2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12375819 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

bu çocuğun bir şeyi eksik kalmış.buna birde anne lazım.kaç paraysa toplar öderiz.
baktım giderler arasında annelik ücreti yok :alala:
unutmuş galiba :evillol:

Çevrimiçi Necmi

UEFA gelirlerinin ne kadar önemli oldugu gözüküyor, bu şartlarda şampiyonluk çok önemli. Ek olarak eklenecek kombine gelirleri, artan yayın geliri, bir de süresi bitmeye yakın muhtemel artacak sponsor gelirimiz var. Diğer taraftan muhtemel artacak oyuncu giderleri var. Bu saatten sonra yapılacak çok da fazla yatırım yapmadan borçlara yönelip faiz yükünden kurtulmaktır bence.
Her sene şampiyonluğa oynayan, oyuncu alış satışından kar eden bir kulüp olmalıyız bi 10 sene kadar.

Şuanki bilançoya kombine gelirleri eklenecek seneye, bu konuda yaklaşık bir rakam verebilecek var mı? Bir de su an senelik faize ödediğimiz miktar ne kadar tahmini? Fulya muhabbeti vardı mesela onun sözleşmesi ne zaman bitecek de oranın normal gelirini alabileceğiz? @Necmi abi veya bilen arkadaşlar bilen varsa başka ya da bu konuda aydınlatırsa çok güzel olur, çünkü kulübün geleceğini buradan anlayıp ona göre zihniyet geliştirmek lazım.
çok soru sormuşsun :bandit:

Çevrimiçi Necmi

@tunca.ayyildiz  @mylife1903  abiler yuzde 9 faiz  dediğini göre mahkeme kararını vermiş birde icra takibine girmiş gibi
buna tamam diyecek hakim kesin renklidir :bandit:

Çevrimdışı Orhan

buna tamam diyecek hakim kesin renklidir :bandit:
Deme abi öyle inanırım  :iblush:

Çevrimdışı atalay

Bu 275 milyon TL'nin kısa vadeli borçların yapılandırılmasında kullanılacağını biliyoruz ama bu borçlar çoğunlukla hangi kalemlerden oluşur ya da oluşabilir?

Banka/faktoring ve ticari borçlar. Ayrıca sporcu/personel vs. maaş giderleri. 

Çevrimdışı mylife1903

Dogurdu ya abi bitti o annelik isi.
Bakici masrafi koymus, ben talibim caner bizde oynadigi surece bakarim cocuga.

Bisiler yazacam gene karisacak ortalik. Ver cocugu babasina kurtul iste

Çevrimdışı mylife1903

en iyisini siz dusunuyorsunuz derken bunu biraz acmak lazım. burdaki potansyel Beşiktaş kulubunun scout ekibinden kat kat iyidir. cunku futbolu seven ve sadece iş olarak degil hobi olarak seven insanlar. bu yuzden sevgileri sezonluk degil daimidir. yani futbolu profosyonel denen scout ekibinden daha iyi takip ettigini dusunuyorum. hatta bircok arkadası spor yazarı ya da editor olan birisi olarak sunu soyleyeyim; bircok kulup gazetelerdeki free futbolcu haberlerinden faydalanıyorlar. neyse o konu ayrı. evet herseye bir fikirle geldigimiz dogru cunku bu ulke demokrasiyle yonetiliyor. insanların fikirlerini acıklama hurriyeti var. hic bi iş yapmadan da sadece eleştiren adamlarda degiliz ustelik.
Bu senin arkadaslar hangi gazetelerde calisiyor, burayi takip ediyorlar mi? Sabah, takvim, totomac galiba benim tahminim

Çevrimdışı tuncaboylu

Maliyetler geçen seneye göre %10 artmış. 325 milyon TL'lik net kısa vadeli yükümlülüğümüz var. Kredi vadelerini yeniden yapılandırıp, ilave kredi kullanımı -275 milyon küsur TL- ile bu yükümlülüğü yerine getirmeyi öngörüyorlar. Velhasıl gelir kalemlerindeki artış dışında gelir-gider dengesindeki tablo iç açıcı değil.

Gelir gider dengesindeki tablo neden iç açcı değil, onu biraz açıklar mısın?

100 milyon TL brüt kar elde etmişiz, 25 milyon TL net kar.

Üstelik UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yayın gelirinden gelecek 10 milyon euro (40 milyon TL) para daha var, o bilançoda yer almıyor.

İlaveten localardan alınan para da bu seneki bilançoda yer almıyor, daha önceden 3 senelik satıldıkları için.

2019-2020 sezonu öncesi localar tekrar satışa çıktığında, epey bir sıcak para giriş olacak kasaya. (Senelik 15-20 milyon euro civarı.)

Yani bence durum fena gözükmüyor.
[ Son Düzenleme: 25 Ocak 2017, 16:47:17 tuncaboylu ]

Çevrimdışı atalay

Caner'in eşinin bilanço raporu, BJK AŞ'nin finansal raporundan daha çok ilgi görüyor.

Bu raporu da inceledim. Eğitim giderlerini ve spor masraflarını düşük tutmuş.
[ Son Düzenleme: 26 Ocak 2017, 11:05:12 atalay ]

Çevrimiçi murat

yapılmayan hizmetin ücretini almamak etiğe uygun.yapsaydı 250 binde oraya yazardı.

Çevrimdışı sozkul

Geçen sezon futbolcu satışlarından elde edilen net ücret: 35,4 M ₺. Bu sezon ise 26 M ₺. Geçen sezon 2.3 M ₺ olan menajerlik giderleri bu sezon 7.7 M ₺ olmuş. Maliyetler arasında en yüksek artış %232 ile menajerlik giderleri. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/581750

Birde bu menejerlik giderlerinin ayrıntısını görebilsek, satarken ne kadar ödemişiz bonservis alırken ne kadar, kiralarken ne kadar.
Bu yıl yediğimiz kazıkların önemli bölümü kiralamakdan geliyorsa kötü. Mesela almayacağın Aboubakar, ya da alamayacağın Talisca için nekadar ödendi acaba, büyük bir rakam ise, yıl başına menejerlik birim maliyetleri bir hayli yüksek olur ve bu gider kapısının hala var olacağına işaret eder.

Çevrimdışı cagdas44

Banka/faktoring ve ticari borçlar. Ayrıca sporcu/personel vs. maaş giderleri. 

Banka/faktoring giderlerini düzelen ekonomi ile yeniden yapılandırmak ya da kapatmak amacıyla edinilecek borcu daha düşük faiz ve uzun vadeye yaymak mümkün.
Ticari giderler konusu ucu çok açık ne şekilde yapılandırılabilir bilmeden tek söz zor bu durumda kalan yer oyuncu giderleri puan başına geçmekle iyi bir adım attık bunun yanı sıra bunun sağladığı galibiyet odaklı sistemde kendi içinde iyi bir döngü oluşturuyor yıllık ücretler konusunda eli daha güçlü altyapılardan yetiştirerek gelen birileri olmadansa ne t çözüm zor sanıyoryum. @atalay

Çevrimdışı sozkul

Birisi bana anlatabilir mi merak ettiğim birşey var.
GS ve bizim borç rakamlarımız kamuoyuna 1.5 milyar TL olarak açıklanıyor. (konsolide olmayan)
Alacakları çıkınca GS daha da düşüyor ama alacak kısmındaki bilgilere güvenmediğim için brüt rakamı verdim.

Ama UEFA 2015 raporunda en borçlu kulüpler listesinde onlar var biz yokuz, nedeni nedir?

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Bu sene de Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirsek renklilerin tabutuna son civiyi çakacağız hayırlısıyla.

Çevrimdışı Mahmut

çok soru sormuşsun :bandit:
Hepsine cevap vermesinde olur @Necmi abi 😀
Mesela en merak ettiğim şampiyon olmasak bu borçlar döner mi?

Çevrimdışı tuncaboylu

Ben cevap vereyim:

Şampiyon olamazsak çok zor döner, olursak döner.

Renkliler içinse şampiyon olsalar da, olamasalar da dönemez.

Çevrimdışı FARUK

Birisi bana anlatabilir mi merak ettiğim birşey var.
GS ve bizim borç rakamlarımız kamuoyuna 1.5 milyar TL olarak açıklanıyor. (konsolide olmayan)
Alacakları çıkınca GS daha da düşüyor ama alacak kısmındaki bilgilere güvenmediğim için brüt rakamı verdim.

Ama UEFA 2015 raporunda en borçlu kulüpler listesinde onlar var biz yokuz, nedeni nedir?

toplam borç olarak aramızda çok fark yok diye hatırlıyorum

o listeye gelirsek orada UEFA futbol aş olarak olan borcu dikkate almış.

kulüplerin ayrıca dernek şeklinde borçları da var muhtemelen bundan kaynaklanmıştır.

Çevrimdışı atalay

Ciro, net borç, net transfer harcaması, net kar-zarar, toplam faaliyet karı, gişe geliri, borç-gelir oranı, varlık-yükümlülük dengesi, borç-uzun dönemli varlık oranı gibi parametrelere bakıyorlar. @sozkul Ayrıca bilanço raporlarında alacak hanesine o meblağları makyajlayarak yazıyorlar. 
[ Son Düzenleme: 25 Ocak 2017, 17:09:35 atalay ]

Çevrimiçi Necmi

borçların planlamasını yaparken şampiyonluk gelirleri konmaz herhalde.
biz 3 sene borçluyduk ama şampiyon olamamıştık o zaman nasıl döndü birde üstüne
stad yapıyorduk. giderler çok fazlaydı.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Mehmet Demirkol :

İyi oynayınca Fb'yi övüyoruz..Bazen Gs'yi övüyoruz..Başakşehir'in oyun planını övüyoruz..Ama Beşiktaş şampiyon gibi oynuyor. :eyes
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tuncaboylu

Geçen sezon futbolcu satışlarından elde edilen net ücret: 35,4 M ₺. Bu sezon ise 26 M ₺. Geçen sezon 2.3 M ₺ olan menajerlik giderleri bu sezon 7.7 M ₺ olmuş. Maliyetler arasında en yüksek artış %232 ile menajerlik giderleri. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/581750

Benim dikkatimi çeken de "Maç giderleri" kalemi oldu.

Geçen sene aynı dönemde 3.185.000 iken, bu sene 6.865.000 olmuş.

Geçen sene oynadığımız stada kira falan ödemiyor muyduk, kendi stadımıza geçince neden masraflarımız artmış ki?

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ersan Adem Gülüm : Evime geri döndüm.. Ayrılan arkadaslarla da konuşuyorum, hepsi çok fazla özlüyor Beşiktaş'ı.. Çok mutluyum !
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı wbishop82

Bunun tek sebebi,gelir kalemleri.ya da gelir gider dengesi.gs nin mevcut gelirleri,borcu karsilayabilecek durumda degil.rasyolar var bunlarla ilgili.iktisatci arkadaslar bilir.bizim mevcut borcu döndürmemiz daha kolay.bir baska sebep ise gelir kalemlerinin temlikte olmasi.gs nin butun gelirleri temlikli.bizde ise ya bitmeye yakin,ya da bitmis durumda.gs nin mevcut borclari faizlerle beraber dahada artis gosterecektir.kisa vadeli borclarininda bizden yiksek oldugunu biliyorum

Çevrimdışı ardiles

Adebayor gereksiz, bize Dembaba lazım.

Son 2 haftada Gomezvari gollerle idman performansını sahaya yansıtan Cenk tam formunu bulmuşken, yarısı penaltıdan olsa da 12 golle krallık yarışında liderken hem onun hem taraftarın saygı duyacağı biri gelmedikçe Cenk i kesemezsin. Abou döndüğünde muhtemelen yedek oturur böyle giderse Cenk ten formayı alamaz.

Şampiyonluk turunun yaklaştığı son 7-8 hafta çömez Abou iptal olur Cenk inde eli ayağı dolanmaya başlayabilir. Tam bu dönemde Demba Ba form tutar oyuna dahil olur bize de ilaç olur.

Çevrimdışı wbishop82

Bir bankaci olarak tablolardan gordugum seyleri nacizane yazmak isterim.burda en onemli kalem,kisa vadeli borclardir.bizde suan icin cok yuksek.fakat alinacak olan 275 mtl lik kredi uzun vadeye yayildigi an belki geri odeme tutarimiz artacak ancak dondurulebilir bir borc yapisi olusacaktir.yine rehin verilen,yada ipotek verilen maddi degerlerin artisi dogaldir cunku teminat bankalara kredi icin teminat vermek gerekir.bunun artmasi borcu arttirmaz.kredi batigi olmadigi surece herhangi bir sorun teskil etmez.gelirlerine rehin koyamaz.onumizdeki donemde borcu yapilandirip,mevcut blokeli gelirlerimiz cozuldukce borc hem odenebilir duzeye gelecektir,hem de dondurulebilecektir.burada besiktas bu sikintiyi asmaya yakindir.tek onemli nokta cekilen kredilerin nereye harcanacagidir.demiroren donemi malumdur.ayrica kar aciklamak onemli bisey fakat,borcu asagiya cekecek temel etken degildir.kar etmek bu işin dogru yolda oldugunu gosteren parametrelerden sadece birisidir

Etiketler: