2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 66 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4641954 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Necmi

Yaşı genç olanlar bilir Aziz'de Şen'den koltuğu alınca böyle mülayim, efendiydi cok geçmedi gerçek halini gördük.

Aynısı Koç içinde olacak 3-4 sene elle tutulur bir başarı gelmediğinde, yavas yavas yönetim taraftar ile ters düşmeye başladığınnda bu halinden eser kalmayacak.
Güç zehirlenmesi olacak . Gün yüzü görmesinler insallah
yanlız adam ülkenin en güçlü isimlerinden biri hemde doğuştan
fenerin isminden kat kat daha güçlü bir isme sahip o fenerden değil fener ondan güç alır :D
azizle koçu bir mi tutuyorsun aziz gibilerini kapısına bağlar bunlar.
koç ailesinin bir üyesinden bahsediyorsun adamlar Türkiye demek zaten
fenerle hangi güç zehirlenmesi yaşayacak feneri satın alacak parayı hiç düşünmeden saniyesinde cebinden çıkarabilecek birinden bahsediyorsun. Bunlar zaten gücün içinde doğmuş büyümüş
insanlar daha farklı bir yaşamı bilmiyorlar

Çevrimiçi murat

Bende ruud vormer diyorum.10 numara değil 8 numara ama hem 6 nın yükünü hafifletir hem 10 numaranın işini yapar.

Çevrimdışı Necmi

aziz 400 milyon yuro dedi ali 450 milyon yuro  dedi ama ikisininde söylediği rakama dernek borcu dahil değil o rakamda 500 milyon tl üzerindeymiş 100 milyon yuroda ona saydım = 500-550 milyon yuro eder.
2,5 Milyar gibi bir rakam telafuz ediliyor 450 civarı bir şeydir.
derneğin 500 M borcu yok sanırım 250-300 arası birşey açıklamışlardı.
ama fenerin birde hesaba dahil olmayan borçları var bakkal defterinde kayıtlı
deniyor işin kötüsü sponsorluk gelirleri kapalı stadı 10 yıl verdiler parayı peşin aldılar
naklen yayın gelirleri stad gelirleri ipotekliymiş birde ödemedikleri tahviller var
tahvil çıkarıp satmışlardı. onlarda birgün paraya çevrilecek. görünen borç 450 civarıdır
aması var işde o ama bilinmiyor. Koç mecbur açıklayacak bunları yoksa kendi üstüne kalır
yakında öğreniriz.

Çevrimdışı Necmi

bunun nedeni başkan

masraf çok 85 milyon olmuş bunu 50ye çekmeliyiz diyerek malzemeyi verdi. bişi yapacaksanda sessiz derinden yap mikrofonu gördümü başlıyor konuşmaya.
Bu konuda haklısın çanak tuttu bu laflara.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

iki yıllık kiraladın son maça kadar etinden sütünden faydalandın en son maçta bile sana gol ve asist olarak katkı verdi. ilk geldişği yıl seni şampiyon yaptı Nasıl yarı yolda bıraktı ilk yarı gerçek Beşiktaşlı cenkle
30 puan almasaydık ikinci yarı performansı gene takımı şampiyon yapardı. Tek başına 8-9 maç kazandırmış bir oyuncuyu yarı yolda bıraktı demek nasıl bir bakış açısı. Takımında onun verdiği katkıya yaklaşan ikinci bir isim söylede nasıl yarı yolda bırakmış görelim ilk yarı hoca merkezi pasifize etmese ve onu daha çok oyuna sokacak merkez oyununu oynasa şimdi şampiyonduk. Siz fikrinizi söylerken baskı olmuyorda biz fikrimizi söylerkenmi baskı yapmış oluyoruz. Geleceğini düşünmesi ayrı konu sende kalır
kalmaz ama elinde bir kontrat vardı son maça kadar çıktı mücadelesini verdi ben bu takımdan gideceğim nasılsa deyip ikinci yarı yatmadı. Bunun adı yarı yolda bırakmak değildir. Bundan sonra sende oynamaz
bunu istemeyebilir. bu yarı yolda bırakmak olmuyor. Keşke önümüzdeki senede bize sezonda 9 maç kazandıracak birini bulsalarda kiralık sezon sonu bizi bırakıp gitse. arkasından gene yarı yolda bıraktı densin farketmez. Cenk Beşiktaşlı eyvallah ama epl den istenince bırakın beni gideyim dedi. Çebinin
sözlerini unuttunuz. Cenki koruyorsunuz ama esas yarı yolda bırakma bu oluyor. Sezon ortası satın
beni diyen oyuncu değilde kontratını tamamlayan oyuncumu yarı yolda bırakmış oluyor.

Şu paragöz fason brezilyalı için Cenk' i harcıyorsun ya helal olsun.
Adam ilk yarıda parası arttırılmadığı için önünden geçen topa hamle bile yapmıyordu, tutturmuşsun bir türkü kutu da kutu.

Azıcık gözünü açıp izlesen Talisca' nın ilk yarı oyunu nasıl sabote ettiğini görürsün ama göreceğini zannetmiyorum.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Talisca nın kalmayacağı belliydi para kazanır mıyız acaba dedik sadece. Onun gidişi ile skor olarak geçen seneden çok daha zayıfız bu gerçek. Ekstra skor katkısı alamazsak diğer oyunculardan yeni 10 ve "golcü"nün 40 yapması lazım. Talisca dan daha çok skor katkısı yapacak ve bizim alabileceğimiz bir adam yok piyasada görünen o ki, o yüzden ne yapıp edip 30 u bulabilecek seviyede bir "golcü" almamız şart başka türlüsünü düşünmek istemiyorum 1 kayıp yıl daha yazarız hanemize maalesef.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı Necmi

Borc cok maalesef, SL geliri olmadan donmuyor mecburen butce kisitlamasina gidiliyor. Baskan siradisi bir sponsorluk anlasmasi bulabilirse farkli seyler konusuruz. Veya Q7, Pepe, Vida toplam 50 milyon Euro'ya satilirsa o zaman yine cok kuvvetli bir kadro kurulabilir. Bunun otesinde kisitlamaya gitmek mecburi.

Ama bu kisitlama zaten bizim istedigimiz anlamda bir kisitlama. 4.35 maas alip hicbirsey vermeyen Negredo'nun, 2.2 maas alip 0 performans oynayan Lens'in, 2 maas alip sifir is yapan Love'in gonderilmesi var bu butce daralmasinda.
Borç çok bunda haklısın ama bu seneki bütçeyi şl geliri olmaması delmeyecek
23 e cenk gitti 4,5 tosiç 10 M gibi bir rakamda uefadan gelir zaten kasaya kaybı koymuş olursun bu seneki bütçeyi denkleştirirsin. oyuncu satma her zaman hesapta olmayan gelirdir. Bütçe buna göre
belirlenmez insanlar şlye gitmediğimiz için bütün gelirlerimizi kaybetmişiz gibi konuşuyor
şl ye gitsek kazancı zaten bir sene sonra muhasebe edilecekti bu seneki şl gelirlerini
daha yeni alacağız ne alacağımız bile belli olmadı.maaşları düşüreceğiz vs gibi şeyler
biraz durumu kullanmak gibi yoksa bu sene sadece 27,5 M oyuncu satışından gelirimiz var.
daha satış olursa bunun üzerine eklenir. Bu arada bizim ana gelirlerimiz döviz yani maaşlar arttı
ama gelirlerde arttı. stad gelirlerini derseniz onlarında yarısı döviz giderlerdede sadece oyuncu giderleri
döviz diğerleri tl. mesela borcumuz tl hesaplanıyor gelirimiz döviz olarak kaldı ama borcumuzun döviz oranı
düştü. Borcu tl olarak sabit tuttuk buda döviz olarak borcumuz düştü demek oluyor.
Bazen bu tip şeyler ortamı kullanmak açısından karlı oluyor Döviz kazanan insan döviz yükseldi diye
ağlamaz emin ol bizim sponsorluk gelirlerimiz döviz oyuncu satışlarımız döviz stad gelirlerimizin yarısı
döviz şl gelirlerimizde döviz kartal yuvası gelirleri tl stad gelirlerinin yarısı tl naklen yayın gelirleri tl
bunlardada naklen yayın hariç ayarlama yaparlar. toplam gelirlerimizin taş çatlasa %30 u etkilenir kurdan
giderlerimizde tam tersi işler durum döviz kazandığının bir kısmını döviz harcıyorsun kalanı
döviz değerlenmesinden sana avantaj olarak dönüyor. Diğer taraftan zarar ediyoruz edebiyatı yapıp bir kısmınıda taraftara yükleyeceksin
benmi yanlış hesap yapıyorum bilemedim bu sene 40 şl geliri 27,5 transfer geliri 35 civarı sponsorluk
geliri girdi bu 100 M euronun üstünde maaş gideri 45 M euro sanırım döviz gelen döviz gitti kayıp yok
kalan 55 M euro tl ye çevrildiğinde gelirin artmış oluyor birde tl gelirin var bunlarında tl borçlarına gittiğini düşününce ordada kayıp yaşamıyorsun tl alıp tl veriyorsun. kayıp nerde
hani gelirin tl olur borcun euro o zaman şapa oturursun. burda tek zarar görünen naklen yayın gelirinin
dövizde sabitlenmesi oluyor.

Çevrimiçi annoca

avrupa kulüplerinin yanında yaya kalıyorduk ama artık emekliyor olacağız. profesyonelleşme şart.

mitrovic genç yetenek olarak aldık, tutmayabilir eyv ama 75 bin kazanan adama bir anda 1.2 niye veriyoruz. 150 bin kazanan larıne niye 1.7 veriyoruz. hamburgta 500 bin kazanan tolgaya niye 1.7 veriyoruz. ozzy için geçen rakamlar ise tam felaket. kabul etmiyorlar mı mecbur değilsin. elinin altında her zaman alternatifler olmak zorunda. adamlar 3-4 milyon bonservis ödüyor yıllık 500bin-1 milyondan sözleşme yapıyor sen bonservizsiz alıyorsun ama yıllık 1.5-2 ödüyorsun ee ne farkı kaldı bu işin.

braga-benfica-porto-hoffenheim-sporting-lille-monaco-saintetienne-lyon-sampdoria-torino-genk-gent-brügge-anderlecht bu takımlar nasıl buluyorsa yetenek bizimde öyle bulmamız lazım. gözlemci ekibi mi çok iyi o zaman o gözlemci ekibi ile anlaşmalıyız. negredo ve love'un maaşlarının toplamından fazla değildir diye düşünüyorum. umarım serkan reçber yetenekli birisidir.

anderlecht-genk-gent-lyon-saintetienne-sporting-schalke-barça-psg bu takımların alt yapılarını inceleyip makul şekilde taklit etmeliyiz. yıllık giderinin veli-pektemek-lense yıllık verdiklerimizden fazla olmaz diye düşünüyorum. altınordu başkanın tesisleri anlatırken bir konuşmasını hatırlıyorum. 1 milyona kullanılan ekipmanın kendi mühendislerince 100 bine yaptıklarından bahsetmişti.

Çevrimdışı atalay

KDBCup U15 maçını M.City A takım menajeri izliyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonasını kulüpten izleyen bir staff olup-olmadığını merak ediyorum. İleride izlemek için; Belçika, İsveç, İtalya, Hollanda'dan birkaç isim not ettim.
[ Son Düzenleme: 04 Haziran 2018, 05:45:28 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Emirhan, sol ayağının üst ve üst içini çok iyi kullanıyor.

Çevrimiçi annoca

Emirhan, sol ayağının üst ve üst içini çok iyi kullanıyor.

alt yapının maçlarını izlerken aklımda 2 soru var.
1.si acaba torpilliler var mı
2.si yaşını küçülten var mı

Çevrimdışı mylife1903

Yabancı sayımız 15 tir.
Saygılar
Sana bu saygilar isi @abdusta dan bulasti galiba
Adami da kacirdilar burdan, sampiyonluk gitti sonra

Çevrimdışı mylife1903

hollanda ligi benim için çok muamma. orada yapılan yüksek istatistiklere aldanmamak lazım.
Hollanda liginin carpani 0.6 civari bizim lig icin.
Cok nadir izliyom maclari hollanda liginde oynadiklari gosteri maci gibi bisi futbol falan degil oyle futbol oynanmaz. Belcika ligi mesela daha bi sertlesti bu sene baya baya vurdulu kirdili oldu, illa yedege yabanci alinacaksa belcika ligi ortasira takimlarinin oyuncularini tercih etsinler
Ayak duzgun fazla kirilgan da degiller

Çevrimdışı mylife1903

Doğru karar :ok:

İlhan Mansız da olur Ahmet Dursun da olur

Hatta Negredo ve Loveye biraz Golcülük dersi verirler Beleşe :evillol:

Larin için de iyi olur
Dolsr yuro gibi birgunde tak tak yabanci ve gurbetci sayimiz artti sanki

Çevrimdışı Necmi

Şu paragöz fason brezilyalı için Cenk' i harcıyorsun ya helal olsun.
Adam ilk yarıda parası arttırılmadığı için önünden geçen topa hamle bile yapmıyordu, tutturmuşsun bir türkü kutu da kutu.

Azıcık gözünü açıp izlesen Talisca' nın ilk yarı oyunu nasıl sabote ettiğini görürsün ama göreceğini zannetmiyorum.

cenkin nesini harcayayım Beşiktaşın oyuncusumu.
ortada olanı söylüyorum cenkli kadro 30 puan cenksiz kadro 41 puan her iki kadrodada talisca vardı
cenkle oynarkenki performansı cenk gittikten sonraki performansı ister para de parası devre arasımı arttırıldı ligin başındamı
siz bence gözünüzü açın harcadığımı söylediğin cenk performansı nedeniyle verdik şampiyonluğu
aynı talisca cenksizde oynadı bakarsın katkısına ben ilk yarı ne dedim cenkin kanada kaçması
nedeniyle taliscadan performans alamıyoruz ikinci yarı haklı çıktım istediğiniz kadar mazeret sunabilirsiniz
ilk yarı nede eleştirdiysem ikinci yarı yapılmayınca sonucunu gördük
talisca ilk yarı çok kötüydü ama kazandırdığı puan 5 cenki övüyorsun ama onun kazandırdığı puanda 5
birini göğe çıkarırken diğerini gömüyorsun yoksa ilk yarı kötü taliscayla iyi cenkin takıma verdiği katkı aynı
ha cenk şl de iyiydi değilmi ama ordada aynı sayıda gol atmışlar bir farkla cenk 3 maçta talisca 4 maçta atmış
cenki gömdüğüm yok ama ilk yarı kötüyken iyide demem onun kötü kaçak oyununun karşılığı şampiyonluktan
olmamız oldu. sağ olsun Beşiktaşa çok iyi kazandırarak gitti. ama sonuçta gitti. ilk yarıda kaldığımız 30
puanla şampiyonluktan olduk. Talisca dediğiniz kadar kötü olsa neden ikinci yarı iyiydi o zaman bu ilk yarı kötü
olmasının nedenini açıklamıyormu sizce bence gözünü açması gereken ben değilim ben ilk yarı bittiğinde cenk satılınca
şimdi taliscayı izleyin dediğimde haklımı çıktım haksızmı ikinci yarı oynanan maçların nerdeyse yarısını talisca kazandırdı.
buda beni haklı çıkarıyor siz sadece varsayımla konuşuyorsunuz yok talisca ayağını uzatmıyordu gibi
laflar söylüyorsunuz farazi şeylerden bahsediyorsunuz ben ilk yarı tessbit yaptım doğru yanlış nedenler koydum ortaya
sadece cenkde değildi yanlışları net söyledim bir ozinin orta sahada çemberdeki çakılı oyunu ve her topu geriye oynaması
iki quaresmanın açtığı ortalar üçüncüsüde cenkin sola kayıp merkezi boş bırakması ve bununda talisca üzerinde
baskıyı arttırması oynayamaz duruma sokması ikinci yarı ne oldu hoca oziyi kızağa çekti quaresma ilk yarı açtığı ortaların onda birini bile açmadı cenkin yerine gol atamasa bile kutuya giren ve stoperlere baskı yapan bir santraforla oynamamız sonuç
talisca patlama yaptı yoksa talisca aynı taliscaydı ilk yarı kullanamadık ikinci yarı kullandık fark bu işde.
elinde talisca gibi aldığını içeri sokabilecek bir oyuncu varsa onu kalkıp orta sahada oyna demezsin topu ona getirmeye
çabalarsın senin elindeki tek maç kazandıran oyuncudan bahsediyorum. ilk yarı bunu yapmadık topu onun etki alanına sokmadık pasif kaldı ondan kalkıp gel orta sahadan topu al dedik ozinin yapması gereken işi yapmasını bekledik tek başına iki stoper ve bir liberoyla
mücadele edip üstün çıkmasını istedik bunları yapabilen bir oyuncu zaten senin takımına kiralık gelmez
siz olanı kullanmayıp oyuncudan olmayanı isteyip olmayınca tukaka yapıyorsunuz sen denedinmi ilk yarı taliscadan faydalanmayı
topu ondan kaçırıp durdun bölgede forvetin arkasında olması gereken oyuncu son adam oldu ve tek başına kaldı
genede 3 gol 3 asistle oynamış keşke elimizde vurdum duymaz bir talisca daha olsaydıda şampiyonluğu kutlasaydık.
şurda hiç bir katkı vermeyen ozi ve tolgay taliscaya yapılan eleştirinin onda birini bile almıyor.
Şampiyonluğun gitmesini taliscada değil başka yerlerde arayın bence. Talisca elinden geleni yaptı.
takımın en fazla atanı quaresma 8 asist yapmış talisca 7 asist ve şu takımda taliscadan fazla eleştirilen ikinci oyuncu
yok daha ne bekliyorsunuz tek başına takımı şampiyonmu yapsın yanında bir abou olsa oda olurdu. onu bırak
ilk yarı cenk yerine kimsenin beğenmediği negredo oynasaydı gene olurdu.
açın gözünüzü siz izleyin sadece algı yapıyorsunuz neye göre oynamıyor istatistikler takımın en iyi oyuncusu olduğunu söylüyor.
sadece konuşuyorsunuz koşmuyor dediğiniz adam hep takımın en fazla koşan 3 oyuncusunun içinde oluyor
mücadeleden kaçıyor diyorsunuz bakın maç istatistiklerine en fazla ikili mücadele kazanan 3 oyuncu içinde olduğunu görürsün
her maç adam geçme ikili mücadele kazanma koşma konusunda takımın üstlerinde yer aldı. takımın en fazla atanı
en fazla asist yapan ikinci oyuncusu daha ne bekliyorsunuz.
Ben sizin gibi farazi şeylerden bahsetmiyorumki gerçek istatistiklerle konuşuyorum burda çoğunluk konuşmalar maç yorumu
değil algının rüzgarında gitme demişdim daha önce bir kere maçtan geldim talisca iyi oynamışdı burda
bir okuyorum hiç koşmamış ikili mücadelelerden kaçmış gömüp duruyorlar sonra maç istatistiği geldi sahanın en fazla koşan ve 5 ikili
mücadeleyle takımın en fazla ikili mücadele kazanan oyuncusu çıktı sonra ne oldu burda gömenler bu sefer kendi kafalarını toprağa gömdüler.
ben gözümü açıp izlediğim için cenk satılınca şimdi taliscayı izleyin dedim. adım gibi biliyordum ikinci yarı
cenk olmayınca talisca nın zıplayacağını. aç ilk yarı konuştuğum şeylere tek tek bak ikinci yarı ne kadar haklı olduğumu görürsün.
ilk yarı cenkle 8 galibiyet alan takım ikinci yarı cenksiz 13 galibiyet aldı ilk yarı cenkle 29 gol atan takım ikinci yarı cenksiz 40 gol attı
ikinci yarı bu maçların 7 sindede  quaresma oynamadı bir maçta 12 dakika oynadı en fazla golüde quaresmanın oynamadığı maçlarda attık

Çevrimdışı mylife1903

Edwini hem pahalı hemde karın doyurmaz, diğeri de zor.
Bu vargasın yaşı da tahrik ediyor.
Tahrik degil tahris eder o yas parayi verirken parmaklari para saymaktan
Birakin boyle oyunculari, bize balkanlardan oyuncu gelsin uyum problemi olmasin
Bu fortunik iyi oynar bizde ama az gol kisirligi olur.
1 haziran itibsriyle -15 goluz bu takimda bol kepce dagitsan 15golu ilk11e dagitamazsin.
15 gol 10 asist gibi bir ortasaha oyuncusu lazim onun maliyetide 15den fazla olur
Santrafor da 20 arti yapmali onun da maliyeti 20 civari olur.

Dortmunda oynayamiyor yarmi kiralayip 10 numara oynatsak belki basarilir olir, ben riskine girerim yarmanin

Çevrimdışı atalay

İkisi de fazlasıyla var. Kemik yaşı ölçülüyor ama özellikle 1 Ocak doğumlular çok vardır. Gerek gelişim gerekse performans çağında oyuncuyu geliştirmek ve altyapıdan üst yapıya oyuncu sunmak yerine tüm alt yaş gruplarında birincil amaç ekseriyetle kazanmak olunca böyle şeyler çok oluyor. @annoca

Çevrimdışı mylife1903

opera sağ bekte bizde oynarken sol bekte daha iyi performans veriyordu :alala:
benmi yanlış hatırlıyorum.
Opera bizdeyken solbek citasi ismaeldi abi o sebeple sana iyi performans vermis gibi gozukmus olabilir. Ya zaten ilk11 transferi degil ustelik onemli bir mevki de degil. Santraforun iyiyse solbek ismael ve kaleci tolga ile sampiyon olabilirsin.

Santraforun mantar cikarsa solbek de roberto karlos sagbekte kafu oynasin stoperde pepe oynasin yaninda bekinbayer gene 3. Olursun

Çevrimdışı mylife1903

2,5 Milyar gibi bir rakam telafuz ediliyor 450 civarı bir şeydir.
derneğin 500 M borcu yok sanırım 250-300 arası birşey açıklamışlardı.
ama fenerin birde hesaba dahil olmayan borçları var bakkal defterinde kayıtlı
deniyor işin kötüsü sponsorluk gelirleri kapalı stadı 10 yıl verdiler parayı peşin aldılar
naklen yayın gelirleri stad gelirleri ipotekliymiş birde ödemedikleri tahviller var
tahvil çıkarıp satmışlardı. onlarda birgün paraya çevrilecek. görünen borç 450 civarıdır
aması var işde o ama bilinmiyor. Koç mecbur açıklayacak bunları yoksa kendi üstüne kalır
yakında öğreniriz.
Aziz yildirim ilk 4 sene cebinden cok para verdi deniyordu, ay ilk zamanlari sosyal medya fazla gelismemisti simdi vidyo falan zor bulunur. Rakipleri tehdit ediyordu parami alirim diye, sonralari da vermistir cebinden sonucta parasini hibe etmeyecek bu adam. Insallah hibe de etmez yaziktir yasli basi adam ufacik cocugu var, cocugunun rizkini alsin ben desteklerim kendisini.
Benim tahminim 80milyon dolar civari azizin senet birakacagi yonundedir. Baska yoneticilere de vardir elbet borc ve bu birclar dernek ve kulup borcundan bagimsizdir.
Ali koc guzel bir enkaz devraldi. 20 senedir yoneten bir adma ve onun bir suru yalakasi once temizlik yapsin
Yd sonrasi halimizden daha kotudur fbnin durumu. Buyuk camiadir fb ve rakibimizdir gsgibi kucuk bir zumrenin takimi degildir. Bizim de kongrelerimizin buna benzer gecmesi lazim 30.000 oya ulasmamiz lazim kongrede, bagimsiz bir kongre yapisi olusturmak fikret ormanin gelecege birakacagi en buyuk miras olacaktir

Çevrimdışı mylife1903

Talisca nın kalmayacağı belliydi para kazanır mıyız acaba dedik sadece. Onun gidişi ile skor olarak geçen seneden çok daha zayıfız bu gerçek. Ekstra skor katkısı alamazsak diğer oyunculardan yeni 10 ve "golcü"nün 40 yapması lazım. Talisca dan daha çok skor katkısı yapacak ve bizim alabileceğimiz bir adam yok piyasada görünen o ki, o yüzden ne yapıp edip 30 u bulabilecek seviyede bir "golcü" almamız şart başka türlüsünü düşünmek istemiyorum 1 kayıp yıl daha yazarız hanemize maalesef.
Dogru
Hep yaziyorum receteyi
Kim ne gol katkisi verir 3 asagi 5 yukari belli
Takimin kilit oyunculari icin dusundugumuzu yazalim
Oguzhan 2
Tolgay 0
Quaresma 1
Lens 2
Babel 12
Larin 5
Medel 1
Atiba 1
Tore 2
Itirazi olan var mi?
Forvet arkasi adamin 15e yaklasmazsa santraforun 20yi gecip 25e yaklasmazsa bu takimla 3. Olursun

Çevrimdışı mylife1903

Borç çok bunda haklısın ama bu seneki bütçeyi şl geliri olmaması delmeyecek
23 e cenk gitti 4,5 tosiç 10 M gibi bir rakamda uefadan gelir zaten kasaya kaybı koymuş olursun bu seneki bütçeyi denkleştirirsin. oyuncu satma her zaman hesapta olmayan gelirdir. Bütçe buna göre
belirlenmez insanlar şlye gitmediğimiz için bütün gelirlerimizi kaybetmişiz gibi konuşuyor
şl ye gitsek kazancı zaten bir sene sonra muhasebe edilecekti bu seneki şl gelirlerini
daha yeni alacağız ne alacağımız bile belli olmadı.maaşları düşüreceğiz vs gibi şeyler
biraz durumu kullanmak gibi yoksa bu sene sadece 27,5 M oyuncu satışından gelirimiz var.
daha satış olursa bunun üzerine eklenir. Bu arada bizim ana gelirlerimiz döviz yani maaşlar arttı
ama gelirlerde arttı. stad gelirlerini derseniz onlarında yarısı döviz giderlerdede sadece oyuncu giderleri
döviz diğerleri tl. mesela borcumuz tl hesaplanıyor gelirimiz döviz olarak kaldı ama borcumuzun döviz oranı
düştü. Borcu tl olarak sabit tuttuk buda döviz olarak borcumuz düştü demek oluyor.
Bazen bu tip şeyler ortamı kullanmak açısından karlı oluyor Döviz kazanan insan döviz yükseldi diye
ağlamaz emin ol bizim sponsorluk gelirlerimiz döviz oyuncu satışlarımız döviz stad gelirlerimizin yarısı
döviz şl gelirlerimizde döviz kartal yuvası gelirleri tl stad gelirlerinin yarısı tl naklen yayın gelirleri tl
bunlardada naklen yayın hariç ayarlama yaparlar. toplam gelirlerimizin taş çatlasa %30 u etkilenir kurdan
giderlerimizde tam tersi işler durum döviz kazandığının bir kısmını döviz harcıyorsun kalanı
döviz değerlenmesinden sana avantaj olarak dönüyor. Diğer taraftan zarar ediyoruz edebiyatı yapıp bir kısmınıda taraftara yükleyeceksin
benmi yanlış hesap yapıyorum bilemedim bu sene 40 şl geliri 27,5 transfer geliri 35 civarı sponsorluk
geliri girdi bu 100 M euronun üstünde maaş gideri 45 M euro sanırım döviz gelen döviz gitti kayıp yok
kalan 55 M euro tl ye çevrildiğinde gelirin artmış oluyor birde tl gelirin var bunlarında tl borçlarına gittiğini düşününce ordada kayıp yaşamıyorsun tl alıp tl veriyorsun. kayıp nerde
hani gelirin tl olur borcun euro o zaman şapa oturursun. burda tek zarar görünen naklen yayın gelirinin
dövizde sabitlenmesi oluyor.
Insallah sponsorluk gelirlerinde sabit kur yoktur.
Ayrica butce yapilirken tahmini oyuncu satisi diye bir rakam bu yonetim koyuyor oraya butceyi denklestirmek icin. @sozkul abi yapistirmisti galiba mali defterden baya yuksek bir rakamdi

Çevrimdışı mylife1903

cenkin nesini harcayayım Beşiktaşın oyuncusumu.
ortada olanı söylüyorum cenkli kadro 30 puan cenksiz kadro 41 puan her iki kadrodada talisca vardı
cenkle oynarkenki performansı cenk gittikten sonraki performansı ister para de parası devre arasımı arttırıldı ligin başındamı
siz bence gözünüzü açın harcadığımı söylediğin cenk performansı nedeniyle verdik şampiyonluğu
aynı talisca cenksizde oynadı bakarsın katkısına ben ilk yarı ne dedim cenkin kanada kaçması
nedeniyle taliscadan performans alamıyoruz ikinci yarı haklı çıktım istediğiniz kadar mazeret sunabilirsiniz
ilk yarı nede eleştirdiysem ikinci yarı yapılmayınca sonucunu gördük
talisca ilk yarı çok kötüydü ama kazandırdığı puan 5 cenki övüyorsun ama onun kazandırdığı puanda 5
birini göğe çıkarırken diğerini gömüyorsun yoksa ilk yarı kötü taliscayla iyi cenkin takıma verdiği katkı aynı
ha cenk şl de iyiydi değilmi ama ordada aynı sayıda gol atmışlar bir farkla cenk 3 maçta talisca 4 maçta atmış
cenki gömdüğüm yok ama ilk yarı kötüyken iyide demem onun kötü kaçak oyununun karşılığı şampiyonluktan
olmamız oldu. sağ olsun Beşiktaşa çok iyi kazandırarak gitti. ama sonuçta gitti. ilk yarıda kaldığımız 30
puanla şampiyonluktan olduk. Talisca dediğiniz kadar kötü olsa neden ikinci yarı iyiydi o zaman bu ilk yarı kötü
olmasının nedenini açıklamıyormu sizce bence gözünü açması gereken ben değilim ben ilk yarı bittiğinde cenk satılınca
şimdi taliscayı izleyin dediğimde haklımı çıktım haksızmı ikinci yarı oynanan maçların nerdeyse yarısını talisca kazandırdı.
buda beni haklı çıkarıyor siz sadece varsayımla konuşuyorsunuz yok talisca ayağını uzatmıyordu gibi
laflar söylüyorsunuz farazi şeylerden bahsediyorsunuz ben ilk yarı tessbit yaptım doğru yanlış nedenler koydum ortaya
sadece cenkde değildi yanlışları net söyledim bir ozinin orta sahada çemberdeki çakılı oyunu ve her topu geriye oynaması
iki quaresmanın açtığı ortalar üçüncüsüde cenkin sola kayıp merkezi boş bırakması ve bununda talisca üzerinde
baskıyı arttırması oynayamaz duruma sokması ikinci yarı ne oldu hoca oziyi kızağa çekti quaresma ilk yarı açtığı ortaların onda birini bile açmadı cenkin yerine gol atamasa bile kutuya giren ve stoperlere baskı yapan bir santraforla oynamamız sonuç
talisca patlama yaptı yoksa talisca aynı taliscaydı ilk yarı kullanamadık ikinci yarı kullandık fark bu işde.
elinde talisca gibi aldığını içeri sokabilecek bir oyuncu varsa onu kalkıp orta sahada oyna demezsin topu ona getirmeye
çabalarsın senin elindeki tek maç kazandıran oyuncudan bahsediyorum. ilk yarı bunu yapmadık topu onun etki alanına sokmadık pasif kaldı ondan kalkıp gel orta sahadan topu al dedik ozinin yapması gereken işi yapmasını bekledik tek başına iki stoper ve bir liberoyla
mücadele edip üstün çıkmasını istedik bunları yapabilen bir oyuncu zaten senin takımına kiralık gelmez
siz olanı kullanmayıp oyuncudan olmayanı isteyip olmayınca tukaka yapıyorsunuz sen denedinmi ilk yarı taliscadan faydalanmayı
topu ondan kaçırıp durdun bölgede forvetin arkasında olması gereken oyuncu son adam oldu ve tek başına kaldı
genede 3 gol 3 asistle oynamış keşke elimizde vurdum duymaz bir talisca daha olsaydıda şampiyonluğu kutlasaydık.
şurda hiç bir katkı vermeyen ozi ve tolgay taliscaya yapılan eleştirinin onda birini bile almıyor.
Şampiyonluğun gitmesini taliscada değil başka yerlerde arayın bence. Talisca elinden geleni yaptı.
takımın en fazla atanı quaresma 8 asist yapmış talisca 7 asist ve şu takımda taliscadan fazla eleştirilen ikinci oyuncu
yok daha ne bekliyorsunuz tek başına takımı şampiyonmu yapsın yanında bir abou olsa oda olurdu. onu bırak
ilk yarı cenk yerine kimsenin beğenmediği negredo oynasaydı gene olurdu.
açın gözünüzü siz izleyin sadece algı yapıyorsunuz neye göre oynamıyor istatistikler takımın en iyi oyuncusu olduğunu söylüyor.
sadece konuşuyorsunuz koşmuyor dediğiniz adam hep takımın en fazla koşan 3 oyuncusunun içinde oluyor
mücadeleden kaçıyor diyorsunuz bakın maç istatistiklerine en fazla ikili mücadele kazanan 3 oyuncu içinde olduğunu görürsün
her maç adam geçme ikili mücadele kazanma koşma konusunda takımın üstlerinde yer aldı. takımın en fazla atanı
en fazla asist yapan ikinci oyuncusu daha ne bekliyorsunuz.
Ben sizin gibi farazi şeylerden bahsetmiyorumki gerçek istatistiklerle konuşuyorum burda çoğunluk konuşmalar maç yorumu
değil algının rüzgarında gitme demişdim daha önce bir kere maçtan geldim talisca iyi oynamışdı burda
bir okuyorum hiç koşmamış ikili mücadelelerden kaçmış gömüp duruyorlar sonra maç istatistiği geldi sahanın en fazla koşan ve 5 ikili
mücadeleyle takımın en fazla ikili mücadele kazanan oyuncusu çıktı sonra ne oldu burda gömenler bu sefer kendi kafalarını toprağa gömdüler.
ben gözümü açıp izlediğim için cenk satılınca şimdi taliscayı izleyin dedim. adım gibi biliyordum ikinci yarı
cenk olmayınca talisca nın zıplayacağını. aç ilk yarı konuştuğum şeylere tek tek bak ikinci yarı ne kadar haklı olduğumu görürsün.
ilk yarı cenkle 8 galibiyet alan takım ikinci yarı cenksiz 13 galibiyet aldı ilk yarı cenkle 29 gol atan takım ikinci yarı cenksiz 40 gol attı
ikinci yarı bu maçların 7 sindede  quaresma oynamadı bir maçta 12 dakika oynadı en fazla golüde quaresmanın oynamadığı maçlarda attık
Abi iyi guzel cok hos, ben taliskanin eksik oyuncu olmasina ragmen alinmasi taraftariydim. Senelerce sirtina binerdik vururduk kirbaci otobus gibi calistirirdik belki biraz daha gelisirdi hatta.
Bu takim toplam 13 macta puan kaybetmis, kac tanesinde cenk ilk oynamistir?
Cenkle alakali degil olay, takima yeni katilan kidemsizlerin performans verememesiyle alakali sampiyonlugun kacmasi.
Yoksa cenk eplde de atiyor milli takimda da atiyor bizim negredo sadece manisaspora atiyor

Gecen incelerken bursaspor macinda da kendi kalesine attigini gordum yani yahu atamayarak zarar veriyordu da bir de kendi kalesine atarak tuz ekmis, tuzlayarak goturmus cl biletini

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Şafak Malatya
@SafakSina1903
J.Lens için 1 tanesi İngiltere, diğeri ise Türkiye STSL'i olmak üzere 2 takımdan teklif var.Yönetim STSL'ten gelen teklife olumlu bakıyor.Takım isimlerini şimdilik yazmayayım. STSL'den gelen teklif kiralama şeklinde.Quaresma'nın durumuna göre Lens'in gidişi ya da kalışı netleşir

Çevrimdışı underworld

Sana bu saygilar isi @abdusta dan bulasti galiba
Adami da kacirdilar burdan, sampiyonluk gitti sonra
Kullanım hakkını aldım

Çevrimdışı underworld

Özi
Bu sene 0 gol
Geçen sene 5 gol
Ondan önceki  sene 9 gol atmış.
Alacağımız oos+ golcü diğer oyuncuları da oyunun içine çekmeli, birbirlerini tamamlamalı.

Etiketler: