Mevki olarak ise benim kadro planlamasına bakışım şu şekilde ;
Kale : TRANSFER - Tolga - Günay
Stoper : TRANSFER - Rhodolfo - Marcelo – TRANSFER - Tosic
Sol bek : TRANSFER - İsmail(?)
Sağ bek : TRANSFER - Beck
Orta saha (Merkez) : Atiba - TRANSFER - Necip / Oğuzhan, Tolgay, Sosa
Sağ Kanat : TRANSFER - Quaresma
Sol Kanat : Olcay - Kerim - Aras
Santrafor : Gomez - Tosun - Transfer veya altyapıdan gelme genç bir arkadaş.
Toplamda 7 veya 8 transfer gerektiğini düşünüyorum. Bu isimlerden 5(Kale,Sağ bek, Stoper, Sol bek, Sağ Kanat) i ilk 11, Şampiyonlar Ligi' ne yakışacak standartta isimler olması gerektiğini düşünüyorum. Birinin (Orta Saha) Atiba' nın yaşından dolayı dönüşümlü oynayabileceği iyi bir isim veya gelecekte onun yerini doldurabilecek bir genç, diğer ikisinin ise gelecek vaadeden gençlerden olması gerektiğini düşünüyorum.
Öncelikle kadronun Şampiyonlar Ligi' nde oynayacağını düşünerek sözleşmesi biten iyi isimlerin zorlanması gerektiğini düşünüyorum. Gomez gibi gözden düşmüş isimler de bize gelip canlanabilirler. Savunma ve kaleye daha tecrübeli isimlerin alınması gerektiğini düşünüyorum.
-Kaleci için free Mandanda, bonservisi cüzzi Adler veya Psv den Zoet denenebilir. Denenmeli.
-Sol bek için Jordan Lukaku, Coentrao, Denisov veya düşen Aston Villa' dan Amavi denenmeli. Sakat olmayan bi Coentrao bizde çok iş görür.
-Sağ bek için Debuchy denenebilir, Mayke olabilir.
-Stoper için ise bence en kilit nokta burası çok sağlam bir transfer yapmamız gerekiyor. Subotic, Glik, Skrtel, free Nkolou veya Bayern' den gönderilecek Benatia kiralık falan denenmeli. Rakitsky de denenebilir. Bu mevkide çok kaliteli bi isim olmalı. Bunun dışında da bitane yerli tercihen gelecek yıllarda bu takımda forma giyebilecek potansiyelde bir genç stoper de alınmalı.
-Orta sahada Atiba' yla dönüşümlü oynarlar tecrübesi de çok fazla diye favori ismim Topal. Gerektiğinde 3. stoper gibi de oynatırsın hava topları desen var Atiba kadar dikine oynamasa bile zorlu maçlarda Atiba-Topal ikilisi bile çıkabiliriz.
-Kanat için ise ya iyi durumda bi yıldız alacağız ve güzel maaş vereceğiz(Feghouli gibi, Ben Arfa gibi), ya da Narsingh, Promes, Ahmed Musa gibi birine yüksek bi bonservis verip az maaşla kadroya katabiliriz. Bunlar dışında hem yıldız potansiyelli hem de serbest kalacak birisi Andrija Zivkovic ama onu da bize yar etmezler gibi.