Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5775752 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı sametbagan

Porto maç kadrosu = gs maç kadrosu

Bu maça değişiklik zor
:ok: Katılıyorum ben de öyle düşünüyorum.

Yalnız bu sefer gol gecikirse eğer değişikliği her zamankinden daha önce yapacağını düşünüyorum.

Q7 - lens veya atiba - ozi gibi olabilir.

Bana kalsa direk tolgay - ozi başlarım skoru alınca da medeli atarım içeriye ozi yerine

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

Bence GS maçına çok büyük değişikliğe gerek yok. Çünkü Malatya gibi Akhisar gibi kapanmayacaklar. Kapansalar da onlar gibi defans yapmayı beceremezler.. Bu nedenle ŞL kadrosuyla çıkmak bana mantıklı geliyor. Tabi Hoca'nın 65. dakika takıntısından da kurtulması lazım. Gerekirse sıkıntılı pozisyonu tespit edip 30. dakikada çıkarmasını bilmeli. Son 4 maçımızın en kolayı diye düşünüyorum bu maçı. Saçma strese kapılmaz, hakem faciası yaşamazsak bizde bu maç.
Ben aksine  GSnin  kapanacagini  dusunuyorum  6 puan ondeler  ve deplasmana Vodafone a geliyorlar dolayisiyla buradan alinacak bri beraberlik onlara  yine de  buyuk katki saglayacaktir. Dolayisiyal  risk  alinabilecek  son mac  bu  mac .. Haa,  defansi  ne kadar  saglam olur onu  bilemem ama su cok acik: Tudor'un  t.direktor  olarak  da buyuk  maclardaki reflekslerine bakarsak  once  defans  guvenligini saglamayi  amacladigini  goruyoruz .. Ayrica zaman  gecirecekleri de, sinir  bozmaya calisacaklari da gun  gibi asikar  bu arada zira Besiktasa  karsi  futboluyla  ustunluk saglayamayacagini  Tudor dahil  tum  sarilardan kizil olanin  camiasi  biliyor .. 
Yorgo

Çevrimdışı Necmi

Mumkunse girmesin zaten iceri abi, orta yapsin gol olma ihtimali daha yuksek
o girmesin onun yerine lens oynasın o girsin lensin ortalarını gördünmü
direk yerden ayağa atıyor bu orta tehlikeli orta havadan attığında faule açık
kontrolü zor vurması zor ama yerden haraket imkanı veriyor vuran oyuncuya
net vuruş yapamayıda sağlıyor bir maçta 40 orta değil 5 orta yap ama böyle
asist pas olsun lens golü düşünüyor senin iki kanadında golü düşünen kanat forvet olunca
hele birde orta açmayı iyi bilen ama gereksiz ortada açmayan oyuncular olduğunda her hücumu
etkili değerlendirirsin havanda su dövmezsin kupa maçı rakip zayıftı bunun değerlendirmesi olmaz
değerlendireceğin tek şey oyuncunun isteği ve performansı hep golü düşünen bir ön üçlü vardı sahada
mümkünse sahaya hiç girmesin o zaman kazanma şansımız yükselir zaten girmesede artık rakip orta açma
ihtimalini düşürdü ceza sahasında çoğalamadığımız içinde ortaları boşluğa oluyor.

Çevrimdışı Berat

q7'li son 2 sezon derbileri:

q7 sahadayken (503 dakika) attığımız gol sayısı 3.
q7 yokken (127 dakika) attığımız gol sayısı 5.

Son Fener maçı bilgileri:
29 topla buluşma, 10 top kaybı, 4 orta (1’i isabetli),
İki dakika içinde iki sarı kart ve 43. dakika da oyundan atılma.

Çevrimdışı sozkul

bu sefer totem yok dua yok sabah erken kalkma yok duj bile yok hadi bakalım

Bu da totem oldu kısır döngüye girdim ne yapsam acaba

yardım edin   :pes

Burası Beşiktaş herkes serbest fakat bir tek  totem yasak.. mylife gizlice yapsın totemlerini buraya yazmadan lütfen, Ismaili gönderdikten sonra hiçbirşey beceremedi, duj muj demesin bana..

Çevrimdışı Ersoy

:ok: Katılıyorum ben de öyle düşünüyorum.

Yalnız bu sefer gol gecikirse eğer değişikliği her zamankinden daha önce yapacağını düşünüyorum.

Q7 - lens veya atiba - ozi gibi olabilir.

Bana kalsa direk tolgay - ozi başlarım skoru alınca da medeli atarım içeriye ozi yerine
Katılıyorum 11 Medel,Lens,Negredo,Oğuzhan 11 başlamalı ama imkansız. En azından oyun kötü giderse hamleyi 45'te yapabilir hoca.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bundan sonra her sene!

Çevrimiçi terapati

ciddimisin bak porto maçı yanlış örnek olmuş teorini çürütüyor quaresma iki senedir girmediği kadar pozisyona porto maçında girdi
benmi yanlış gördüm iki vuruşunu kaleci mucize çıkardı hiçte etkisiz değildi. ceza sahasına en fazla girdiği ve son zamanların en etkili maçını oynadı
sen iki senede herhangi on maçı al bak bakalım o maçlar içinde quaresmanın kalecinin kurtardığı iki şutunu görebilecekmisin porto maçında iki tane oldu
bumu etkisiz kalması
Porto maçının ikinci yarısı demiştim sanırım gözünüzden kaçmış. Kalecinin mucize eseri çıkarttı dediğiniz son şutu ikinci yarıda ters kanattan içeri girerek attı ki, genelde yaptığını görmüyorum onda hem fikiriz, zaten bunları arada yapsa farklı bir oyun planı olur bunları konuşmazdık. Dolayısıyla örnek yanlış değil, ikinci yarının başındaki muhteşem oyunumuzda şanssızlık sonucu golü bulamadık ki (iki muhteşem şut geldi olmadı) Porto sonrasında beraberliğe döndürdü. Neticede anlatmak istediğim; adamlar gol yiyeceklerini anlayınca iyice kilitlediler oyunu.

Çevrimdışı sozkul

ciddimisin bak porto maçı yanlış örnek olmuş teorini çürütüyor quaresma iki senedir girmediği kadar pozisyona porto maçında girdi
benmi yanlış gördüm iki vuruşunu kaleci mucize çıkardı hiçte etkisiz değildi. ceza sahasına en fazla girdiği ve son zamanların en etkili maçını oynadı
sen iki senede herhangi on maçı al bak bakalım o maçlar içinde quaresmanın kalecinin kurtardığı iki şutunu görebilecekmisin porto maçında iki tane oldu
bumu etkisiz kalması

ikinci yarının başında diyor @Necmi , iki poziyonu var Q7 nin ilki ik yarı: Birde  ikinci yarı baskılı 15 dakikamız var, o süreden bahsediyor terapati, bütün maçdan değil, biz baskı yapınca Porto bile ligdeki takımlara benzer savunma taktiğine geçti demek istiyor, ayrıca o 15 dakikadaki pozisyoununda Q7 pası Cenk'e vermeliydi ikinci çalımı atmadan. Kaleyi buldu diye pozisyon diyoruz, ne zaman oradan gol attıki.

Sende inanılmaz bir defansif duygu seziyorumTalisca eleştirilerine karşı,  can siparene bir biçimde karşılıyorsun hepsini.
Abartılı bir sevgi görüyorum, sonra karşılıksız kalmasın dikkat et. Sezon başı kampına katılım sürecini hatırla. Futbol eleştirisi yapıyoruz burada şu anda  ama bana güven veren bir tip değil.
İçerden bilgi mi aldın yoksa, aldık mı adamı?

Çevrimdışı sozkul

Porto maçının ikinci yarısı demiştim sanırım gözünüzden kaçmış. Kalecinin mucize eseri çıkarttı dediğiniz son şutu ikinci yarıda ters kanattan içeri girerek attı ki, genelde yaptığını görmüyorum onda hem fikiriz, zaten bunları arada yapsa farklı bir oyun planı olur bunları konuşmazdık. Dolayısıyla örnek yanlış değil, ikinci yarının başındaki muhteşem oyunumuzda şanssızlık sonucu golü bulamadık ki (iki muhteşem şut geldi olmadı) Porto sonrasında beraberliğe döndürdü. Neticede anlatmak istediğim; adamlar gol yiyeceklerini anlayınca iyice kilitlediler oyunu.

ortalarda yok isen diye benzer şeyler yazıp yokluğunda destek olmaya çalışmıştım.  gereksizmiş. :)
Necmi Talisca eleştirilince cevap vermek için bir robot kiralamış olabilir, şüpheleniyorum.   :D

Onur Küçük

• Ziyaretçi

ikinci yarının başında diyor @Necmi , iki poziyonu var Q7 nin ilki ik yarı: Birde  ikinci yarı baskılı 15 dakikamız var, o süreden bahsediyor terapati, bütün maçdan değil, biz baskı yapınca Porto bile ligdeki takımlara benzer savunma taktiğine geçti demek istiyor, ayrıca o 15 dakikadaki pozisyoununda Q7 pası Cenk'e vermeliydi ikinci çalımı atmadan. Kaleyi buldu diye pozisyon diyoruz, ne zaman oradan gol attıki.

Sende inanılmaz bir defansif duygu seziyorumTalisca eleştirilerine karşı,  can siparene bir biçimde karşılıyorsun hepsini.
Abartılı bir sevgi görüyorum, sonra karşılıksız kalmasın dikkat et. Sezon başı kampına katılım sürecini hatırla. Futbol eleştirisi yapıyoruz burada şu anda  ama bana güven veren bir tip değil.
Talisca'yı savunmak için romanlar yazdı. Bariz yanlışları ve bu şekilde olamayacağını görenleri de algı yapanların oyununa geldiklerini söyledi. O kadar sözden sonra gel de itiraf et yanıldığını  :D

Takımın genelinde Hoca'dan kaynaklanan bir problem var. Futbolcuların performanslarının, verimliklerinin çok düşük seviyelerde olmasının temel sebebi Hoca'nın tercihleri. Şimdi Talisca için de ama kanatlar şöyle, orta saha böyle gibi mazeretler sunulabilir ama bu takımın orta sahası, kanatları düzgün işlese dahi Talisca'ya sürekli rakip ceza sahası civarında dolaşıp pozisyon arama orta sahaya hiç destek olmama şeklinde görev verilmesi yanlış olacak. Yanlış olacak çünkü dar alanda fazla iş yapamayan, topsuz oyunda yeterince aktif olmayan , kendini dar alana hapsettiğinde rakipler tarafından önlem alınması  kontrol edilmesi çok kolay olan Talisca yine oyundan kaybolacağı gibi  bireysel, pas oyunundan uzak oynayarak, takımın sahaya yayılışını bozarak takım arkadaşlarını da bozacak. Bunlar bariz gerçekler. Asıl mesele  Necmi abiden çok Hoca'nın Talisca'ya biçtiği rol dahil olmayacağı bariz olan birçok şeyde inadına ısrar etmesi takıntılarından vazgeçmemesi.
[ Son Düzenleme: 29 Kasım 2017, 17:04:34 Onur Küçük ]

Çevrimdışı mylife1903

o girmesin onun yerine lens oynasın o girsin lensin ortalarını gördünmü
direk yerden ayağa atıyor bu orta tehlikeli orta havadan attığında faule açık
kontrolü zor vurması zor ama yerden haraket imkanı veriyor vuran oyuncuya
net vuruş yapamayıda sağlıyor bir maçta 40 orta değil 5 orta yap ama böyle
asist pas olsun lens golü düşünüyor senin iki kanadında golü düşünen kanat forvet olunca
hele birde orta açmayı iyi bilen ama gereksiz ortada açmayan oyuncular olduğunda her hücumu
etkili değerlendirirsin havanda su dövmezsin kupa maçı rakip zayıftı bunun değerlendirmesi olmaz
değerlendireceğin tek şey oyuncunun isteği ve performansı hep golü düşünen bir ön üçlü vardı sahada
mümkünse sahaya hiç girmesin o zaman kazanma şansımız yükselir zaten girmesede artık rakip orta açma
ihtimalini düşürdü ceza sahasında çoğalamadığımız içinde ortaları boşluğa oluyor.
11 kisi kapanan takima yerden kes ortayi abi onun degerlendirmesini yapalim mesela manisaspor macini degerlendirecegimize.
Yani guzel manipulasyon yapiyorsun

Çevrimdışı mylife1903

Burası Beşiktaş herkes serbest fakat bir tek  totem yasak.. mylife gizlice yapsın totemlerini buraya yazmadan lütfen, Ismaili gönderdikten sonra hiçbirşey beceremedi, duj muj demesin bana..
Cok fena totemleyecem bu sefer abi
Seftali gibi yaracaz gsyi

Ilkyari delecez ikinci yari desecez delis desik edecez

Çevrimdışı mylife1903

Bu berazilyalilari yasaklayacaksin aslinda. Yabanci sinirlamasi degil berazilyali sinirlandirmasi getireceksin

Çevrimdışı mylife1903

ortalarda yok isen diye benzer şeyler yazıp yokluğunda destek olmaya çalışmıştım.  gereksizmiş. :)
Necmi Talisca eleştirilince cevap vermek için bir robot kiralamış olabilir, şüpheleniyorum.   :D
Taliska gsye iki tane saplasa en cok necmi abi sevinecek zaten
3500 satir yazi girecek sonra :evillol:

Çevrimdışı mylife1903

Talisca'yı savunmak için romanlar yazdı. Bariz yanlışları ve bu şekilde olamayacağını görenleri de algı yapanların oyununa geldiklerini söyledi. O kadar sözden sonra gel de itiraf et yanıldığını  :D

Takımın genelinde Hoca'dan kaynaklanan bir problem var. Futbolcuların performanslarının, verimliklerinin çok düşük seviyelerde olmasının temel sebebi Hoca'nın tercihleri. Şimdi Talisca için de ama kanatlar şöyle, orta saha böyle gibi mazeretler sunulabilir ama bu takımın orta sahası, kanatları düzgün işlese dahi Talisca'ya rakip ceza sahası civarında dolaşıp pozisyon arama şeklinde görev verilmesi yanlış olacak. Yanlış olacak çünkü dar alanda fazla iş yapamayan, topsuz oyunda yeterince aktif olmayan , kendini dar alana hapsettiğinde rakipler tarafından önlem alınması  kontrol edilmesi çok kolay olan Talisca yine oyundan kaybolacağı gibi  bireysel, pas oyunundan uzak oynayarak, takımın sahaya yayılışını bozarak takım arkadaşlarını da bozacak. Bunlar bariz gerçekler. Asıl mesele  Necmi abiden çok Hoca'nın Talisca'ya biçtiği rol dahil olmayacağı bariz olan birçok şeyde inadına ısrar etmesi takıntılarından vazgeçmemesi.
Rivaldo yuklemeye calisiyor taliskaya hoca ama taliska mavi ekran veriyor. Sonra necmi abi basliyor ekran kartini ses kartini degistirmeye yakinda komple kasayi degistirecek sonuc mavi ekran

Çevrimdışı murat

sen ne diyorsun hemen yanı başında boş kaleye atacak iki tane adam mevzi almış dikkat et
solunda negredo ve lens bomboş duruyor o top kaleyi bulmasa ligde linç yerdi doğru olan o topa vurması değil negredonun önüne yuvarlamasıydı
çoğu kişi maça göre yorum yapıyor. o gol güzeldi ama yanlışdı. doğru olan basit olanı kesin sonuca gidecek olanı yapmak.
aynı şekilde ts maçında lens pas vermek yerine kendi vurmayı denedi atamadı linç edildi bir önceki golü aynı şekilde attığını herkes görmezden
geldi. Bu pozisyonunda farkı yok iki tane boş kaleye atacak oyuncu vardı o zoru yaptı. Güzel gol oldu yaşına ilk kez forma
giymesine bakınca özgüvenide olumlu not aldı ama yarın çokca forma giydiğinde bu bencilliği yapınca nasıl bakılacak
atarsa sorun yok atamazsa ne olur sence
bence o tip pozisyonlarda gol yapma becerisi yüksek ise topu kaleye göndermek en doğrusu.o topu kaleye gönderemeyen pası da veremeyebilir.pası verirsin pası alan düzgün kontrol edemez ters ayağına gelir,yerden seker rakip yetişir vs.kaleyi karşıdan görüyor ve açında müsaityse fazla gevelemeyeceksin.

Çevrimdışı Necmi

aslında burda anlaşamıyoruz onlar kitlemedi biz atmak için hiç bir çaba göstermedik biz orta sahada top dolandırmayı hücum yapmak sanıyoruz. yani 40 pas yapmak marifet değil tam tersi rezil bir oyun sen o pasları yaparken rakip kim olsa bütün delikleri kapatır heleki şl de gol atacaksan pas sayın 5 i geçmeyecek
malatya maçına bakıyorum hiçde kitlenmiş bir savunma görmüyorum biz o kadar yavaş haraket ediyoruzki hiç kapanmayan bir takım bile sen gidene kadar savunma önlemini alır attığımız gollerde genelde hızlı çıkarsak baskın atak oluyor şl de hep öyleydi ya çıkarlarken kaptığımız topla yada kontrayla attık  gollerihiçde öyle rakip tepesine çökerek pas pas bayıltıp atmadık ligdede atamıyoruz. zaten baskı kurup tahakküm ederek oynadığımız anda orta açma opsiyonu bitiyor ver kaçlarla ceza sahasına girerek kırmamız gerekir sorunumuzda burda ceza sahasına girmiyoruz. topu ceza sahasının dışında sağ sol çevirip duruyoruz kaleye hamle yok rahatsız etme yok. soran olursa %65-70 topa sahip olarak oynuyoruz.

Çevrimdışı murat

gs maçında quaresmadan iyi bir futbol bekliyorum yada en azından elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır.arkadan sellektör yaparak hızla gelen iki araç  araç var ya en sağa atacak kendini yada gaza biraz yüklenecek.tabi sinirlerine hakim olmalı.

Çevrimdışı Necmi

bence o tip pozisyonlarda gol yapma becerisi yüksek ise topu kaleye göndermek en doğrusu.o topu kaleye gönderemeyen pası da veremeyebilir.pası verirsin pası alan düzgün kontrol edemez ters ayağına gelir,yerden seker rakip yetişir vs.kaleyi karşıdan görüyor ve açında müsaityse fazla gevelemeyeceksin.

tabiki ani baskın ataklarda ne kadar erken vurursan o kadar kazançlı olur ama o pozisyon bence öyle değildi kaleci kapattı tek seçenek üstten aşırtmaktı bunuda çok şık yaptı nasıl girdi anlamadım aha dışarı attı dedim bir baktım içerde ama o pozisyonda bence negredo yada lens daha avantajlıydı kaleci onlara önlem alamamışdı. vurmasını eleştirmiyorum ben pozisyonu severim kaçabilir. pozisyona gireceksin o topu kaleye göndereceksin bu rakibi bunaltır. hataya sefk eder. savunma futbolundan uzaklaştırır tüm canlıların doğasında vardır tehlikeyi yuvadan uzak tutacaksın mecbur kalmadıkça düşmanı yuvanda karşılamayacaksın bu iç güdüsel olarak rakipte topu uzakta tutmaya iterki kapanmaya çalışan rakip illaki gol atarak değil bu şekilde pozisyona girerek ceza sahasına dalarakta açabilirsin tek yapmayacağın şey sürekli orta sahada top çevirmemek bunu yaptığında rakibi rahatlatıyorsun kazanmak gibi bir düşüncesi yokki sen üstüne gitmediğin sürece al oyna diyor. Bizim kaleyi düşünen 3 oyuncumuz var babel lens negredo artık buna bence orkanıda ekleriz 4 oyuncu olur ve bu 4 oyuncunun 3 ünü kulübede tutuyoruz. Babelle iş yapmaya çalışıyoruz. Birde talisca var tabi ama onun misyonu farklı geçen sene talisca babel ikilisinin arasına abou sokmak fark yaratmıştı.

Çevrimdışı Gökhan_Çelik

q7'li son 2 sezon derbileri:

q7 sahadayken (503 dakika) attığımız gol sayısı 3.
q7 yokken (127 dakika) attığımız gol sayısı 5.

Son Fener maçı bilgileri:
29 topla buluşma, 10 top kaybı, 4 orta (1’i isabetli),
İki dakika içinde iki sarı kart ve 43. dakika da oyundan atılma.
Sen varsin diye sadece okuyucu olarak takiliyorum sitede, yazdigin her mesaja imzami atarim aynen devam.

Çevrimdışı scarfright

aslında burda anlaşamıyoruz onlar kitlemedi biz atmak için hiç bir çaba göstermedik biz orta sahada top dolandırmayı hücum yapmak sanıyoruz. yani 40 pas yapmak marifet değil tam tersi rezil bir oyun sen o pasları yaparken rakip kim olsa bütün delikleri kapatır heleki şl de gol atacaksan pas sayın 5 i geçmeyecek
malatya maçına bakıyorum hiçde kitlenmiş bir savunma görmüyorum biz o kadar yavaş haraket ediyoruzki hiç kapanmayan bir takım bile sen gidene kadar savunma önlemini alır attığımız gollerde genelde hızlı çıkarsak baskın atak oluyor şl de hep öyleydi ya çıkarlarken kaptığımız topla yada kontrayla attık  gollerihiçde öyle rakip tepesine çökerek pas pas bayıltıp atmadık ligdede atamıyoruz. zaten baskı kurup tahakküm ederek oynadığımız anda orta açma opsiyonu bitiyor ver kaçlarla ceza sahasına girerek kırmamız gerekir sorunumuzda burda ceza sahasına girmiyoruz. topu ceza sahasının dışında sağ sol çevirip duruyoruz kaleye hamle yok rahatsız etme yok. soran olursa %65-70 topa sahip olarak oynuyoruz.
Abi taliscada ki en büyük problem de bu ver kaçları hiç denememesi. Şimdi oynadığı pozisyon bu verkaçlar için en önemli yer. Biz 2 sene önce olcay oğuzhan sosa tıkır tıkır yapıyorduk. Hem de sahada quaresma varken bile. Ama kontrada yapılan aldı verdiler hariç dar alanda verkaç yapan bir adam değil. Bu da ortadan delmemize engel oluyor. Golü düşünüyor gerçekten ama gol atamadığında da fena çekilmez oluyor.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı İhsan

Porto maç kadrosu = gs maç kadrosu

Bu maça değişiklik zor

katiliyorum
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı İhsan

@Ihsan abicim bahsettiğin adam her derbide kırmızı görme riskini taşıyıp hiçbir varlık gösteremeyen bir ortacı. Kanat oyuncumuz sürekli sarı kart görüyor geçen sene rekora koşuyordu bu alanda. Sarı kart cezalısı oldu da Lens forma giydi. Lens'in potansiyelini içimizde patlatıyoruz net bir skorer kendileri.

Lens önüne gelen imkanlari elinin tersiyle itti. Q7 nin katkilariyla iki sene sampiyon olduk. Benim görüsüm (Q7yi pek sevmesemde) su anda Q7 > Lens
Teknik konular tartisalim. Ben iyi derim sen kötü dersin anlasiriz anlasmayiz. Önemli degil.

Beni rahatsiz eden konular Q7 üzerinden hocaya ve kulübe hakarete varan benzetmeleri yapmaktir. Yakismiyor bu foruma.

Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Necmi

Abi taliscada ki en büyük problem de bu ver kaçları hiç denememesi. Şimdi oynadığı pozisyon bu verkaçlar için en önemli yer. Biz 2 sene önce olcay oğuzhan sosa tıkır tıkır yapıyorduk. Hem de sahada quaresma varken bile. Ama kontrada yapılan aldı verdiler hariç dar alanda verkaç yapan bir adam değil. Bu da ortadan delmemize engel oluyor. Golü düşünüyor gerçekten ama gol atamadığında da fena çekilmez oluyor.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kiminle deneyecek :alala: hücuma katılmayan ozi ve tolgaylamı yoksa sol kanada kaçan cenklemi yada sağ çizgide oynayan quaresma ilemi
deneyecek.

Çevrimdışı Berat

Kiminle deneyecek :alala: hücuma katılmayan ozi ve tolgaylamı yoksa sol kanada kaçan cenklemi yada sağ çizgide oynayan quaresma ilemi
deneyecek.

Bi' bilsek abi keşke :D İhaleyi Talisca'ya bırakmak yanlış.

Etiketler: