Abilerime çok detaylı bir mobilya kalitesi sunumu yapayım.
Piyasada 4 çeşit malzeme vardır.
%100 Ağaç masif

SuntaLAM

MDFLAM

MDF + BOYA

Ağaç masif dış mekanlarda kullanılır. %80 seviyede. Ağaç işler ve kullanılan yere göre işlevsellik gösterir. O yüzden iç mekanda pek tercih edilmez.
SuntaLAM ürünler hazır kapmala ürünlerdir. Piyasada en dandik denebilecek seviyedeki mukavemet gösteren üründür. Sınırsız renk ve kaplama çeşidi vardır. Üretimi kolay ve standarttır. Üzerinde işleme gibi ibareler pek bulunmaz.
MDFLAM ürünler, suntalam gibi hazır ama sağlamlığı suntalama göre resim detayındanda anlaşılacağı üzerine daha fazla mukavemetlidir. Bunda da desen ve renk çeşidi vardır. İç mekanlarda dolaplarda, Genellikle bunlar kullanılır. %80 seviyede.
MDF BOYA. Yukardaki ürünün aynısı fakat üzerinde hiçbir kaplama ürün bulunmayan ham şeklidir. Bitmiş ürünün üzerine, astar, boya ve son kat boya atılmak üzere işlem kullanılır. Bu genelde iç mekanlarda kullanılan ve hassasiyete özen gösterilen gösterişli ürünler için yapılan bir uygulamadır.
Soyunma odasında boyalı ürün kullanılmaz çünkü her hangi bir darbe geldiğinde hemen iz yapar ve silinmesi uğraştırır.
İşin özeti; Kalite olarak MDF + MDFLAM kullanılırsa mobilya sağlamlığı açısından hiç bir problem olmaz. Silinmesi kullanılması gayet uygundur. Bir ürünün sunta mı mdf mi olduğunu anlamak için vurmak yetmez. Toplam ağırlığı ve kenar bantlarının düzgünlüğü olayı çözer.
Ürünlerin kalitesinde bir problem yok. Fakat tasarımsal olarak işlenmek isteseydi daha detaylı şekilde yapılır mıydı? Bence hayır. Çünkü mobilyayı gösteren mobilya değil ufak detaylardır. Işıklandırma görseller vs vs.
Selametle