak 3'un 5'in hesabini yapip kume dusmeyin sonra.
Şimdi elimize düştüler asıl 5 milyondan aşağıya vermemiz lazım  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★