Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8340926 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı bjk_mabet

Merhaba @bjk_mabet  :)
Sana bir kaç sorum var cevap verebilirsen sevinirim.

1- Çiçekler inşaat kapalı inşaatında planlanan süreyi ne kadar aştı?
2- Eski açık inşaatına ocak ayı sonunda başlamıştı, yaklaşık 5 buçuk aydır çalışıyorlar o bölgede, 2 bucuk ay sonra bitirdiğini varsayarsak 9 ay planlanan süreden ne kadar fazladır?
3- Yeni açıkta ve eski açıkta şu ana kadar yapılan inşaat metrekaresini geçen zamana orantılıdağımızda ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor? 2 şirket arasında öyle vahim bir fark var mı?

metre karare olarak yeni acık daha büyük hatta kapalıdan bile daha büyük...kapalı 4200 m2 gibi yeni acık 5300m2 gibi ...ucuk bi farktan çok yapılacak olan yerlerin farkı var ...yeni acıkta sadece 82 den fazla oval kolon var eski acıkta böyle birşey yok...ve yeni acıkta çok işçilik ve zaman yiyen su depoları oldu ...daha yüksek tek yüz perdeler vs vs vs...
Kim olduğum, ne yaptığımın yanında önemsizdir.

MMA

• Ziyaretçi

şu tımelapse taki müzik süper yaa telefon melodisi yapayım diyorum ama bu asla veda değil de vazgeçilcek gibi değil :P

Çevrimdışı cccilluminaticcc

Arkadaşlar inşaatta her zaman gecikme olur mazur görün bunları.Abartmayın Türk telekom 2 yıl dendi 4 yılda bitti. 

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

arkadaşlar bu gerilime gerek yok.açık olan birşey var obitaş yavaş ama güzel yapıyor. inşallah hızlanırlar diyelim.çiçekler daha hızlı ama bazı aksaklılar oluyor onlarada dikkatli olsunlar diyelim.sert diyaloglar yakışmıyor bize.yarın ismaile doz ayarlaması yapar necmi abi.sezgine acil duvar lazım :)

zaten duvar olmadığı için ismaili duvar yaptı  ;D
acilen şu duvarı bulmamız lazım yoksa ismail telef olacak
@Altug acil müdahale şu duvarı hallet

Necmi Abi bildiğin gülmekten gözlerimden yaşlar geldi çok yaşa abi sen ya ahahaha  ;D

Çevrimdışı Efe

çiçekler inşaatı bitirdi hala bu böyle şu şöyle  ;D ben stadata dikilen onca kolonu ve kirişi 10 cmden gördüm hepside gayet güzel bir iki sıkıntı oldu evet ama hepsinin çareside var yarın necmi abi ayrıntılı anlatır tabi mabette anlatır herkese obitaşya güzel iş çıkarıyor yavaş başladılar şimdi normal seyirlerinde devam ediyorlar numaralı tribünüde inşallah çiçekler  inşaat hzılıca bitirip teslim edecek benim isteğim bu yöndedir ay sonu herşey netleşir bu arada eski açıkta iyi beton atılıyo hee 8)
[ Son Düzenleme: 13 Haziran 2014, 01:55:30 Efe Elaldı ]
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı A.Ozkul

Arkadaşlarım abilerim, durun daha 2 gün oldu birbirinize girmeyin. Herkes düşüncelerinde özgür ama bir diğeri farklı düşünüyor diye ona kendi düşüncelerinizi kabul ettirmeye kalkmayın. Herkes Beşiktaşımızın iyiliğini düşünüyor. Burada sorulması gereken stad hızlı bitsin, ufak tefek hatalar olsun mu? Yoksa 4x4 olsun da geç kalmasın mı? Her iki durumda da zaten aksama oluyor. O Yüzden çok takmamak lazım özellikle söylemek istediğim şey, tutun ki fotoğraf yada bilgi paylaşımı olmuyor. Bu hataların hiçbiri farkına varılmayacaktı. Bizde stada gittiğimizde vay be adamlar yapmış, helal olsun diyecektik. O yüzden biraz tansiyonu düşürelim. Be relax :)

Çiçekler inşaat obitaş'tan 2 kat hızlı mı?

Çiçekler eski açığı 9 ayda tamamlayacak,  2*9= 18 ay
Yeni açık daha büyük bir alan o zaman senin hesabına göre 25 ayda felan bitecek yeni açık.

Ben söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum.

Çiçekler kapalıyı  neredeyse 2 ay geç teslim edecek siz halen obitaş'ın 20 gün geriden geldiğini söylüyorsunuz. Şaka gibi.
şu anki görüntü obitaş 20 gün değil 2 ay gerden geliyor gibi.

Her iki firma bu saatten sonra 2 ay değil 3 ay geciksinler, şahsi görüşüm bence bu saatten sonra zamandan daha önemli olan kaliteli iş yapmak.  Acele işe şeytan karışır diye boşuna dememişler atalarımız. Sakin olmakta fayda var.

Yeni açık hafriyatı alındıktan sonra hemen 2 bölüme beton döktüler, sanki altlarına yalıtım malzemesi döşenmedi, ya da gece döşendi biz görmedik :) Normalde ince bir beton döküyorlardı onun üstüne yalıtım malzemesi sonra tekrar bir beton dökülüp radyan temele başlıyorlardı.

Çevrimdışı izorlu85

Mabet iyi akşamlar, şafak 10 :)

ne atlet ,ne don atarsa 10 :) denir ona

Şafak demiş Coni Moni Kim takar Onu bunu derdik bizde :D
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimiçi Necmi

2- Eski açık inşaatına ocak ayı sonunda başlamıştı, yaklaşık 5 buçuk aydır çalışıyorlar o bölgede, 2 bucuk ay sonra bitirdiğini varsayarsak 9 ay planlanan süreden ne kadar fazladır?
3- Yeni açıkta ve eski açıkta şu ana kadar yapılan inşaat metrekaresini geçen zamana orantılıdağımızda ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor? 2 şirket arasında öyle vahim bir fark var mı?

metre karare olarak yeni acık daha büyük hatta kapalıdan bile daha büyük...kapalı 4200 m2 gibi yeni acık 5300m2 gibi ...ucuk bi farktan çok yapılacak olan yerlerin farkı var ...yeni acıkta sadece 82 den fazla oval kolon var eski acıkta böyle birşey yok...ve yeni acıkta çok işçilik ve zaman yiyen su depoları oldu ...daha yüksek tek yüz perdeler vs vs vs...

parantez içinde birde kalıpçılarının olmaması ;D
bildiğim kadarıyla işleri dahada zorlaşıyor artık tam detayı bilmiyorum ama
birde rampaları var ve gümüş suyu tarafına çok yüksek kat atacaklar
otobüs ring alanına işleri zor

Çevrimdışı Efe

şafak atar baba yatar derdik bizde askere gitti kafaa gece gece ;D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı bjk_mabet

daha güzel bir soru var ...acaba neden yeni acığın hem vincin arkasından hemde biraz ilersinden iki ayrı yerden başlanıp kalıplandı...
ve arası bu geceye bırakıldı ...

Çevrimdışı Semih

benim bir sorum cahilliğimi mazur görün,

şimdi mesela obitaş farklı yerlerde temel atıyor ya bunların seviyesini (kotunu, yüksekliğini) nasıl ayarlıyor? malum almanyada 2 kale arasında eğim olan bir stad var :)
banane abi! en büyük BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı Deniz

Beyler tamam çiçekler hata yaptı,hem de ciddi hatalar yaptı ama şöyle de bir durum var:

Obitaş la işçilik bakımından kıyaslamak biraz komik olur.Çiçekler 1. kat yaptı 2 kat loca yaptı 2. kat yapıyor obitaş ise sadece 1. katı yapıyor (şu an için).yukarlara çıktıkça obitaş da hata yapacak mı görecez (inşallah yapmaz).Testere kirişlere bakınca obitaşın kirişleri daha düzgün bu da kalıp farkından kaynaklanıyor olmalı.

İşte burda Mabete zor soru geliyor :) ;

Başkan kapalıyı mayısta bitirecez dedi.Hem de defalarca.Mayıs ayında da bir 10-15 günlük işi var dedi.Ama haziranın ortası oldu hala 6 testere kiriş ortada yok.Kapalı temmuzun ortasına doğru gidiyor.Neden bu kadar sarktı?Sadece projedeki ufak değişiklikler bu kadar sarkmaya neden olmaz diye düşünüyorum..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı murat

çiçekler inşaatı bitirdi hala bu böyle şu şöyle  ;D ben stadata dikilen onca kolonu ve kirişi 10 cmden gördüm hepside gayet güzel bir iki sıkıntı oldu evet ama hepsinin çareside var yarın necmi abi ayrıntılı anlatır tabi mabette anlatır herkese obitaşya güzel iş çıkarıyor yavaş başladılar şimdi normal seyirlerinde devam ediyorlar numaralı tribünüde inşallah çiçekler  inşaat hzılıca bitirip teslim edecek benim isteğim bu yöndedir ay sonu herşey netleşir bu arada eski açıkta iyi beton atılıyo hee 8)
obitaşta ikinci kat testere kirişleri de bir yapsın görelim.o şartlrda çalışmak çok zor genelde hatalarda o bölgede oldu.bu yönden de değerlendirin.beton atarken çok fazla rahat hareket edemiyorsunuz.Allah kolaylık versin.

Çevrimdışı Efe

daha güzel bir soru var ...acaba neden yeni acığın hem vincin arkasından hemde biraz ilersinden iki ayrı yerden başlanıp kalıplandı...

su aktığı için drenaj için bence yada kazıklar kayıyor olabilir  ;D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Enes Ö

enes temmuzun ortasında gelicem stadta olacaksın heralde mabetle seni bi kovalayalım stadta ;D

Sözün vardı ağabey bekliyorum

Çevrimdışı bjk_mabet

şimdi mesela obitaş farklı yerlerde temel atıyor ya bunların seviyesini (kotunu, yüksekliğini) nasıl ayarlıyor? malum almanyada 2 kale arasında eğim olan bir stad var :)

bunun için nevo denilen ve kot almaya yarayan bir cihaz var mm nin 10 da biri kadar bir hata ile net sonuçlar elde edebiliyoruz..

Çevrimiçi Necmi

o soruyu sorma işini ben yarına bırakmıştım  ;D
yoksa gözümden kaçmadı değil  ::)

Çevrimdışı Efe

mabet soruna cevap verdim doğrumu cevabım ;D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ALI RIZA

Neden _? resimlerde görmediğimiz kaçırıdıgımız sürpriz ne acaba_?

Çevrimdışı Szgn_26

@Szgn_26 hocam biraz fazla asabisin sanki? aramızda renkli falan da yok biz bizeyiz, daha sakin olsak?
yok İnan değilim ama obitaş mevzusu açılınca bide ak olan şeye Kara denilince sinirleniyorum sadece obitaş konusunda böyleyim aktar ve bi arkadaş salosun ne diyim

Çevrimdışı Hakan Başarslan

@mustafa_(87)  Ayağına emeğine sağlık
yarın gelecekmisin?

Akşam 7'de oradayım Necmi Abi Resimde çekmem lazım artık benim yanımda durun biraz  ;D

Necmi bu Obitaş Temeli neden birbirinden kopuk, parça parça atıyor acaba...

tamam sen çekerken bizde nöbet tutarız  :D

hakan abi biliyorum ki biz neredeysek sen oradasın ...biliyorum ki sessizler içinde ama hep yanımızdasın seni burada görmekten çok mutlu oldum ....teşekkür etmek istedim bir sessizliğin dostluğunu bile bize sevdirdiğin için...

;) ;) Teşekkür ederim Mabet kardeşim...

Çevrimdışı bjk_mabet

Beyler tamam çiçekler hata yaptı,hem de ciddi hatalar yaptı ama şöyle de bir durum var:

Obitaş la işçilik bakımından kıyaslamak biraz komik olur.Çiçekler 1. kat yaptı 2 kat loca yaptı 2. kat yapıyor obitaş ise sadece 1. katı yapıyor (şu an için).yukarlara çıktıkça obitaş da hata yapacak mı görecez (inşallah yapmaz).Testere kirişlere bakınca obitaşın kirişleri daha düzgün bu da kalıp farkından kaynaklanıyor olmalı.

İşte burda Mabete zor soru geliyor :) ;

Başkan kapalıyı mayısta bitirecez dedi.Hem de defalarca.Mayıs ayında da bir 10-15 günlük işi var dedi.Ama haziranın ortası oldu hala 6 testere kiriş ortada yok.Kapalı temmuzun ortasına doğru gidiyor.Neden bu kadar sarktı?Sadece projedeki ufak değişiklikler bu kadar sarkmaya neden olmaz diye düşünüyorum..

1-kalıpların geç gelmesi
2-iskelerin kurulduktan sonra güçlendirme aparatlarının beklenmesi
3-beton dökümünü 24 yapamamız(sadece gündüzleri yukarıda beton dökülüyor gece çok riskli...
4-yukarıda çalışmak tehlikeli olduğu için az işcinin çalışmalı (aynı zamanda alanda yok çok fazla)
5-diğer işler yapılırken atıl bir süre oluşacağı için(önce bitirip beklemenin anlamı yok diye) biraz işlerin yavaştan alınması...
6-testere kalıplarının altındaki iskeleri hemen sökemememiz uzun bir süre kalması...
ilk aklıma gelenler...

Çevrimdışı keremfrat1

bunun için nevo denilen ve kot almaya yarayan bir cihaz var mm nin 10 da biri kadar bir hata ile net sonuçlar elde edebiliyoruz..
nıvo dedın abı :) bak bu benım mesleğim asıl iş totalstatıonda :)  ;D ;D

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

Video'ları izleyin mutlaka ben beğendim Efe seyrettin mi 3. video'yu sana özel çekiyorum biraz yorum alayım senden :)

Etiketler: