Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9145945 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı 38life

Bazı arkadaşlar santrafor maaşlarını diğer bölge oyuncu maaşları ile bir tutuyor sanırım.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

bas dost 5 milyon kazanmıyordur burayada gelse alacağı 2,5 olur leblebi gibi kafa golü atar dzeko vb türevi birini getirsek 5 ister mandzukiçe önerdiğimiz rakamın dahi 3,5 oldugu söyleniyor öle 5 milyon maaşlı adam pek yok öte yandan telaffuz edilen 25 rakamı lig golü olsa gerek.
Tam Quaresmanin istedigi santrafor :D

20 asisti bulur tahminimce

Mesela Kasimpasa macinda Forvette Basdost olsa Hattirck yapar Q7 de 3 asistle maci tamamlardi..
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 15:12:42 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı atalay

Kulüpler birliği yasası ve anlaşmalı bankalar aracığıyla yapılacak faizsiz geri kredi ödemesi, benim de olması gerektiğini düşündüğüm şey. Fakat bu olmayacak. Kaldı ki bu işin kulüpler üstü kısmı. Bu arada kulübün halihazırda devlete karşı 253 milyon TL vergi borcu var. GS örneğini ve ortaya çıkan tabloyu sürekli hatırlatıyorum. Yönetimin kısa ve orta vadede yapabileceği organizasyon şemasını daha önce detaylı tarif ettim. Öncelikle güçlü bir altyapı ve futbol aklı ön şart. Sonra altyapıdan üst yapıya oyuncu taşımak adına doğru bir organizasyon gerekli. Futbol A takımının harcamalarını ve maaş bütçesini belli bir seviyede tutup, finansal harcamaları kısmak gelir-gider dengesini pozitif ivmeye dönüştürmek lazım. Bunun dışında gerek sportif başarılar gerek ise transferdeki oyuncu satışlarından elde edilecek gelir yine olmazsa olmaz. Gelir kalemleri için de en önemli yeri kaplayan oyuncu satışı için ise daha güçlü bir network gerek. Transfer sirkülasyon için de yüksek rakamlara oyuncu satıp, saha içindeki kaliteyi korumak ve arttırmak için ise güçlü bir transfer aklı gerek.

Banka ve faktoring borçları böylesine artış göstermişken öncelikli olarak faiz ve kur farkını kontrol altına almamız gerekiyor. 1 yılda kur farkı ve faiz giderleri için 194 M TL ödemişiz. Bütçede beklenen gelir rakamlarında da gider rakamlarında da negatif anlamda büyük saplamalar var. Çünkü artan gelirlerle rağmen banka, faktoring ve ticari borçlarda aynı zamanda finansman giderlerinde büyük artış var. Nakit çıkışı gerektiren borçları ödemek için düzenli olarak sıcak para akışını sağlayabileceğimiz bir proje gerekli. Eldeki mevcut gelir kalemlerini muhafaza edip, arttırmak ve yeni gelir kalemleri yaratmak gerek. Yeni pazarlara açılmak düşünülebilir. Fakat uzakdoğu pazarı bana pek rasyonel gelmiyor. İyi bir fizibilite ve ülke futbolunun da açıldığı doğru bir pazarlama projesi gerekli. Ayrıca bu kısa ve orta vadede sonuç vermeyecektir. Mesela Kuzey İran yani Güney Azerbaycan ve Mena bölgesi daha rasyonel hedef. @canU Bunlara eklenebilecek uzun vadeli pek çok şey var fakat kısa vadede yapılacak ve bunu sürekli kılacak şeyler net. Yalnızca UEFA, stat ya da lisanlı ürünlerden elde edilecek gelirler ile borçları azaltmak mümkün olmadığı gibi her geçen gün daha da artacaktır. 

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kulüpler birliği yasası ve anlaşmalı bankalar aracığıyla yapılacak faizsiz geri kredi ödemesi, benim de olması gerektiğini düşündüğüm şey. Fakat bu olmayacak. Kaldı ki bu işin kulüpler üstü kısmı. Bu arada kulübün halihazırda devlete karşı 253 milyon TL vergi borcu var. GS örneğini ve ortaya çıkan tabloyu sürekli hatırlatıyorum. Yönetimin kısa ve orta vadede yapabileceği organizasyon şemasını daha önce detaylı tarif ettim. Öncelikle güçlü bir altyapı ve futbol aklı ön şart. Sonra altyapıdan üst yapıya oyuncu taşımak adına doğru bir organizasyon gerekli. Futbol A takımının harcamalarını ve maaş bütçesini belli bir seviyede tutup, finansal harcamaları kısmak gelir-gider dengesini pozitif ivmeye dönüştürmek lazım. Bunun dışında gerek sportif başarılar gerek ise transferdeki oyuncu satışlarından elde edilecek gelir yine olmazsa olmaz. Gelir kalemleri için de en önemli yeri kaplayan oyuncu satışı için ise daha güçlü bir network gerek. Transfer sirkülasyon için de yüksek rakamlara oyuncu satıp, saha içindeki kaliteyi korumak ve arttırmak için ise güçlü bir transfer aklı gerek.

Banka ve faktoring borçları böylesine artış göstermişken öncelikli olarak faiz ve kur farkını kontrol altına almamız gerekiyor. 1 yılda kur farkı ve faiz giderleri için 194 M TL ödemişiz. Bütçede beklenen gelir rakamlarında da gider rakamlarında da negatif anlamda büyük saplamalar var. Çünkü artan gelirlerle rağmen banka, faktoring ve ticari borçlarda aynı zamanda finansman giderlerinde büyük artış var. Nakit çıkışı gerektiren borçları ödemek için düzenli olarak sıcak para akışını sağlayabileceğimiz bir proje gerekli. Eldeki mevcut gelir kalemlerini muhafaza edip, arttırmak ve yeni gelir kalemleri yaratmak gerek. Yeni pazarlara açılmak düşünülebilir. Fakat uzakdoğu pazarı bana pek rasyonel gelmiyor. İyi bir fizibilite ve ülke futbolunun da açıldığı doğru bir pazarlama projesi gerekli. Ayrıca bu kısa ve orta vadede sonuç vermeyecektir. Mesela Kuzey İran yani Güney Azerbaycan ve Mena bölgesi daha rasyonel hedef. @canU Bunlara eklenebilecek uzun vadeli pek çok şey var fakat kısa vadede yapılacak ve bunu sürekli kılacak şeyler net. Yalnızca UEFA, stat ya da lisanlı ürünlerden elde edilecek gelirler ile borçları azaltmak mümkün olmadığı gibi her geçen gün daha da artacaktır.
Çok populist bir yaklaşım olacak ama Çağlar Söyüncü gibi adamlar çıkartabilirken Altınordu biz niye altyapıdan çıkartıp koyamıyoruz defansımıza bi adam. Bi tane eli yüzü düzgün adam çıkarttık onu 6 milyona sattık niye devamı gelmesin? Şu borç yükü bu noktadayken halen Mitrovic gibi kadroya bile giremeyen adamlar kovalamak gerçekten üzücü, daha gerçekçi yaklaşımlar şart kadro planlaması dışında finansal açıdanda. Ayrıca futbolcu maaşları gerçekten saçma, tüm kulüpler uçuruma doğru gidiyor biz halen anormal maaşlar ödüyoruz, gerekçe de e onlar da ödüyor? Sen verme onlar verirse versin gitsinler orada oynasınlar, 2-3 seneye oynayacak takım kalmayınca 300 bin euroya gidecek kulüp ararlar.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atakan eraslan

Tabloları incelemedim, lakin şöyle bir şey var , şu andaki borç belirli bir ödeme planına bağlı olmalı değil mi , eğer ödeme planına sadık kalırsan borç azalır. Dolayısıyla şu anki fotoğrafta eğer hem ödeme planına sadık kalabiliyor ve gelirin hem bu ödemeleri zamanında ödemeye hem de kulübün opex maliyetini karşılamaya yetiyor ise borç öyle ya da böyle azalır. Önemli olan gelirinin bunları karşılamasını sağlamak , disiplinli davranmak.. Matematik basit bence , önemli olan disiplin , Fikret Başkana güveniyorum ben. Vodafone arenadan hiç gelir yazamadı kulüp , bu yıl ve localar da önümüzdeki yıl gelir yazmaya başlayacak. Kabaca 40mio Euro seviyesinde futbolcu maaş yükü içerisinde kalırsak borç azalış trendine kesinlikle girer , her sene şamp. ligine giden bir takım olabilirsek ve maaş yükü coşmaz ise borç kesinlikle düşecektir.

Çevrimiçi Necmi

Arkadaşlar,

Bu konuda Necmi abi haklı; istediğimiz türde santraforlar eline net EUR 5 milyon geçmeden bize imza atmaz. Zaten atacak oyuncunun da şekli şemali belli;

- Büyük liglerde gözden düşmüş ama küçük takımlarda oynamak istemeyen (ŞL hedefi mecbur)
- Muhtemelen 26-27 yaş üzeri
- Ülkemizin yurtdışındaki reputasyonundan sıyrılıp bize gelmeye ikna olacak
- En az EUR 3,5 milyon garanti ve Eur 20 bin maç başı+şampiyonluk bonusu isteyecek

Manzukiç falan o durumda değil. Belki Carlos Tevez veya Fernando Torres. Demba Ba gibi nokta atışı çıkaramıyorsak işimiz çok ama çok zor. İşte Gomez gelmese N'diaye geliyordu.

Abubakar hepimizi yanılttı. Daha 24 yaşında ve son maçların tamamında golü var. Bu sene kayıp ilk yarı olmasa ligde de 20 golü bulmuştu. Bence artık para konusunda polemik yapmayıp verim almaya bakmak lazım.

"Ayranım budur, yarısı sudur, içsen de budur... İçmesen de budur."
kendi adına konuş hepimiz falan olmamış :D
Beni yanıltmadı beklentim ikinci yarı bu yöndeydi o nedenlede gayet rahat bir şekilde savunuyordum :evillol:
ligde oynanacak 3000 dakika var ve bunun 1400 dakikasında şans bulmuş birde bunu bölük pörçük zaman alarak yapmış bir oyuncu
11 gol 4 asistlik bir katkı sunuyorsa bence gomezden farklı bir katkı değil bu sene bile sürekli oynasa 20-25 gol 8-10 asist
katkı verirdi. Bu değerler gomeze eş değerlerdir. ondan artı olarak oyun katkısıda çok fazla kimse farkındamı bilmiyorum
ama abou oyundan çıktıktan sonra ilerde top tutamıyoruz sürekli baskı yiyoruz. Birde kimse abouya geçen sene gomeze
yapılan asistleri yapmadı sadece son bir kaç hafta asist denecek paslar verilmeye başladı tek tük geçen sene topu
alan ceza sahası civarında gomezi arardı. adam full oynasa tek başına hem gomez hem sosa katkısı verecek nerdeyse
birde bu adam gömülüyor burda. Herkes messi CR arıyor sanırım. Birde işin avrupa ayağı var 9 maç 692 dakika 6 gol
@panic13

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Tabloları incelemedim, lakin şöyle bir şey var , şu andaki borç belirli bir ödeme planına bağlı olmalı değil mi , eğer ödeme planına sadık kalırsan borç azalır. Dolayısıyla şu anki fotoğrafta eğer hem ödeme planına sadık kalabiliyor ve gelirin hem bu ödemeleri zamanında ödemeye hem de kulübün opex maliyetini karşılamaya yetiyor ise borç öyle ya da böyle azalır. Önemli olan gelirinin bunları karşılamasını sağlamak , disiplinli davranmak.. Matematik basit bence , önemli olan disiplin , Fikret Başkana güveniyorum ben. Vodafone arenadan hiç gelir yazamadı kulüp , bu yıl ve localar da önümüzdeki yıl gelir yazmaya başlayacak. Kabaca 40mio Euro seviyesinde futbolcu maaş yükü içerisinde kalırsak borç azalış trendine kesinlikle girer , her sene şamp. ligine giden bir takım olabilirsek ve maaş yükü coşmaz ise borç kesinlikle düşecektir.
Çok öyle değil. Kısa vadede inanılmaz bi borç yükü var ve bunu karşılaman doğal olarak mümkün olmuyor o yüzden ödeyemediğin için devamlı faiz biniyor veya yeni kredi çekiyorsun. Toplam borç artışı içindeki kur farkından fazlası bu bahsettiğim giderler.
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 15:35:25 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Necmi

Son düzlük geçen seneyi andırdı. Geçen sene sondan 3.hafta Başakşehir Fb'ye çelmeyi takıp, Osmanlı maçını şampiyonluk maçına dönüştürmüştü. Son maç Konya deplasmanında stres yaşamaktan kurtulmuştuk. Bu sefer de Ts çelmeyi taktı, son haftayı formaliteye dönüştürme şansını elimize verdi. Açıkçası 34. hafta maçlarından korkuyorum. Bu nedenle geçen sene Visca'nın golleriyle şampiyonluk havasına girerken bu sene de Onur'un kurtarışlarıyla şampiyonluk coşkusuna büründüm.

G.Antep çelme takmak için tüm gücüyle savaşacak. B.Uygun faktörü nedeniyle bundan eminim ama gücü yetmez. Bursa, Kasımpaşa maçlarında çok daha yoğun stres altında iyi sınav verdiğimizi düşünüyorum. Antep'te işin biteceğinden kuşkum yok.
bunu yapabilecek takım olsa ligde kalır düşmezdi.  :D
antep tüm gücüyle savaşsa ne olurki :alala: gücü neki.
Yeterki biz işi laubalikle ele almayalım.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bunu yapabilecek takım olsa ligde kalır düşmezdi.  :D
antep tüm gücüyle savaşsa ne olurki :alala: gücü neki.
Yeterki biz işi laubalikle ele almayalım.
Şu saatten sonra ne Antepi ya, ligin en çok yenilen ve en az gol atan takımı, üstelik küme düşmüşler hiç bir amaçları yok..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı murat baltacı

Esas senin mantığınla gs oluruz elde varken yenisini daha iyisini nereye alıyorsun
hayaller ve gerçekler oraya al buraya al nereye kadar birini bulacaksın genç olacak performansı iyi olacak
atiba yerine monte edeceğiz böyle bir oyuncuyu kaça bulacaksın. zaten elimizde var bir tane Tolgay adıda
senin dediğini yaptık zaten. önce elimizdeki yabancı sayısına bak sonra ihtiyacımız olan mevkilere bir bak
o mevkilere yerli bulabiliyormusun sonra atibanın yerine kadroya birini ilave et sanki sınırsız bir yabancı
haraket alanımız varda dolduralım oyuncu az gerçekçi olun her mevkinin yerli yabancı alternatifi olmak zorunda
ve biz yerli stoper olmadığı için stoperlerdede alternatifi yabancı yapınca atibanın altına bir yabancı bulma lüksünü kaybediyoruz
birde sol açık babelin yanına bir oyuncu almak gerekiyor birde quaresmanın yerine ve bunlardan biri töre olacaksa diğeri yabancı olacak
bir santrafor oda yabancı olacak yani şu anda minimum 3 yabancıya öncelikli yer açmamız gerekiyor ba rudolfho
ve büyük ihtimal aras kadrodan gidecek oyuncular peki Atibanın altına yabancı birini almak için kimi gönderelim
3 oyuncu gider 3 oyuncu gelir dördüncü bir oyuncu istediğinde bir yabancı gitmek zorunda yada yerli bulmak zorundasın
şu anda Beşiktaş kadrosuna girebilecek yerli bir oyuncu yok. başağı kandırıp Cengiz Ünderi alırsak başka :D
Abi önce bi oyuncuyu bulalımda yer elbet açılır. 2018 dünya kupası kadrosunda olmak için bizi tercih edecek kaliteli oyuncular bulabiliriz kiralama falan bi şekilde hallederiz :)
BeŞiKtAşK

Çok öyle değil. Kısa vadede inanılmaz bi borç yükü var ve bunu karşılaman doğal olarak mümkün olmuyor o yüzden ödeyemediğin için devamlı faiz biniyor veya yeni kredi çekiyorsun. Toplam borç artışı içindeki kur farkından fazlası bu bahsettiğim giderler.

O kısa vadeli borç yükünü geçenlerde bir kredi yenilemesi ile düzene almadılar mı Serhat , yanlış mı kalmış aklımda emin değilim. Eğer ödeme planına uyamazsan tabiki faiz sarmalına girersin , ama bir düzene sokuldu diye kalmış aklımda. Konu basit bir konu çok spekülasyona gerek yok , dün divan konuşmasını dinledim başkanın , vücut dili ve konuya hakimiyetine güveniyorum. İnşallah yanıltmaz. Yanlı varlık satışı konusunu bir kaç kez telaffuz etti , inşallah birşeylerin ön alıştırması değildir o..

Çevrimdışı atalay

Çok populist bir yaklaşım olacak ama Çağlar Söyüncü gibi adamlar çıkartabilirken Altınordu biz niye altyapıdan çıkartıp koyamıyoruz defansımıza bi adam. Bi tane eli yüzü düzgün adam çıkarttık onu 6 milyona sattık niye devamı gelmesin?

Altınordu altyapısında hem futbol oynadım, hem de görev aldım. Oradaki eğitimcileri, yöneticileri ve genç oyuncuları da gayet iyi tanıyorum. Neden Altınordu? Çünkü eğitimci ve organizasyon kalitesi Beşiktaş'tan çok daha iyi. Genç oyuncuların gelişimi için sunduğu metodoloji ve altyapıdan üst yapıya oyuncu sunma şekli de doğru. Ayrıca üst yapıda da Hüseyin Eroğlu gibi oyuncu gelişimine katkı sunabilecek bir teknik adama sahip. İlaveten Altınordu'da bildikleriniz kadar bilmedikleriniz de yavaştan geliyor. Yalnız Altınordu, altyapıdan üst yapıya oyuncu sunma konusunda Beşiktaş'ın muadili değil. Beşiktaş'ın izlemesi gereken metot farklıdır. Fakat bu Kocaeli Birlik yada Bayrampaşa gibi kağıt üzerinde kulüp satın almakla pratikte sonuç olabileceğiniz bir yöntem değil. Teoride doğru ama pratikteki yanlışlar yüzünden sonuç vermez. Özellikle bir kısmını alıntıladım çünkü bu konu da dahil olmak üzere, Mitrovic ve maaş skalası gibi konularda daha önce uzun uzadıya yazdığım için tekrara düşmeyelim diyorum.   
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 15:43:06 atalay ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

O kısa vadeli borç yükünü geçenlerde bir kredi yenilemesi ile düzene almadılar mı Serhat , yanlış mı kalmış aklımda emin değilim. Eğer ödeme planına uyamazsan tabiki faiz sarmalına girersin , ama bir düzene sokuldu diye kalmış aklımda. Konu basit bir konu çok spekülasyona gerek yok , dün divan konuşmasını dinledim başkanın , vücut dili ve konuya hakimiyetine güveniyorum. İnşallah yanıltmaz. Yanlı varlık satışı konusunu bir kaç kez telaffuz etti , inşallah birşeylerin ön alıştırması değildir o..
Kısa vadeli durumlar için yapılıyor bu tür krediler, futbolcu borçlarını ödemek için vs filan mevcut banka borç ve kredilerinin tamamını değil. Varlık satışı yapmadan mevcut düzende bunu kapatmak mümkün değil bu maaş yükleriyle, ödemeleri belli bi düzene sokabilirsin ama borcu dramatik biçimde azaltamazsın. Koskoca ingiliz ispanyol kulüpleri bizden kat kat gelirlere sahipken inanılmaz borçlara sahipler bir de o açıdan bakmak lazım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı benyv-

Bu şekilde iyi yönetilmeye ve önemli projelere imza attıkça, sponsor, stat, spor dışı gelirler vs her türlü gelirlerimizi de artırarak borçları tamamen kapatamasak da, sorun olmaktan çıkarabiliriz. Başkan bunu bildiği için spor dışı yatırımlara da önem veriyor. Şampiyonlar liginden kazandığımız para borç faizine bile yetmiyorsa, sadece sportif faaliyetlerle borç kapanmayacak demektir. İşin özü, iyi yoldayız, borcu sürdürebildikten sonra, azaltamasak da bizim için sorun teşkil etmez. İleride de azaltabiliriz umarım. Mitroviç'e verilen paraya içim acımıyor değil fakat yapılan onca bedelsiz sayılabilecek kaliteli transferden sonra ve 2 yıllık şampiyonluk serisinden sonra transfer aklımızı suçlayamayız, dünyanın en iyi kulüplerinde de bir iki transfer hatası oluyor illa ki.

Çevrimdışı taner37

Görüyorum da lig de adam gibi oynamayan gidip UEFA yarı final maçında ilk 11 de oynayan mitrovic'e laf edenler var.. adamın ne oyununu gördünüz ki adama laf ediyorsunuz anlamıyorum.
Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı atalay

Kasımpaşa maçında attığımız birinci ve üçüncü golde kaleye sırtı dönük iki oyuncunun (Adriano ve Oğuzhan) attıkları topuk pasları çok değerli. Takım pozisyonu değişmeden bir anda oyunun nasıl başkalaştığını görüyoruz. Hızlı düşünen ve uygulayan oyuncunun farkı.
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 16:09:41 atalay ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Altınordu altyapısında hem futbol oynadım, hem de görev aldım. Oradaki eğitimcileri, yöneticileri ve genç oyuncuları da gayet iyi tanıyorum. Neden Altınordu? Çünkü eğitimci ve organizasyon kalitesi Beşiktaş'tan çok daha iyi. Genç oyuncuların gelişimi için sunduğu metodoloji ve altyapıdan üst yapıya oyuncu sunma şekli de doğru. Ayrıca üst yapıda da Hüseyin Eroğlu gibi oyuncu gelişimine katkı sunabilecek bir teknik adama sahip. İlaveten Altınordu'da bildikleriniz kadar bilmedikleriniz de yavaştan geliyor. Yalnız Altınordu, altyapıdan üst yapıya oyuncu sunma konusunda Beşiktaş'ın muadili değil. Beşiktaş'ın izlemesi gereken metot farklıdır. Fakat bu Kocaeli Birlik yada Bayrampaşa gibi kağıt üzerinde kulüp satın almakla pratikte sonuç olabileceğiniz bir yöntem değil. Teoride doğru ama pratikteki yanlışlar yüzünden sonuç vermez. Özellikle bir kısmını alıntıladım çünkü bu konu da dahil olmak üzere, Mitrovic ve maaş skalası gibi konularda daha önce uzun uzadıya yazdığım için tekrara düşmeyelim diyorum.
Ayrıca dünyadaki tüm takımlar affilated tarzı anlaşmalar yaparken biz niye kulüp satın alıyoruz onuda anlamadım, Eş dost akraba rica etti diye Eslem gibi adamları eski tabirle 3.lige gönderiyoruz daha dün Türkiye kupasında şans verirken. 2 alt ligde oynayan bi takıma gönderdiğin adamdan geleceğe dair nasıl bi gelişme bekleyebilirsin? Ucu açık kiralama koşulları ve o saha şartlarıyla.
devre arasında gittiği takımda 3 kere ilk 11 başlamış 7 kere sonradan oyuna girmiş, 2 maçta kadroya girememiş. Kendi değerlerimizi bu kadar çabuk harcamamalıyız diye düşünüyorum.
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 15:55:48 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atalay

İlaveten Mitrovic'i daha önce hiç izlemeyen birinin oyuncu hakkında fikir sahibi olabileceğini düşünmüyorum. Zira oyuncu yeterince fikir verebilecek kadar maç oynamadı. Ben fikrimi gelmeden önce yazdım. Tercih en nihayetinde teknik adamın.

Çevrimiçi Necmi

bas dost 5 milyon kazanmıyordur burayada gelse alacağı 2,5 olur leblebi gibi kafa golü atar dzeko vb türevi birini getirsek 5 ister mandzukiçe önerdiğimiz rakamın dahi 3,5 oldugu söyleniyor öle 5 milyon maaşlı adam pek yok öte yandan telaffuz edilen 25 rakamı lig golü olsa gerek.
mişlerle mışlarla söylentilerle bu işler olmuyor :bandit:
kimsede kapında beklemiyor. Madzukiçe 1M de önerirsin önemli olan
önermek değilki. Birde gelsin bakalım ne verecek isimle oyuncu alacaksın
ya verim alamazsan. Elinde beğen beğenme seneye kadımı 20-25 bırakacak bir adam var
bu netmi. Peki neden 20-25 atsın diye birine 3,5 veresin aynısı elinde var zaten
gelenin atacağı ihtimalide şüpheliyken. Eldeki bir kuş daldaki iki kuştan evladır.
bir santraforun gol atabilmesi için sadece onun iyi olması yetmiyor. Sen oyun sisteminde
zaten maç boyu topu topu 2-3 pozisyona girebiliyorsan leblebici ne yapsın
bazen o kadar pozisyona bile giremeden maçları bitirdik.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İlaveten Mitrovic'i daha önce hiç izlemeyen birinin oyuncu hakkında fikir sahibi olabileceğini düşünmüyorum. Zira oyuncu yeterince fikir verebilecek kadar maç oynamadı. Ben fikrimi gelmeden önce yazdım. Tercih en nihayetinde teknik adamın.
Şenol Hoca'nın arzuladığı tarzda birisi olduğunu düşünmüyorum, sol stoper oynayamaz gibi görünüyor şu durumda Marcelo 1.tercihken yedekte bekleyecek bi adamdan gelişim beklememiz çok mümkün değil gibi görüyorum, ha hoca ilerde sol stoper oynatır kendini gösterir bilemem ama gidişat Milosevic olma yolunda ilerliyor..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı taner37

Ayrıca dünyadaki tüm takımlar affilated tarzı anlaşmalar yaparken biz niye kulüp satın alıyoruz onuda anlamadım, Eş dost akraba rica etti diye Eslem gibi adamları eski tabirle 3.lige gönderiyoruz daha dün Türkiye kupasında şans verirken. 2 alt ligde oynayan bi takıma gönderdiğin adamdan geleceğe dair nasıl bi gelişme bekleyebilirsin? Ucu açık kiralama koşulları ve o saha şartlarıyla.
İkinci lig de Kocaeli Birlik Spor

İkinci ligi takip ediyorum çoğu maçı daha zevkli PTT ve süper ligden..

Futbolcuların tecrübe kazanması için uygun bir lig. PTT den bir takıma göndersen alt yapı oyuncularını ilk 11 garantisi vermez kimse. Ama 2. Lig olması ve takımın BJK a ait olması büyük avantaj..

Ayrıca alt yapı forvetimiz Hamza Küçükköylü 2. Lige kiralandı devre arası. Yanlış hatırlamıyorsam 13 maça çıktı Ofspor ile gol atamadı takım da küme düştü..

Keza Eslem Öztürk. 2. Lig takımı Erzurum belediye spor da. Çoğu maçta yedek başladı.. sorun nerede?

BJK alt yapı oyuncusu ikinci ligde bile banko oynayacak durumda değil maalesef. Haliyle takım alıp istediğin gibi oyuncuları oynatmak güzel bir hamle..

Yapılması gereken Altınordu gibi alt yapı sistemi kurmak. İkinci aşama takımı PTT ye çıkarmak. Misal Çağlar ve Cengiz PTT de bir iki sezon oynayıp parladı.
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 16:00:53 taner37 ]
Şampiyon Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

Aynen katılıyorum .Sezon başındaki Aboubakar ile şu an ki Aboubakar aynı futbolcu değil. Şu an özgüven, fizik , oyuna katkı olarak biraz daha kendine gelmiş kendini  geliştirmiş bir Aboubakar var. Bu şekilde ilerlerse gelecek sezon ligde +20 gole ulaşması neden sürpriz olsun ? Ve değil dışarıdan üst düzey oyuncu getirmek elimizdeki Adriano gibi üst düzey oyuncuları tutmakta bile zorlanıyoruz ülke şartlarından ötürü. Parayı bastırır alırımın ötesinde zor sorunlarımız var.
Bence aynı futbolcu :alala:
sadece takıma daha yeni gelmişti antrenman bile yapmadı
bazı arkadaşlar şapkadan tavşan çıkartsın diye beklediler.
neyse tavşan kısmını atladı direk şapkadan piton çıkardı :D

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İkinci lig de Kocaeli Birlik Spor

İkinci ligi takip ediyorum çoğu maçı daha zevkli PTT ve süper ligden..

Futbolcuların tecrübe kazanması için uygun bir lig. PTT den bir takıma göndersen alt yapı oyuncularını ilk 11 garantisi vermez kimse. Ama 2. Lig olması ve takımın BJK a ait olması büyük avantaj..

Ayrıca alt yapı forvetimiz Hamza Küçükköylü 2. Lige kiralandı devre arası. Yanlış hatırlamıyorsam 13 maça çıktı Ofspor ile gol atamadı takım da küme düştü..

Keza Eslem Öztürk. 2. Lig takımı Erzurum belediye spor da. Çoğu maçta yedek başladı.. sorun nerede?

BJK alt yapı oyuncusu ikinci ligde bile banko oynayacak durumda değil maalesef. Haliyle takım alıp istediğin gibi oyuncuları oynatmak güzel bir hamle..

Yapılması gereken Altınordu gibi alt yapı sistemi kurmak. İkinci aşama takımı PTT ye çıkarmak. Misal Çağlar ve Cengiz PTT de bir iki sezon oynayıp parladı.
Neye göre zevkli ? Sana göre. Bu gelişimi için iyi bir lig olduğunu mu gösterir? Ben de onu yazdım zaten sonrasında gördüysen adamı oraya kiraya vermekle olmuyor o işler ben sana bunu bedava veriyorum ama şu kadar maç ilk 11 oynatacaksın demen gerekiyor, al eti senin kemiği benim dersen adam kenarda da bekletir kadroya da almaz. BJK altyapı oyuncusunun 2.ligde bile banko oynayamayacak durumda olduğunu düşünmüyorum senin gibi, bu çocuklar daha düne kadar a takımla idmanlara çıkıyorlardı Erzurumspor'da mı oynayamayacak? Kiralık gönderilen oyuncuların yanlış takımlara yanlış şartlarla kiralandığını düşünüyorum.
[ Son Düzenleme: 22 Mayıs 2017, 16:03:30 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı caner.eryigit

Acaip bilgi kirliliği var sosyal medya da tv de yazılı basında okumayım diyorsun ister istemez gezerken bir şekilde denk geliyorsun.şenol hoca konusunu 1 haftadır fazla kaşımaya başladılar.şimdi de oyuncu kontratları falan.gerçek olduğuna inanmıyorum yalnız hoca konusunda öyle bir hata yapılmasını kabul edemem.hoca hatalarıyla sevaplarıyla bu ligin en iyisi.çok kaşıdılar ne yazık ki!

Kısa vadeli durumlar için yapılıyor bu tür krediler, futbolcu borçlarını ödemek için vs filan mevcut banka borç ve kredilerinin tamamını değil. Varlık satışı yapmadan mevcut düzende bunu kapatmak mümkün değil bu maaş yükleriyle, ödemeleri belli bi düzene sokabilirsin ama borcu dramatik biçimde azaltamazsın. Koskoca ingiliz ispanyol kulüpleri bizden kat kat gelirlere sahipken inanılmaz borçlara sahipler bir de o açıdan bakmak lazım.

Dramatik biçimde azaltmasını kimse beklemesin , trendi düşüşe çevirsin yeter başkan. 1,5 milyarı dramatik biçimde düşürmek hiç bir şekilde kolay değil varlık satsan da , gerek de yok. Yönet bunu yeter. Kısa vadeli durum dediğin nedir , bir kredi ödeme taksidi oyuncu personel maaşları v.b. neyse odur. Yeni kredi yapılandırması da zaten bu nakit akışına göre yapılmış olmalı , hayali hiç olmayacak bir gelire göre bütçe ve nakit akımı yapmadıysalar ve bu yüzden ödemelerde açığa düşmediyseler tabi. Nakit akımından bütçeden , gelir tahminlemesinden v.b. anlayan bir yönetim bu bence. Üç sene önce gelirimizi rakiplerimizin üzerine çıkarıcaz dedi , çıkardı. Stad yapıcam dedi , yaptı. Dünkü açıklamaları o kadar mantıklı ki ekonomi bilmek açısından. Adam diyor ki , biz gelirimizin Türkiye içinde maksimumuna geldik, formamız 16 mio$ senelik dedi , daha üsyü localde artık çok zor en fazla 20 olur 21 olur ne yaparsan yap istersen şl finali oyna forma reklamın bu para demek , artık dışarda büyümeliyiz olabildiği kadar dışarda taraftar edin 100 milyon taraftara çık v.b. Kendine güvenen bir insan başkanımız , kulübü de arkasından sürüklüyor, güven önemli , ben de güveniyorum başkana. Yoksa bugün varlık satı borcu indir , üç gün sonra bir Demirören daha gelsin yine 1,5 milyar , yani özetle kafasına göre borç yapabilme özgürlüğünü ortadan kaldırmak borcun kendisinden çok daha önemli bir konu..

Etiketler: