2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 36 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12395180 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı onurturan

Resmi Instagram hesabi Gomezi takibi bırakmış :by2: :by2:

Geçmiş olsun...
Beşiktaşı tanımayanı ben hic tanimam ..
Yürüsün ... gitsin kendi düsen aglamazmis..
gelir gelmez bilmem ama insallah Etoo ya fazla ayip etmemisizdir bu dllama yüzünden..

Çevrimdışı wbishop82

Hazırlık kampı başlarken Stoper oyuncu almamız çok önemliydi.Eskiden az çok amatör futbol oynamışlığım vardır.Amacım ukalalık değil,tamamen empati kurmak.Burada ''büyük sahada'' amatör ya da profesyonel farketmez futbol oynayan arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Stoper mevkisi takım kimyasına katılabilmesi açısından ve uyum süreci bakımından bence en zor mevkiidir.Oyuncunun salt yetenekleri tek başına belileyici olmaz.Yanında oynayacağı adamla olacak ilişkileri zamanla oturan,en basit örnekle defans bloğunun uygulayacağı ofsayt taktiği uygulamaları bile çalışma ve zaman ister.Yıllardır sorun olan defans göbeği konusu çok fazla oyuncu değişimimiz oyuncuların yetersizliğiyle beraber uzun süreli birlikte oynayan bir defans hattımız olmamasından kaynaklı.Şenol Hocamızı tedirgin eden en önemli mevkii burası.Bunu elbette telafi ederiz.Oturmuş bir takım olmamız bu süreci kısaltacaktır.Ancak sezon başında yeni transer olsa dahi birkaç maç sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum

Takımımızda olması gereken Stoper özellikleri nacizane görüşüm

-Lider özellikli
-Özellikle uzun top konusunda ayağı düzgün
-Sertlik konusunda eksiğimiz var.SERT olmalı
-İlk müdahalelerde çabuk ki bu hem rakibin tek silahı olacak uzun toplarda ve kontra hücumlarda rakibi durdurur.Hem de rakibi dengesiz yakalamamızı sağlar

Çevrimdışı sozkul

Aras ilk onbire girer cenk de agresifligini torpuler amma olcay kattiyen son vuruslarini duzeltemeyecek ne yazikki abi .

Kesinlikle öyle, ama Olcay'sız bir takım düşünemiyorum yinede. Niye hep pozisyonlara o giriyor onu düşünmek lazım.
Belkide ona kaleye vuruşu yasaklasak daha faydalı olur
[ Son Düzenleme: 08 Ağustos 2016, 12:27:52 sozkul ]

Çevrimdışı linux

Beşiktaş Mario Gomez'e yıllık 6.5 Milyon Euro, Fiorentina'ya da 3.5 Milyon Euro önerdi. Anlaşma sağlandı.(Lig Radyo)

Hangisine inanacaz şaşırdım valla

Çevrimdışı Orhan_

Hazırlık kampı başlarken Stoper oyuncu almamız çok önemliydi.Eskiden az çok amatör futbol oynamışlığım vardır.Amacım ukalalık değil,tamamen empati kurmak.Burada ''büyük sahada'' amatör ya da profesyonel farketmez futbol oynayan arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Stoper mevkisi takım kimyasına katılabilmesi açısından ve uyum süreci bakımından bence en zor mevkiidir.Oyuncunun salt yetenekleri tek başına belileyici olmaz.Yanında oynayacağı adamla olacak ilişkileri zamanla oturan,en basit örnekle defans bloğunun uygulayacağı ofsayt taktiği uygulamaları bile çalışma ve zaman ister.Yıllardır sorun olan defans göbeği konusu çok fazla oyuncu değişimimiz oyuncuların yetersizliğiyle beraber uzun süreli birlikte oynayan bir defans hattımız olmamasından kaynaklı.Şenol Hocamızı tedirgin eden en önemli mevkii burası.Bunu elbette telafi ederiz.Oturmuş bir takım olmamız bu süreci kısaltacaktır.Ancak sezon başında yeni transer olsa dahi birkaç maç sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum

Takımımızda olması gereken Stoper özellikleri nacizane görüşüm

-Lider özellikli
-Özellikle uzun top konusunda ayağı düzgün
-Sertlik konusunda eksiğimiz var.SERT olmalı
-İlk müdahalelerde çabuk ki bu hem rakibin tek silahı olacak uzun toplarda ve kontra hücumlarda rakibi durdurur.Hem de rakibi dengesiz yakalamamızı sağlar

İyi bir stoper geldikten sonra bir kaç maçlık yaşanacak sıkıntıyı telafi edebiliriz. Çünkü öyle bir stoper gelmezse o sıkıntıyı her maç yaşarız :D. Aslında bütün oyuncuların kamp dönemine yetişmesi çok önemli. Her biri ayrı ayrı dert oluyor yoksa.

Çevrimdışı Tolga

Bu parasızlıkta transfer yapamadan transfer dönemini kapatırsak şaşırmam artık.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı cursedofdragon

Bende dünkü maç ile ilgili fikirlerimi aktarmak istiyorum.Maçı tekrar 90 dakika tamamını izledim.

Boyko,Fabri : 2'si de iyiydi boyko'yu geldiğinden beri ilk defa bu kadar iyi kendinden emin gördüm halen biraz daha kendine güven eksikliği var ancak onuda aşıcak gibi.Fabri ise hoffenheim maçında olduğu gibi bu maçtada yine karşı karşıya bir pozisyonda %100'luk gol'ü engelledi.Benim 1.ci kaleci adayım fabri.

Beck,Gökhan : Beck geçen sene kaldığı yerden devam ediyor tam bir alman ekol'u belli bir standartı var onun altına hiç düşmüyor.Halen orta açmamayada devam ediyor :D Gökhan gönül çok göremedik fizik olarak hazır değil tam inşallah oda eklenince o bölgede'de sorunumuz yok.

Tosic,Adriano : Tosic normal de sol bek'te çok sırıtıyor du hata üstüne hata yapıyordu dün iyiydi ancak yine stoper olarak daha iyi :) Tabi ki sol bek için alternatif olur.Adriano da tam olarak hazır değil ancak o da kalitesini gösterdi ilerleyen zamanlarda neler yapabileceğini dün akşam ufak bir kesitle gösterdi.

Rhodolfo,Marcelo,Tosic,Necip : Rhodolfo'yu fazla izleyemedik ancak o da henüz fizik olarak hazır değil.Marcelo dünkü maçta o kadar iyi değildi bazen böyle maçlar çıkartıyor.Tosic stoper olarak gayet iyiydi.Necip'te dünkü maçta gayet iyi bir performans gösterdi.

Atiba,Oğuzhan,Tolgay : Atiba geçen sene bıraktığı yerden aynı devam ediyor.Onu veren Allah'a şükürler olsun :D  Oğuzhan 8 numarada atiba'nın yanında çok faydalı oluyor hep orda atiba'nın yanında oynaması lazım.Tolgay'da dün akşam ki maçın yıldızlarından dı bütün sakatlığını üzerinden atmış müthiş oynadı Tolgay Arslan geri döndü :)

Aras,Quaresma,Kerim,Olcay : Aras bu sene benim en çok şey beklediğim oyuncuların başında geliyor daha ilk alındığı zaman söylemiştim iyi bir kamp dönemi geçirirse kendisi toparlarsa ben oynayacağım derse kimse ondan formayı alamaz demiştim töre'yi aratmaz demiştim ve nitekimde öyle oldu.Duran toplar özellikle bu sene ondan çok faydalanacağız.Quaresma henüz oda hazır değil.Kerim bal yapmayan arı gibi çalım var,hız var,teknik var,akıl var herşey var ama ne zaman nerde ne yapması gerektiğini toptan ne zaman kurtulması gerektiğini kafasını kaldırmayı bir türlü öğrenemedi.Olcay her zaman bildiğimiz gibi işte :D

Cenk,Ömer,Pektemek : Cenk'te dünkü maçta biraz tutukluk vardı şuanda bu takımın forveti benim diyemiyor en iyi oyuncu o olmasına rağmen ve tek başına kalmasına rağmen.Ömer dün çok iyiydi öyle bir performans beklemiyordum Ömer'in bu takımda kalmasını isterim bu sene bize faydalı olacaktır.PEktemek'in ıslıklanması hoşuma gitmedi.Beşiktaş'ta hiçbir oyuncunun ıslıklanması hoşuma gitmez.

Genel olarak takım umut verdi diye bilirim dünkü maçla beraber ancak halen eksiklerimiz var 1 stoper 1 forvet belki 1 orta saha.

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı wbishop82

İyi bir stoper geldikten sonra bir kaç maçlık yaşanacak sıkıntıyı telafi edebiliriz. Çünkü öyle bir stoper gelmezse o sıkıntıyı her maç yaşarız :D. Aslında bütün oyuncuların kamp dönemine yetişmesi çok önemli. Her biri ayrı ayrı dert oluyor yoksa.

Elbette hepsi önemli.Ömer Şişmanoğlu bile bu takım kimyası içinde olduğundan çok daha iyi göründü.Takım olmak böyle birşey tabiki :) En büyük zaafımız stoper maalesef ve Marcelo-Rhodolfo ya da Tosiçle 3 5 maç gider.Ama fazlası Allah muhafaza :)

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bende dünkü maç ile ilgili fikirlerimi aktarmak istiyorum.Maçı tekrar 90 dakika tamamını izledim.

Boyko,Fabri : 2'si de iyiydi boyko'yu geldiğinden beri ilk defa bu kadar iyi kendinden emin gördüm halen biraz daha kendine güven eksikliği var ancak onuda aşıcak gibi.Fabri ise hoffenheim maçında olduğu gibi bu maçtada yine karşı karşıya bir pozisyonda %100'luk gol'ü engelledi.Benim 1.ci kaleci adayım fabri.

Beck,Gökhan : Beck geçen sene kaldığı yerden devam ediyor tam bir alman ekol'u belli bir standartı var onun altına hiç düşmüyor.Halen orta açmamayada devam ediyor :D Gökhan gönül çok göremedik fizik olarak hazır değil tam inşallah oda eklenince o bölgede'de sorunumuz yok.

Tosic,Adriano : Tosic normal de sol bek'te çok sırıtıyor du hata üstüne hata yapıyordu dün iyiydi ancak yine stoper olarak daha iyi :) Tabi ki sol bek için alternatif olur.Adriano da tam olarak hazır değil ancak o da kalitesini gösterdi ilerleyen zamanlarda neler yapabileceğini dün akşam ufak bir kesitle gösterdi.

Rhodolfo,Marcelo,Tosic,Necip : Rhodolfo'yu fazla izleyemedik ancak o da henüz fizik olarak hazır değil.Marcelo dünkü maçta o kadar iyi değildi bazen böyle maçlar çıkartıyor.Tosic stoper olarak gayet iyiydi.Necip'te dünkü maçta gayet iyi bir performans gösterdi.

Atiba,Oğuzhan,Tolgay : Atiba geçen sene bıraktığı yerden aynı devam ediyor.Onu veren Allah'a şükürler olsun :D  Oğuzhan 8 numarada atiba'nın yanında çok faydalı oluyor hep orda atiba'nın yanında oynaması lazım.Tolgay'da dün akşam ki maçın yıldızlarından dı bütün sakatlığını üzerinden atmış müthiş oynadı Tolgay Arslan geri döndü :)

Aras,Quaresma,Kerim,Olcay : Aras bu sene benim en çok şey beklediğim oyuncuların başında geliyor daha ilk alındığı zaman söylemiştim iyi bir kamp dönemi geçirirse kendisi toparlarsa ben oynayacağım derse kimse ondan formayı alamaz demiştim töre'yi aratmaz demiştim ve nitekimde öyle oldu.Duran toplar özellikle bu sene ondan çok faydalanacağız.Quaresma henüz oda hazır değil.Kerim bal yapmayan arı gibi çalım var,hız var,teknik var,akıl var herşey var ama ne zaman nerde ne yapması gerektiğini toptan ne zaman kurtulması gerektiğini kafasını kaldırmayı bir türlü öğrenemedi.Olcay her zaman bildiğimiz gibi işte :D

Cenk,Ömer,Pektemek : Cenk'te dünkü maçta biraz tutukluk vardı şuanda bu takımın forveti benim diyemiyor en iyi oyuncu o olmasına rağmen ve tek başına kalmasına rağmen.Ömer dün çok iyiydi öyle bir performans beklemiyordum Ömer'in bu takımda kalmasını isterim bu sene bize faydalı olacaktır.PEktemek'in ıslıklanması hoşuma gitmedi.Beşiktaş'ta hiçbir oyuncunun ıslıklanması hoşuma gitmez.

Genel olarak takım umut verdi diye bilirim dünkü maçla beraber ancak halen eksiklerimiz var 1 stoper 1 forvet belki 1 orta saha.
Olm adam kamp yesin düzelecek dedim o kadar , dinlemediniz beni :bandit:

Sinyalleri vermeye başladı

Dahada iyi olacak kalitesi belli performansi belli..

Devre arasi gelen her oyuncu Uyum ve adaptasyon sorunu yasar Boykonun ki biraz uzun surdu sadece

Bende ilk defa bu kadar kendinden emin ve ozguvenini yüksek gordum bu arada :tabe:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Savaş

Heryerde hem Sosa hem Gomez icin farklı haberlerin çıkması çok saçma. Fena trolluyoruz bence ortalığı.

Hala diyorum büyük balık peşinde koşuluyor. Haberleri olmaması için de hem Sosa hem Gomez ile karıştırıyoruz ortalığı.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Arthur

performansı nedeniyle gomezi istesem de özlesem de bizi böyle aşağılayan ikinci bi' oyuncu hatırlamıyorum...
Beşiktaş, Bayern Münich kadar büyük bir kulüp diyen adam mı bizi aşağılıyor abi?

Tolgay Olimpiakosla Başak gecmis resmen

Kerim ve Arasi da cok beğendim , Kerimde de gelisme var son vuruslarini da biraz geliştirirse super olur

Çevrimdışı tangaz

Beşiktaş, Bayern Münich kadar büyük bir kulüp diyen adam mı bizi aşağılıyor abi?

orada bence politika yaptı hiç bir alternatifim kalmazsa açık bir kapı kalsını oynadı. ben samimiyetine inanmadığımı o gün de belirtmiştim.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Arasin Kalitesi zaten belliydi , Ajaxda ki muthis performansindan sonra Yuksek bir Bonservis bedeli ile Rusya ya gitti ama Sakatliklar pesini bırakmadı

Yavas yavas kendini bulmaya ve toparlamaya baslamis , Töreyi hic aratmaz bu gidişle hele Gecen seneki Toreden cok daha iyi su haliyle bile :busted_cop:
[ Son Düzenleme: 08 Ağustos 2016, 12:54:46 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı anılnr

Tarihimizdeki en iyi forvete bile trip atıyoruz.O gider başkası gelir diyoruz.Başkası gelirde gelmesi kaç yıl sürer acaba ? İlhan gitti bunun gelmesi 13-14 yıl sürdü ondan soruyorum. :D

Çevrimdışı DaldanSarkanElma

Tarihimizdeki en iyi forvete bile trip atıyoruz.O gider başkası gelir diyoruz.Başkası gelirde gelmesi kaç yıl sürer acaba ? İlhan gitti bunun gelmesi 13-14 yıl sürdü ondan soruyorum. :D

:claps: :claps:

Demba'dan sonra Gomez gelince beklentileri yükseldi herkesin...
Bir haykırıştır siyahımız, çökünce üzerimize gecenin matemi, sarılırız beyazına sevdamızın.
 Bir duruştur, direniştir, aslolan hayattır, hayatta BEŞİKTAŞ…

Çevrimdışı brci

bu adamı hele o açıklamasından sonra nasıl hiçbir kulüp kapmadı hayretle izliyorum adam euro 2016 da Almanyanın forveti olarak oynadı yav iyi de oynadı hemde .

Çevrimdışı anılnr

bu adamı hele o açıklamasından sonra nasıl hiçbir kulüp kapmadı hayretle izliyorum adam euro 2016 da Almanyanın forveti olarak oynadı yav iyi de oynadı hemde .
Neden almadı bilmiyorum ama hem onun için hem Beşiktaş için en iyisi anlaşmak olur.İsmi geçen takımların hepsinde yedek kalacak zaten.

Çevrimdışı terapati

Olcay'ın futbol bilgisini, mentalitesini ve pozisyon takibini tartışmam açıkçası. Adam gerçekten ilginç bir futbolcu, çok ciddi şekilde bir süper yıldız edasıyla pozisyonun içinde var olup ya da hazırlayıp, vasat bir halı saha oyuncusu ayarında bitirici hareketler yapıyor (yanlış ve/veya çok kötü şut ve pas seçimleri gibi) :ebebe: Düşündüklerinin yarısını yapabilse, çok net söylüyorum avrupayı peşinden koştururdu. Bazı özellikler çalışmayla geliştirilebilir, bence bu konuda Olcay'ın eksikliği var. Gerçi artık genç de sayılmaz bu saatten sonra ne kadar eğitilebilir işte bizimki de temenni artık  :biggrinking: @onurturan

Şenol Hoca'nın bu konuya el atması lazım @sozkul  :tabe:

Çevrimdışı brci

Neden almadı bilmiyorum ama hem onun için hem Beşiktaş için en iyisi anlaşmak olur.İsmi geçen takımların hepsinde yedek kalacak zaten.
iki seçenek iki senaryo var
 1.si
Gomez Beşiktaşla çoktan anlaştı aslında sırf Fİorentinayi sıkıştırmak için transferin son güne kadar bekleniliyor
bizim FFP probleminden dolayı bonservis belli bir seviyeye çekilmeye çalışılıyor
bu beklemelerin tek amacı kulüp menfaatleri
 2. si
Gomez ciddi anlamda kararsız kaldı bekledi ve gelmemeyi tercih etti yönetimle , kulüple , taraftarla adeta oyun oynadı umutlandırıp umutlandırıp. . Sosanın yaptıgnın bir benzerini yaptı
 bu ikisinden biri olan başka mantıklı bir seçenek aklıma gelmiyor şuan için .
[ Son Düzenleme: 08 Ağustos 2016, 13:07:59 brci ]

Çevrimdışı Zafer55

Gomez :
"Takımın transfer politikasına, takımın oyun felsefesine bakacağım. Teknik direktörün bakış açısını değerlendirip ona göre bir karar vereceğimi söyledim."
Şunu gördüğümde .... git ulan......herif  demiştim.
Forumda ise daha kibar tabirle hadsizlik olduğunu yazdım.Benim gibi düşünen  3-5 kişi vardı.Forum da çoğunluk buna vizyon diyordu!
Bide şamp lig de 6 da 0 mevzusu var tabi.

B.Münih benzetmesi de yaptı eyvallahta.Bugün münih onu istese bi durun transfer politikanıza bi bakim,T.D nizin bakış açısını değerlendireyim dermiydi.??

Çevrimdışı anılnr

iki seçenek iki senaryo var
 1.si
Gomez Beşiktaşla çoktan anlaştı aslında sırf Fİorentinayi sıkıştırmak için transferin son güne kadar bekleniliyor
bizim FFP probleminden dolayı bonservis belli bir seviyeye çekilmeye çalışılıyor
bu beklemelerin tek amacı kulüp menfaatleri
 2. si
Gomez ciddi anlamda kararsız kaldı bekledi ve gelmemeyi tercih etti yönetimle , kulüple , taraftarla adeta oyun oynadı umutlandırıp umutlandırıp. . Sosanın yaptıgnın bir benzerini yaptı
 bu ikisinden biri olan başka mantıklı bir seçenek aklıma gelmiyor şuan için .
Benim anlamadığım şey Fikret Orman'ın açıklamasına göre 1000 € durumu varken Gomez'in menajeri bizimkilere teklif yapmış.Siz 1000€ ya alın Beşiktaş&Gomez arasında sözleşme yapalım Fiorentina ortadan kalksın diye.Fikret Orman Fiorentina ile ilişkileri düşünerek reddetmiş.Kendiside hatta ''Gomez bizimle anlaşsın Fiorentina ile her türlü hallederiz.'' demişti.Benim merak ettiğim şey Gomez şuan gerçekten bizimle anlaştı biz Fiorentina'yı mı bekliyoruz ? Yoksa Gomez'le maaş pazarlığı mı yapıyoruz ?

Çevrimdışı hic2222

Sosa ve Gomez'in şu yaşananlardan sonra takıma dönseler bile katkıları bence şüpheli olacaktır.
Hadi Sosa neyse, Kalırsa bir şekilde bize tepeden bakamaz ve takıma adapte olabilir tekrar.
Lakin Gomez'in gelirse problemli bir sezon geçirebileceğini öngörüyorum nedense.
Çünkü Avrupa şampiyonası yok artık. Yani kendini çalışkan ve diri tutması için pek sebebi yok.
Profesyonelce davranabilir mi orasını bilemiyorum. Ama şu risk kesinlikle var. Profesyonelce davranma alışkanlığı yoksa
her durumu bahaneye çevirip eveleyip geveleyip iki yi bir kötü yılları tüketebilir.
-----------------
Yönetimimizin bu yılki transfer politikasını da gerçekten nitelikli katkılar olmasına rağmen eleştiriyorum açıkçası.
Bence forvete Cenkle değişkenlik gösterebilecek genç ve nitelikli geleceği olan bir takviye gerek.
Yine stopere fazla yaşlanmamış maksimum 25 yaşında birisi gerek.
Son olarak Atibaya yedek ve geleceği olan bir orta saha da gerek.
Sönmüş yıldızlar gittikleri takımlarda bir kaç maçta parlamak dışında sadece ekonomik yükler getirdiler.
Biz devler arasında yer edinmek istiyorsak onlarda ömrünü tamamlamış kişilerle değil onlarda olmak isteyen kişilerle bunu başarabiliriz.
Tabiki genç transfer demek parar, yüksek bonservis vesair demektir.
İki ucu pis değnek durumundayız.

Takım içi durumları anlama konusuna gelince, Şenol hocanın medya üzerinden mesaj gönderircesine yaptığı yetersiz ve/veya eksik kadro ifadeleri
bakın transfer yapmıyorsunuz dolayısıyla sorumluluk sizde, bunu size söyledim şimdide herkese söylüyorum demektir.
Bir şekilde kolej havası ruhunu köreltecek oyuncu sayımızın artışı risktir. Beşiktaşı büyüttüğünü değil Beşiktaşın kendisini büyüttüğünü düşünen oyuncular almamız gerek artık.

Gomez gelsin, Sosa kalsın tamam ama Querasma'nın sonradan döndüğü kafayla olacaksa, bunu sağlayacaksak gelsinler.
Muhakkak lazımlar, muhakkak iyi oyuncular ama kendilerini takımdan yukarıda görmeleri sıkıntı olur.
Kılıcın yapamadığını adalet yapar.

Çevrimdışı klubnika01

hem gomezi hemde sosayı bu saatten sonra kulüp kapısına bile yaklaştırmamaları lazm.hayırdır inşallah sanki bulunmaz bursa kumaşı oldular anasını satayım.bu şekilde sadece prestij keybediyor bu kulüp.yoksa teklif sosaya yolla genç takıma ibreti alem için 1 sezon sürünsün orda.şimdiye kadar başka bir forvet alınsaydı eminim gomez efendide tıpış tıpış gelip sözleşme imzalayacaktı

Etiketler: