Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 73 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3404702 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Cigeri yanan herkese gunaydin. Bizim bu halde olmamiza sebep olan herkesinde abv.
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Nartallo

Kitabina uydururlar yahu
Mesela halis muhlis ozkahyaya rapor yazdirsalar adriyano kafaylan kaleciye oynadi araya giren b takimi oyuncusu topu kapti yazar gecer.
Bunlar agzi yuzu kokusmus utanma yok
Bu golu renklilik rin yeme ihtimali yok arkadas kendi sahasinda hic yok
Ama renkliler atsa da verirler
Ayrica golden once elle almiyor mu o

Ulan doka denen dombili vardi bi tane
Boyle basa bela olmustu
Elle atardi elle duzeltip atardi kendini atardi

Bu da ayni model topcu, ayagini eline verecen bunun diger macta

Ikinci golde de sanki onun gotuyle karisik eline carpip yon degistiriyir

El var, ofsayt var ne ararsan VAR. O gol olmasa maç kesinlikle böyle bitmezdi. Bu takım çoğu kez hakemlerin açık, göstere göstere kıyımına uğruyor, Hoca ve taraftar hariç kimse ne yapıyorsunuz demiyor, hoca bilinçli hatalardan yakınınca medya tarafından lince uğruyor, onun için o da saldı heralde.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2018, 09:03:04 Nartallo ]

Çevrimdışı mrred

Yediğimiz ilk golü sabah tekrar izledim.Resmen boş,bomboş..Tamam ofsayt el falan ama öncesinde bizim hatalar..
Bakın Tosic olsa orada o adama çıkar basardı.Kötü Atiba bile olsa orada o alan bu kadar boş kalmazdı.Medel iyi ,hoş fakat asla Atiba'nın yaptıklarını yapamaz.Bizim ise Atiba'nın yaptıklarına ihtiyacımız var.

İyi oyuncu kötü oyuncu değil "doğru" oyuncular lazım bize.

Bu Tosic-Atiba örneği bilerek verdim çünkü çok fazla eleştiri vardı bu isimlere ? Haketmediklerini örneklemek için yazdım
Bir takımda bütün oyuncuların muhteşem özelliklerinin olmasına gerek yok mesela herkes burada olcayı gömerken taraftar ıslıklarken aslında topsuz oyunda ne kadar önemli olduğunu daha sonra anladım. Olcay bu yapıda doğru bir oyuncuydu oyunu hızlandırıyordu. Ama sorsan şimdi babel gol atıyor asist yapıyor derler. Herkes skora göre konuşuyor çünkü o işin kolayı. Futbol takım oyunudur ve açık bir oyundur. Bir oyunda ortalama 200'e yakın değişken 2500 tane aksiyon var bu toplamda yarım milyon data noktası olduğunu gösteriyor. Adamlar bunlara çalışıyor Bizim ise aksiyon olarak gördüğümüz şey çalım atmak ya da hızlı koşmak orta yapmak . Oysa bu oyunda bir de topsuz oyun var. Top 90 dakika boyuncu messinin bile ayağında 3 dakika falan kalıyor. Messi diyorum daha ne diyim . İnsanların artık bu oyunda topsuz aksiyonların önemini anlamaları gerekiyor. Cengiz Ünder sırf bu topsuz oyun bilgisi ile Romaya transfer oldu.  Biz ancak topla olan aksiyonları (o da sınırlı) bu kadarını hayal edebiliyorken onlar diğer 2499 tane üzerinde çalışıyorlar ve bunları mükemmelleştiriyorlar oyuncuları da buna göre seçiyorlar. Bu oyun artık TV oyunu oldu o yüzden insanların topa bakmakları bir derece anlaşılır ama stada gidenler için aynı şeyi söyleyemeceğim malesef. 100 yıllık futbol tarihimizde aldığımız başarıların çoğu tesadüfi ve sonu gelmiyor. Çünkü olasılık bilimine göre, tüm sezonda 2500 aksiyonun 5 tanesini iyi yapsan zaten başarılı olmak ihtimalin var fakat orada başarılı olma olasılığın 500 de 1 . Oysa avrupalılar bunu 50 de 1 e düşürmüşler çünkü onları aksiyon sayılarını arttırdıkları bir oyun planları var. Daha doğrusu aksiyonu kontrol edebilecek bir kulüp yapıları var. Sonuç olarak adamlarda bilim var beyin var. Bu ülkede Ersun Yanal istatistik bilimini kullandı diye eleştirildi. Fark nerede peki çok okumakta üzerine tefekkür etmekte ve uygulamayı mükemmelleştirmeye çalışmakta ve bunları yaparken skordan bağımsız yapmakta.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Sonuç olarak bir oyunda top ortalama 60 dakika oyunda kalıyorsa bunun 3 dakikasında top oyuncunun ayağına değiyor geri kalan 57 dakikada topsuz oyun var. Şimdi bu 3 dakikayı mı mükemmelleştirmek yoksa 57 dakikayı mı mükemmelleştirmek gerek ? Ben olsam 57 dakikaya çalışırım . Neden basketbolda daha iyi oyuncularımız var dünya ölçeğinde ? Çünkü o kısımda siyaset yok, gerçekten akıllı bir federasyon ve yapı var (vardı). Dünyanın en iyi ligine 10 tane oyuncu gönderdik. Hidayet final maçında Kobeyi sinirden benche oturtturdu neden peki çünkü hidayeti altyapıda zorladılar senin boyun uzun sen 5 ya da 4 oynamıcaksın. Point guard oynucaksın diye . Buna karar verdiler ve uyguladılar ve ortaya acayip bir adam çıktı . 2009 2012 arası hidayet NBA de büyük oyuncu oldu. NBA diyorum daha ne diyim dünyanın en iyi spor organizsyonu premier ligin esinlendiği yapı en çok paranın döndüğü liglerden biri...
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2018, 09:14:13 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

+Hidayete yapılan aynı şeyi İspanya Gasole yaptı 2.15 lik adam oyun bilgisi top sürmesi şutları nerdeyse kusursuzdu. 2.15 lik adamı pivot yapmak işin kolayı ama adamlar inat etti öyle yapmadılar işte. Bu neden böyle çünkü orda bilim var arkadaşlar, işi ehline bırakmak var. Biz de basketbolda kısmen vardı şu an bilmiyorum. Basketbolu yöneten insanlar ODTÜ lü İTÜ lü boğaziçili lisan bilen insanlardı. İspanya bunu basketbolda sistematikleştirdi. Futbol kısmını geçmişini iyi bilmiyorum ama orda da bir şeyleri doğru yaptıkları aşikar.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2018, 09:31:39 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı Culpable

yenildik  gecti ve bitti  gecen mactan sonrada   yazdim  artik art niyet ariyorum diye ama bu mactan sonra artik  art niyet aramiyorum
kabak gibi gozukuyor zaten
Elinde saglam bir GG var  sen Caneri kesmek yerine GG i kesiyor ve Adrianoyu o mevkiye koyuyorsun   1000 yil dusunsem mantikli  bir sebeb bulamam
Artik Senol Gunes e karsi olan sempati  NEFRET e donmeye basladi

Çevrimdışı cursedofdragon

Yediğimiz ilk golü sabah tekrar izledim.Resmen boş,bomboş..Tamam ofsayt el falan ama öncesinde bizim hatalar..
Bakın Tosic olsa orada o adama çıkar basardı.Kötü Atiba bile olsa orada o alan bu kadar boş kalmazdı.Medel iyi ,hoş fakat asla Atiba'nın yaptıklarını yapamaz.Bizim ise Atiba'nın yaptıklarına ihtiyacımız var.

İyi oyuncu kötü oyuncu değil "doğru" oyuncular lazım bize.

Bu Tosic-Atiba örneği bilerek verdim çünkü çok fazla eleştiri vardı bu isimlere ? Haketmediklerini örneklemek için yazdım
kendin özetlemişsin zaten bi pozisyon olabilecek herşey var ilk ofsayt sonra elle kontrol sonra gol ee daha ne olsun ?

edit : bizimde penaltıları verme tamam maçı kaybettirdin zaten.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2018, 09:58:13 cursedofdragon ]

Bu oyun sistemi degizmezse basari olmaz. Once ilkellikten kurtulucaz. Daha sonra iq su dusuk futbolculari ilk 11den uzaklastiracaz. 7 numara caner tolgay medel bunlar malesef iq su dusuk oyuncular. Yani bir oguzhanin atibanin pepenin negredonun saha gorusuyle bunlarinki bir degil. Suursuzca orta kusmanin mantikli bi aciklamasi yok. Forvete yarin aguero gelsin baslasin sagdan soldan yine 40 orta yapariz bi macta.

-Mustafa Kemal Atatürk

Medel ozzy
      Orkan

Ya da

Atiba ozzy
    Orkan

Su orta saha dizilisi bizi cok daha uretken yapabilir. Orkanin en azindan hem saha gorusu hemde topla iliskisi iyi. Tabiki yeterli degil ama denenir.

-Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı mylife1903

yenildik  gecti ve bitti  gecen mactan sonrada   yazdim  artik art niyet ariyorum diye ama bu mactan sonra artik  art niyet aramiyorum
kabak gibi gozukuyor zaten
Elinde saglam bir GG var  sen Caneri kesmek yerine GG i kesiyor ve Adrianoyu o mevkiye koyuyorsun   1000 yil dusunsem mantikli  bir sebeb bulamam
Artik Senol Gunes e karsi olan sempati  NEFRET e donmeye basladi
Abi corba taktigi bu taktik karistiriyor ortaligi
Bi oyuncu degisiyor sonra 3-4 kisinin mevkisi oynuyor.
Ayrica adri ile caner beraber oynuyor bu da buyuk risk artik elinde birine bisi olsa oraya atacak tosic de yok
Ggyi ve adriyi hor kullaniyoruz sonra motoru yaktiklarinda daha fena olacak

Çevrimdışı mylife1903

Bu oyun sistemi degizmezse basari olmaz. Once ilkellikten kurtulucaz. Daha sonra iq su dusuk futbolculari ilk 11den uzaklastiracaz. 7 numara caner tolgay medel bunlar malesef iq su dusuk oyuncular. Yani bir oguzhanin atibanin pepenin negredonun saha gorusuyle bunlarinki bir degil. Suursuzca orta kusmanin mantikli bi aciklamasi yok. Forvete yarin aguero gelsin baslasin sagdan soldan yine 40 orta yapariz bi macta.
Azicik akilli olunca bizim butce yetmiyor ama
Forvete aguero gelse macin basinda 2 tane sokusturur caresizce yuklenip orta yapmazsin
Artan orta sayisinin azalan zaman artan telas ve gol atamayan oyuncularla da dogrudan ilgisi var

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Babel Q7 kanatlariyla bu kadar olur bu is. Töre bir an önce takima monte edilmeli. Larin'den cacik olmaz. Vida'ya neden teklif gelmemis (dogru ise) herkes anlamistir herhalde.

Çevrimdışı mylife1903

Babel Q7 kanatlariyla bu kadar olur bu is. Töre bir an önce takima monte edilmeli. Larin'den cacik olmaz. Vida'ya neden teklif gelmemis (dogru ise) herkes anlamistir herhalde.
Tore bitik hala yahu nereye oynayacak
Veliyi hatirlatiyor sahada durusu bana

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Quaresma ve babelin oynadığı bir takım her zaman puan kaybetmeye mahkumdur
Orkan Çınar Gökhan töre gibi bir oyuncun varken kalkıp niye Quaresma ve babeli oynatırsın anlamış değilim sıkıldık artık bu ikiliden

Söylenecek tek kelime bile yok takım bitik yönetim ondanda bitik herkes işi şansa bırakmış
Quaresma Babel Adriano Pepe Negredo Love bu sene satılmalıydı

Kanatlarda Lens Orkan töre değişimli oynamalı. Bu işin sakası yok geçen sene bu takım dördüncü oldu bu senede ayrı bi başarısızlık kaos yaratır.
[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2018, 10:40:36 Erdem Ayaz ]

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Tore bitik hala yahu nereye oynayacak
Veliyi hatirlatiyor sahada durusu bana

Babel oynamasin ben Töre'ye raziyim

Çevrimdışı Akil Emre

Bu takımın banko defans hattı pepe medel, orta sahanında bankosu atibadır. Atiba ozi ve yeni 10 numara bizi bi adım öne taşır, son olarakta negredo ve larinin toplamı abunun sol bacağı etmez , iki adam son 30 dk topla bile buluşamadılar.

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Oğuzhan bu oyun varyasyonunda bir iş yapamaz
Oğuzhan pas üzerine oyun oynayan dikine oynayan bi oyuncu Bunlar sürekli uzun top oynuyor sağ kanada Quaresma ya götürüp orta açıyorlar soldan caner orta yapıyor bu nedir ? Böyle bi oyun mu olur ?

Oğuzhan ı Sosa tarzı bi on numarayla şaha kaldırmak lazım.

Çevrimdışı yoruk

Bazı şeyler var.Şimdi hoca Gönül'ü keyfinden oturmadı kenarda.İdareli kullanmaya çalışıyor.Adriano daha diri daha sağlam mesela bu yüzden tercih oluyor.

*Hoca 2,5-3 yıl önce stoper sol stoper istediydi.Gelmedi.Tosic oldu.
*2 senedir sağ bek diyor.Beck gitti israrla 2 günde istedi ,gelmedi..Halen gelmedi.
*1 senedir forvet istiyor.Gelmedi.Sanırım gelmeyecek.
*5-6 aydır orta saha istiyor ,gelmedi.Daha gelecek bakalım ?
*Atiba 2 ay boyunca boş durdu.Sözleşme yapılmadı.Yönetime yazar bunu.Hoca hazır olasını bekliyor

Aslında şu kadroya şu orta saha 2 adam lazım ve Lens-Töre gibi tercihlerin gelmesi lazım.Ne Vida ne Tolgay ne Ozi hiçbirinden tam verim alamıyoruz.Hatta Q7 olmasa GG daha efektif olacak hücumda.Bu yüzden Gönül'den verim alamıyoruz ?
 Medel bizim orta sahamız için doğru adam değil.Vida defans için doğru adam değil.Rocco korku verdi 2 maçta bize.Ee başka defans yok.Len hiç değilse defansımız sağlam diyorduk   :evillol:
 Atiba lazım.Tolgay-Ozi-Babel sonradan girmeli artık.Çok iyi hamle adamı olur bu isimler.

[ Son Düzenleme: 27 Ağustos 2018, 11:37:50 yoruk ]

Çevrimiçi Samet Demir

Geçen hafta 3-1 aldığımız maç için neden kimse olumsuz tepki vermedi?

Bu hafta da geriye düştük direkten dönen 2 topumuz var. Kaleci üstün performans gösterdi. Hakem faktörü falan derken..

Sonuç odaklı bir taraftar olma yolunda ilerliyoruz.

Bu hafta 2. Yarıda iştahımız güzeldi bence. Maç başlar başlamaz o iştahla oynamamız gerekiyor.

Yoksa medel ön libero oynamış vida defans bunların hepsi fasa fiso. Oğuzhana yapılan tepki bile yerinde değil.

Biz son dönemlerde dağınık görüntü veriyoruz. En kötüsüde iştahımızı kaybettik.

Bu eksikleri kapadıktan sonra bireysel performansa bakabiliriz..

Geçen haftada söyledim tekrarlıyorum bu hafta oynanan maç umarım oyunculara yönetime şenol hocaya ders olmuştur..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi yaço58

en son suçlu şenol hoca ve oğuzhandır adam transfer diye bağırdı negredo ile olmaz gönderin yeni santrafor alın on numaram yok dedi ama başkan naptı son 4 gün on numara sağ bek yok bu nasıl olabilir sivas bile sağ beke barçadan dauglası kiralıyor biz bi transfer yapamadık bu senenin suçlusu yönetimdir ancak mhk tüm bunları bilip üzerimize oynadı ben hayatımda böyle maç görmedim itici itici hareketler yapan bir hakem resmen olimpiyattaki gs maçı gibi tribünleri indirmek istedi hareketleri kararları aynı buydu Allah yardımcımız olsun. Bu böyle gitmez her konuda konuşan başkanda konu hakemler olunca sus pus oluyor artık masaya yumruğunu vursun hem transferde hemde hakem konusunda

Ryan Babel: "Bazen kaybedersin, bazen kazanırsın. Bazen "go home" derler bazen "adamsın", bazen senin için tezahürat yaparlar bazen ıslıklarlar. Durum ne olursa olsun takım arkadaşlarıma sadık kalırım. Biz birlikte kazanan ve birlikte kaybeden bir takımız. Oyunumuzu geliştireceğiz."

Üç Süper Lig maçında 48 orta yapan Caner Erkin, üçüncü haftasını tamamlayan iki ligdeki (Premier Lig ve Ligue 1) 40 takımın 14'ünden daha fazla orta yaptı. (GOAL)

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Bence asıl vahim olan şey Şenol Hoca'nın maç sonu röportajı.. Adam her şeyi mucizeye, tesadüfe bağlamış.. Hiç ders çıkarmak, hata aramak falan yok. Resmen önümüzdeki maça da aynı mantıkla çıkacam diyor.. Nerede eski Şenol Hoca.

Alıntı
Maçı "Hem sürpriz hem mucizeler oldu." diye değerlendirmeye başlayan Şenol Güneş, "Oynadığımız oyunun karşılığını alamadık. Farklı kazanmamız gereken maçtı. Rakip elinden gelen gayreti yaptı. Beklediğinden fazla gol attı ve üç puan aldı. Kazanamadık. İlk yarıda orta sahamızda defansif duruşta çok büyük boşluklar verdik. Şanssızlık oldu. Oyuncuya çarptı gol oldu. Şanssızlık, haksızlık... Dikkatin de az olduğu maçtı. Üç tane gol yememiz mucizeydi. 2-0 öne geçmemiz gereken maçta geri düştük. Futbol böyle bir şey." dedi.

Çevrimiçi levitate

Bence asıl vahim olan şey Şenol Hoca'nın maç sonu röportajı.. Adam her şeyi mucizeye, tesadüfe bağlamış.. Hiç ders çıkarmak, hata aramak falan yok. Resmen önümüzdeki maça da aynı mantıkla çıkacam diyor.. Nerede eski Şenol Hoca.
mucize falan yoktu adamlar vurdu geçti
bipbipbupbup

Çevrimdışı Ömer Kaan

Gerçekten de öyle. Eskiden umut verici konuşur dediğini de yapardı. Şimdi bir hâller olmuş kendisine, çözemiyorum.