Şunuda şuraya koyalım geçmişi yad ederiz.
Beşiktaş'ta göreve gelir, gelmez A'dan Z'ye yeniden yapılanmanın içine giren Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu, uzun süredir üzerinde çalışılan, futbolun kurumsallaşmasında son noktaya ulaştı. Bu projeyle siyah-beyazlı kulüpte futbol tıpkı Real Madrid, Manchester United ve Barcelona gibi dünya devlerindeki gibi yönetilecek. Kurumsallaşma ile ilgili bütün çalışmaları yürüten İletişim ve Yeniden Yapılandırmadan Sorumlu Yönetici Ahmet Dalgakıran, "Türkiye'de futbolun mantığını değiştireceğiz" diyerek, projenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Birçok dünya kulübünü inceleyerek kurumsallaşmanın ilk adımlarını attıklarını belirten Dalgakıran, "Artık futbolun bünyesinde herkesin görev alanları belirlenmiş bir şekilde çarklar işleyecek. Futbolu bundan sonra profesyoneller yönetecek. Biz yönetim olarak maddi desteği vereceğiz, gerisini futbolun içerisindeki kurumsallaşmış yapı yönetecek" dedi. Yeniden yapılandırma çerçevesinde futbol takımının başına bir CEO getirmeyi düşünen yönetim, bunu yeni sezonda uygulamayı planlıyor. Yönetim kurumsallaşmayı sağlıklı bir şekilde hayata geçirebilirse futboldaki gelirlerini de arttırmış olacak. Beşiktaş Yönetimi kurumsallaşmış yeni sistemde takımın konaklayacağı yerlerden, futbolcuların tabağındaki yemeğe kadar her şeyi bir sistem içene yerleştirecek. Başkan Fikret Orman, projeyle ilgili bütün detayları önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın lansmanıyla kamuoyuyla paylaşacak.