Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9103355 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimiçi gokhans

Atıf keçecinn malum sitedeki yazısı harika. Unutma unutturma!!!

Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimiçi MUSTAFA_

Başkan bu gündem oluşmadan önce kısıtlamanın bu sene de devam edeceğini söylemişti zaten.

Detay bilmiyorum ama çok korkulacak bir durum değil. Bonservis giderini minimize ederek kadronun açıklarını kapamayı öğrendik. Bu sene başında ciddi sarsıntı yaşatabilecek kayıplar yaşamamıza karşın durumu toparlamayı başardık. Dikkatli bir planlamaya gidilirse bu kısıtlama genel bütçe için olumlu olmayı sürdürecektir.

Ciddi bir transfer hareketliliği göremeyeceğimiz için seneye kadro azami ölçüde korunmalı. Talisca, Aboubakar zaten riskli kalmayabilirler. Bu durumda Ozi, Adriano, Cenk gibi oyuncuların kesinlikle kalması gerekiyor. Zaten yerli oyuncu sıkıntımız da var. Tolgay 3-4 mil euro gibi bir bonservis getirebilirse gitmesi makul olur. Zaten kendini bir yer bulamayacak gibi görünüyor.

Sözleşmesi biten oyuncularla ilgilenilmeli. Örneğin Lyon'dan Ghezzal ve Nice'den çok popüler bir oyuncu olmayan Valentin Eysseric bize ciddi manada katkı verebilecek oyuncular.
Malesef dediklerine katılmıyorum. Elimizde para var ama harcayamıyoruz. Rakiplerimizin böyle bir cezası yok. Bu açıklama kimseyi tatmin etmez. Zaten vardı devam ediyor demişler ancak transfer kısıtlaması kalkıyordu Kadro kısıtlaması ile birlikte. Ancak hala devam ediyor. Bunun nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama yok. UEFA açıklamasının aynısını yazıp paylaşmışlar.Hiç bir ayrıntı yok. Ya yapılan hatalar gizlenmeye çalışılıyor ya da antlaşmayı biz yanlış anlamışız  :alala: Bu sene üzerine tüm beklentilerin yok olması aşırı derecede üzdü...

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi İsmail Özyurt

Kulübümüzden Açıklama
Dün UEFA'nın yaptığı açıklama üzerine basın yayın organlarında 'UEFA'dan Beşiktaş'a Kötü Haber' başlıkları ile yer alan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Kulübümüz, finansal fair play kriterleri çerçevesinde UEFA ile 3 yıllık anlaşma yapmıştır ve bu anlaşmada geriye 1 yıllık süreç kalmıştır.

Bazı basın yayın organlarında zaman zaman FFP Kriterlerinin bu yaz sona ereceği haberleri üzerine, Başkanımız Fikret Orman en son geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir basın toplantısında konuya açıklık getirip, 'UEFA ile yaptığımız anlaşmanın 2 yılının geride kaldığını ve önümüzdeki sene de devam edeceğini' net bir şekilde ifade etmiştir.

Kulübümüz, UEFA ile yapılan anlaşmada ilk 2 yıllık süreçte fesih ve ceza getirebilecek tüm hedefleri tutturmuş ve verdiği sözleri tutmuştur.

UEFA'nın yazılı metninde geçen 'kısmi uygunluk' ifadesi sadece kalan süre ile alakalı olup, kulübümüzün zaten bilindiği gibi 1 yılı daha kaldığının ifadesidir. UEFA'nın kulübümüze herhangi bir yeni kısıtlaması bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK

Altını çizdiğim ifadeye göre ekstra bir sıkıntı yok. Eski anlaşma aynen devam.
En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı 'TaNeR'

Bu sezon UEFA'dan katılım, performans ve yayın gelirleriyle birlikte yaklaşık 39 M€ gelir elde etmişiz.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Necmi

Hesap basit abi, 43. sıradayız ve bizden iyi puana sahip 24 takım görmezse 3. torbadayız.
Bunun tek istisnası, büyük liglerden birinde bizden düşük puanlı takımın şampiyon olup ilk torbadan girmesi(Leicester gibi) ve torbaların kayması.
Bu sene öyle bir şey sadece Nice liginde şampiyon olursa söz konusu olur gibi duruyor, o da zor ihtimal. Olsa bile 1 takım etkiliyor.
Yani çok muhtemelen 3'te olacağız.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
iyide buna oly falan dahil ettinmi büyük ligler üzerinden gidiyorsun ama bizim altımızdaki liglerden puanı bizden yüksek olan takımlar ön elemeyi geçebilir onu hesaplamıyorsun 5 takım var bu durumda

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi
liglere tek tek baktım.
3. torbaya girme şansımız, 4. torbaya girmeye göre daha yüksek şu anda.
Üzerimizde olanlar elemelere gidemeycek gibi duruyor. Bekleyim bakalım
şu anki durumla evet 2 biletten birini yakalıyoruz @İhsan
ama dediğim gibi çek yunan hollanda isviçre liglerine bakmak gerekiyor.
kim kazanırsa kazansın bir bilet uefaya gitti. 3 bilet vardı. kaldı iki bu biletleride
alabilecek 5 takım var üstümüzde ikisi playoff u çıkarsa bizi 4. torbaya atar.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Fırat GÜNAYER

Quaresma'da herhangi bi sıkıntı yok. Bi ihtimal Adanaspor maçında oynamazsa,tamamen dinlendirilme amaçlı olacak. Onun dışında sapasağlam.
:ishock: :ishock:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tuncaboylu

iyide buna oly falan dahil ettinmi büyük ligler üzerinden gidiyorsun ama bizim altımızdaki liglerden puanı bizden yüksek olan takımlar ön elemeyi geçebilir onu hesaplamıyorsun 5 takım var bu durumda
Ettim abi, onlar da dahil. Zaten bunlar birbiriyle de eşleşecek ön elemede.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı underworld

kadro kısıtlama olmasaydı  bi nebze idare ederdik gene ama yapacak bir şey yok .
son seneyi sağlam atlatalım ondan sonra yazılı olmayan ffp ile yola devam ederiz.

Çevrimiçi MUSTAFA_

:ishock: :ishock:
Herkes sabah totomaçın haberine inanmıştı. Normalde kimse inanmaz 3-7 hafta gibi saçma sapan bir sakatlığa nasıl inandı anlamadım  :alala:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi MUSTAFA_

Talisca kaldı hayırlı olsun  :D

Talisca: "Beşiktaş bana güven verdi, kendime getirdi, hayata bakış açımı değiştirdi"

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Gokhan-

Talisca kaldı hayırlı olsun  :D

Talisca: "Beşiktaş bana güven verdi, kendime getirdi, hayata bakış açımı değiştirdi"

Kalmak istediği her hareketinden belli oluyorda nasıl olacak :)
En kötü 1 sene ayrı kalırız, ondan sonra beleşe gelir diyecemde ne kadar direnebilir soru işareti.
İyi kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe kötü kararlardan oluşur..

Çevrimdışı Kuntz

Bunun Türkçe meali nedir ? Oyuncu kısıtlaması ve diğerleri aynen devam mı yoksa iyileştirmeler mi oldu ?

Benim orjinal metinden anladığım sattığından fazlasını alamama kısıtlaması kalkacak. 3 senelik antlaşmanın tamamına bakınca uefa bize ilk yıl 20 ikinci yıl 10 milyon euro zarar etme hakkı tanımıştı. O durum 3.senede yok. Yani son senedeki kıstlamamız tamamen denk bütçe üzerine kurulu. Denk bütçeyi tutturduktan sonra. Gelirlerin giderlerinle kafa kafaya olduktan sonra sattığın oyuncudan fazlasını alabilirsin. Satmadan dahi adam alabilirsin. Orjinal metni okuyup farklı çıkarım yapan arkadaş varsa onlarda yazsın bir zahmet konuşuruz ;)

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Benim orjinal metinden anladığım sattığından fazlasını alamama kısıtlaması kalkacak. 3 senelik antlaşmanın tamamına bakınca uefa bize ilk yıl 20 ikinci yıl 10 milyon euro zarar etme hakkı tanımıştı. O durum 3.senede yok. Yani son senedeki kıstlamamız tamamen denk bütçe üzerine kurulu. Denk bütçeyi tutturduktan sonra. Gelirlerin giderlerinle kafa kafaya olduktan sonra sattığın oyuncudan fazlasını alabilirsin. Satmadan dahi adam alabilirsin. Orjinal metni okuyup farklı çıkarım yapan arkadaş varsa onlarda yazsın bir zahmet konuşuruz ;)
İyi haber o zaman :) Teşekkürler

Çevrimdışı Kuntz

Kalmak istediği her hareketinden belli oluyorda nasıl olacak :)
En kötü 1 sene ayrı kalırız, ondan sonra beleşe gelir diyecemde ne kadar direnebilir soru işareti.

Payet gibi yapar belki  :evillol:

Çevrimdışı Necmi

Bunun Türkçe meali nedir ? Oyuncu kısıtlaması ve diğerleri aynen devam mı yoksa iyileştirmeler mi oldu ?
bir şeyi atlıyoruz FFP anlaşması gereği olan kısıtlamalar aynen devam ediyor burda aylardır
bu sene FFP bitmiyor dedik zaten transfer kısıtlaması dediği şey uefa nın büyük ihtimal 23 kişilik kadronun
bildirilmesi bizim bonservis harcaması yapamamamız ek ceza idi. o bu sene kalkıyor. ts de aynı gs de aynı fenerde
aynı hepsinde transfer kısıtlaması var. Benim anladığım 23 kişilik kadro kısıtlamasını sürdürüyorlar.
kulüp uyduk diyorsa uymuşlardır. resmi açıklama bu yalan söyleyemezler.

Çevrimdışı El Nino

2015 yılında KAP'a yapılan açıklama aynen şu şekilde

Alıntı
Yapılan anlaşmanın detayları şu şekildedir:

* Yapılandırma anlaşması, 2015/16, 2016/17, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarını kapsamaktadır.
* Şirketimiz, 2018/19 izleme periyodunda (2015/16, 2016/17, 2017/18 ve 2018/19 sezonları) UEFA başabaş hesap kriterlerine uymayı taahhüt etmektedir.
* Şirketimiz, 2015/16 sezonu için azami 20 milyon avro, 2016/17 sezonu için azami 10 milyon avro başabaş hesap açığı vermeyi taahhüt etmektedir.
*  Şirketimiz 2015/16 ve 2016/17 sezonlarında personel giderleri/toplam gelirler oranında ve futbolcu haklarına ait amortisman giderlerinde getirilen sınırlandırmalara uymayı taahhüt etmektedir.
* Şirketimiz, 25 kişilik UEFA A listesine 2015/16 sezonunda 22 oyuncu, 2016/17 sezonunda 23 oyuncu dahil edebilecektir. Önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 2017/18 sezonundan itibaren bu sınırlandırma sona erecektir.
* Şirketimiz, bu anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları)  pozitif olması şartını içermektedir. Bu sınırlama, önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda 2017/18 sezonunda kaldırılacaktır. Halihazırda UEFA 2014/15 A listesinde yer alan oyuncular ile, sözleşmesi bitmiş ve serbest oyuncular ile imzalanacak sözleşmeler bu sınırlama kapsamında değildir.
* Şirketimiz toplam 5.5 milyon Avro tutarındaki UEFA Katılım gelirlerine tedbir konulmasını kabul etmekte olup, bu tutarın 1.5 milyon avroluk kısmı 2015/16, 2016/17 ve 2017/18 sezonlarında 3 eşit taksit halinde UEFA'ya ödenecektir. Kalan 4 milyon avro üzerindeki tedbir şarta bağlı olup,  önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda UEFA tarafından kaldırılacaktır.

Burada yapılan bildirimde kısıtlamanın 2017/18 sezonundan itibaren kalkacağı mı yazıyor ben mi yanlış anladım. Bugünkü açıklama ile 2015 yılındaki açıklama arasında fark var gibi geldi sanki

Çevrimdışı Necmi

2015 yılında KAP'a yapılan açıklama aynen şu şekilde

Burada yapılan bildirimde kısıtlamanın 2017/18 sezonundan itibaren kalkacağı mı yazıyor ben mi yanlış anladım. Bugünkü açıklama ile 2015 yılındaki açıklama arasında fark var gibi geldi sanki
bu zaten 2015 yılındaki anlaşma metni nasıl fark olabilir bugünkü açıklama değil

bir şeyi atlıyoruz FFP anlaşması gereği olan kısıtlamalar aynen devam ediyor burda aylardır
bu sene FFP bitmiyor dedik zaten transfer kısıtlaması dediği şey uefa nın büyük ihtimal 23 kişilik kadronun
bildirilmesi bizim bonservis harcaması yapamamamız ek ceza idi. o bu sene kalkıyor. ts de aynı gs de aynı fenerde
aynı hepsinde transfer kısıtlaması var. Benim anladığım 23 kişilik kadro kısıtlamasını sürdürüyorlar.
kulüp uyduk diyorsa uymuşlardır. resmi açıklama bu yalan söyleyemezler.
FFP'nin bitmeyeceğini biliyordum fakat bazı konularda rahatlayacağımızı eskisi kadar sıkı olmayacağını bekliyordum.

Çevrimdışı Necmi

FFP'nin bitmeyeceğini biliyordum fakat bazı konularda rahatlayacağımızı eskisi kadar sıkı olmayacağını bekliyordum.
ffp ağırlaşarak devam ediyor önümüzdeki sene denk bütçe vermemiz gerekiyor.
ama bu sene bonservis sınırlaması kalkıyor. bu rahatlayacağın anlamı taşımıyor eğer ek bir para
bulamazsak bonservis veremeyiz. Bunun finansmanını sağlamamız gerekiyor.

Çevrimdışı Gokhan-

Payet gibi yapar belki  :evillol:

O ne ara Marsilya yaptı ya, ben hala Westham'da biliyorum onu  :)
Yaz transfer döneminde baya ismi geçiyordu.
İyi kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe kötü kararlardan oluşur..

Çevrimdışı 'TaNeR'

Adana maçını alalım puan farkımız 7 oluyor B.şehir ile ki bu elimizi çok rahatlatır.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

ffp ağırlaşarak devam ediyor önümüzdeki sene denk bütçe vermemiz gerekiyor.
ama bu sene bonservis sınırlaması kalkıyor. bu rahatlayacağın anlamı taşımıyor eğer ek bir para
bulamazsak bonservis veremeyiz. Bunun finansmanını sağlamamız gerekiyor.
O yüzden başarı gerekiyor şampiyonlar ligine gitmemiz gerek her sene gruplara atsak 0 çeksek bile o gelen para yeter bize ki şanslı bir kurayla üst turalara çıkabileceğimizi de düşünüyorum.

Ayrıca Bülent son dakikada ne kadar çabalasa da Başakşehir'e maçı veremedi :))) Hem böyle Başakşehir'in kaybetmesi müthiş moral kaybı oldu geçen sene GS'yi yendikten sonra yükselen egoları yine eski Başakşehir'e dönmüştür.Artık önümüzdeki maçları alıp işi bitiriyoruz işimiz artık daha kolay .

Çevrimdışı autopsy

Adana-Başak-Fener maçlarını alırsak, Başakşehir'de Antalya deplasmanını kazanamazsa, Fb maçında tur atıyoruz sanırım .

Çevrimdışı caner.eryigit

Ver müziği ;) Bu emre Belezoğlu denen karaktersiz dünyaya gelmiş geçmiş en büyük sahtekardır.pektemekte şadolsun içerde dışarda küllüm zarar..

Etiketler: