Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9177020 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı ardiles

keşke kabullenmek zorunda olmasak, Karijma'nın yerine yardıran fişek gibi bir kanat oyuncusu hayal ediyorum. walcott tarzı bir adam epey iş görür bence.

kanat forvetlerden verim alabilmek için savunmaya katkılarını en aza indirmek gerek ronaldo ne kadar savunma yapıyorsa o kadar savunma yapmalılar. bunun için orta sahayı 3 kişiye çıkarmalıyız. yani 10 numara olmamalı.

adana maçında göbekte atiba-tolgay-ağuzhan harika oynadılar. takımın en göz alıcı yeri orta sahaydı. ileride problem yaşadık. talisca forvet arkası, babel abou santrafor gibi oynadılar bu dizilim hiç uymadı. aşağıdaki gibi oynasak daha verimli olurduk abou babel hem kanat hem forvet. orta sahada oyun kurarken 4-5-1, atağa çıktığımızda 3lü forvet hem savunmaya hem hücuma katkı verir.

babel  -   ba   -   abou

tolgay- atiba - oğuzhan

Çevrimdışı ardiles

Başarı'dan ziyade cesaret olarak yorumluyor ki doğru yorumluyor, bunu her teknik direktör yapmaz, yapamaz.
Ve bu adamları oynatırken aynı zamanda kazanımlarda el de ediyorsa başarılı sayılması çok normal.

Futbol tempodur, hücumdur, goldür, hop oturup hop kalkmaktır.

Robotik futbola gıcık oluyorum, ben eski futbolu çok özlüyorum Demirkol'un hoca'yı yüceltmesi biraz da bununla alakalıdır diye düşünüyorum.
Mesela Atletico Madrid taş gibi takım, bzden kat be kat başarılı ama lanet gelsin öyle futbola  :D

babel 4-3-3 ün kanat forveti, q7 standart kanat oyuncusu, talisca zamana ihtiyacı olan forvet arkası veya ikinci forvet.

aynı anda oynadıklarında 4-2-4 formasyonuna dönüyoruz. talisca ve q7 defans katkıları yok. orta ikilinin beli bükülmesin diye babel yardıma geliyor. bizim formasyon şöyle saçma birşeye dönüşüyor.

-------cenk
-------talisca - q7
babel - atiba - oğuzhan

Çevrimdışı Gokhan-

babel 4-3-3 ün kanat forveti, q7 standart kanat oyuncusu, talisca zamana ihtiyacı olan forvet arkası veya ikinci forvet.

aynı anda oynadıklarında 4-2-4 formasyonuna dönüyoruz. talisca ve q7 defans katkıları yok. orta ikilinin beli bükülmesin diye babel yardıma geliyor. bizim formasyon şöyle saçma birşeye dönüşüyor.

-------cenk
-------talisca - q7
babel - atiba - oğuzhan

Cenk'in de defansif katkısı yok :)
Bir takımda 3 tane sıfır koşan adamla hücum oynuyor Şenol Güneş bu yüzden saygıyı ve övgüyü hak ediyor bence de.
Bir üstte ki postunda dediğin gibi Ronaldo bile savunma yapıyor.
O 3'lü yüzünden de şok press uygulayamıyoruz bu da defansif anlamda defolarımızın çıkmasına neden oluyor, Sosa güzel yapıyordu bu işi.
İyi kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe kötü kararlardan oluşur..

Çevrimdışı ardiles

Cenk'in de defansif katkısı yok :)
Bir takımda 3 tane sıfır koşan adamla hücum oynuyor Şenol Güneş bu yüzden saygıyı ve övgüyü hak ediyor bence de.
Bir üstte ki postunda dediğin gibi Ronaldo bile savunma yapıyor.
O 3'lü yüzünden de şok press uygulayamıyoruz bu da defansif anlamda defolarımızın çıkmasına neden oluyor, Sosa güzel yapıyordu bu işi.

bence asıl saygı ve övgüyü hakeden atiba. çünkü şenol hoca dahil herkes ona güvenmiş. atiba olmasa hoca şu dizilimle maça çıkamazdı. lig bitinceye kadar hocaya eleştiriyi kapattık ufak tefek homurdanmalarımız dışında konuşmuyoruz ama işin aslı elimizdeki şu harikulade kadroyla olmamız gereken yerin çok gerisindeyiz.

Çevrimdışı cursedofdragon

Başakşehir maçında saha olayları nedeniyle pfdk'ya sevk edilmişiz.

Çevrimdışı ardiles

"çift yönlü orta saha" tv de skor yorumcularının dilinden düşmeyen şu 3 kelime... zamanın çok gerisindeyiz dünya futbolunda kaleci ve santrafor hariç 9 oyuncu artık çift rolde oynuyor. sadece göbekteki 2li değil!

hatta bazı hocalar tek oyuncuya 3 rol biçiyor. biz hala box to box...

Çevrimdışı Gokhan-

bence asıl saygı ve övgüyü hakeden atiba. çünkü şenol hoca dahil herkes ona güvenmiş. atiba olmasa hoca şu dizilimle maça çıkamazdı. lig bitinceye kadar hocaya eleştiriyi kapattık ufak tefek homurdanmalarımız dışında konuşmuyoruz ama işin aslı elimizdeki şu harikulade kadroyla olmamız gereken yerin çok gerisindeyiz.

O da fazlasıyla övülüyor hakkı veriliyor zaten, Atiba mevkisinin gereklerini fazlasıyla üstün performansıyla yerine getiriyor ama Şenol hoca riske girip kazanıyor.
Haa kadro içinde harikulade olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ben, Demba BA, Ersan ve Caner sağlam ve verimli olsalardı bile yine de eksiğimiz gediğimiz olurdu.
Bir de geçen sene ki 11'den sadece 3 tane oyuncu olduğunu unutmayalım, buna rağmen ligi domine ettik.
Diğer renklilerin 11'lerinin kalite anlamında bizden bir eksikleri yok ama aşçıları olmadığı için bu haldeler.

Çevrimdışı ardiles

O da fazlasıyla övülüyor hakkı veriliyor zaten, Atiba mevkisinin gereklerini fazlasıyla üstün performansıyla yerine getiriyor ama Şenol hoca riske girip kazanıyor.
Haa kadro içinde harikulade olduğunu kesinlikle düşünmüyorum ben, Demba BA, Ersan ve Caner sağlam ve verimli olsalardı bile yine de eksiğimiz gediğimiz olurdu.
Bir de geçen sene ki 11'den sadece 3 tane oyuncu olduğunu unutmayalım, buna rağmen ligi domine ettik.
Diğer renklilerin 11'lerinin kalite anlamında bizden bir eksikleri yok ama aşçıları olmadığı için bu haldeler.

oyunculara ne yapması gerektiği tam olarak ifade edildiği takdirde takımın komple baştan yapılması halinde bile 2 hafta yeterli. 4-2-3-1 oyuncu rollerinin zaten belirgin olduğu bir sistem ve 2 haftalık idmanla bile 40 yıllık ahbaplar yapabilirsin. sergen hoca kayseride takımı baştan aşağı yeniledi. ilk hafta 5 gol yedi sonraki haftalarda peşpeşe renklileri hallaç pamuğuna çevirdi bizden 1 puan aldı. sergenin istifa konusuna hiç girmeyelim çünkü sorun hoca değildi problemin ne olduğunu herkes biliyor teferruata gerek yok.

Çevrimdışı ardiles

geçen yıl oynayanların yerine kimlerin geldiğine bakarsak hocaya daha çok kızmamız gerek. ismail-adriano, tolga-fabri sadece şu iki oyuncu bile yeterli.

Çevrimdışı Kuntz

geçen yıl oynayanların yerine kimlerin geldiğine bakarsak hocaya daha çok kızmamız gerek. ismail-adriano, tolga-fabri sadece şu iki oyuncu bile yeterli.

Hoca'da form düşüklüğü olduğu muhakkak. Dediğin gibi şu an olmamız gereken noktanın altındayız. Bunda hocanın bazı inatçı tavırlarının büyük etkisi var. Sanırım sende Karadenizlisin o damarı iyi bilirsin  :evillol: Cenk'in oyun içinde kaybolduğunu ve yokları oynadığını hocanın görmemesi imkansız. Bu konudaki ısrarını anlayamadım gitti. Birde her maça aynı şablon olayı var. Çoğu takıma karşı bunu yapsın eyvallah ama bazı maçlar ki son kaybettiğimiz maç gibi beraberlik bile sana yararken ve Başakşehir'in maça nasıl çıkacağı belliyken oyuncuları buna hazırlayamamış olması üzdü. İlk yarıdaki Fenerbahçe maçı mesela biz ne istersek o oldu. Beraberlik yeter dedi aldı geldi. Birilerinin hocanın heyecana kapılmasını önlemesi lazım. Aklı selim davrandığında melek gibi adam.

Çevrimdışı Gokhan-

Ben de onu söylüyorum bu ikisiyle bile şampiyon yapmış hoca, diğer takımlara gönder şu iki bombayı bakın bakalım ne oluyor.
Şenol hocanın baskın futbol oynatmadığı, başarılı olmadığı takım yok.
Adriano, Fabri, Gomez falan hikaye (hikaye derken iyi oyuncular) Şenol hoca'nın başarısıyla öyle doğrudan bir ilişkisi yok yani.
Gerek Bursa'da gerek Trabzonspor'da da yaptı bu işleri,  çok az teknik adam başarır tamamen yenilenen takımını kafaya oynatmayı.

Zaten geçen seneye göre daha dominant oynuyoruz,  Adriano ve Fabri'nin etkileri gözüktü yani, daha fazla puan kaybetmemizin nedeni Avrupa maceramızın uzun sürmesi ve şanssız sakatlıklardı.
Bir çok kişinin aksine Şenol hocayı taktik anlamda da başarılı buluyorum, istediği hamleyi yapamadığı maçlarda kulübeye bakmak yeterlidir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı ardiles

Hoca'da form düşüklüğü olduğu muhakkak. Dediğin gibi şu an olmamız gereken noktanın altındayız. Bunda hocanın bazı inatçı tavırlarının büyük etkisi var. Sanırım sende Karadenizlisin o damarı iyi bilirsin  :evillol: Cenk'in oyun içinde kaybolduğunu ve yokları oynadığını hocanın görmemesi imkansız. Bu konudaki ısrarını anlayamadım gitti. Birde her maça aynı şablon olayı var. Çoğu takıma karşı bunu yapsın eyvallah ama bazı maçlar ki son kaybettiğimiz maç gibi beraberlik bile sana yararken ve Başakşehir'in maça nasıl çıkacağı belliyken oyuncuları buna hazırlayamamış olması üzdü. İlk yarıdaki Fenerbahçe maçı mesela biz ne istersek o oldu. Beraberlik yeter dedi aldı geldi. Birilerinin hocanın heyecana kapılmasını önlemesi lazım. Aklı selim davrandığında melek gibi adam.

3-5-2, 4-3-3, 4-4-2 ve bunların varvasyonları gece gündüz gibi, değişen mevsimler gibi birbirini kovalıyor. dünya geneli 4-2-3-1 oynuyor sistem çözüldü artık iş yapmıyor yaz sıcağında boza satmaya benziyor. değişim zamanı tıpkı büyük kulüplerin yaptığı gibi 3-5-2 nin farklı dizilimleri, 3-4-3 veya 4-3-3...

aynı sistemde ısrar edersen 500m euroluk takım kursan bile avrupada sürekli başarı yakalayamazsın. 3-4-3 le nasıl mücadele edebilesin adamlar savunmada 5li blok orta sahada 6 kişi forvette 3 oyuncuyla oynuyor. 5-6-3 gibi bişey çıkıyor ortaya.

dönelim tr ligine, rakipler hem sistemi hem oyuncularımızı iyice çözmüş. önceden q7 nin üzerine 3 kişi giderdi, rakibin alan savunması bozulurdu boşa çıkan oyuncumuz topu alırdı. şimdi q7 nin üzerine 1 kişiyi yeterli gördüler biliyorlar topu kaptıracak! son çizgiye inmeye çalışırsa yakın oyna orta yapmasına izin verme bu kadar. q7 nin işi bitti. quaresma kimseyi üzerine çekemeyince garibim taliscanın tepesine her daim 2 oyuncu biniyor.

Çevrimdışı ardiles

tr de 3lü savunma herzaman iş yapar ve özellikle epl de oynanmaya başlamasıda büyük şans. savunma oyuncularına 3lü oynamayı  öğretebilirsen tr ve avrupada başarı gelir üstelik koca bir pazar seni bekliyor. mesele miloseviç. şuan atıl gibi oradan oraya sürükleniyor oysa 3lü savunmanın sağında oynayabilecek kapasitesi var takımın değişmez oyuncusu bile olabilir. hem sırbistan hem isveç alt yaş milli takımlarında oynamış. şu anda bile isveç milli takımında kadroya giriyor. ileride 10m euroya epl ye gidebilir oysa sende atıl duruyor. sadece miloyla ilgili değil bütün savunma oyuncularımız dahil buna.

3lü savunma oynamak şart değil ama olursa getirilerini yazmaya çalıştım. asıl amaç mevcut sistem ve taktiğin değişmesi gerektiği gerçeği.

Çevrimdışı El Nino

Ben de onu söylüyorum bu ikisiyle bile şampiyon yapmış hoca, diğer takımlara gönder şu iki bombayı bakın bakalım ne oluyor.
Şenol hocanın baskın futbol oynatmadığı, başarılı olmadığı takım yok.
Adriano, Fabri, Gomez falan hikaye (hikaye derken iyi oyuncular) Şenol hoca'nın başarısıyla öyle doğrudan bir ilişkisi yok yani.
Gerek Bursa'da gerek Trabzonspor'da da yaptı bu işleri,  çok az teknik adam başarır tamamen yenilenen takımını kafaya oynatmayı.

Zaten geçen seneye göre daha dominant oynuyoruz,  Adriano ve Fabri'nin etkileri gözüktü yani, daha fazla puan kaybetmemizin nedeni Avrupa maceramızın uzun sürmesi ve şanssız sakatlıklardı.
Bir çok kişinin aksine Şenol hocayı taktik anlamda da başarılı buluyorum, istediği hamleyi yapamadığı maçlarda kulübeye bakmak yeterlidir diye düşünüyorum.

Tamamen yenilenen derken bu takımın bütününe girer. Fabri, Gökhan ve Adrinao haricinde ilk 11 kadromuz geçen sene oyuncuları. Babel'de 2. yarıda katıldı takıma. Çoğu transferimiz bu sene çok az maçta görev aldı ki 15 transfer yapıldı. Forvet hattında da Cenk Aboubakar'dan daha çok süre aldı. Ama yine de Şenol hoca çok başarılı ama fazla takıntılı.
[ Son Düzenleme: 03 Mayıs 2017, 00:00:34 El Nino ]

Çevrimdışı cagdas44

Çevrimdışı Savaş

q7 başakşehir maçı ısı haritası

Şaka gibi adam defansta hiç yok :)

Çevrimdışı ardiles

Şaka gibi adam defansta hiç yok :)

q7 orta saha tandanslı kanat oyuncusu. babel gibi forvet oynayabilme özelliği yok. hücumda sadece çizgiyi kullanıyor. sorumluluğu az olduğu için savunmaya extra katkı yapmalıydı. ısı haritasındaki yeşil alanlar orta saha gerisinden itibaren bozulmadan çizgi şeklinde olmalıydı. ceza sahasına yakın yerdeki ısı hareketinin nedeni takım halinde topun gerisine geçmemizden kaynaklı. takım savunmaya geçtiğinde q7 nin tek başına ileride kalması düşünülemez. o yüzden savunmadaki ısının hükmü yok. ondan beklenen daha hareketli savunma yani topu kaptırdığında hemen savunmaya geçmesiydi.

q7 yeterli tepkiyi veremeyince orta alandaki savunma problemini babel çözüyor. ne kadar tuhaf değil mi? babel gole yakın oyuncu çok fazla geride kalmamalıydı ama açık kapatmaktan dili dışarda geziyor. babelin geride kalması taliscayı da etkiliyor. domino etkisi

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Taktik ve Şenol Güneş konuları konuşulmuş bir kaç yorum eklemek isterim...
Öncelikle Şenol Güneş'ten bahsedeyim Beşiktaş'ın başına son zamanlarda gelmiş en iyi teknik direktör (Menejer değil yani toplu işlere bakacak bir adam değil lütfen transfer isimleri söylemesin Serdar Aziz'leri falan saçmalıyor).İstediği yerlere istediği özelliklerde adamlar bulunsun ama istediği isimleri almasınlar  :lol: Gerekirse 2-3 yıl şampiyon olamayalım ama bir sistem oynuyoruz  kesinlikle kalmalı ve çok mutluyum bu oyuncu grubuyla elinden gelebildiğince birşeyler yapmaya çalışıyor ve ben maçları izlerken zevk alıyorum umarım uzun yıllar başımızda olur.

Taktik konusunda ise 3lü defans bizim için intihar olur hem alışık olunmayan bir sistem hem de çok iyi defans oyuncuları gerekli hem de ciğersiz adamlar gerekli bence yaşlı bir takımız o yüzden 3 konudada uyumsusuz.Şuanki kadro sistemine göre oynayacağımz oyun stili oyun şekli bu bence ne zaman Quaresma yerine iyi bir adam alınır forvete ve ortasahanın ortasına iyi bir adam alınır o zaman 4-3-3 dönülebilir buna ek olarak 1 yada 2 iyi defans alınır ise bunlara ek olarak 3lü defansada dönülebilir.Fakat oyun stilimizin kolay kolay değişmeyeceğini düşünenlerdenim özellikle bu ffp sınırında ve yaşlı kadromuz varken.Tabi taktik bakımından Şenol Güneş'e güvenenlerdenim eğer oyuncu stilimizi uygun görür ve farklı bir oyun stili daha çok bize yarar sağlayacağını düşünürse zaten değiştirir.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Fener maçında Quaresma ve Cenk'e kesik atılması gerektiğini düşünüyorum.Quaresma'nın artık büyük maçlarda ortaya çıkmadığını işe yaramadığından o kadar eminim ki yani Quaresma'nın büyük maçta şov yapma ihtimali benim çıkıp o maçta şov yapma ihtimalimle aynı %0 yani :lol:

Fabri-GG-Marcelo-Mitrovic-Adriano-Ozi-Atiba-Babel-Tolgay-Talisca-Aboubakar şeklinde çıksak fena olmaz bence

Çevrimdışı murat baltacı

dönelim tr ligine, rakipler hem sistemi hem oyuncularımızı iyice çözmüş. önceden q7 nin üzerine 3 kişi giderdi, rakibin alan savunması bozulurdu boşa çıkan oyuncumuz topu alırdı. şimdi q7 nin üzerine 1 kişiyi yeterli gördüler biliyorlar topu kaptıracak! son çizgiye inmeye çalışırsa yakın oyna orta yapmasına izin verme bu kadar. q7 nin işi bitti. quaresma kimseyi üzerine çekemeyince garibim taliscanın tepesine her daim 2 oyuncu biniyor.
İşte bunun için önümüzdeki sene q7 ile vedalaşıp iyi bi kanat almalıyız emre morun kiralanma muhabbeti çıktı oluru varsa müthiş olur hem yeteneğiyle tribünleri hop oturtur hop kaldırır hemde üzerine çekeceği eksilteceği adamlarla taliscanın rahatlamasını sağlar ceza yayında alacağı firikiklerde talisca için cabası törede bu işi kısmen yapabilir ama biliç zamanındaki performansına dönmesi lazım.

Seneye q7 yerine emre mor ozi yerine cengiz ünder monte edilirse başka bi takım oluruz.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Gokhan-

Tamamen yenilenen derken bu takımın bütününe girer. Fabri, Gökhan ve Adrinao haricinde ilk 11 kadromuz geçen sene oyuncuları. Babel'de 2. yarıda katıldı takıma. Çoğu transferimiz bu sene çok az maçta görev aldı ki 15 transfer yapıldı. Forvet hattında da Cenk Aboubakar'dan daha çok süre aldı. Ama yine de Şenol hoca çok başarılı ama fazla takıntılı.

Geçen sene'nin ilk 11'inden 3 tane adam var takımda hadi Cenk-Tosic-Quaresma bunlar yama veya hamle oyuncusuydu sezon genelinde.
En nihayetinde yarısı değişmiş, gelen adamlar ne kadar kaliteli olursa olsun bunları harmanlayıp sisteme adapte etmek öyle kolay olmuyor.
Ki sen de başarılı olduğunu belirtmişsin, rakam da anlaşamamışız, takıntılı olduğu doğru.

Çevrimdışı panic13

Günaydın Arkadaşlar,

FB maçına kadro değişmez, muhtemelen sadece ABU---CENK değişir, geri kalanı aynı çıkar. Kilit nokta; Tosic yerine kim oynayacak? Atınç oynarsa çok zorlar FB forvetleri bizi. Bence Mitrovic ile başlayıp, 70'ten sonra Atınç girmeli oyuna. En optimal o gözküyor.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı underworld

Fb kanatlar üzerinden hücum yapıyor başka bir planları yok.
Gg yi kenarda tek birakmaktansa cenk--gg yapılması daha uygun olur .
80 den sonra yorgun rakibe karşı q7 ve ba yi  sahaya  sürebiliriz.

Çevrimdışı mylife1903

Günaydın Arkadaşlar,

FB maçına kadro değişmez, muhtemelen sadece ABU---CENK değişir, geri kalanı aynı çıkar. Kilit nokta; Tosic yerine kim oynayacak? Atınç oynarsa çok zorlar FB forvetleri bizi. Bence Mitrovic ile başlayıp, 70'ten sonra Atınç girmeli oyuna. En optimal o gözküyor.
Sov oynarsa nejipjan ya da ersanla baslardim ben, rvp varsa atinc oynar onunla rahat rahat

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Günaydın Arkadaşlar,

günaydın abi, mantıklı bence de Cenk'in kesinlikle olmaması gerekiyor, demba'dan 25 30 dk faydalanmak lazım.

Etiketler: