Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5797697 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı Ömer Kaan

Zaman geçmiyor ya, Beşiktaş'ı özledik.  :bandit:

Çevrimdışı Necmi

Ahmet Dursun anlasilmaz bir Turkce ile derdini zar-zor anlatabilse de hakli gibi duruyor, Serkan Recber kim ya? Bu arada biz niye gonderdik Ahmet Dursun'u hatirlayan var mi? Iyi oynuyordu benim hatirladigim, bir sezon 23 gol atmisti ertesi sezon gondermistik galiba.
nesi haklı merak ettim işin içinde Beşiktaşlılık varsa eğer ben değme beşiktaşlılardan çok daha iyi
Beşiktaşı savunduğunu görüyorum iki yıldır. Basında tek geçerim iki yıldır ağzından Beşiktaş için olumsuz tek
kelime duymadım tersine hayran ve bunu göstermekten çekinmiyor. futbol bilgisine gelince bunu bilemem
ama iyi araştırmacı olduğunu biliyorum kulüpler ona fikir falan danışıyormuş sen çalışmaya başlamadan
birine kim ya diye nasıl söyleyebilirsin birileri tarafından denenmiş başarısız olmuşsa eyvallah ama
ilk kez yapacaksa nasıl başarısız olacağına dair hükümde bulunabilirsin. ülkede olmayan bir sektör ve
birilerine güvenmedende olma ihtimali yok. yabancıda getirebilirsin ama futbolcu almıyorsun ülke dinamiklerini bilmeden kim olsa katkı vermesi zor. Serkan rençber futbolu bilen oyuncu araştıran futbolun içinden gelme biri
yöneticilik başarısı olurmu denemeden bilinmez. en azından metinden rızadan daha fazla Beşiktaş sevgisi var içinde o kesin.

Çevrimiçi levitate

Ben bu sezon 1. de olsak, 4. de olsak revizyon olacağını düşünüyorum.
inşallah şöyle bi monaco benzeri bişey olsak çok tatlı olur
bipbipbupbup

Çevrimdışı kyiv

Abi fenerbahce 1958 yılından önce şampiyonlukları icin calışma başlatmış verilirse 28 şampiyonlugu olucakmış bizimde 20 olucakmış azizin oyunlarımı ne düşünüyosunuz bu durum hakkında?

Bizim aldığımız  56-57 ve 57-58 şampiyonlukları diğerlerinden ayrı. Havadan verilen şampiyonluk değil. Avrupaya Türkiyeyi temsilen o yılın şampiyonu olarak Beşiktaş gönderilmiş. O zaman ki TFF Beşiktaşı babasının hayrına göndermemiş herhalde. Ayrıca 58-59 yılı ligi de aslında normal bir lig değil 2 ayrı grup oluşturulmuş. O yıl haricinde lig hiçbir zaman 2 gruptan oluşmamış. Bir de 3 temmuz şike senesinin playoff  saçmalığı var.

Ancak bana kalırsa da kulüplerin geçmişte ne kadar şampiyonluğu varsa verilmeli. O devirlerde oynayan Baba Hakkılara, Zeki Rıra Sporellere akıttıkları tere, verdikleri emeklere haksızlık oluyor. Gerçi her ne kadar 1956 öncesi şampiyonluklar resmi şampiyonluklardan sayılmasa bile futbolu takip eden taraftarlar bu eski şampiyonlukları kulüp tarihinin başarıları olarak görüyor o da ayrı.

Çevrimdışı Necmi

Ooo Oguzhan'in menajeri de gelmis. Hosgeldin.
sen nesin peki Beşiktaş oyuncusunu itin bir tarafına sokan mesaj atıyorsun
buna karşı eleştiri geldiğinde dalgamı geçiyorsun attığın her mesaj sürekli Beşiktaş oyuncusuna
küfür hakaret aşağılama içeriyor sürekli ceza alıyorsun bence sen Beşiktaş oyuncularını
değerlendirmeden kendi Beşiktaşlılığını değerlendir. senin attığın bir çok mesajı renkliler bile atmaz.
bu forumdan kaç kez atıldın ve atılma nedenlerin neydi bir düşün şöyle bir baktım
hep Beşiktaş oyuncusuna hakaretten atılmışsın
Beşiktaş oyuncularına bu kadar hakaret eden birinin Beşiktaşlı olduğuna zerre inanmam
tarafsız bakmaya ve burda bulunma hakkını korumaya çalışıyorum ama bir yere kadar
@BesiktasTaraftari2017

Çevrimdışı tuncaboylu

nesi haklı merak ettim işin içinde Beşiktaşlılık varsa eğer ben değme beşiktaşlılardan çok daha iyi
Beşiktaşı savunduğunu görüyorum iki yıldır. Basında tek geçerim iki yıldır ağzından Beşiktaş için olumsuz tek
kelime duymadım tersine hayran ve bunu göstermekten çekinmiyor. futbol bilgisine gelince bunu bilemem
ama iyi araştırmacı olduğunu biliyorum kulüpler ona fikir falan danışıyormuş sen çalışmaya başlamadan
birine kim ya diye nasıl söyleyebilirsin birileri tarafından denenmiş başarısız olmuşsa eyvallah ama
ilk kez yapacaksa nasıl başarısız olacağına dair hükümde bulunabilirsin. ülkede olmayan bir sektör ve
birilerine güvenmedende olma ihtimali yok. yabancıda getirebilirsin ama futbolcu almıyorsun ülke dinamiklerini bilmeden kim olsa katkı vermesi zor. Serkan rençber futbolu bilen oyuncu araştıran futbolun içinden gelme biri
yöneticilik başarısı olurmu denemeden bilinmez. en azından metinden rızadan daha fazla Beşiktaş sevgisi var içinde o kesin.
Serkan'ı 1.5 sene önce Aspor'da izlemiştim bir kere, kendisine Fotomaç'ın o günkü abuk transfer haberlerini yorumlatıyorlardı her gün.

"Newcastle'dan Steven Taylor bonservisi elinde Fenerbahçe'ye gelecek" haberini yorumlamıştı o gün. Epey bir anlatmıştı iyi oyuncu, kaliteli oyuncu vs diye.

Çöp oyuncunun teki Steven Taylor, zaten Amerika'ya falan gitti ve şimdi İngiltere'de ikinci ligde.

Uzun lafın kısası bana biraz üfürüyor gibi gelmişti o gün. Ha Serkan 1.5 senede kendini geliştirmiştir falan, bilemem.

Ben olsam o pozisyona Ali Ece'yi getirirdim.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı tangaz

Serkan'ı 1.5 sene önce Aspor'da izlemiştim bir kere, kendisine Fotomaç'ın o günkü abuk transfer haberlerini yorumlatıyorlardı her gün.

"Newcastle'dan Steven Taylor bonservisi elinde Fenerbahçe'ye gelecek" haberini yorumlamıştı o gün. Epey bir anlatmıştı iyi oyuncu, kaliteli oyuncu vs diye.

Çöp oyuncunun teki Steven Taylor, zaten Amerika'ya falan gitti ve şimdi İngiltere'de ikinci ligde.

Uzun lafın kısası bana biraz üfürüyor gibi gelmişti o gün. Ha Serkan 1.5 senede kendini geliştirmiştir falan, bilemem.

Ben olsam o pozisyona Ali Ece'yi getirirdim.

al birini vur ötekine derim ben ali ecede çok üfürtüyor fantazi futbol peşinde azcık.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Necmi

Reçber de ö.özen gibi çıkmaz inşallah.

Şimdi bu adam sportif direktör benzeri gibi değil de yönetici olarak gelecekse Metin Albayrak ne olacak?

Şu sıkat konusunda bu adamın gelmesiyle beraber profesyonelleşmenin de adımını atmış oluruz umarım. Yoksa yapı değişmedikten sonra isimlerin de bize bir faydasının olacağını düşünmüyorum.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yönetici olarak nasıl gelecek bunun olması için kongrede seçilmesi gerekiyor yönetici atanmaz
seçilerek gelir ve yönetim kurulunda oy hakkı vardır. görev dağılımlarını gerçekten bilmiyorsunuz
bir firmanın sahibi vardır birde o firmada çalışan profesyoneller vardır. Bizde şu anda kulübün sahibi
yönetim kuruludur. hangi profesyoneli görevlendirirsen görevlendir onun başında bir yönetim kurulu üyesi olmak zorunda profesyoneller karar alamaz.

Çevrimdışı Necmi

Yahu su haberlerin sahte oldugunu anlamak icin tanimak zorunda miyim Oguzhan'in menajerini? Bunlarin menajer haberi oldugu belli degil mi? Adam 19 maca cikmis 2 asistle oynuyor. Atiba 1 milyon aliyor diyoruz, Oguzhan mi daha fazla katki veriyor Atiba mi? Sahada siliniyor her macta, kalkmis Valencia, Arsenal istiyor diyorlar sanki bilmedigimiz sey, ayni haberleri Mustafa Pektemek icin de yaptilar o gun bugundur isteyeni yok simdi tikir tikir veriyoruz 2 milyon euroya yakin parayi. Aynisini bir de Oguzhan'la mi yapalim daha elde Vagner Love da var. Sezon sonu Brezilya'ya gidecekmis, he cok bekleriz Brezilya'ya gitmesini adam 2 milyondan fazla aliyor Brezilya'da kimse o paranin yarisini bile vermez. Elimiz biraz rahatladi diye hemen eski musrifliklere donmek icin can atmaya gerek yok. Gitsin Fellaini'yi alsinlar, 3 milyon Pepe'yi alsin 4 milyon versinler, basari boyle adamlarla gelir o olunca maaslarini da cikarirlar. Fakat Oguzhan, Love, Pektemek gibi adamlara bol keseden dagitirsan sonra gene kalirsin finansal fair playle.
haberin sahte olmasıyla menejer haberi olması arasında dağlar kadar fark var sen menejer diyorsun
lig arasında haber bulamayan basının uydurma haberleri olmadığını nerden biliyorsun.
kaldıki menejer istediği gibi pazarlar oyuncusunu böyle hakkı var. bu poker oyunu blöfünü
görürsün görmezsin sana kalmış. Birde başkanı iyice salak yerine koyuyorsunuz eminim senin gördüğünü senden daha iyi görüyordur ve senin bilmediğin görmediğin bir sürü parametreyide biliyor ve onlara göre değerlendirme yapıyordur. Başkanın bildiğinin yüzde birini bile bilmeden nasıl bu kadar kesin hüküm verebiliyorsunuz. sen yorum yapmıyorsun
net bildiğini söylüyorsun böyle bir iddiada bulunmak için nasıl bir egoya sahipsin kulübün ikinci başkanlığınımı yapıyorsun
fikrini söylemek başka birşey böyle olduğunu iddia etmek bambaşka bir şey.
senin olayları bilmeden dışardan bakarak böyle bir hükme vardığını düşünürsek olayların içindekiler bırak senden daha iyi
hükme varabilsin.

Çevrimdışı tangaz

konuyu ortaya atan olmadı sanırım ilk ben atayım bari; bu uefa ffp kapsamında tüm takımları sınırlandıran bir dizi paketler açıkladı ve açıklama aşamasında sanırım yıllık 100 milyondan fazla harcamama olsun gelirlerin yüzdelik kullanımı olsun falan epey bi kısıtlama getiriyorlar. bu bağlamda yüksek kontratlı oyuncular iş açacaktır süreç içerisinde doğru planlama yapmak artık daha da önemli.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı sozkul

inşallah şöyle bi monaco benzeri bişey olsak çok tatlı olur

Şöyle bir senaryoyu'da tahayyül et : Monaco gibi olmuşsun, 180 milyonluk oyuncu satmışssın, bir sene sonra porto-leipzig ve Beşiktaş'ın olduğu grupda  CL de sonuncu oluyorsun, neler olur bu forumda :)
Başarısızlığa tahammülü sıfır olan bir ülkeyiz.
[ Son Düzenleme: 29 Mart 2018, 14:49:16 sozkul ]

Çevrimdışı kyiv

Altyapıya adam gibi eğilsek? Orada burada futbolcu aramaya çalışmak kadar kendi ihtiyacımızı kendimiz üretebilsek? Yani ne bileyim 10 yaşından itibaren A takıma kadar aynı futbolu oynayacak mentaliteyi ve beceriyi çocuklara verecek sistemi oluştursak? Sonuçta Beşiktaş deyince potansiyel büyük; 100 lerce okul, 10.000 lerce çocuk. Sonu olmayan bir kaynak. Yalnız doğru eğitmenlerle ve GERÇEKTEN BEŞİKTAŞ'a futbolcu yetiştirmek hedefiyle TORPİLDEN UZAK...

Hayal değil mi? Hep birileri yapacak biz izleyeceğiz. Biz hiç yapmayacağız sadece izleyici olacağız. :isad:

Çevrimdışı tuncaboylu

konuyu ortaya atan olmadı sanırım ilk ben atayım bari; bu uefa ffp kapsamında tüm takımları sınırlandıran bir dizi paketler açıkladı ve açıklama aşamasında sanırım yıllık 100 milyondan fazla harcamama olsun gelirlerin yüzdelik kullanımı olsun falan epey bi kısıtlama getiriyorlar. bu bağlamda yüksek kontratlı oyuncular iş açacaktır süreç içerisinde doğru planlama yapmak artık daha da önemli.
Yanlış çeviri var sanırım: Bonserviste kural  alım satımda 100 milyondan fazla açık vermeyeceksin şeklinde sanırım.

Çevrimdışı tuncaboylu

Şöyle bir senaryoyu'da tahayyül et : Monaco gibi olmuşsun, 180 milyonluk oyuncu satmışssın, bir sene sonra porto-leipzig ve Beiktaş'ın olduğu grupda  CL de sonuncu oluyorsun, neler olur bu forumda :)
Başarısızlığa tahammülü sıfır olan bir ülkeyiz.
Aynen öyle abi.

8 sene şampiyon olsak, 9. sene en ufak kötü gidişte yine ortalığı yangın yerine döndürürler.

Ben şampiyonlar ligi finalinde kalecimize hatalı gol yediği için küfür edilene kadar takip edeceğim, sonra bırakacağım takibi.

Çevrimdışı Necmi

Yönetim bu işte patlamıştır bence. Scout ve sportif direktörlük işleri olmadı bizde hiç.

Feda'dan bu yana gelen oyun karakterimizi kaybettik. Sahada takım değil oyuncular topluluğu var. 11 oyuncu var ama ortak noktaları yok oyun anlamında.

Doğaçlama ve bireysel işlerden sonuç çıkarıyoruz uzun zamandır. Bunu da maalesef çok güvendiğimiz başta Şenol Güneş ve yönetim yarattı.

Eyyorlamam bu kadar.
neye görte patladı kıstas ne ben kendi penceremden bakıyorum bir kaç yıldır aldığımız
oyunculardan yüksek başarı elde ediyoruz. bunun karşılığı iki şampiyonluk geldi üçüncüsü yolda
tarihimizin hiç bir döneminde kazanmadığımız kadar transfer geliri elde ettik oyuncu satış rekoru tüm takımlar
dahil yönetimin elinde + - baktığında kulüp oyuncu alış satışından artıya geçiyor
Bu nasıl patlama ülke standartlarına göre bu güne kadar yapılan en iyi işler çıkıyor ortaya
kıstas ne bu konuda dünyanın en iyisi olan takımlarlamı karşılaştırıyorsun neye göre patlıyor
biz patlıyorsak demekki rakiplerimiz atomlarına ayrılıyor. bu kadar başarıyı doğaçlama
yaparak elde ediyorlarsa ben onların doğaçlamalarını seveyim. kaldıki ffp içinde harcama kısıtlaman
 varken o kısıtlamaya uyup böyle doğaçlama yapabilmek bence bayağı iyi bir şey.
bu sene satışdan 30-35 M euro arası gelir elde ettik alışda sanırım 12-15 arası bir şey
ben böyle patlamaya razıyım hep patlayalım. bu satışları yapıyorsun ama hala en zengin kadro
sende

Çevrimdışı Necmi

layk + imza

sistem takımından , oyuncu takımına   :s20:
biz ne zaman sistem takımı olduk :alala:
basbayağı iki şampiyonlukda oyuncu performansından geldi
takıma bakıyorum sistem falan göremiyorum geçen senede yoktu
ondan önceki senede yoktu.

Çevrimdışı Necmi

Abi fenerbahce 1958 yılından önce şampiyonlukları icin calışma başlatmış verilirse 28 şampiyonlugu olucakmış bizimde 20 olucakmış azizin oyunlarımı ne düşünüyosunuz bu durum hakkında?
hayal satıyorlar olması mümkün değil öncesinde yerel ligler vardı istanbul ligi gibi
sen istanbulda şampiyon olduğunda bir başka şampiyonda ankarada izmirde başka yerlerde oluyordu
bunun hangisinin Türkiye şampiyonu olduğunu kim söyleyecek. Türkiye şampiyonu listesini uefadan istesen bu günkü listeyi gönderirler öncesini kim kanıtlayacak doğru dürüst kaydı bile yok kulüplerin kendi tuttukları listeyemi güvenip karar verecekler. Bizim iki şampiyonluğumuz ülke federasyonunun resmi olarak uefaya Türkiye şampiyonu olduğunu bildirdiği için
geçerli oldu. ve başka yokki zaten önceside yok tff kurulmadan önce ülke genelinde iki şampiyonluk var ikiside bize ait tff kafasına göre bir tarih belirledi karışıklık bundan çıktı aslında bizimle aynı şartlarda şampiyon olan fenerin şampiyonluğu sayılırken bizim iki şampiyonluğu hiç etmeye çalıştılar. bizde uefa kanalını kullanarak bu iki şampiyonluğu geri aldık. çünkü tff listesiyle uefa listesi birbirini tutmuyordu

Çevrimdışı atalay

Beşiktaş yönetimi işin düsturuna uygun departmanları oluşturacak, YK ile altyapı-üst yapıdan sorumlu idari-teknik ekip arasında bir köprü olacak, beraberinde tüm bu organizasyonları planlayacak, bu kişileri seçecek ve başta scouting olmak üzere işin lojistik organizasyonundan 5-10 yıllık projeksiyon içerisindeki uzun vadeli planlamaya kadar yetki sahibi olacak bir DoF mu arıyor; yoksa sadece belli birimleri işletecek işin şiarını tanımlayan futbol direktörlüğünden ziyade A takımın kısa ve orta vadeli takım planlamasına etki edecek bir sportif direktör mü? Ya da yetkileri oldukça sınırlandırılmış bir pozisyon yaratıp, herhangi bir futbol aklına sahip olmayan kişiler tarafından aldığı kararları -işin mali yapısından bağımsız- veto edebilecek karar mercilerin olduğu organizasyondan sorumlu bir kişi mi arıyor? Bu sorunun cevabı aynı zamanda DoF'un inşa ettiği yapının, birimler arasındaki işleyişin sağlıklı olup-olmayacağının bir nevi yanıtı. İlaveten bu DoF veya nominal şahıs kulübün genel oyun yapısında bittabi bu oyun yapısına uygun oyuncu profili seçimlerini şekillendirebilecek mi? Kulüp başkanı ve A takım teknik direktörünün ortak karar alamadığı bir noktada başta bu iki taraf arasında nasıl bir ilişki kuracak ve verilen yetkinin dışında öncesiyle-şimdisiyle-sonrasıyla ne kadar güçlü olacak? Salt oyuncu izleme ve transfer seçimlerinde başrol oynayacaksa: Nasıl bir network kurulacak? Bu networklerin beslendiği ana kaynaklar nereleri olacak? Tarama ekibiniz içerisinde ne kadar scout olacak? Hangi periyotlarda aktif, pasif ve çapraz izlemeler yapılacak? Bunların içerisinde fiziki açıdan uzak mesafelerde görev alabilecek local scoutlar var mı? Başta bu DoF, Sportif direktör ya da X unvan sahibi olmak üzere bu scoutların periferik izleme becerisi ne kadar gelişmiş? Vizyon ve perspektif aralıkları ne boyutta? Oyuncunun ve oyunun primary yapısı kadar hayal edebildiği çerçeve ve geometri bilgisi ne kadar geniş? Karar kalitesi, long ve shortlistindeki isabet yüzdesi, taktiksel algısı en nihayetinde künyesi ne durumda? DOF veya nominal şahıs dünya futbol pazarına ne kadar hakim? Hangi bağlantılara sahip? Menajerler, diğer kulüpler arasındaki ilişkileri ne kadar güçlü? Ayrıca bu organizasyon şemasında bağımsız scoutlardan destek alınacak mı? Her pozisyon için ne kadar filtreleme yapılacak? Bu filtrelerden çıkan başta fitness data, mental-fiziksel analiz sonuçları oyuncu seçiminin ardından raporlanmaya devam edip-özellikle genç oyuncuların transfer sonrası planlamaları için sürdürülecek mi? Bu konuda oyuncunun gelişimi için gerekli departmanlar kurulacak mı? Scouting yapısı feeder club ve altyapı organizasyonu için de doğrudan işletilecek mi? DoF'a tüm bu raporları mevcut Chief Scout mu raporlayacak? Bu alt departmanlardaki hatta A takımdaki staffların performanslarına dair yetki tümden DoF veya nominal şahısa mı ait olacak? Tüm bu birimlerdeki kurumsal hafıza nasıl işleyecek? Transferlerde nasıl bir algoritma ve metodoloji uygulanacak? Mevcut yönetimin ve bu pozisyon için seçilen adayların tüm bunlar ile ilgili bir fizibilitesi var mı? Bunlar mühim sorular. Eğer sadece adlandırmak adına bir takım hamleler yapılacaksa bazen el yordamı, kabataslak organizasyonlardan daha sağlıklı sonuçlar verir. Bu arada ismim geçmiş teveccühünüz ama Beşiktaş çok daha iyilerini hak eder.
[ Son Düzenleme: 29 Mart 2018, 15:35:20 atalay ]

Çevrimdışı underworld

biz ne zaman sistem takımı olduk :alala:
basbayağı iki şampiyonlukda oyuncu performansından geldi
takıma bakıyorum sistem falan göremiyorum geçen senede yoktu
ondan önceki senede yoktu.
Tam olmamıştık ama  bilicin 2 sezonundan itibaren  olma yolunda ilerliyorduk.

Çevrimiçi emre_1978

Bizim aldığımız  56-57 ve 57-58 şampiyonlukları diğerlerinden ayrı. Havadan verilen şampiyonluk değil. Avrupaya Türkiyeyi temsilen o yılın şampiyonu olarak Beşiktaş gönderilmiş. O zaman ki TFF Beşiktaşı babasının hayrına göndermemiş herhalde. Ayrıca 58-59 yılı ligi de aslında normal bir lig değil 2 ayrı grup oluşturulmuş. O yıl haricinde lig hiçbir zaman 2 gruptan oluşmamış. Bir de 3 temmuz şike senesinin playoff  saçmalığı var.

Ancak bana kalırsa da kulüplerin geçmişte ne kadar şampiyonluğu varsa verilmeli. O devirlerde oynayan Baba Hakkılara, Zeki Rıra Sporellere akıttıkları tere, verdikleri emeklere haksızlık oluyor. Gerçi her ne kadar 1956 öncesi şampiyonluklar resmi şampiyonluklardan sayılmasa bile futbolu takip eden taraftarlar bu eski şampiyonlukları kulüp tarihinin başarıları olarak görüyor o da ayrı.

O iki sezonun şampiyonluk sayısı hesabında geçerli sayılmasının sebebi ligin profesyonel olması ve aynı zamanda Türkiye genelini kapsaması.

Daha öncesindeki sezonlarda profesyonel lig var ama katılım mahalli. Türkiye genelini kapsayan lig de oynanmış ama amatör.
O yüzden 1956'dan önceki sezonların bu yıldız hesabına katılma ihtimali yok.

Asıl soru, bu iki şampiyonluk en baştan nasıl sayılmadı ve biz buna o gün niye itiraz etmedik.
Seba'nın bununla ilgili hiçbir konuşmasını, itirazını hatırlamıyorum. Cenk Koray'dan başka bu işin peşine düşen yoktu galiba camiada.

Çevrimdışı tangaz

Yanlış çeviri var sanırım: Bonserviste kural  alım satımda 100 milyondan fazla açık vermeyeceksin şeklinde sanırım.

ben bizi ilgilendirmediği için o 100 milyonluk bölümünü es geçtim  :D ama yüzdesel kullanım kısıtlamaları (maaşlar) baş ağrıtabilir

Çevrimdışı atalay

+Beşiktaş, 5-6 yıl önce birtakım bağımsız ve gönüllü scoutların raporları doğrultusunda bazı hamleler yaptı. Bundan sonra karar kalitesi düşük hatta referansı olmayan kişiler ile mümkünse işbirliği yapılmamasını temenni ederim.

Çevrimdışı Necmi

o kısıtlama vardı zaten belli bir rakama sabit değiliz biz futbol gelirlerinin %70 ini personel gideri olarak harcayabiliyoruz. gelirlerin arttıkça giderinde artıyor. gs 65 M euro ile sınırlı sanırım daha fazlasını harcayamıyor
fenerde bizim gibi gelirlerinin %70 i olması lazım bizim gelirlerimiz diğerlerine göre çok yüksek ama personel gideri en düşük olan yani bizim için şu anda öyle bir tehlike söz konusu değil ama dikkatli olmak gerekiyor tabi.
en rahat biziz şu anda.

Çevrimdışı atalay

+TR'de işin DoF tanımına düsturuyla uyacak bir pozisyon sunacak bir kulüp organizasyonu ve yine DoF tanıma uyacak ve bunu pratikte çok üst seviyelerde geri dönüş vererek uygulayabilecek kabiliyette bir futbol adamı var mı? Bilemiyorum.
[ Son Düzenleme: 29 Mart 2018, 15:27:55 atalay ]

Çevrimdışı tangaz

o kısıtlama vardı zaten belli bir rakama sabit değiliz biz futbol gelirlerinin %70 ini personel gideri olarak harcayabiliyoruz. gelirlerin arttıkça giderinde artıyor. gs 65 M euro ile sınırlı sanırım daha fazlasını harcayamıyor
fenerde bizim gibi gelirlerinin %70 i olması lazım bizim gelirlerimiz diğerlerine göre çok yüksek ama personel gideri en düşük olan yani bizim için şu anda öyle bir tehlike söz konusu değil ama dikkatli olmak gerekiyor tabi.
en rahat biziz şu anda.

o %70 falan kısımları tüm takımlar için %45 falan gibi oranlara indirgenmesinden bahsediliyor böle bişeyler var

Etiketler: