Foruma uzun sure sonra okumak icin girdim ve ne tesaduf ki bu fikir ozgurlugu tartismalarini gordum.
Acikcasi benim de foruma 3-4 aydir yazmamamin sebebi bu. Yaz doneminde geldigimde bana guzel gelmisti forum; zaten bjk forumlari oldukca kisitli maalesef.
Ancak moderasyondan net bir sekilde fikir kisitlamasi gelince ben de sikilip birakmistim yazmayi. Hatirlayanlar vardir; benim tartismam da Tolga Zengin ve Aboubakar yuzunden cikmisti. Vay efendim Besiktas'in kaptani elestirilmezmis de Aboubakar gibi bir yeni transfer icin fikir belirtmek yasakmis, beklemek gerekirmis moral bozmamak gerekirmis falan filan fesmekan. Bos bos isler. Burada hakaret veya dalga olmadigi surece Besiktas'li oyuncular da catir catir elestirilir. Burada insanlar fikir belirtiyor, tartismak icin geliyor. Bu yapilamayacaksa forumun zaten anlami kalmaz. Ayrica niye bu kadar onemseniyor forum anlamiyorum. Oyuncularin morali bozuluyor vs yazani bile gordum. Sanki oyuncular foruma giriyor anasini satayim haha.
peki yaptığın hakaret küfür içermeyen kaç eleştirin forumda silindi. kısıtlama ve baskı varsa silinmesi lazım.
ama eleştirine karşı eleştiriyi neden yadırgıyorsun sen eleştirme hakkına sahip olunca başkası senin eleştirine fikir
söyleme hakkına sahip olmuyormu. Bizim tepkimiz eleştiriye değil küfür ve hakareti eleştiri sananlara bu gün yaygara kopartanların
eleştiri mesajlarım siliniyor diyenlerin dökeyim mesajlarını ortaya bak nasıl küfür ve hakaret olduğunu görürsün.
Ne yapalım Beşiktaş oyuncusuna küfür ve hakarete izin mi verelim. eski zamanda biri Beşiktaş oyuncusuna hakaret etti
silindi mesajı kıyamet koptu ses etmedim aradan biraz zaman geçti bir mesajına aynı kullandığı kelimeyi ben söyledim
kıyamet koptu ona hakaret etmişim peki dedim sen bunu Beşiktaş oyuncusuna söylediğinde hakaret olmuyor ben sana
söylediğimde neden hakaret oluyor. mesela (
Hakaret Yasak)₄ isim kısaltmasıdır ama Beşiktaş başkanına dersen forumdan atılırsın
YD ye tüp.ü dersen gene forumdan atılırsın bir Beşiktaşlı oyuncuya aşağılamak için lakap takarsan atılırsın yada ban yersin
gömmek nasıl bir tabirdir. bir kere gömme eylemi bile forumdan atılmak için yeterli gömme farklı eleştiri farklı
sorun burda eleştirmeyi bilmemekten kaynaklanıyor. Herkes işine geldiği gibi konuşuyorda mesela bu ülkede alkol reklamı yasak
alkolü özendirici konuşma yasakken burda insanları ikaz etmemizde tepki görüyor. ne yapalım kardeşim senin yaptığın şey
forumu kapattırır. Mesela bu konuda tepki gösterdiğim biri bana inat Sebanın kadeh kaldıran resmini imzasına koyuyor.
şimdi seba yapınca devlet bunu yasalmı kabul edecek aklınca beni kandıracak seba resmi olunca tepki veremeyeceğim
verirsemde sebanın resmi forumda yasaklandı diye algı yaratacak. küçük hesap yapanlarlamı uğraşalım burda.
Beşiktaşlı oyuncu elbette eleştirilir. neden eleştirilmesin peki aboubakara ismini söylemek yerine saatçi demek eleştirimi sence
yada Beşiktaş oyuncusuna çöp demek eleştirimi?
Kelimelerini doğru seç istediğin eleştiriyi yap ben burada haftalardır orta sahayı eleştiriyorum Quaresmayı eleştiriyorum
dön mesajlarıma bak bir tane hakaret yada alay bulabilecekmisin Törenin bu takımda bir saniye bile forma giymesini istemem
bir kere bile şahsına hakaret etmedim alay etmedim. hatalarını yanlışlarını kasıtlarını koydum ortaya ve bu ihanettir dedim
söylediğim tek kötü kelime budur ve sözümünde arkasındayım zaten böyle olduğunuda transfer döneminde kanıtladı.
sen bir gün burda ettiğin bir kelimeden kulüpten açıklama geldiğini görürsen buraların nasıl takip edildiğini anlarsın
kaldıki Beşiktaş forumları sosyal medyanın yönlendiricisidir toplu fikir üretimi forumlarda olur. Hayal falan kurmuyoruz bunu defalarca
test ettik basın burdan alıntı yapıyor kaç defa tvlerde çıktı burdaki tepkiler. Yani tahmin edemeyeceğin kadar etkili
miray olayını patlatan kulübe baskı kuran burasıydı. etki süremiz 10 dakikaydı. buranın etkisini eski üyeler çok iyi bilir
defalarca buna tanık oldular. Şimdi ne konusu olduğunu söylemeyeyim ben burda bir kelime ettim ertesi gün başkan basın açıklaması yaptı.
hemde hiç sosyal medyada konuşulmadı burdada konuşulmadı sadece benim bir mesajımda koyduğum tepkiydi.
Emin ol takip ediliyor. sadece burası değil her yer takip ediliyor. oyuncularda taraftar fikirlerini önemsiyor ve ciddi
takip ediyor. Bırak yaşadığımız olayları kulüptede bizzat şahit oldum buna bırak takibi kişileri bile tek tek biliyorlar