Beşiktaş Vodafone Park "Şeref Bey Stadyumu" Ana Konu
Beşiktaş Vodafone Park "Şeref Bey Stadyumu" Ana Konu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Vodafone Park "Şeref Bey Stadyumu" Ana Konu BEŞİKTAŞ VODAFONE PARK "ŞEREF BEY STADYUMU" KONU BAŞLIĞIMIZ 11 NİSAN 2016 İTİBARİYLE BURADAN DEVAM EDECEKTİR.. Artık

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Vodafone Park "Şeref Bey Stadyumu" Ana Konu  [Okunma sayısı 2268251 defa] Beşiktaş Vodafone Park "Şeref Bey Stadyumu" Ana Konu

Çevrimdışı iasonion

@sozkul  Bu stadı ilk baştan beri akıllı stat diye lanse enden ve yeşil stat ödülü alan bir stada bu yapılmazsa ayıptır günahtır.

Stadın akıllı olmasıyla güneş enerjisi panellerinin, yeşil stad olmanın alakası yok ki. Yeşil stad ödülü de neymiş hem, nerede o ödül?

Ben de çok iyimser değilim, güneş enerjisi konusunda. Öyle bir ortaya atıldı ama sanırım vazgeçildi sonra.

Bu şekilde devam.
i consider it a challenge before the whole human race
- and i ain't gonna lose -

Çevrimdışı Ensar

Stadın akıllı olmasıyla güneş enerjisi panellerinin, yeşil stad olmanın alakası yok ki. Yeşil stad ödülü de neymiş hem, nerede o ödül?

Ben de çok iyimser değilim, güneş enerjisi konusunda. Öyle bir ortaya atıldı ama sanırım vazgeçildi sonra.

Bu şekilde devam.
Vodafone Arena, 4. Yeşil Ekonomi Ödülleri’nde doğaya ve çevreye uyumlu olması nedeniyle çok sayıda sivil toplum önderi ve bilim insanlarından oluşan jüri tarafından ödüle layık görüldü.

yeşil stad denince aklınıza orman içinde bi stad geliyor sanırım
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı murat şavklı

Herkese günaydın. sizlere kısa bir bilgilendirme ve sorum olucak. Yazıldıysa daha önce kusuruma bakmayın. Bilgilendirme : Vodafone red ya da business tarifesindeyseniz vodafone arena red lounge a ücretsiz gişe girişi kampanyası var. yararlanmak isteyenlerin bilgisine. Sorum : bu lounge da neler var giren oldu mu ortam güzel mi fiyatlar nasıl. bi de stadın neresinde, akabinde istediğimiz tribüne geçiş saglayabiliyor muyuz yoksa özel bi tribunden bilet almak mı gerekiyor. bşlen giden bi arkadaş cevaplarsa sevinirim.

Çevrimdışı Fatih Yağdoğan

arkadaşlar misafir tribünü 3 blok ve sadece 1 blok'da bu kadar yer kalmış bu girenler osmanlı passolig çıkarıp giren beşiktaşlılarmıdır acaba  :ebebe: :ebebe:
Banane abi en büyük BEŞİKTAŞ...

Çevrimdışı Mehmet92

Bu cuma akşamki kokteyl stadın neresinde acaba?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Herkese günaydın. sizlere kısa bir bilgilendirme ve sorum olucak. Yazıldıysa daha önce kusuruma bakmayın. Bilgilendirme : Vodafone red ya da business tarifesindeyseniz vodafone arena red lounge a ücretsiz gişe girişi kampanyası var. yararlanmak isteyenlerin bilgisine. Sorum : bu lounge da neler var giren oldu mu ortam güzel mi fiyatlar nasıl. bi de stadın neresinde, akabinde istediğimiz tribüne geçiş saglayabiliyor muyuz yoksa özel bi tribunden bilet almak mı gerekiyor. bşlen giden bi arkadaş cevaplarsa sevinirim.
Ben de merak ediyorum onu, sanırım vodafone red özel müşteri hizmetlerini arayıp sormak lazım, henüz faaliyete geçtiğinden emin değilim ayrıca vodafone red in sadece belli tarifelerinde var bu uygulama olan arkadaşlar uygulamasını indirirse daha yardımcı olacaktır.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Sergen Nalcakar

Osmanlı taraftarı kasımpaşada iyi deplasman yapmıştı %80 doldurmuşlar pazar günüde bir okadar daha gelir bence

Çevrimdışı selçukaras

Bu cuma akşamki kokteyl stadın neresinde acaba?
Ne kokteyli acaba. Biz istanbul dışında olduğumuz için mi  bize mesaj gelmedi.
Forumda ki tüm kongre üyeleri kongreye gelecek mi

Çevrimdışı osvaldo nartallo

Arkadaşlar Black Cup'tan yiyecek içecek alırken dikkatli olun, fiyatını sormayı ve satın aldıktan sonra fişini istemeyi unutmayın. Bildiğin çakallık yapıyorlar. Ben eyvallah etmedim ama eminim iyi niyetli ve sorgulamayan bir çok arkadaşımızı orada kazıklıyorlar. Ayrıca yönetimi de bu yapılanlar konusunda uyarmak lazım.
Çocukken beşiktaş yenildiğinde babam "ben beşiktaşı bıraktım" derdi. "nasıl bırakırsın, bizi nasıl satarsın" diye ona kızdığımda bir sigara yakar, sessizce dururdu... meğer benim ne kadar sağlam beşiktaşlı olduğumu ölçmek için böyle yaparmış...

Çevrimdışı Ensar

Arkadaşlar Black Cup'tan yiyecek içecek alırken dikkatli olun, fiyatını sormayı ve satın aldıktan sonra fişini istemeyi unutmayın. Bildiğin çakallık yapıyorlar. Ben eyvallah etmedim ama eminim iyi niyetli ve sorgulamayan bir çok arkadaşımızı orada kazıklıyorlar. Ayrıca yönetimi de bu yapılanlar konusunda uyarmak lazım.
ne gibi şeyler oluyor

Çevrimdışı maluMechul

Bu stadı Dem Ba Ba'da görseydi keşke
Buna göre sıradaki santrafor Osmanlının Fatih ve Kanuni arasındaki dönemi gibi olur herhalde. Kim olacağınıda siz bulun. Ama devamı benzemesin inşallah.

Çevrimdışı iasonion

Vodafone Arena, 4. Yeşil Ekonomi Ödülleri’nde doğaya ve çevreye uyumlu olması nedeniyle çok sayıda sivil toplum önderi ve bilim insanlarından oluşan jüri tarafından ödüle layık görüldü.

yeşil stad denince aklınıza orman içinde bi stad geliyor sanırım

Daha 21 yaşındayken ve konu hakkında bilgin yokken biraz daha saygılı ol.

Kimmiş o 4. yeşil ekonomi ödülleri adayları? Hangi kriterlere göre vermişler o ödülü? Daha önce kim, hangi stad almış mesela? Bu sene kimmiş diğer aday stadlar? Var mı bunun bir sertifikasyonu?

Orman içinde stad gelmiyor, ancak en azından bir Leed sertifikası falan geliyor aklıma. Biliyor musun peki sen leed sertifikası nedir? Bilmiyorsun muhtemelen.

Aç öğren o zaman!

Bak burda var o tip stadlar:

http://plus.usgbc.org/sustainable-stadiums/

Hepsinin neden öyle oldukları da yazıyor.

"doğaya ve çevreye uyumlu olması" ile ödül almışız. Neye göre, kime göre? Hangi sebepe dayanarak? Hangi özelliklerle? Atık suyumuzu geri mi kazanıyoruz? Yağmur sularından kullanım suyu mu yaratıyoruz? Tüm stadda tasarruf bazlı ampul mü kullanılıyor? Kullanılan yalıtım malzemeleri hangi materyallerden yapılmış? Stadın ısı kaybı ne kış aylarında? Her maç gününün karbon izi ne? Güneş paneline falan gelmedim daha bak.

Memlekette ipini kopartan reklam olsun diye ödül veriyor, sen de bunu bir halt sanıyorsun, sonra bir de gelip dalga geçiyorsun..

İyi aferin sana..

Çevrimdışı Ensar

Kimmiş o 4. yeşil ekonomi ödülleri adayları? Hangi kriterlere göre vermişler o ödülü? Daha önce kim, hangi stad almış mesela? Bu sene kimmiş diğer aday stadlar? Var mı bunun bir sertifikasyonu?

Orman içinde stad gelmiyor, ancak en azından bir Leed sertifikası falan geliyor aklıma. Biliyor musun peki sen leed sertifikası nedir? Bilmiyorsun muhtemelen.

Aç öğren o zaman!

"doğaya ve çevreye uyumlu olması" ile ödül almışız. Neye göre, kime göre? Hangi sebepe dayanarak? Hangi özelliklerle? Atık suyumuzu geri mi kazanıyoruz? Yağmur sularından kullanım suyu mu yaratıyoruz? Tüm stadda tasarruf bazlı ampul mü kullanılıyor? Kullanılan yalıtım malzemeleri hangi materyallerden yapılmış? Stadın ısı kaybı ne kış aylarında? Her maç gününün karbon izi ne? Güneş paneline falan gelmedim daha bak.

Memlekette ipini kopartan reklam olsun diye ödül veriyor, sen de bunu bir halt sanıyorsun, sonra bir de gelip dalga geçiyorsun..

İyi aferin sana..
saygılı ol deyip saygısızlığın dibine vurmanız da ne kadar hoş. benim konu hakkında bilgim yok size saygısız bir lafta etmedim , ne bilim aşağılamadım suçlamadım vs , sanırım "yeşil stad denince aklınıza orman içinde bi stad geliyor sanırım" bu kısım sizi rahatsız etti , amacim dalga geçmek felan değildi herhalde sosyal bir ortamda yazı ile yazıldığı için size böyle geldi , mesajiniz beni çok şaşırttı , gerçekten şaşırdım , neyse uzatmaya gerek yok iyi günler size.

Çevrimdışı ahmetx

Aç öğren o zaman!

İyi aferin sana..

bu konuda DGNB sertifikası almaya çalışıyoruz , rehber firmada thinkstep .Bildiğim kadarıyla yağmur suları depolanıyor ,karbon salınımı en düşük ve geri dönüşümü yapılabilir malzemeler kullanıldı çatıdan , tribün kaplamalarına kadar.Elektrik üretimi ile ilgili gelecek yıllarda düşünülen bir planda var . @iasonion

http://www.dgnb.de/en/
https://www.thinkstep.com/services/strategic-planning/sustainability-strategy-development
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı sozkul

Bu şekilde devam.

Sanırım güneş panellerini çatı kirişlerinin üzerine bir sıra halka dönerek yapmayı düşündüler. Daha sonra çatı işi başlıbaşına o kadar zor bir iş haline geldiki vazgeçtiler, başka koyacak yer yok, yeni açık tarafındaki kulübelerin damını kaplayabilirler ama orası çok küçük bir alan yapmaya değmez.
Buradaki regülasyonu bilmiyorum ama Belçikada örneğin, senin güneş enerjisinden ürettiğin şebekeye verdiğin elektriği devlet senden sana sattığının iki katına alıyor. Bizde devlet zaten güneş enerjisinin önünü açacak sübvansiyonu vermiyor. Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmaları sırasında verilen sözler vardı. Al yada öde anlaşması yaptılar, doğalgazdan elektrik üretip zengin olan yatırımcılarımızın önünüde kesmek istemiyorlar.
Yani birşey yapsak bile karlı olacağını sanmıyorum, bizim kulüp bu ekonomik durumda karsız işe girmez.

Çevrimdışı sozkul

bu konuda DGNB sertifikası almaya çalışıyoruz , rehber firmada thinkstep .Bildiğim kadarıyla yağmur suları depolanıyor ,karbon salınımı en düşük ve geri dönüşümü yapılabilir malzemeler kullanıldı çatıdan , tribün kaplamalarına kadar.Elektrik üretimi ile ilgili gelecek yıllarda düşünülen bir planda var . @iasonion

https://www.thinkstep.com/services/strategic-planning/sustainability-strategy-development

Bu elektrik üretimi ile ilgili planla ilgili ne biliyorsun @ahmetx i?

Çevrimdışı ahmetx

Bu elektrik üretimi ile ilgili planla ilgili ne biliyorsun @ahmetx i?
aslında hiç bir şey  :D ama bjk_mabet stadyuma incelenmek üzere güneş panellerinin geldiğini ve önümüzdeki yıl için düşünüldüğünü söylemişti
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı iasonion

saygılı ol deyip saygısızlığın dibine vurmanız da ne kadar hoş. benim konu hakkında bilgim yok size saygısız bir lafta etmedim , ne bilim aşağılamadım suçlamadım vs , sanırım "yeşil stad denince aklınıza orman içinde bi stad geliyor sanırım" bu kısım sizi rahatsız etti , amacim dalga geçmek felan değildi herhalde sosyal bir ortamda yazı ile yazıldığı için size böyle geldi , mesajiniz beni çok şaşırttı , gerçekten şaşırdım , neyse uzatmaya gerek yok iyi günler size.

Ben de bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Bir yapıyı "yeşil ödüllü" diye nitelendirmek öyle kıçı kırık bir ödülle olacak iş değil sadece. Ancak karşındaki kişinin herhangi bir konudaki yetkinliğini bilmeden "yeşil deyince orman geliyor" diye ukalalık yapmak (en azından öyle anlaşılmaya mahal vermek) hoş değil. Yanlış anladıysam sen kusura bakma (bu arada sizli bizli konuşmayı sevmediğim için sen diyorum, aynı şekilde sen de siz şeklinde hitap etmeyebilirsin)

DGNB sertifikası alabilmek bile büyük iş olur. Ancak çok kolay olur mu bilmiyorum. Mesela stadın atık yönetimi nasıl hiç bir fikrim yok, içeride bunla ilgili bir uygulama da yok, en azından ben görmedim. Saha aydınlatmalarının (ki en çok elektriği maç günleri bunlar tüketiyordur diye tahmin ediyorum) yüksek teknoloji olduğunu biliyorum ancak enerji salınımları ve harcamaları konusunda da fikrim yok. Ortak alanların aydınlatmasından, tuvaletlerde kullanılan armatürlere hatta pisuvarlara kadar bu işin içine giriyor. (örneğin sürekli su tüketimi yapan dikey pisuvarlarımız çok uygun değil gibi)

Çevrimdışı ahmetx

şu stada bak yahu adamın içi gidiyor ama o fasulye gibi sarkan ses sistemleride ne gerçek olamaz , olmamalı  :D

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Kayseri maçında dehşet mi dehşet bi ses çıkmış yok böyle bişey! Osmanlı maçını düşünemiyorum :halay:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı sabriozyurt

Arkadaslar kayseri macinda cime dikkat ettimde ilk acildigi gun ki gibi mukemmel degildi.pek fotograflarini paylastigimiz zemine benzemiyor gibi. serme isi yanlis mi oldu acaba.yok acilmasi iyi oldu ama yazin acaba degisitirler mi var mi boyle bir plan
Besiktaslisin sen!!   GururLAN

Çevrimdışı sozkul

şu stada bak yahu adamın içi gidiyor ama o fasulye gibi sarkan ses sistemleride ne gerçek olamaz , olmamalı  :D

skorboard da görüntüyü bozuyor, daha yukarı kalkmalı..

Çevrimdışı Necmi

Ben de bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Bir yapıyı "yeşil ödüllü" diye nitelendirmek öyle kıçı kırık bir ödülle olacak iş değil sadece. Ancak karşındaki kişinin herhangi bir konudaki yetkinliğini bilmeden "yeşil deyince orman geliyor" diye ukalalık yapmak (en azından öyle anlaşılmaya mahal vermek) hoş değil. Yanlış anladıysam sen kusura bakma (bu arada sizli bizli konuşmayı sevmediğim için sen diyorum, aynı şekilde sen de siz şeklinde hitap etmeyebilirsin)

DGNB sertifikası alabilmek bile büyük iş olur. Ancak çok kolay olur mu bilmiyorum. Mesela stadın atık yönetimi nasıl hiç bir fikrim yok, içeride bunla ilgili bir uygulama da yok, en azından ben görmedim. Saha aydınlatmalarının (ki en çok elektriği maç günleri bunlar tüketiyordur diye tahmin ediyorum) yüksek teknoloji olduğunu biliyorum ancak enerji salınımları ve harcamaları konusunda da fikrim yok. Ortak alanların aydınlatmasından, tuvaletlerde kullanılan armatürlere hatta pisuvarlara kadar bu işin içine giriyor. (örneğin sürekli su tüketimi yapan dikey pisuvarlarımız çok uygun değil gibi)
Kardeşim temelinden itibaren kullanılan bütün malzemeler yeşil stad sertifikası düşünülerek yapıldı.
stadın bütün projeside gene sertifika alabilmek için temelden düzenlendi. Yağmur suyunu geri dönüştürme
elektrik üretimi sertifikalı ürünlerin kullanılması çeşitli salınımların standartların altında tutulması şu anda bildiğim kadarıyla stad doğa dostu
çatı kaplamasından tut küfeki taşına kadar atmosferi filtre eden türde malzemeler kullanıldı.
şu anda stad doğaya zarar değil fayda sağlıyor. Dünyada ilk kez plazma ışık teknolojisi
burada kullanıldı tv ler bile standarta uygun özel sipariş yaptırıldı. En fazla elektrik tüketimi
çim solar sisteminde kullanılıyor. stadın komple kullandığı elektrikten bile kat kat fazla
aylık tüketimi 70000 dolar civarı bu yanlışda olabilir ama konuştuğumda benim aklımda dolar olarak kaldı.
Bu stad baştan aşağı doğa dostu stadyum sertifikası almak için tasarlandı elektrik kablolarındaki
zararlı salınım bile dikkate alındı. zaten stadın yeşil sertifikası alabilmesi için bildiğim
kadarıyla üretimdede yeşil sertifikalı ürünler kullanmak gerekiyor. Burdada öyle yapıldı.

Çevrimdışı ahmetx

skorboard da görüntüyü bozuyor, daha yukarı kalkmalı..
skorbordu kediyoluna bağladılar , 4lü ringden yukarı açıyla yükselen borular skorbordun daha fazla yükselmesine izin vermiyor.

Çevrimdışı Necmi

Arkadaslar kayseri macinda cime dikkat ettimde ilk acildigi gun ki gibi mukemmel degildi.pek fotograflarini paylastigimiz zemine benzemiyor gibi. serme isi yanlis mi oldu acaba.yok acilmasi iyi oldu ama yazin acaba degisitirler mi var mi boyle bir plan
nerden baktın :alala: maça geldinmi
çim bursa maçına göre daha iyi durumdaydı daha oturmuş ve canlı
bursa maçında hala serme izleri görünüyordu ama kayseri maçında dahada bütünleşmişdi.
ama hala tam normal durumuna gelmedi. her geçen gün daha iyi oluyor.
şu anda dünyadaki en iyi çim saha yapıldı neden değiştirsinler bunu abarttığım için söylemiyorum
gerçekten stadyumlar içinde dünyanın en iyi sahası var şu anda