belki batmayız ama küme düşer orda kesin batarız.
hala kavranamayan birşey var küçülerek borç ödenmez
o nedenle küçülerek borçları eritemezsin borç eritmenin yolu büyümekten geçer
bu ticaretin kuralıdır.
boğulacaksan gidip okyonusda boğul dizini geçmeyen suda değil
500 M borcumuz vardı ama 100 M gelirimiz vardı borç gelirin 5 katıydı ödenemiyordu iflas etmişdik
birde gelirler ipotekliydi
şimdi 2 küsur borcumuz var ama 1 M de gelirimiz var borç gelirin iki katının biraz fazlası
hangisini tercih edersin borcu gelirinin iki katı olan kulüp batık değildir. doğru bir politikayla kolayca çevrilir
küçülmek borcu küçültmez sadece geliri küçültür. seni oyuncu maaşlarından elde edeceğin 10-15 M euro tasaruf kurtarmaz
bu kaliteni düşürüp rekabet şansını düşürür. buda batış demektir sanki küçülünce bu sponsorlar kalacak elinde
yada avrupadan ligden bu gelirleri elde edebileceksin ama borçlar aynen duracak ve ödenemez duruma gelecek bunun adı iflasdır.
sorun yüksek maaş vermek değil bunu hak edene vermek.
1 milyar tele surdurulebilir bir gelir degil
10 sene ustuste 1 milyarin o gunku kurla dolar ya da yuro karsiligi butce verilip o butce tutturulsun dedigin dogru olur.
Musluktan akiyorken kovayi koyacaksin
Fikret orman iki sampiyonluk sonrasi resmen dagildi elde olan parayi da carcur etti
O paralarla manevra yapmadan borcu odeseydi bu halde olmazdi kulup
Bizim neyimize pepe vida oynatmak adamlarin maliyetine takim kuruluyor.
Paralar nerde diye soruluyor baskan da ben calmadim para diye kendini anlatmaya calisirken iyice dagiliyor, paralar nerde belki guzel bir tepkiydi silkeledi yonetimi ama dis mihraklar tarafindan hirsiz yonetim algisi olusturuldu.
Bunlar hirsizlik yapmamistir besiktasli olduklarindan da suphelendiklerim var ama serreffsiz degillerdir komisyon falan almislarsa da onlar da ispat edilebilecek hadiseler degil amma velakin parayi sacma sapan harcadiklari kulubu tefecilere oyuncak ettikleri gercektir
Paralar nerde mitrovic negredo lens larin medel love pepe vida gibi gereksiz yerlere harcandi iste butun para. Pektoyu besliyor bu kulup hala.
Paralar yanlis kullanildi en hafif tabirlen.
Basari varken ben ben diye dolasan baskan basarisizlikta biz demeye basladi, liderlik dersi versen seminar webinar falan bunu yapmayin diye lafa baslarsin
Baba parasiylan kendilerine sanayici fabrikator dedirten adamlar bunlar sonra taraftara posta koyuyorlar babasindan harclik alan beni elestiriyir, diye
Ben harclik almiyom mesela lafi koyam mi?
Guclu yonetim toplamasi lazim dedim senelerce artik guclu kelli felli gobekli parali is bilen adamlarin fikret ormanin yonetimine girmeyeceginj dusunuyorum. 2 milyon lira paradan vazgectim ben falan diye anlatiyir yonetici 400bin dolardan az para okadar para baglayamiyorsan yonetici olup reklamini yapma.
500milyon ustu bir para fukturink edilmis kabaca 100milyon dolar olsa yuzde 30la oldugu soyleniyir valla iyi para ben verem 100milyon 130 odesinler geri.
Kulube ulasabilen kongre uyeleri dilekce verip firma firma arastirmali bu 500 paranin akibetini
Ben tefeci pardon fuktirinkci olsam boyle yagli musteriye guzel sakal atarim. Mesela 100milyon tlne karsilik 70 milyon tl pesin verecem muhasebecisine kadar yolunu yaparim o kaynak yaratiminin.
Bunlar herkesi salak saniyor, yedi yetimin hakkiymis bilmemne hepsi bos laf

Suleyman sebadan gelsin kapak
Yolunu mu kaybetti fikret orman nedir ben bilmem
Seffaflik kurumsallik falan diyordu vizyon mizyon gelinen nokta rezilliktir
Kulup batmistir, bu sivil toplum kurulusu degil de baska bir sirket olaydi coktan kayyum kaymisti bize
Yonetim kurulu olarak 100milyon dolar cikarip koyamiyorsaniz koyacaklara yol acin kardesim, yonetici finansmaninin onemini anlattik 50 sefer.
Anc gibi adamlari kusturup kacirip ahmet kavalciya donduk gene adam abdurayimin cakmasi gibi bisi
Ezik diyen yonetici duruyor torunoglu gidiyor. Torunoglu basarili oldugundan ya da tanri oarcacigi oldugundan degil ezik diyen yonetici yerin dibinde oldugundan
Umut diye bir olay var kulupte, taraftara ana avrat kufur etmis montaj mi bilmem beni de ilgilendirmez sahibini ve edileni kisisel baglar beni sorumlu oldugu sitat ilgilendiriyir sorumlu degil de cok sorunlu bir yonetici bu. Adamin yonetime girisi bile saibeli. Voleybolcuymus bunlar sonradan basimiza is acilmadan irdelenmelidir. Yalan dilekce ileri adamin kidem kazandigi soyleniyor ve bu insanlardan aciklama gelmiyor.
Metin albayrak hadisesi var, larin gol atinca ben aldim diye dolasan sozcu bu ama takim kesilip bicilirlen cikip iki kelime edemedi zaten iki kelimeyi de bir araya getiremiyir
Gecen patlayan otopark isi kulubun kabile devleti gibi yonetildigini gosteriyordu zaten.