Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9140121 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Adam var Adam gibi

Firat Gunayer !!!
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tangaz

osmanlı padişahlarından adaleti ile nam salanları beşiktaşlıymış, aklı fikri halvette olanların torunları da renklileri kurmuş die bir rivayet dolanıyor twitterda  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı ZORBEY

[ Son Düzenleme: 26 Şubat 2017, 00:06:21 ZORBEY ]
Kargalar sürüyle KARTALLAR Yanlız uçar..

Çevrimdışı tangaz

operasyon tam kapasite mesaide. :bandit:

gese rize deplasmanına gider kweuke cezalıdır antalya deplasmanına gider etoo cezalıdır.  :busted_cop:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı underworld

osmanlının temel geçim kaynağı savaş gelirleri, yağmadan edinilen ganimetler ve esirlerdi. ilk ya da ortaçağ'da var olmuş bütün devletler gibi
Sen Osmanlı diye başka birinin tarihini incelemişsin.

Çevrimdışı cursedofdragon

operasyon tam kapasite mesaide. :bandit:

gese rize deplasmanına gider kweuke cezalıdır antalya deplasmanına gider etoo cezalıdır.  :busted_cop:

Beşiktaş durduramıyoruz bari gs'nin rakiplerinin etkili oyuncularını durduralım diyor yusuf namoglu :D

Çevrimdışı underworld

Rahmetli prof.doktor x: bu ülkede tarih doğru okutulmuyor dediğinde gülüp geçirdim ama  meğersem adam haklıymış.
Hatta ileri gidip avrupalilarin tarihi bizde olsaydı bizi 1 dk bile konuşturmaz , kapılarının önünden bile gecirtmezlerdi derdi.
Onda da haklıymış.

Çevrimdışı Anıl1903

Çevrimdışı ZORBEY

Aziz üstünel cincon şakşakcısının sitesinin ne hale geldiğini görmek isteyen varsa babaspor a baksın:)
Kargalar sürüyle KARTALLAR Yanlız uçar..

Çevrimdışı Özgür Yılmaz

bence yanlış biliyorsun renklilerin bir rekabeti yoktu gs fenerin eteklerinin altında saklanan sürekli ondan destek bekleyen
ona biat eden bir takımdı hiç bir başarısı olmayan fenerin verdiği kırıntılarla beslenen bir takım. son 20-25 yıldır derin devlet ve
fetö ilişkileri sayesinde başarı elde etti. yoksa ondan önce sıradan bir istanbul takımıydı. Beşiktaş fener rekabeti her zaman vardı.
zaten biz tekrar toparlandığımız anda fenerle çarpışmamız bu nedenledir. kuruldukları tarihden beri renkliler birlikte haraket eder ve bizi dışlamaya çalışırlar.
çünkü Beşiktaşın olduğu yerde onların büyüklüğü konuşulmaz. onların arasındaki çekişme suni olarak yaratılmıştır sırf Beşiktaş
fener rekabetini bitirmek için ama aslında en ufak bir zorlukta ilk birbirlerine sarılırlar. Başkanın dediği gibi kız kardeş olduklarını tekrar
hatırlattık onlara. Düşünün biz tekrar doğrulmaya başladık daha doğrulmadık bile sadece başladık o dakika fener gs rekabeti diye
bir şey kalmadı. Şu anda rakip gs değilmi ama farkındaysanız çatışma gene fenerle gs yi kimsenin taktığı yok. eğer fenere vurup dizlerinin
üzerine çökertirsen gs yide bitirmiş olursun fenerin güçlü olmadığı yerde gs nin sesi çıkmaz. iki senedir o nedenle gs yi yok sayarak direk fenere
yükleniyoruz. farkında değilmisiniz gs kuzu gibi derin ilişkileri bitti şimdilik yenilerini bulana dek sırtını dayayacağı güçlü fenerde yok
sesleri çıkmıyor. gs nin hiçte öyle söylendiği gibi taraftarı falan yok bir sürü bukelamun var 3 sene şampiyon olamasınlar anında renk değiştirirler.
Bizim rakibimiz fener ve onlara karşı gardımızı sürekli almamız gerekiyor. Bir şeyide unutmayalım kurulduğu dönemden beri türk sporuna yön vermiş
Beşiktaş tek ve gerçek büyüktür. Bundan sonra genç kardeşlerimizde bunu net şekilde görecek. YD döneminde bıraktığımız liderliği tekrar geri alıyoruz
bunun sancıları olacak elbet bu süreç zaman alacak
kibir kötü bir şeydir. Elbette bu ligdeki diğer takımlar bizim rakibimiz insanlar tek başına efendi olmaz bu renklilerin yaptığı gibi hak yiyerek
satın alarak ezerek de olmaz önce rakibine değer vereceksin ve saygı göstereceksinki onlarda sana saygı göstersin. Ben büyüğüm demekle büyük olunmaz
sana büyüklük ünvanını verecek olan rakiplerindir. YD döneminde bu ilkelerden uzaklaştık ve bunun zararlarınıda gördük.
birde efendi kelimesini sanırım yanlış yorumluyorsun :D biz efendi kelimesini uslu anlamında değil bu ligin efendisiyiz tek büyüğüyüz anlamında
şeydediyoruz.  :evillol:
daha alacak çok yol var. güzel gidiyor ama yolun daha başındayız. Endüstriel futbola yeni merhaba dedik. Önce geleneklerimizle bunu entegre
etmemiz gerekiyor. Yoksa renklilerden farkımız kalmaz. Yönetim şimdilik bunu iyi yönetiyor.

Bu mesajına önceki cevabımda Beşiktaş'ın sahip olduğu özellikleriyle Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olduğu mevzuundan giriş yapıp detaylandırmada bulunmuştum.

Şimdi ise Beşiktaş ile renkliler arasındaki ezeli rekabetler hususuna değineyim.

Beşiktaş ile renkliler arasında Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti gibi bir rekabet bulunmadığını söylerken şunu kastediyorum: Fenerbahçe - Galatasaray ezeli rekabeti sadece bugünlerde değil eski zamanlarda da normal bir sportif rekabetin ötesinde kıskançlık, çekememezlik hatta nefret ve 'düşmanlık' içeren bir rekabettir. Fenerbahçe ve Galatasaray birbirlerini sadece sevmemekle kalmayıp birbirlerini kıskanıyorlar, çekemiyorlar hatta birbirlerinden nefret ediyorlar ve birbirlerine 'düşmanlık' besliyorlar.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki bu durumu çok iyi anlatan iki misal vereyim:

1951 yılında dönemin Fenerbahçeli yöneticileri sırf Galatasaray şampiyon olmasın diye o yıl oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş İstanbul Ligi maçında lisansı bulunmayan 2 futbolcuyu oynatarak şike yapıyorlar ve Fenerbahçe o maçta hükmen mağlup oluyor. Böylelikle Fenerbahçe'yi hükmen mağlup eden Beşiktaş, 1951 İstanbul şampiyonu oluyor ve Galatasaray ise şampiyonluğu kaybediyor.

1951 yılından 1955 yılına gidelim. 1955 yılında Galatasaray - Fenerbahçe basketbol maçı oynanıyor. Fenerbahçeli yöneticiler sırf Galatasaray şampiyon olmasın diye maçın bitimine 44 saniye kala Fenerbahçe basketbol takımını oyundan çekerek şike yapıyorlar. Bu durumda Modaspor'un şampiyon olması beklenirken Spor Oyunları Federasyonu hem Modaspor'u hem de Galatasaray'ı basketbolda 1955 Türkiye şampiyonu olarak ilan ediyor ve şampiyonluk kupası ortadan ikiye bölünüp biri Galatasaray'a diğeri Modaspor'a veriliyor.

Yukarıda verdiğim misallerden de açıkça görüleceği üzere Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti kıskançlık, çekememezlik ve hatta nefret ve 'düşmanlık' içeren bir rekabettir. Oysa Beşiktaş - Fenerbahçe rekabeti olsun Beşiktaş - Galatasaray rekabeti olsun bu iki rekabet de Fenerbahçe - Galatasaray rekabeti gibi bir rekabet değil normal sportif rekabetlerdir.
[ Son Düzenleme: 26 Şubat 2017, 01:45:54 Özgür Yılmaz ]
Şeref'inle oyna Hakkı'nla kazan.

Çevrimdışı caner.eryigit

Forumda sıkıntı var herhalde çok yavaş...çok sinir bozucu...

Çevrimdışı Özgür Yılmaz

Beşiktaş tek ve gerçek büyüktür. Bundan sonra genç kardeşlerimizde bunu net şekilde görecek. YD döneminde bıraktığımız liderliği tekrar geri alıyoruz
bunun sancıları olacak elbet bu süreç zaman alacak
kibir kötü bir şeydir. Elbette bu ligdeki diğer takımlar bizim rakibimiz insanlar tek başına efendi olmaz bu renklilerin yaptığı gibi hak yiyerek
satın alarak ezerek de olmaz önce rakibine değer vereceksin ve saygı göstereceksinki onlarda sana saygı göstersin. Ben büyüğüm demekle büyük olunmaz
sana büyüklük ünvanını verecek olan rakiplerindir. YD döneminde bu ilkelerden uzaklaştık ve bunun zararlarınıda gördük.
birde efendi kelimesini sanırım yanlış yorumluyorsun :D biz efendi kelimesini uslu anlamında değil bu ligin efendisiyiz tek büyüğüyüz anlamında
şeydediyoruz.  :evillol:

Yoo, efendi kelimesini yanlış yorumlamıyorum; hem benim vurguladığım mânâda uslu, saygılı, terbiyeli, edepli hem de senin vurguladığın mânâda hükmeden, efendi olan, üstün olan şeklinde yani efendi kelimesinin iki farklı anlamında da kullanıyoruz.

Seslendirmesini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Efendi Manifesto' videosunu seyretmişsindir. 'Efendi Manifesto'da bu durum açık ve net olarak bellidir. 'Efendi Manifesto'yu aşağıda paylaşıyorum.

Efendi Manifesto

"Kazan da nasıl olursa olsun değil, şerefinle oyna hakkınla kazan diyen nasıl biridir?

En büyük haksızlıkların karşısında en keskin sözü "Üzmesinler Beşiktaş'ı" olana ne denir?

Türkiye Tarihi'nde en fazla centilmenlik kupası alan takım nasıl bir takımdır?

Aynı uçakta yolculuk ettiği rakip takım sporcuları gücenmesin diye sevincini belli etmeyen sporculara ne demek gerekir?

Tek namağlup şampiyon takım, üst üste en çok yenilmeyen takım, art arda en çok maç kazanan takım olup hükmedene ne denir?

İyi gününde kötü gününde hep bir şekilde gündeme damgasını vuran mağrur güce ne ad verilir?

Tezahüratta desibel rekorları kıran, yaz-kış demeden takımının yanında olan, üşüyen çocuklar için atkısını çıkarıp sahaya atan taraftar nasıl bir taraftardır?

Tertemiz tarihiyle, her daim centilmenliğiyle, her koşulda hakkaniyetiyle ne olursa olsun 113 yıldır başı dik, asla boyun eğmeyecek!

Çünkü o Efendi Beşiktaş."

'Efendi Manifesto'yu da Beşiktaş'ın Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü olmasını sağlayan özelliklerini içeren maddeler arasına eklememizde fayda var.

Seni seviyoruz Dünya'nın en iyi ve en değerli kulübü Beşiktaş.
[ Son Düzenleme: 26 Şubat 2017, 04:06:53 Özgür Yılmaz ]
Şeref'inle oyna Hakkı'nla kazan.

Çevrimiçi Necmi

Hafta içinde Cas dava sonucu açıklanacak ve gerçekler ortaya çıkacak. Herkes hakettiğini bulacak. Derbi öncesi bunları konuşmak çok yersiz. Derbiye odaklanalım...
Büyük ihtimal fenerin ipi çekildi. Mahkemede hiç istedikleri gibi gitmiyor.
Fenerin yıtınmasının nedeni bu zaten bize laf sokuyor neden gelmiyorsunuz diye
TFF yi fetöcülükle suçluyor kendisini şike operasyonuna yapan fetöye karşı direnen
olarak lanse ediyor bu hep sıkıştığı köşeden çıkma CAS ın vereceği karara TFF nin
uymaması yönünde hamleler. Olayın bizimle ilgisi yok biz zaten transfer den aldık cezayı
bizide çekmeye çalışıyorlar akıllarınca. CAS da görülen dava feneri ts yi uefa yı bağlıyor.
biz davanın hiç bir yerinde yokuz. Anladığım kadarıyla CAS fenere verilen cezayı yetersiz
bulmuş. Bununla ilgili uefaya bir yaptırım gider uefada tff nin önüne koyar tff ya uygulayacak yada
ülke ceza alacak durumu ortaya çıkar. ama yaptırım içeriği ne olacak ona bakmak lazım sadece şampiyonluğu
devretmede olabilir. Fenerin küme düşürülmeside istenebilir. Küme düşürüleceğini pek sanmıyorum.
Zaten mahkemede ara karardada fenerin aleyhine çıktı. Fena tutuştular.

Çevrimdışı GD8

Cas haberi ile ilgili Cem Fante 'nın yazısı okumanızı tavsiye ederim
http://faiktribunu.com/yazarlar/cemfante/cas/

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı MUSTAFA_

Fenerin yıtınmasının nedeni bu zaten bize laf sokuyor neden gelmiyorsunuz diye
TFF yi fetöcülükle suçluyor kendisini şike operasyonuna yapan fetöye karşı direnen
olarak lanse ediyor bu hep sıkıştığı köşeden çıkma CAS ın vereceği karara TFF nin
uymaması yönünde hamleler. Olayın bizimle ilgisi yok biz zaten transfer den aldık cezayı
bizide çekmeye çalışıyorlar akıllarınca. CAS da görülen dava feneri ts yi uefa yı bağlıyor.
biz davanın hiç bir yerinde yokuz. Anladığım kadarıyla CAS fenere verilen cezayı yetersiz
bulmuş. Bununla ilgili uefaya bir yaptırım gider uefada tff nin önüne koyar tff ya uygulayacak yada
ülke ceza alacak durumu ortaya çıkar. ama yaptırım içeriği ne olacak ona bakmak lazım sadece şampiyonluğu
devretmede olabilir. Fenerin küme düşürülmeside istenebilir. Küme düşürüleceğini pek sanmıyorum.
Zaten mahkemede ara karardada fenerin aleyhine çıktı. Fena tutuştular.
Faik Tribününden Cem Fante nin yazdıkları doğru ise Fenerbahçe'nin ruhuna fatiha okuyalım ki yazdıkları doğru. İngilizce metinleri de okudum paylaştığı. Kısaca biz kendi işimize bakalım. Onların amacı ülke futbolunu da birlikte batırmak ama buna kimse izin vermez. Biz şimdi kendi işimize bakalım. Karar hafta içi açıklandığında tepkimizi gösteririz zaten...

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı tangaz

Çevrimdışı tangaz

Beşiktaş durduramıyoruz bari gs'nin rakiplerinin etkili oyuncularını durduralım diyor yusuf namoglu :D

adam tam bir görev adamı çıktı ben bu denli kötü mhk periyodu hatırlamıyorum...

Çevrimdışı MUSTAFA_

bugünde maçımız yok  :bawling:
Maçımızın olmadığı günler çok zor geçiyor

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ardiles

Dünkü konu dışı temamız kültür, tarih ve coğrafyamızdı.

trabzonun cas taki kazanımlarıda tamamen coğrafyası sayesinde oldu. araplar trabzonu keşfettiler turizmi patladı yatırımlar arttı şehrin kulübüne destek çıktılar sponsor oldular. katar sermayesinin avrupa futbolundaki gücünü sponsor desteğini biliyoruz. bu sayede zamanaşımına bırakılmış davalar tozlu raflardan bir bir iniyor.

kısaca, arapların kızgın dümdüz çöllerinden trabzonun serin yemyeşil dağlık yaylalarına....

Çevrimiçi murat

adam tam bir görev adamı çıktı ben bu denli kötü mhk periyodu hatırlamıyorum...
dua edelimki güçlü bir beşiktaş var.gs li namoğlu yada namoğlulu gs bile başedemiyor.

Çevrimdışı İhsan

Faik Tribününden Cem Fante nin yazdıkları doğru ise Fenerbahçe'nin ruhuna fatiha okuyalım ki yazdıkları doğru. İngilizce metinleri de okudum paylaştığı. Kısaca biz kendi işimize bakalım. Onların amacı ülke futbolunu da birlikte batırmak ama buna kimse izin vermez. Biz şimdi kendi işimize bakalım. Karar hafta içi açıklandığında tepkimizi gösteririz zaten...

2013 senesinde aldığımız ceza ile ilgili bir açıklama var mı

Bunların Fenerin
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Award_3256_FINAL_internet.pdf
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Media20Release20decision20final20_English_2028.08.pdf

Bizim FFP ile ilgili açıklama bunu buldum
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Media20Release20282420_English_.pdf

Ama 2013 ile ilgili bir yayınlama bulamadım

Come to Beşiktaş

Çevrimdışı MUSTAFA_

2013 senesinde aldığımız ceza ile ilgili bir açıklama var mı

Bunların Fenerin
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Award_3256_FINAL_internet.pdf
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Media20Release20decision20final20_English_2028.08.pdf

Bizim FFP ile ilgili açıklama bunu buldum
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Media20Release20282420_English_.pdf

Ama 2013 ile ilgili bir yayınlama bulamadım
Bizim CAS da şike ile alakalı tanıklık olarak bile adımız geçmiyor. Sadece zamanında finansal tablolarla ilgili yanlış bilgi vermekten ceza almıştık. (yanlış hatırlamıyorsam) Onun dışında o cezadan beri bir dosyamız olmadı CAS da. Bu tamamen Fenerbahçe ile Trabzon arasındaki bir dava. Bize tek etkisi Fenerbahçe`nin cezasını TFF  uygulanmayı kabul etmezse ülkece ceza almamız olur. O zaman da tüm klüpler ayaklanır. Fenerbahçe'nin çıkışı zor. Trabzonspor a şampiyonluğu hayırlı olsun diyebiliriz. Tabi şimdi bunları konuşmanın da bir manası yok. Önümüzde derbi var. Ona odaklanalım. Karar derbiden sonra açıklanacak zaten. Sonra olaylar nasıl gelişecek hep birlikte göreceğiz

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı underworld

http://faiktribunu.com/yazarlar/serpil/futbolcularimizi-gomelim-mi-tatli-taraftar-serpil-yazdi/

güzel bir yazı okunmalı bazılarımız iki defa okusa daha iyi olur :evillol:

''Quaresma aynı maç içinde 3. pozisyonu harcadığında ses çıkmazken, Cenk’in, Oğuzhan’ın ya da Babel’in –isimler gerçekten fark etmiyor- kaçırdığı ilk pozisyonda neden bir isyan uğultusu çıkıyor? Quaresma canımızın içi de, diğerleri ne? Neden biz bir futbolcumuza sonsuz tahammül gösterebilirken, diğerlerine bu kadar tahammülsüzüz? Hak etmiyorlar mı? ''

yazıda değerli kısım bu

Çevrimdışı mellfred

Rahmetli prof.doktor x: bu ülkede tarih doğru okutulmuyor dediğinde gülüp geçirdim ama  meğersem adam haklıymış.
Hatta ileri gidip avrupalilarin tarihi bizde olsaydı bizi 1 dk bile konuşturmaz , kapılarının önünden bile gecirtmezlerdi derdi.
Onda da haklıymış.
kardeşim ülkede tarih eğitimi, diğer bütün disiplinler gibi, iyi okutulmuyor doğru söylüyorsun. zaten okutulsaydı toplum  bu denli  yetersizlikle her şey hakkında konuşabileceğini sanan kimselerle dolmaz, biatcılık kutsanmazdı.
ben tarihi uzunçarşılıdan  inancıklardan fernand braudeldan mark bloshlardan arnold  Toynbeelerden.... okudum.
bana yanlış okumuşsun diyen senin de tek bir tarih araştırmasını etraflıca takip etmediğinden adım gibi eminim.
tarih bilgin tevatürlerden ya da menkıbelerden ibaret olduğu bir günlük mesafeden belli
konu dışını  burada bitiriyorum. uzatmayacağım, sağlıcakla

Etiketler: