Oyunculara eder biçip, kendinizce değerler manzumeleri yaratmanız beyhude. Zaten adil ve ölçülü bir değer yargınız da yok. Kaldı ki o değer manzumeleri geçmişten günümüze farklı sebeplerle defalarca hiç edildi.
Bu takımda taraftara hareket çekip, küfür eden oyuncu efsane diye tanımlandı. Beşiktaş'ın futbolcusunu rakip takımdayken döven oyuncu daha sonra Beşiktaş'ın kaptanlığını yaptı. Kulübün personeline hayal edemeyeceğiniz davranışlarda bulunduğu iddia edilen, devre arası soyunma odasında teknik direktörün kafasına krampon fırlatan oyuncu bu takıma yeniden getirildi, hatta yeni sözleşme verildi. Bu suçlamalar doğru ya da yanlıştan bağımsız bu suçlamaları tasdik edenler halen Beşiktaş'ın yönetim kadrosunda. Ve daha niceleri. Yalnız bu nicelerinde hiç büyük reaksiyonlar görmedim. Küçük çaplı olanlarda ise taviz vermeyen neredeyse yok gibiydi.
16 Mayıs 2017, 13:51:07
Fakat bu seçicilerin münferit birkaç isim dışında eldeki oyuncu grubu ile ilgili tercihlerindeki "sporcu karakteri" kıstası gayet iyi. Birçoğunun saha içi ve dışındaki karakterleri ve aidiyetleri yüksek. Bu seçimler ile devam etmek lazım.
Bu konuda seçicileri başarılı bulduğumu yazmıştım. Sporcu karakteri yüksek, saha içi başarısı kadar saha dışında da kulübü iyi temsil edecek; işine, oyuna ve bu oyunun başaktörlerine saygı duyacak isimler ile çalışmak ve bu oyuncuları doğru seçebilmek önemli. Yarattığınız değerler manzumesi içinde bahsi geçen isim, transferinden önce neyse sizin için sonrasında da benzer şeyleri ifade ediyor, oyuncuların sportif başarıları veya yalnızca sizin formanızı giymesi ile birlikte öncesindeki beğenmediğiniz noktaları görmezden gelmemeye devam ediyorsanız ise sorun yok. Benim gördüğüm ekseriyetle işler böyle yürümüyor. Kulüpler bazında hiç böyle yürümüyor. Henüz böyle idealist bir kulüp ile karşılaşmadım. Önemli olan sportif, idari ve mali kararlar. Bunu bugün ya da yarın için yazmadım. Bugüne dair yazarsak; ivmenin bu kadar yüksek olduğu yerde, oyuncu kalitesi açısından da yüksek profilde olmayan isimlerin böylesine tepkiler varken alınmasını doğru bulmam. Fakat tutarlı olmayan çoğunluk için problem olmayacaktır. Yakın tarihteki örnekler mevcut, isim vermeye gerek yok. Bir kulüp diğerlerinden farklı olabilir. Öyle gördüğünüz ya da öyle olduğu için. Belli değer yargıları da taşıyabilirsiniz. Fakat bu perspektife göre değişkenlik gösteriyor ya da içinde bir dolu çelişki barındırıyor ise sizin diğerlerinden pek bir farkınız yok demektir.