renkli forumlarinda okuduklarim uzerinden bazi bulgularimi paylasmas istiyorum.
Iki sene ust uste gelen sampiyonluklar her iki cenahi da oldukca hirpalamis. Ozellikle FB tarafinin psikolojisi paramparca durumda. Bu sene de sampiyon olamazlarsa cok buyuk bir travmaya girecekler.
Son iki senenin sampiyonu Besiktas'in Pepe'yle baslayan ama bitmek bilmeyen kaliteli transfer hamleleri iki tarafida icten ice onulmaz bir psikolojik konfor bozukluguna itti.
Fakat gerceklestirdikleri bazi transferlerden sonra turlu savunma mekanizmalari gelistirmisler.
1. GS'lilerin en buyuk bahanesi "Besiktas'in kadrosu cok yasli, tempo yapamazlar. Bizim kadromuz cok dinamik oldugu icin ligin icinden geceriz."
2. Bize gelmeden once "Pepe'nin Besiktas'a gelmesi imkansiz, adami PSG istiyor. Hem adam halen cok ust duzey seviyede" diyenler, Pepe bize gelince "adam gelmis 34 yasina, temposu kaybolmus, bunlar Marcelo'yu cok arayacaklar."
3. "Negredo buyuk bir hayal kirikligi olacak, Gomis Negredo'dan 2 gomlek iyi golcu. Bu lig de ispanyol oyuncular tutmuyor."
4. "Lens acik alan oyuncusu, kapali defanslara karsi oynayamaz, yedek kalirsa sorun cikarir. Fenerbahce'de ki performansi istisnaydi, kotu takimin iyi oyuncusu oldu. Feghoili'yle kiyaslanamaz bile."
5. "Medel Fernando'nun 2 gomlek alti. Zaten ortasahada ki temposu iyi olmadigi icin Inter onu stoper oynatti. Orda da berbatti."
Su aciklamalara bakinca cok keyifleniyorum. Besiktas oyle guclenmis ki renkli arkadaslari aklin ve gercekligin sinirlarini zorlayan ve zaman zaman bu sinirlari asan iddialara zorluyor. Acidim acikcasi.