Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8312918 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı FARUK

yapılması mümkün ve olası bir sistem benzerini başka bir projede aynı mantıkla uygulanışını biliyorum ama bu boyutlarda da yapılabilir tabiki...inşaatan çok hidrolik sistemler ile olabilirdi tabiki ...

bunları düşünecek kadar ileri görüşlü ve zamanında düşünecek kadar planlı insanlar değiliz...apartman yapıp senelerce sıvasını boyamadan oturan insanlarız bizler:))

tabiki işin birde mali boyutu var çok yüksek miktarlara cıkardı ama mantıklı ve yapılabilir bir sistem ...

mabet bu şekilde cevap vermişti hocam benzer soru için
aslında ilk cevabı
"$$$"
oldu yani maddi yanı da var

Çevrimdışı megiddo

Hocam Sen dh de de vardın dimi doğru mu hatırlıyorum ? @megiddo o iş çok maliyetli hocam para olursa çok iyi olur ama maalesef şuan imkansız
evet dh de söylemiştim, bence çokta masraflı olmaz, tek sorun olarak tff uefa standartları izin verir mi oraya takıldım, 10-12 sıra falan yapılır fazla değil simetri sağlanana kadar yani.

Çevrimdışı SDemirsoy

inşaat müdürünün demekki projeden haberi yok :D
İnşaat müdürü başka stada mı bakıyor acaba @Necmi Abi  :alala:  :D

Çevrimdışı lucabrasi41

malesef yapilan is bunu dogrulamiyor zaten passolig kombine satislarinda yanilmiyorsam 15 16 sira gozukuyor :bawling:
büyük harfle yazıldığı için silinmiştir
[ Son Düzenleme: 19 Eylül 2014, 01:31:42 Necmi ]

Çevrimdışı SDemirsoy

evet dh de söylemiştim, bence çokta masraflı olmaz, tek sorun olarak tff uefa standartları izin verir mi oraya takıldım, 10-12 sıra falan yapılır fazla değil simetri sağlanana kadar yani.
Malesef bjk_mabet te söylemiştti      $$$

Çevrimdışı Necmi

bişey sorcam ama kızmayın rampa nereye gitti ya 1 gün girmedim sadece :D
en son köprüyü geçerken görünmüş :D sonra izini kaybettirdi :tabe:

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

daha önce de söyledim, acaba eski açık için brezilyadaki sao paulo stadındaki gibi bir prefabrik tribün yapılamaz mı? simetri sağlanacak şekilde 16. sıradan devam etsin, betonarme olmadığı için anıtlara da takılmaz diye düşünüyorum.
şurdaki gibi;

Bu aşamadan sonra imkansız.Oradaki inşaatın büyük bir bölümü bitti ayrıca izin vs. prosedürlerde ona göre alındı tekrar değiştirme meselesi zor ayrıca mümkün olsa bile içinde Beşiktaş olduğu için yine izin vermezler çok kafaya takmayalım bence o bölgenin farklı biçimde olması estetik açısından güzel sade bir beton yığını değil estetik açıdanda düşünülüp tasarlanmış bir yapı olması konusundada artı kazandırıyor.

Çevrimdışı Oktay

akşam sayımına yetişirmi abi :D

Çevrimdışı lucabrasi41

büyük harfle yazıldığı için silinmiştir
[ Son Düzenleme: 19 Eylül 2014, 01:30:57 Necmi ]

Çevrimdışı Necmi

ben baktığını bile sanmıyorum :D acaba orda stat yapıldığından haberi varmı?
ama hakkını yemeyelim bayağıdır tv lerede çıkmıyor :D herhalde basın şantiyeye gelmiyor :alala:
en son Sebanın cenazesinde Başkanın arkasından kafayı uzatıyordu :evillol:

Çevrimdışı megiddo

Bu aşamadan sonra imkansız.Oradaki inşaatın büyük bir bölümü bitti ayrıca izin vs. prosedürlerde ona göre alındı tekrar değiştirme meselesi zor ayrıca mümkün olsa bile içinde Beşiktaş olduğu için yine izin vermezler çok kafaya takmayalım bence o bölgenin farklı biçimde olması estetik açısından güzel sade bir beton yığını değil estetik açıdanda düşünülüp tasarlanmış bir yapı olması konusundada artı kazandırıyor.
değiştirilsin demiyorum, normal eski açık projedeki gibi inşa edlilsin en 16. sırada bitiyor ya betonarme yapı, ondan sonra 23. sıraya kadar da prefabrik olarak devam edilsin dedim, yani proje değişmesin ek olarak konulsun bu da, yani eski açık üst kat 1-16 sıralar betonarme, 17-23 arası sıralarda prefabrik olacak.

Çevrimdışı Necmi

akşam sayımına yetişirmi abi :D
yok yaz bitmeden bir akdeniz yapayım demiş olabilir :tabe:

Çevrimdışı mhmtkartal

daha önce de söyledim, acaba eski açık için brezilyadaki sao paulo stadındaki gibi bir prefabrik tribün yapılamaz mı? simetri sağlanacak şekilde 16. sıradan devam etsin, betonarme olmadığı için anıtlara da takılmaz diye düşünüyorum.
şurdaki gibi;

[/quote
şurdaki gibi;

bende sizin düşüncenize paralel olarak demiştim ki eski açık üstü hidrolik sistem ile yükseltilebilir ve alçaltılabilir şekilde yapalım maç günü yükselip diğer tribünler ile eşit hale gelir maç olmadığı günde kulelerin seviyesine çekeriz MABETTE olur bu şekilde ama maaliyetli olur demişti. Artık geçti bu fikirler çünkü testere kirişler yapılıyor

Çevrimdışı Serkan7738

daha önce her rampa kalktığında başka bi köşede rampa aktif oldu umarım artık kurtuluruz gerçi yeni açık rampadan önce kaldırmaları lazımdı zamanlama hatası yaptılar bu saatten sonra tek faydası tırlar girerken kayma riskinin ortadan kalkması olur numaralı yeni açık köşesinde çok az bir yer kalmıştı orası da çok sorun değildi kısa sürede hallolabilecek bi bölge

Çevrimdışı Oktay

eğer bugün galatasaray bile stadını bizim gibi yıkıp aynı yere yapsaydı bu mevzuadla  kapasiteyi taş çatlasın 40 bini geçirtmezlerdi bizde boş biaraziye stat yapsaydık ne anıtlar kurulu ne şehir süliyeti ne trafik vs vs konulara takılmazdık o yüzden kapasite 41  bin yada 43 bin bunu artık çok fazla kafamıza takmammalıyız :biggrinking:

Çevrimdışı mhmtkartal

mabet bu şekilde cevap vermişti hocam benzer soru için
aslında ilk cevabı
"$$$"
oldu yani maddi yanı da var
aynen bu fikri ben sormuştum kendisine ama maliyeti hakkında hesaplama yapılmadığı için o da bilgi sahibi değil. Haklı bilmemekte maliyeti sonuçta örneği dünyada var mı başka statlarda

Çevrimdışı asi_kartal

@megiddo
Güzel fikir olabilir aslında ama stadımız bilindiği gibi konumu tarihi bir yer her şey özel izinli oluyor. Bende eski açığın kısa olmasına karşıyım ama bazı arkadaşlar da bu şekilde olması daha iyi deniz manzarası gözükecek diyorlar. Yani herkes bir şey söylüyor hepsinin yapılması imkansız. Tek korkum çok basit durması bakıp göreceğiz.. Bunlardan öte malesef yükseliğe izin verilmiyor!

İmkanlar dahilinde olsaydı şu şekilde olmasını isterdim;

- Üst katların bombeli olması (Bizim stad alışılmışın dışında üst kat sıra sayısı alt kattan az normalde çoğunluk üstler fazla alt katlar az olur bu yüzden bombe yeni açık dışında belli olmuyor.)
- Çatı ve tribün arasındaki boşluğun kapalı olması (Konum itibariye hava sirkülasyonu için açık olması lazım)
- Alt katta çıkış kapılarının olmaması
- Üst kat çatalsız çıkış merdivenleri

Örnek ; San Mames

BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı mhmtkartal

bi de biz gerçekten deli miyiz gece 2 de kapadım forumu sabah ilk iş yine bakıyorum  :pes :pes

Çevrimdışı SDemirsoy

YOO DOĞRU PROJEYE BAKIYOR AÇIKLAMAYI YAPMASINDAN BİR HAFTA EVVEL ESKİ PROJE REVİZE EDİLİP YENİ PROJE HAYATA GEÇTİ EVET HAKLISINIZ ESKİ PROJEDE ESKİ AÇIK ÜST ALÇAKTI ANCAK ÇOOOK DEĞİŞİKLİKLER OLDU TAYYİP ERDOĞAN SAYESİNDE
hocam her şey ortada imalat şuan nasıl yapılacağı belli böyle birşey söz konusu şuan için yok fotoğrafları incelersen anlarsın zaten

Çevrimdışı arda

Rampayı rahat mı bıraktılar bugün? komyon felan yok ortalıkta..
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

bi de biz gerçekten deli miyiz gece 2 de kapadım forumu sabah ilk iş yine bakıyorum  :pes :pes
ben gece 3 te kapatip 8 de tekrardan acabiliyorum bazi gunler :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı mhmtkartal

ben gece 3 te kapatip 8 de tekrardan acabiliyorum bazi gunler :D
bu forumda olanların eşi ya da sevgilileri bilse bu kadar ilgilendiğini BEŞİKTAŞ ile durmaz valla nasıl bi aşk der  :dan:

Çevrimdışı Efe

Rampafa kamyonlar calismiyor tabi drenaj isleri falan yapiliyordur oyuzden hafriyat vs yoktur
Şampiyon Beşiktaş JK

Etiketler: