Atiba'nın bu durumu daha çok Talisca kaynaklı.Adam artık ileri bile koşu yapıyor.Hem kendi işini hem hücuma çıkarma boşa aralara kaçma işini yapıyor.2.yarı Tolgay daha sağlam seri oynadı,Adriano da orta alana tam destek verdi yükü azaldı.Zaten o anlarda da pas yapıp çıkmaya başladık.
Kanat bekleri orta alana destek verdiğinde özellikle Adriano hep olumlu oluyor zaten bize.Daha seri oynamaya başlıyoruz.
Dün neden ilk yarı boyunca şişir dur oyunu oynadık aklım almıyor.Daha doğrusu biz genel oyun olarak neden böyle oynuyoruz bilmiyorum.Evet Talisca sahada diye ama başka bir plan denemek lazım artık.Zaten Pepe'nin tek vasat noktası bu bir de onunla başlatıyoruz oyunu .
bunlar ve daha fazlasının nedeni teknik direktörlerin krallık merakından kaynaklanıyor. 1950 yılındaki td tanımı ne ise bugünde hala aynısı geçerli. futbolda değişmeyen tek şey td tanımı.
geçmişte futbolun üzerindeydiler "w","m", 4-4-2, 3-5-2 farklı oyun anlayışları, oyuculara roller biçme vs. derken futbola değer kattılar. bugünün td leri ise üretemiyor, üretemeyince de futbolun altında kalıyor. hazır modellerden sentez futbolu lego gibi evirip çeviriyor.
td lik yeniden tanımlanmalı, "kişisel" olmaktan çıkarılmalı, görev ve sorumlulukları daraltılmalı diye düşünüyorum. . herşeyi tek elden yönetme iştahı yüzünden uzmanlaşma ve üretim engelleniyor.
kabaca maç öncesi ve maç sırası şeklinde iki ana kategoriye ayırırsak; maç öncesi görevlerine koca bir darbe vurulmalı. kaleci antrenörü olduğu gibi stoper antrenörü de olmalı. bek, santrafor, orta saha ofans ve defans, kanat... her bölge için farklı biri. 3-4 oyuncu grubuna tek antrenör düşüyor. oyuncuların gelişiminden antrenörler sorumlu tutulmalı. kimin oynayacağına da bu antrenörler td ile birlikte karar vermeli.
farklı modeller de geliştirilebilir. ne olursa olsun futbolu şu tek adamların elinden almak gerekiyor. çünkü futbol kontrol edemeyecekleri kadar büyüdü.