2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12349190 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Bishamon

Sevgili dostum, FFP anlaşmamızı tekrar hatırlatayım istersen:
"Sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir."

Yani sattığımız kadar bonservis harcayabiliyoruz. Ersan'ı 7 milyon euro'ya sattık bu seneye sayılıyor. Marcelo'yu 1.5'a alırsak, elimizde 5.5 kalıyor. Bonservise ödeyebileceğimiz bütçemiz bu şu anda.

Tosiç'in sol stoper performansı iyi ve stopere ihtiyacımız da var. O zaman neden Tosiç'i sol beke kaydıralım?

Ayrıca Tosiç'i sol beke kaydırınca, bu sefer stoper açığımız olacak, oraya transfer gerekecek.

1.2M Euro satın alma opsiyonu olan adamı neden 1.5M'e alalım?

Çevrimdışı dkn_34

MARIO GOMEZ: "Geleceğim henüz belli degil. Önümüzdeki 5-6 haftalık süreçte de bununla ilgili bir karar çıkmayacak." DEMİŞ
euro 2016 sonunu beklıyor.net.tahmınım turnuvada etkli bir performans gösterirrsem daha büyük takımlardan transfer teklıfi alırım diye düşünüyor.
bizim hemen golcü transferi için çalışmalara hız kazandırmamız  lazım oradan gomeze bir mesaj vermemiz lazım

Çevrimdışı mertnet

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama totoşlar ilk kez hoşuma giden birşey yapmış ve Serdar AZİZ transferi için yaptığımız teklifi "Teklifte sadece nakit var takas yok" diyerek reddetmiş.
E verin işte Franco, Alexis, Pektemek vb. ne istiyorlarsa.
Serdar'a bayıldığımdan değil, eldeki çöplerden kurtulalım. Ayrıca Alexis ve Pedro'dan da daha iyi defans.
...diyor sensei Mert.

Çevrimdışı mylife1903

O Golde Cok buyuk Hatasi vardi ( Zamanlama Hatasi )

Rakibinin hizli bir adam oldugunu bildigi halde uzerine dogru kostu rakip topu saga cekince de otomatikmen bakkala gitti , Orada geride kalip karşılamayı tercih etmeliydi :tabe:

Ama ben cok kizamadim Sonucta 1 kez bireysel hata yapti bu adam demistim..
@Yunus Emre Dökmeci o golde beckin hatasi var ama saturn yorungesinden santra sonrasi atilan bir topta becki guclu ve hizli bir oyuncu ile yalniz birakan kerim frei ve beckin kademesine girmek yerine nedense bolgesini kaybetmeyi birak ileri cikmaya baslayan necipin de hatasi var aslinda.

Çevrimdışı tuncaboylu

1.2M Euro satın alma opsiyonu olan adamı neden 1.5M'e alalım?

Doğru söylüyorsun. Transfer bütçemiz 5.8 milyon euro.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

İsmail ile ilgili dolaylı yada doğrudan cevap gelmez ise sevinirim. Vaat ettiğim sözü tuttum. Paylaştığım pozisyonların tamamında İsmail'in bireysel hatası vardır.
@atalay aslında anlatman gereken savunmayı kusursuza yakın hale getirmek için yapılması gerekenler. Savunmanın sadece bireysel çabalarla gerçekleşemeyeceği iş bölümü, yardımlaşma gerektiren bir organizasyon olduğunu anlatmak lazım.
Hızlı stoper diye birşey türettik durduk. Hızlı bir stoper gelecek hataları kapatacak . Her transfer dönemi bir hızlı stoper transfer etmeye çalışıyoruz. Savunmada hedef hataları kapatmak değil olası hataların önüne geçmek olmalı . Bu anlayış takımı hücum dahil oyunun her alanında daha dominant hale getirir. Buna uygun olacak şekilde transferler yapılıp hocadan uygun savunma stratejileri üretmesi beklenmeli. Şenol Hoca seviye atlamak istiyorsa bunu ciddi şekilde ele almalı. Hocanın eksik kaldığı kısımlardan biri de bu.

Çevrimdışı RQ7_351903

Sevgili dostum, FFP anlaşmamızı tekrar hatırlatayım istersen:
"Sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir."

Yani sattığımız kadar bonservis harcayabiliyoruz. Ersan'ı 7 milyon euro'ya sattık bu seneye sayılıyor. Marcelo'yu 1.5'a alırsak, elimizde 5.5 kalıyor. Bonservise ödeyebileceğimiz bütçemiz bu şu anda.

Tosiç'in sol stoper performansı iyi ve stopere ihtiyacımız da var. O zaman neden Tosiç'i sol beke kaydıralım?

Ayrıca Tosiç'i sol beke kaydırınca, bu sefer stoper açığımız olacak, oraya transfer gerekecek.
Biliyorsunuz evet ama eksik biliyorsunuz, bizim UEFA ya verdiğimiz sözde senelik gelir gider tablosu esastı.Bonservis olarak 3-3.5 Milyon € bütçemiz vardı satış yapmadan.Ama sene sonu vereceğim rapor da sadece bonservis ler yok her türlü gider var.

Çevrimdışı Bishamon

Doğru söylüyorsun. Transfer bütçemiz 5.8 milyon euro.
Atınç'tan gelen 1M Euro daha var.

Çevrimdışı Çağatay

caner de inter'e gittiğine ve nagamoto ile sözleşme uzatıldığına göre
inter telles i geri gönderecek

sizce gs bize kiralar mı bu adamı  :evillol:
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@atalay aslında anlatman gereken savunmayı kusursuza yakın hale getirmek için yapılması gerekenler. Savunmanın sadece bireysel çabalarla gerçekleşemeyeceği iş bölümü, yardımlaşma gerektiren bir organizasyon olduğunu anlatmak lazım.
Hızlı stoper diye birşey türettik durduk. Hızlı bir stoper gelecek hataları kapatacak . Her transfer dönemi bir hızlı stoper transfer etmeye çalışıyoruz. Savunmada hedef hataları kapatmak değil olası hataların önüne geçmek olmalı . Bu anlayış takımı hücum dahil oyunun her alanında daha dominant hale getirir. Buna uygun olacak şekilde transferler yapılıp hocadan uygun savunma stratejileri üretmesi beklenmeli. Şenol Hoca seviye atlamak istiyorsa bunu ciddi şekilde ele almalı. Hocanın eksik kaldığı kısımlardan biri de bu.
Dünyanın gelmiş geçmiş belkide en iyi defans oyuncusu Marco Baressi'dir çoğu otoriteye göre, ne fizikli ne de hızlı bir oyuncuydu, sadece oyunu çok iyi okuyor ve nerede durması gerektiğini çok iyi biliyor ve hamle zamanlamasını çok iyi ayarlıyordu. Hızlı stoper olayı ne zaman gündeme gelse aklıma Baressi gelir hep.
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Necmi

Yedek Sağ bek'in de o kadar para alması yanlış. Bunu savunacak değiliz. Serdar yüzünden şampiyonluktan olduğumuz konusuna ise hiç girmicem. yarın öbür gün Serdar'la da sözleşme imzalanabilir onuda savunursunuz ondan daha iyi yedek sağ bek mi bulacağız diye. Bak tekrar yazıyorum, üst düzey birisi alınsın İsmail takımda kalsın 500 bin euroya 2 senelik sözleşme imzalansın, gıkımı çıkartırsam namerdim. Haketmediği maaşları hakediyormuş gibi gösterip algı yaratıyorsunuz, sonra bu maaşlar normal diye ortalıkta geziyorsunuz. Real madrid her sene kar ediyor ama 30 maça çıkmış sağ bekine 1,5 milyon euro para veriyor. Ya siz çok iyi biliyorsunuz bu işi ya da Carvajal enayi o paralara oynadığı için.
yok sen çok iyi biliyorsun bu işi
futbol onbir kişiyle oynanmıyor sen Beşiktaşı anadolu takımı gibi görüyorsan
gider bir anadolu topçusunu koyarsın kulübene ama ondan sonra söylemeyeceksin çöplerle
dolduruyoruz diye peki senin aldığın ve kulübeye pahalı transfere gerek yok dediğin adam için
vereceğimiz şampiyonluk ne olacak o zaman büyük takımın kulübeside büyük olur bunun en basit
örneği boyko geldikten sonra tolganın yükselen grafiği senin kulüben sahayı zorlayacak senin kulübende oturan sahadaki oynayanı
zorlayacak yoksa ilk sakatlıkta kıç üstü oturursun sen iyi bir bek alsan bile kulübende oturacak adam en az ismail
seviyesinde olmak zorunda öyle dediğin gibi sıradan birini al kulübede oturt olmuyor futbol takımı 11 kişiden oluşmuyor
siz beğensenizde beğenmesenizde ismail bu ülkenin en iyi beklerinden biri şu anda milli takımda avrupa şampiyonasına
hazırlanıyor Türkiyede bir sürü ismailin yerini alacak bek varda o nedenle gs yıllardır sol beksiz oynuyor.
kaldıki o kadar para saçtığı dönemdede bulamadı.
az gerçekçi olun Türkiyede topu topu iki tane sol bek var istediğiniz kadar zorlayın üçüncüsü yok
bizimde iki tane sol bek bulabilecek bir durumumuz yok paraylada ilgili değil daha niye elindeki adamı çöp
yapmaya göndermeye uğraşıyorsun bak ismaili bırakalım size garanti veriyorum bir saat sürmez iki renkliden
birine imza atması hemde senin vereceğinden daha iyi bir paraya olur bu o nedenle sallayında biraz az sallayın
yok takım bulamazmışda kimse istemezmişde ışık hızında gider neyin kafasındasınız şu anda iki renkliyede ilaç olur
bir düşünün 1.4 ü fazla buluyorsunuz bonservissiz iki renkli ismaile kaç paraya kontrat imzalatır. ben söyleyeyim minimum
1.7 ye imzalatırlar birde bedava aldık diye çiftetelli oynarlar.

Çevrimdışı tuncaboylu

Biliyorsunuz evet ama eksik biliyorsunuz, bizim UEFA ya verdiğimiz sözde senelik gelir gider tablosu esastı.Bonservis olarak 3-3.5 Milyon € bütçemiz vardı satış yapmadan.Ama sene sonu vereceğim rapor da sadece bonservis ler yok her türlü gider var.

Öyle bir bütçe yok sevgili dostum.
http://www.hurriyet.com.tr/besiktasa-uefadan-ceza-ve-anlasma-28955394

Kısıtlamanın bir çok maddesi var.
"Bonserviste eksiye düşemezsin" cümlesi yeterine net, 3-3.5 milyon harcayabilirsin diye bir şey yazmıyor.
İmza parasına da abanamayız, zira 10 miklyon euro açık verebiliriz bu sene. (Bu sene 13 milyon euro verdik)

Atınç'tan gelen 1M Euro daha var.
Onun bu seneye sayılıp sayılmayacağı net değil.

Çevrimdışı dkn_34

gomez olayında , hayattada olur bazen elinde bir şey vardır garantidir ama sen daha büyüğünü istersin .sonra pişman olursun ben elimdekını niye kaybettim diye.
unutmayalım ki gomezin bizim sayemızde tekrar yıldızı parladı.
.
aynı şartlar altında quaresma olsaydı çoktan imzalamıştı Quaresma beşiktaşı yürekten seviyor gomez için biz araç ız .

Çevrimdışı mylife1903

Adam kacirmaktan Ziyade TEMASSIZ oynuyor bu buyuk sıkıntı :busted_cop:

Yani rakibe yapışmıyor Ersan gibi ve rakibin dönmesine izin veriyor , Sirf rakibi dondurmesinden dolayi yediğimiz 3 Gol var

Ama sezgileri , Hava topu , Kademesi ve zekasi ile Hiz problemini ve dondurme sikintisini tolere ediyor :bandit:
Rodolfonun en cok kayarak mudahelelerini begeniyorum ama kayarak mudaheleyi cok kullanan defans oyuncularina cok sicak bakmamak lazim. 

Defans konusu gelmisken dusuncelerimizi 50 sefer daha yazalim burada bulunsun.
Defansin ortasinda
Rodolfo
Marcelo
Alexis
Pedro
Milosevic
Tosic var
Rodolfo soru isareti, marcelo rodolfo tipinde bir oyuncu bence kotu oyuncu da degil kalabilir, alexis benim begendigim bir oyuncu bonservisi de alinmis ben kalmasini isterim.
Tosic zaten hem solbek hem de stoper yedekleyebildigi icin iyi bir tercih
Pedro bu kurgu ile olmaz, milosevic ise sonradan karsimiza bir gordon schildenfeld vakasi olacak, cok iyi takimlarda olup, milli formayi giyecek herhalde. Milosevic konusunda kararsizim.
Buraya iyi bir sol ayakli stoper bulmamiz lazim bu stoper hizli, hamleli, lider karakterde, vurdugunu yikan, isirdigini parcalayan, kramponu adamin ensesinden sokup agzindan cikaran tarzda olmali, alexis disindaki butun oyuncular daha yumusak oyuncu bizdeki.
Boyko ile takas edebilsek su raketciyi harika olacak ama o da burada tutar mi bilemiyorum, o da sscb kokenli bir oyuncu.

Rodolfo, marcelo, alexis, yeni stoper, turk stoper, 1.5stobek(tosic) o rotasyon icin yeterli. Forumda butun stoperleri gonderdigimiz ve sadece glik ile sikerteli aldigimiz versiyonlar yaziliyor. 4 stoperle koca sezon bitmez, rodolfo ile kuyuya inilmez, adam sakatliktan yeni cikacak lig baslayinca.

Takimla 6 aydir beraber olan marcelo ve alexis suan en degerli stoperlerimizdir.

Alexise tepki var ama alexis verilen para kadar bir oyuncu ve kotu oyuncu degildir canli canli seyretmisimdir, serttir, hamlelidir, alan kontrolu iyidir, ofsayti bozmaz, sag ayak sol ayak kisa paslari cok iyidir, fazla kart gorur, bizim kalibremizde bir oyuncudur. Alexisi gonderirsek daha iyisini alip yedek kulubesine koyamayiz, simdiden soyleyeyim dedim.

Turk stoper icin tartisilmayacak isim bence yalcin ayhandir. Mustafa pektemek ve pedro arti bir miktar mangir verirdim ben olsam ama basaksehir satar mi bilinmez. Pedro orada epruyanu ile iyi ikili olur.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

gider bir anadolu topçusunu koyarsın kulübene ama ondan sonra söylemeyeceksin çöplerle
dolduruyoruz diye peki senin aldığın ve kulübeye pahalı transfere gerek yok dediğin adam için
vereceğimiz şampiyonluk ne olacak o zaman büyük takımın kulübeside büyük olur bunun en basit
örneği boyko geldikten sonra tolganın yükselen grafiği senin kulüben sahayı zorlayacak senin kulübende oturan sahadaki oynayanı
zorlayacak yoksa ilk sakatlıkta kıç üstü oturursun sen iyi bir bek alsan bile kulübende oturacak adam en az ismail
seviyesinde olmak zorunda öyle dediğin gibi sıradan birini al kulübede oturt olmuyor futbol takımı 11 kişiden oluşmuyor
siz beğensenizde beğenmesenizde ismail bu ülkenin en iyi beklerinden biri şu anda milli takımda avrupa şampiyonasına
hazırlanıyor Türkiyede bir sürü ismailin yerini alacak bek varda o nedenle gs yıllardır sol beksiz oynuyor.
az gerçekçi olun Türkiyede topu topu iki tane sol bek var istediğiniz kadar zorlayın üçüncüsü yok
bizimde iki tane sol bek bulabilecek bir durumumuz yok paraylada ilgili değil daha niye elindeki adamı çöp
yapmaya göndermeye uğraşıyorsun bak ismaili bırakalım size garanti veriyorum bir saat sürmez iki renkliden
birine imza atması hemde senin vereceğinden daha iyi bir paraya olur bu o nedenle sallayında biraz az sallayın
yok takım bulamazmışda kimse istemezmişde ışık hızında gider neyin kafasındasınız şu anda iki renkliyede ilaç olur
bir düşünün 1.4 ü fazla buluyorsunuz bonservissiz iki renkli ismaile kaç paraya kontrat imzalatır. ben söyleyeyim minimum
Adam boşta şu an imzalatsınlar? Üstelik Fener'in sol beki gitti. Gs'ın da ihtiyacı var. Bassınlar parayı alsınlar madem. Neden almıyorlar?
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Necmi

Dünyanın gelmiş geçmiş belkide en iyi defans oyuncusu Marco Baressi'dir çoğu otoriteye göre, ne fizikli ne de hızlı bir oyuncuydu, sadece oyunu çok iyi okuyor ve nerede durması gerektiğini çok iyi biliyor ve hamle zamanlamasını çok iyi ayarlıyordu. Hızlı stoper olayı ne zaman gündeme gelse aklıma Baressi gelir hep.
zaten anlamıyorum ben bunu hızlı stoper nedir ya bu adamı alıp 100 metremi koşturacağız :ebebe:
stoper deiğin yerini korumayı bilen hava hakimiyeti olan ve seri oyuncu olmalı zaten adamlar kaç metrede oynuyor
zaten hızlı olsa bile koşarak gelen forveti hızlanarak yakalama şansın olmazki istersen 100 metrede dünya rekoru kır
sana orda lazım olan doğru yer tutabilmek ve seri müdahale edebilmen yoksa zaten kalenin 15-20 metre önünde oynuyorsun
ne yani hızlı olupta forvetle birlikte kaleye kadar koşumu yapacaksın senin onunla birlikte koşman değil onu durdurman gerekiyor

Çevrimdışı TANERCAN

İsmail Köybaşı hakkında yazmasak transfer haberi okumaya geliyoruz İsmaili okuyoruz.😁

Çevrimdışı Eray

İsmail'den daha iyi hücum yapar, İsmail'le aynı savunma yapar.

Bize İsmail'den daha iyi savunma yapacak biri lazım. Hücumumuz zaten iyi, savunmayı beceremiyoruz.

Çevrimdışı mylife1903

Edit : Duzenleme yapayim simdi hatirladim topu Selcuk inan Uzaklastirmak icin rast gele vurmus Snaijdere asist olmuş

Ozur :iblush:
Hayir oyle gelismedi o pozisyon iki gundur yaziyorum, korner atmaya gittik, kornerden seken topu ismail yakaldi ve ileri sisiremedi topu, gsliler gelen topu ileri dogru vurdu ve gunay iskaladi.

@Yunus Emre Dökmeci bundan sonra her mesajimda sana tiklama verecem, ustte de kimse ismaile birsey demedi, yazmissin, az okuyorsun forumu, otur sifir! :evillol:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Başıma bir şey gelmeyecekse ben hiç beğenmiyorum abi

Çevrimdışı 38life

ismail diye diye harbi sıktınız milleti artık sayfalarca ismail muhabeti...ismail kötü futbolcu yapacagı şeyler sınırlı iyi topçu değil çok kişi aynı fikirde değilmi...anlamadıgınız şey ismail kadar burda yönetim de teknik direktörde hatalı suçlu sizler şu golü yedirdi şu hatayı yaptı diyorsunuz görüyorsunuz da teknik direktör görmüyor mu başkan yönetim görmüyor mu...gördükleri halde oynatmaya devam ediyorlarsa sözleşme imzalayacaklarsa kulübe ihanet ediyorlar demektir...aynı şeyi günlerce konuşmanın bir anlamı yok ki senin benim göremediğimizi demek ki teknik direktörümüz görüyor oynatıyor ve sözleşme imzalıyorlar...hoşunuza gitmiyorsa sesinizi bir şekilde duyurursunuz mail mi atarsınız sosyal medyayımı kullanırsınız  faksmı çekersiniz..burda yazmakla elinize birşey geçmez sadece düşüncede kalırsınız..26 maç oynamış ligde seçilmiş bir teknik direktör 26 lig maçında oynatmış ismaili suçlanacak en son kişi burda ismaildir bunuda unutmayın...elinde futbolcu yok demeyin teknik direktörsen şu pozisyonda oyuncum eksik transfer dersin istersin..

İsmail ile sözleşmenin yenilendiği güne kadar bu tartışma devam edecektir ve devam etmesi çok doğaldır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı DADAYKARTALI

gomez giderse gitsin cenk e güvenmenin zamanı geldi emin olun gomez i aratmayacaktır sadece webo tarzı tecrübeli ve bonservisi elinde ucuz bir yedek alsak yeterli olur gomezden en az 7 8 milyon euroda gelir ve orta saha alırız :bandit:

Çevrimdışı mylife1903

İlk yarı İsmail'in oyunda kaldığı sürelerde 11 gol yedik.
Onlardan 2'si Akhisar ve Galatasaray maçındaki kaleci hatalarıydı.
Akhisar maçındaki diğer golde de İsmail'in suçu yoktu.
Kalan 8 golden 1'ini Donk ötekini N'diaye doksana atmışlardı, Rusescu'nun golünde de İsmail'in suçu yoktu.

Kayserispor'dan yediğimiz gol duran toptan gelmişti, İsmail'le ilgisi yoktu.

Bakın bunlar sadece aklıma gelenler. Diğer 4 golü hatırlayamıyorum sadece: Antalyaspor maçında Eto'o, Kasımpaşa'da Eren Derdiyok(2) ve Eskişehirspor maçında Gekas. O golleri şimdi izleyemiyorum şirkette, ama İsmail'in hatasını hatırlayamadım. Gekas'ınki de göbekten gelişen bir ataktı hatta yanılmıyorsam.
Kayseri macinda yedigimiz golde ismaile hata bulmayan adamla futbol konusulmaz, adam ofsayti bozuyor kornerden gelen topta.

Simdi ben ismailin cogu pozisyonunu hafizadan yaziyorum bazen insanlar o kadar siddetle karsi cikiyor, kendimden suphe ediyorum o yuzden gittim usenmedim caps aldim.
Su poziyonda ismailin halasinin oglu bile ismaili korumaz, herif metrelerce ofsayti uyuyarak bozuyor, boyle futbolcu mu olur, 14 yasinda cocuk kornerde ofsayti bozmaz su adami avrupada bu pozisyondan sonra amator kumeye gonderir teknik direktoru.
Ahanda capsi burada

Su poziyonda yedigimiz golde ismailin sucu yok, evet
[ Son Düzenleme: 01 Haziran 2016, 17:12:37 mylife1903 ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Tolga arkasında zorlama olmadan oynamıyorsa ben bunda art niyet ararım ayrıca. Üstelik bu takımın kaptanı. Demek ki 2 sezondur arkasında bir adam olmadığı için iyi oynamıyormuş. Dünyadaki büyük takımların yedek kalecilerinin adlarını söyler misin bana? O adamların as kalecilerinin rekabete ihtiyacı yok demek ki kendilerini göstermek için?

Real Madrid Yedek Kalecisi: Kiko Casilla
Barcelona Yedek Kalecisi: Claudio Bravo
Bayern Yedek Kalecisi: Tom Starke
Man Utd Yedek Kalecisi : Sergio Romero

Beşiktaşı köy takımı olarak gören ben değilim sensin bu zihniyetle, Tolga'lara İsmail'e  açık kapı bırakarak.  Dünya futbolu Tolga ve İsmail'den ibaret sanki. Bana Fatih Terim lobicisini örnek gösterip başka adam mı var deme. Semih Kaya'yı milli takıma alıp Ersan'la Atınç'ı almayan adamdan bahsediyoruz burada halen milli takım diyorsun.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Hiç sıkıntı yapmaya gerek yok bence seneye de şampiyonuz kadromuzu koruyup iyi kaleci, iyi sol bek ve 1 iyi stoper alsak yeterli olur bence avrupada başarı beklentim yok  2018/2019'a kadar tamamen düzlüğe çıkmamız 2 3 seneyi bulacak.

Etiketler: