Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8342023 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı yash26

Konu dis konuya bir ekleme yapmak istedim, eger Fikret Orman agzini biraz daha SIKI tutup %70i ayni olan demecleri vermese camianin cogunlugu kendisinden oldukca memnun olacakti bence.
Otoban kenarı değil,Boğaza karşı.Toki değil ALIN TERI

Çevrimdışı dogu1903

ne kadar goygoycu bir milletiz.
hemen başladık stada ismini verelim, tribüne ismini verelim vs vs. Süleyman SEBA yı anlayamamanın ondan birşey öğrenememenin tezahürüdür bunlar. Beşiktaş a beş kuruş katkısı olmayıp her yerde en büyük Beşiktaşlıymış gibi bağıranlar ona buna sallayanlar beleşçiler çıkarcılar en çok konuşur, ömrünü bu kulübe vakfetmiş SEBA gibi ADAMLAR susar bu memlekette, susturulurlar...  o yaşasa yahu ne gerek var böyle şeylere derdi. bazılarının bilmediği, zayıflık olarak gördüğü bir erdeme sahipti çünkü. mütevazılık... ömrünü veripte bu kulübe, "biz ne yaptık ki" diyebilecek kadar asil ve mütevazı... şimdi düşünüyorumda "o futbolcu gelmezse kombine almam, şu adam giderse forma almam" diyenler. siz gerçekten Beşiktaşlı mısınız? bazen lanet olsun sizden bu kulübe gelecek faydayada, sizede diyorum ama sonra SEBA geliyor aklıma. sanki güzel kaşlarını çatıp, bir babanın kabahat işleyen evladına baktığı gibi bakıyor. sonra susuyorum. çünkü o bu konularda az konuşur çoğunlukla susardı. "olur öyle taraftardır" dedi...

bırakın heykelleri oraya buraya ismini vermeleri. her zaman yaptığımız gibi işin kolayına kaçmayalım. SEBA yı yaşatmanın tek bir yolu vardır. o da Beşiktaş ı Beşiktaşlılık değerleriyle yaşatmak. unutmayın NE SEBA BEŞİKTAŞSIZ OLUR, NEDE BEŞİKTAŞ SEBA'SIZ. Beşiktaş a sahip çıkın ki SEBA yaşasın. o bunu isterdi. stad ismi tribün ismi vs deği.

eyvallah kardeş bence de çok doğru söylüyorsun :claps:

Çevrimdışı nannan

proje değişikliği olmuş bildiğim kadarıyla bu sistem az bişey daha ucuz heralde ama drenaj açısından çokta sıkıntı verecek bi olay değil böyle yapılması uygun görülmüş

Bu konuda şeytanın avukatlığını yapmak zorundayım:
Zeminle ilgili proje kesitleri aylar öncesinden belliydi. 120m*80m(ölçüleri bilmiyorum yaklaşık olarak budur herhalde) eninde. 40cm yükseklikte bir betonun maliyeti zaten biliniyordur. Buna rağmen zeminin durumundan dolayı projede zeminde beton kullanılması düşünülmüştür. Madem parasal nedenlerle zemin değişiyor, maliyeti kısmak için acaba başka nelerin değiştiğini, kalitesinin düşürüldüğünü düşünmeden edemiyorum.

Çevrimdışı scape_bjk

Zeminle ilgili proje kesitleri aylar öncesinden belliydi. 120m*80m(ölçüleri bilmiyorum yaklaşık olarak budur herhalde) eninde. 40cm yükseklikte bir betonun maliyeti zaten biliniyordur. Buna rağmen zeminin durumundan dolayı projede zeminde beton kullanılması düşünülmüştür. Madem parasal nedenlerle zemin değişiyor, maliyeti kısmak için acaba başka nelerin değiştiğini, kalitesinin düşürüldüğünü düşünmeden edemiyorum.
kusura bakmayın bunu takip edemedim ama parasal olduğu ile ilgili kesin bir bilgi var mı?

Çevrimdışı Melekcik

Arkadaşım dolgu betondan ucuz diye kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Bu da sizin tezinizi çürütür.yani her ikinci seçenek kötü anlamı taşımaz.
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı nannan

kusura bakmayın bunu takip edemedim ama parasal olduğu ile ilgili kesin bir bilgi var mı?
4 kişi cevap vermiş 4 cevapta da sebep maliyet gösterilmiş. Doğal olarak ben de doğru kabul ettim. Aslında mabete soracaktım burda olduğunu görünce ama tagleme işini bilmiyorum.

Çevrimdışı doctore

drenaj konusunda bence kimse endişelenmesin. geçen haftalarda anormal yağışlar oldu ama maaşallah zeminde en ufak bi su birikintisi bile olmadı. bu konuda işin uzmanlarına güvenmek lazım bence. bu konuyu riske atacak bir karar vereceklerini sanmıyorum.
Bu sene O sene, bundan sonra her sene...

Çevrimdışı FARUK

nedeni olup olmadığını bilmiyoruz ama sonuçta o kadar beton yerine dolgu yapılması iş makineleri çalışma maliyeti dışında harcanacak paranın tamamını kurtarıyor
birde tahminen mabet beklendiği gibi deniz suyu çıkmadığını söylemişti sadece yukarda yoldan sızan su vardı.
deniz suyu için su geçirimsiz beton planlanmış ancak çıkmayınca vazgeçilmiş olabilir

Çevrimdışı Salih A.

başkan inşaatcı önetim ha keza aynı inşaat a.ş nin başında ki adam stad uzmanı yetmedi mühendisleri mimarları yetmedi tecrübeli ustaları  yetmedi yapılan testleri şimdi buda yetmedi bide evhamlı taraftarı bırakalım çalışsınlar transfer bölümünde biri başkana çakacam diye stad yavaşladı demiş yavaşlar tabi resmi siteye hergün twitterdan ordan burdan KAP yokmu diye soruyoruz sanki 40 bin kombine 500 bin forma sattıkta
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Çevrimdışı nannan

Arkadaşım dolgu betondan ucuz diye kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Bu da sizin tezinizi çürütür.yani her ikinci seçenek kötü anlamı taşımaz.
Anlatamadım sanırım. Bakkal hesabıyla yaklaşık 3.800 metreküp betondan bahsediyoruz.Tam emin değilim ama henüz Şubat ayındayken zeminin beton dolgu olacağı belliydi.(Daha önce de olabilir.)
Yani ihtimaller şunlar:
-ilk projeyi yaparken zemindeki bir durumdan dolayı bu kadar betonu dökmeyi göze almışız ama maliyetli gelince vazgeçmişiz, idare eder diyerek toprak dolguda karar kılmışız.
-Zeminde hiçbir sıkıntı yokmuş keyfi olarak bu betonu dökmeyi planlamışız, şimdi gereksiz olduğunu görünce dolgu malzemesini değiştirmişiz.
-Drenaj sisteminin projesi değişmiş beton dökmeden de zemini aynı şekilde sağlıklı tutabileceğiz.
Bilen varsa zaten cevabını verir tartışmak için değil meraktan soruyorum.

Çevrimdışı Efe

Anlatamadım sanırım. Bakkal hesabıyla yaklaşık 3.800 metreküp betondan bahsediyoruz.Tam emin değilim ama henüz Şubat ayındayken zeminin beton dolgu olacağı belliydi.(Daha önce de olabilir.)
Yani ihtimaller şunlar:
-ilk projeyi yaparken zemindeki bir durumdan dolayı bu kadar betonu dökmeyi göze almışız ama maliyetli gelince vazgeçmişiz, idare eder diyerek toprak dolguda karar kılmışız.
-Zeminde hiçbir sıkıntı yokmuş keyfi olarak bu betonu dökmeyi planlamışız, şimdi gereksiz olduğunu görünce dolgu malzemesini değiştirmişiz.
-Drenaj sisteminin projesi değişmiş beton dökmeden de zemini aynı şekilde sağlıklı tutabileceğiz.

deniz suyunun çıkmaması için beton atılacaktı diyebiliyorum mabet daha net cevap verir ama deniz suyu çıkmayınca toprak dolgu yeterli görüldü  galiba doğal olarak maliyette düştü mabet en doğru cevabı verir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ilhan mansız

cnnturk Beşiktaşın dervişi Süleyman Seba belgeselini veriyor

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

Merak etmeyin yapılan şeyler kalitesiz değil bu stad inşaat halindeyken İstanbul'da görülen en şiddetli yağmurları yaşadı inşaat hali bile suya gömülmedi,malzeme maddi açıdan farklı olabilir ama her ucuz şey kötü mal değildir.

Çevrimiçi Samet Ç

cnnturk Beşiktaşın dervişi Süleyman Seba belgeselini veriyor
Hemde Süleyman Seba'nın vasiyetini çiğneyerek. Bu medya da ne kadar çıkarcı kurumlar var yazık gerçekten!

Çevrimdışı nannan

Merak etmeyin yapılan şeyler kalitesiz değil bu stad inşaat halindeyken İstanbul'da görülen en şiddetli yağmurları yaşadı inşaat hali bile suya gömülmedi,malzeme maddi açıdan farklı olabilir ama her ucuz şey kötü mal değildir.
Kardeşim senin özelinde herkese yazayım:
Karşılaştırdığımız şeyler su geçirimsiz beton-Eski açık tarafındaki rampadan alınan toprak. Konuyu dallandırıp budaklandırmanın, tartışmanın alemi yok. Zaten bu konuyu aylardan beri doğru düzgün takip edemiyorum. Yazmayı bırakın okumak dahi çok zor bi hal aldı. Merak ettiğim için bu tercih değişikliğinin sebebini sordum. Mabet'i görünce ona sorayım dedim de tagleme işini beceremiyorum. Kesin bir bilgisi olan varsa cevaplar, bilmediğimiz bir şeyin üzerinden tartışmak gereksiz.

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

Kardeşim senin özelinde herkese yazayım:
Karşılaştırdığımız şeyler su geçirimsiz beton-Eski açık tarafındaki rampadan alınan toprak. Konuyu dallandırıp budaklandırmanın, tartışmanın alemi yok. Zaten bu konuyu aylardan beri doğru düzgün takip edemiyorum. Yazmayı bırakın okumak dahi çok zor bi hal aldı. Merak ettiğim için bu tercih değişikliğinin sebebini sordum. Mabet'i görünce ona sorayım dedim de tagleme işini beceremiyorum. Kesin bir bilgisi olan varsa cevaplar, bilmediğimiz bir şeyin üzerinden tartışmak gereksiz.

@bjk_mabet

Çevrimdışı GkhnDsc1903

http://besiktasarena.com/index.php?topic=494.25  bu foruma mesaj attım acil cevaplarsanız sevinirim acil olmasaydı buraya yazmadım. teşekkürler
Ölüm Yaşam Siyah Beyaz

Çevrimdışı ALI RIZA

http://besiktasarena.com/index.php?topic=494.25  bu foruma mesaj attım acil cevaplarsanız sevinirim acil olmasaydı buraya yazmadım. teşekkürler
cevap verildi...!

Çevrimdışı GkhnDsc1903

Ölüm Yaşam Siyah Beyaz

Çevrimdışı ALI RIZA

ünlemler çok sert korkutuyosun hocam :D teşekkürler :)
yapmayacagım demiştim arada kaynamışsın :)

Çevrimdışı Necmi

parasal yönden iptal edildiğini nereden biliyorsunburda iki kişi öyle dedi diye böyle bir kararamı vardın o zaman bende ikinci bir olasılık söyleyeyim
zaman o betonun dökülmesi 1 aydan fazla sürer buda bir çok işten sonra yapılmak zorunda ve bir çok işide geriye atıyor artısı eksisi konur alt yapı
testleri yapılır bir gereği olmadıktan sonra neden anlamsız yere zaman ve para harcansın sanırım 450000 lira tutuyormuş paradan kaçmak için iptal edilecek bir
mebla değil unutmayın biz ne olduğunu bilmediğimiz yeni bir yere stad yapmıyoruz orda bir sahamız zaten vardı bir sakıncada olmadı bu güne kadar
stada kalitesiz damgası yapıştırmaya ama meraklısınız sizin yaptığınızı renkliler yapmıyor sürekli bir art niyet sürekli bir olumsuzluk sürekli bir tatminsizlik
herkesin önünde yapılan her gün resimlerden binlerce mühendisin incelediği her allahın günü devlet tarafından müfettiş gönderilip denetlenen bir inşaatta nasıl bir
kalitesizlik olur kullanılan demir miktarına bir bakın birde diğer stadlarda kullanılan miktara birde düşünün burda ticari işletmelerini yapmıyorlar burda
yapılan her tasaruf Beşiktaşın cebine gidecektir internet ortamında çamur atarak stadın kalitesini insanların gözünde düşürmek seni mutlumu edecek
nedenini bile bilmediğin bir konuda kalitesiz yapılıyor damgası yapıştırıyorsun

Çevrimdışı nannan

parasal yönden iptal edildiğini nereden biliyorsunburda iki kişi öyle dedi diye böyle bir kararamı vardın o zaman bende ikinci bir olasılık söyleyeyim
zaman o betonun dökülmesi 1 aydan fazla sürer buda bir çok işten sonra yapılmak zorunda ve bir çok işide geriye atıyor artısı eksisi konur alt yapı
testleri yapılır bir gereği olmadıktan sonra neden anlamsız yere zaman ve para harcansın sanırım 450000 lira tutuyormuş paradan kaçmak için iptal edilecek bir
mebla değil unutmayın biz ne olduğunu bilmediğimiz yeni bir yere stad yapmıyoruz orda bir sahamız zaten vardı bir sakıncada olmadı bu güne kadar
stada kalitesiz damgası yapıştırmaya ama meraklısınız sizin yaptığınızı renkliler yapmıyor sürekli bir art niyet sürekli bir olumsuzluk sürekli bir tatminsizlik
herkesin önünde yapılan her gün resimlerden binlerce mühendisin incelediği her allahın günü devlet tarafından müfettiş gönderilip denetlenen bir inşaatta nasıl bir
kalitesizlik olur kullanılan demir miktarına bir bakın birde diğer stadlarda kullanılan miktara birde düşünün burda ticari işletmelerini yapmıyorlar burda
yapılan her tasaruf Beşiktaşın cebine gidecektir internet ortamında çamur atarak stadın kalitesini insanların gözünde düşürmek seni mutlumu edecek
nedenini bile bilmediğin bir konuda kalitesiz yapılıyor damgası yapıştırıyorsun
Abi gerçekten uzatmanın manası yok. Başlığı çok takip edemediğim için 4 kişi anında maddi sebeplerden olduğunu söyleyince daha önce konuşuldu diye düşündüm.
Yani şu yazdığın upuzun mesaj çok gereksiz tartışmak istesem cevap verecek çok yeri var ama gerçekten istemiyorum. Meraktan sordum, bilen cevap versin diye. Zamandan tasarruf etmek için yapıldıysa, ileride de sorun çıkartmayacaksa benim açımdan bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı Necmi

Yani ihtimaller şunlar:
yerin 30 metre altına hafriyat yapıyorsun ordan ne çıkacağını bilemezsin ve ilk haliyle projeyi olabildiğince her olaya hazırlıklı yaparsın
bunlar olabileceklere önlemdir mesela hafriyat almadan önce eski açık tarafına jetguart işlemi yapmak için bu neden yapıldı kulelerin zeminini sağlamlaştırmak
için ve ordaki izolasyonu sağlamak için gereklimiydi belkide değildi ama önlemi almak zorundasın bu bir önlemdir ikincisi en üst kattaki projede olan
testere kirişleri tutan orta kolonlar kesildi bunudamı tasaruf için yaptık ilk çizilen projede vardı ilk projede kolonlar daha inceydi ses testlerinde kolonların kalınlaştırılması zorunluluğu oldu ve daha kalın kolon kullanıldı benim en başta gördüğüm projeyle şimdi yapılan iş arasında bir sürü değişiklik var
merak ettiysen sorarsın ama daha nelerde kaliteyi düşürdüler dediğin anda çamur atmış olursun

Çevrimdışı Necmi

Abi gerçekten uzatmanın manası yok. Başlığı çok takip edemediğim için 4 kişi anında maddi sebeplerden olduğunu söyleyince daha önce konuşuldu diye düşündüm.
Yani şu yazdığın upuzun mesaj çok gereksiz tartışmak istesem cevap verecek çok yeri var ama gerçekten istemiyorum. Meraktan sordum, bilen cevap versin diye. Zamandan tasarruf etmek için yapıldıysa, ileride de sorun çıkartmayacaksa benim açımdan bir sıkıntı yok.
pat diye alınmış karar değil bir dünya test yapıldı gerek varmı yokmu diye internet ortamında kullanılan kelimelere çok dikkat etmemiz lazım
sen bir kelime kullanırsın öylesine bir başkası bu kelimeyi alır süsler püsler yayar bu stada çamur atmak için tetikte bekleyen o kadar çok insan varki
onların eline koz vermemek gerekiyor

Çevrimdışı nannan

yerin 30 metre altına hafriyat yapıyorsun ordan ne çıkacağını bilemezsin ve ilk haliyle projeyi olabildiğince her olaya hazırlıklı yaparsın
bunlar olabileceklere önlemdir mesela hafriyat almadan önce eski açık tarafına jetguart işlemi yapmak için bu neden yapıldı kulelerin zeminini sağlamlaştırmak
için ve ordaki izolasyonu sağlamak için gereklimiydi belkide değildi ama önlemi almak zorundasın bu bir önlemdir ikincisi en üst kattaki projede olan
testere kirişleri tutan orta kolonlar kesildi bunudamı tasaruf için yaptık ilk çizilen projede vardı ilk projede kolonlar daha inceydi ses testlerinde kolonların kalınlaştırılması zorunluluğu oldu ve daha kalın kolon kullanıldı benim en başta gördüğüm projeyle şimdi yapılan iş arasında bir sürü değişiklik var
merak ettiysen sorarsın ama daha nelerde kaliteyi düşürdüler dediğin anda çamur atmış olursun
Abi işsiz saatime denk geldin çamur atmadığımı ispat etmek için yazıcam mecburen.:)
Projedeki bir değişiklikle ilgili bir sıkıntım yok. Sadece sebebini sordum, herkes maliyeti düşürmek için olduğunu söyleyince daha önce konuşuldu zannettim ben de doğru kabul ettim.
Ha neden değişiklik olduğunu merak ettim, çünkü futbol sahasının olduğu bölgede istenilen kota daha ocak ayında ulaşılmış.
Ama zeminde beton dolgu yapılmayacağı henüz bu ay içinde belli olmuş(siteyi yaklaşık 1 aydır eskisi gibi her gün takip edemiyorum o yüzden kesin konuşamam).Normal şartlarda daha önceden gerek olmadığının anlaşılmasını beklerdim, o yüzden bana sıradışı bir durum gibi geldi.
Ha bana göre ne ala mualla bir de 1 ay boyunca zemine demir örülüp beton dökülmesini izlemek her ne kadar zevkli olsa da 1 aylık işten kurtulmuş oluruz ne güzel.
[ Son Düzenleme: 15 Ağustos 2014, 00:52:46 nannan ]

Etiketler: