Firat Aydınus'un atanmasıyla birlikte su hikaye de son buldu: "yönetim basin karsisinda konuşmuyor ama perde gerisinde gerekli tepkileri koyuyor." Hayır efendim. Eger oyle olsa FB deplasmanına adamların kadrolu hakemini verdirtmezlerdi.
Firat Aydinus kimdir, necidir yazmadan once Besiktas yonetiminin ve camiasının hakemler ilgili gafletine değinmek istiyorum. Oyle bir camiayız ki bir hakem bizi en az 5 kez dogramadan uyanamıyoruz malesef.
Mesela Cem Satman denen yan hakem. Herif tam bir Besiktas dusmaniydi. Gecen sezon Karabuk'un attıgı 1 metre ofsayt golu verdi, Lens'in 2 metre geriden firladigi ve kaleciyle karşı karşıya kaldigi pozisyonda ise bayrak kaldırdı.
Yine Cem Satman Negredo'nun FB'ye attıgı nizami golu ofsayt gerekcesiyle vermedi. Yine ayni hakem FB'ye en az 10 ofsayt gol kazandırdı. Hele bir Sow'un golu var ki Konya'da açık bir hakem sikesidir. Herif 2 metre ofsayttaydi ama Cem Satman verdi golu.
Yıllarca Cem Satman FB derbilerimizde gorev aldi ta ki Negredo'nun golunu iptal ettigi maca kadar. Yönetim ancak uyandı ise. Gelelim Ali Palabiyik'a, burda defalarca bu herif icin uyarlar yazmistim. Neredeyse yönettiği her 2 Besiktas maçından birinde bize kirmizi cikarmis.
Yine Ayni Ali Palabiyik neredeyse yönettiği her iki FB macindan birinde FB'nin rakiplerine kirmizi vermis. Bu adami sadece 2 ay arayla 2 FB macina verdiler. Dusunun ilki kupa maciydi ve Tosic'i atmis, Van Persie'nin yaptıklarına göz yummuş ve sari kartı olan Sener'i atmamisti.
Buyuk tepki almış ve sadece 2 hafta dinlendirilmişti. Herifi 2 ay sonra ki FB deplamaninda bizim maca verdiler. Hatta o maçtan 2 hafta once de Karabuk deplasmanımıza verdiler ve herif yine Tosic'i 2 ucuz sarayla atti. Yönetim uyudu herif 2. FB macinda doğradı.
Ali Palabiyik FB deplasmanında aleyhimize 2 penaltı ve 3 kirmizi kart verdi. Yetmedi Cem Satmanla birlikte temiz golumuzu iptal ettiler, yetmedi net penaltimizi gormesine ragmen vermedi. Yönetim ancak o zaman uyandı.
Gelelim Alper Ulusoy'a. Fb'nin diger bir kadrolu hakemidir. Besiktas'a kart yagdirir hem de hiç sekmez. Gecen sene FB derbisi oncesi Konya macinda Talisca'ya verdigi ucuz sari kart (Talisca derbide cezalı duruma dostu) ve Pepe'ye adice verdigi kirmizi kart halen akıllarda. Konya'li oyuncu sari kartı varken son adam olarak Talisca'ya arkadan sarılarak ilerlemesini engellemesine ragmen oyundan atmamisti.
Besiktas yönetimi Alper Ulusoy'a daha uyanamadigi icin bu hakem stepnede bekletiliyor MHK tarafından. Simdi gelelim eyyamcilarin en krali Firat Aydinus'a. Besiktas'a yaptigi adiliklere gecmeden once FB ile nagini gösteren bir meseleye değineyim.
Gecen sezonun ortalarında bu Firat Aydinus TFF'nin kosu testlerini geçemediği icin bir kaç hafta mac alamadı. Yonetmelige gore sezon sonuna kadar dinlendirilmesi gerekirken Aziz Yildirim TFF'yi tehdit ederek herifi yine teste sokup gecmesini sağladı.
Yeniden maclara verilmesinden sonra mütemadiyen FB maçlarına verildi. Firat'in atandigi hiçbir maci kaybetmez FB. Kaybetmez cunku adam açık açık FB'yi tutuyor yönettiği maclarda. yaptigi butun açık eyyamlara ragmen bir yaptırım görmediği icin herif rahat rahat doğruyor FB'nin rakiplerini. Gecen sene FB-Bursa macini hatırlayın. Herif eliyle maci FB'ye hediye etti. Lütfen izleyin o maci
Firat'in Besiktas derbilerindeki tarafli ve düşmanca tavri icin tonlarca ornek var. FB deplasmanında Emenike'nin forma çıkarma olayını hatırlamak yeter. Fakat ben sadece gecen seneden ornek vereyim.
FB ile icerde oynadigimiz kupa macinda yaptıklarına bakalım: Quaresma'yi attıgı pozisyonda Josef'in kirmizilik tahriklerini görmedi, Mehmet Ekici'nin Pepeye attıgı yumrugu görmedi ama Quaresma'nin hareketini gorup kirmiziyla cezalandırdı.
Yetmedi Hasan Ali'nin Babel'e yaptigi penaltıyı da gormesine ragmen vermedi. Hani senelerdir derbilerde penaltı atamıyoruz diyoruz ya Firat Aydinus en az 10 penaltimizi yemiştir derbilerde. Gecen sene 2 GS derbisine de verildi bu eyyamcı hakem.
Hatırlayın Fernando'nun Oguzhan'a yaptigi penaltıyı ki 2 metre önünde gerçekleşti vermedi, Belhanda'nin elle oynamasına penaltı vermedi, Feguli'yi 2. sarıdan atamadı. Ayni Firat GS derbisinde Belhanda'nin dirseğine kirmizi vermedi ama aleyhimize penaltı ve kirmizi verdi.
Bu hafta yönetimin Firat Aydinus'u bu mactan uzak tutması gerektiğini yazdim durdum. Fakat anlaşılan Besiktas yonetimi yine uyuyor veya TFF nezdinde güçleri sıfır. Simdiden söyleyeyim: bizim bu hafta galip gelme ihtimalimiz yok arkadaslar. Firat Aydinus'lu FB'yi yenemezsin.