İşin garip yanı Demba ve Gomez in bizlerde yarattıgı etki ve beklentiden sonra aylarca araştırıp Abou yu bulmak.....Futbol dan buradaki arkadaslarin yarisi kadar anlamam ama Abou yu hangi scout izledi,hangi teknik verileri ve istatistikleri inceledi,neyi planladi ve neyin olacagini düşündü,normal şartlarda kendisini uluslararası platformda ispatlamış oyunculara verilebilecek yıllık ücret kendisine verilirken neler düşünüldü cok merak ediyorum.
Sanıyorum Çin'den 30 milyon teklif edilmiş olması ve bu teklifi reddetmiş olması önemli rol oynadı.
Yönetim biz bu adamdan para kazanırız hesabı yaptı bu teklifden dolayı.
Başkan'ın birkaç kez Aboubakar'la 4 yıllığına anlaştık kiralamadık demesinin alt yapısını merak ediyorum ben.
Uzun vadeli düşünüyoruz, almayı planlıyoruz ve 4 yıllık anlaşmayı yaptık mı demek istedi (vazgeçme opsiyonu bizde olmak kaydıyla), yoksa kontratı yaptık iş kesin biz FFP nedeniyle ödemeyi 1 yıl sonraya kaydırmak için böyle yaptık mı demek istedi.?
Eğer ikincisiyse ve vazgeçme opsiyonumuz yok ise yandı gülüm keten helva.
Ben Aboubakar'da potansiyel olduğunu düşünenlerdenim, ama oynadığı topa bakınca, riskleri gözetince yıllık 1.8 den fazla vermem. Şu an çok pahalı..