dün için oyuncuları eleştirmek doğru değil, birkaç maç sonra form tutmaya başlarlar. Kasımpaşa'yı yenmek çok önemli.
öyle, fakat son 3 sezonun lig başındaki en kötü beşiktaş'ını izliyoruz. doğrusu lige böyle başlamak benim umutlarımı artırmıyor değil.
penaltı pozisyonu çok konuşulmuş, penaltı olup olmadığını tartışmak -ifade etmekten bahsetmiyorum, bunu bir tartışma konusu haline getirmek- zaten yaptırılmak istenen şey. o yüzden penaltı değil diyenlerin oltaya geldiğini söyleyen arkadaşlar, aslında bu tartışmaya girmenin tuzağın kendisi olduğunu anlaması lazım. "şunu diyen kördür", "böyle söyleyen beşiktaşlı olamaz" gibi tavırlar zerre kadar işe yarar değiller. bir tarafı savunanların hepsi renkli, diğer taraftakilerin kalpleri mühürlenmiş, sonuç? antalya'nın bin yıl oynansa kaleye şut atamayacağı maçın ortadaymış gibi gösterilmesi.
maç 2-0'a gelmeseydi ne yapacaktı antalyaspor, dakika başına bir faul değil de, iki faule mi çıkartırdı performansını. iyi ki penaltı verildi de faul yapmayı bıraktılar, bir sonraki maça tam kadro çıkacaklar.
gerek yerel basın, gerek diğer hadsiz kesim rıza çalımbay'ın üstüne çok oynadı. geçen seneki iç saha maçımızdan sonra yapılanların tekrarı için bir aydır uğraşıyorlar. verdiği her röportajda en az 3-4 kişi lafı beşiktaş maçına getirip olayı kızıştırmaya çalıştı. geçen seneden beri genel olarak beşiktaşlı hocaları, söylediklerini takip ediyorum. her maç öncesi yapılan açıklamalardan farklı bir uğraş vardı bu sefer, hem çok erken başladılar, hem de sürekli aynı yeri deştiler; en ufak çentiği derinleştirmek için ellerinden geleni yaptılar. bize verilen cezanın da yazdıkları senaryoyu güçlendirdiğini söylemek lazım; fakat maç esnasında bu eforlarının en çok bizim işimize yaradığını hepimiz gördük. rıza çalımbay, çok daha etkili olabilecek bir antalyaspor yerine; soluk, futbol oynanmaması için sahaya çıkmış bir takım sahaya sürdü. 1 aylık muhabbetten sonra, antalyaspor'un oyununu görünce "bu muydu puan ya da puanlar almak için hazırlık dönemini beşiktaş'a ayıran takım?" diye kendine sormuştur herhalde herkes.
pepe +4'te gol atsın, atmasın; penaltı olsun, olmasın bu maçta antalya'nın puan alma ihtimali yoktu. bırakın seyircisiz oynama cezasını, futbolcusuz oynama cezası alsaydık bile kazanamazlardı. bazılarımız çok isterlerse penaltı golünü saymasınlar, dün yenilgi alınlarına yazılmış şekilde sahaya çıkan bir rakip vardı.