Obitaş'ın çalıştığı gün sayısı belli yaptığı iş belli,
Çiçeklerin çalıştığı gün sayısı belli yaptığı iş belli,
Her iki tribünde de yaklaşık 3 ay geç başlamasına rağmen obitaş çiçeklerden daha çok iş yapmış. Bunu ben değil rakamlar söylüyor.
Çiçekler eski açık ve kapalıyı yaptığı gibi obitaş da yeni açıkla beraber numaralıya başlamış olsaydı adaletli bir kıyaslama yapabilirdik.
Sizlerin hatası çiçeklerin 2 tribünü ile obitaş'ın tek tribününü kıyaslamanız.
Çiçekler 2 tribün için para alıyor ve eleman çalıştırıyor. Obitaş tek tribün için.
Obitaş numaralı inşaatını almış olsaydı orası için de extra para alacak ve extra eleman çalıştırıp extra metrekare iş yapmış olacaktı.
Bu adaletsizliği yapıp gene de çiçeklerin 2 tribünü ile obitaş'ın tek tribününü kıyaslayalım;
Obitaş 19,000 yapmış çiçekler 33,000. Obitaş çiçeklerle aynı anda işe başlamış olsa aşağı yukarı 27,000 metrekare iş yapmış olacaktı.
aslında yanlış yoldan gidiyorsun obitaş başladığında çiçekler kapalının ilk loca katının kalıbına başlamıştı
kaldıki obitaşın yerinin hazırlığınıda çiçekler yaptı bütün drenaj kuyularının kalıp beton işlerini yaptı
grobeton döküldü obitaş direk girip demirlemeye başladı belki bilmediğin bir şey daha var obitaş işe başladığında
çiçekler bir lira almamıştı işi kendi sermayesiyle döndürüyordu obitaş işe başlamadan ön avans aldı bilmediğin bir şey
daha var obitaş işe başladığı tarihten yaklaşık 25 gün önce işi aldı yani çiçeklerle obitaş arasında gerçekte35 veya 40 gün gibi bir fark var
ama nazlana nazlana işe girdiği için kimsenin bilmediği bir yirmibeş gün kaybetti şu anki görünen durum
numaralıyla yeni açığın aynı zamanda biteceği buda şu demek oluyor çiçekler obitaştan 40 gün daha fazla çalışmış olacak ama 3 tribün yapacak
alana göre değil yaptığın işe göre hakediş yaparsın eğer daha fazla iş yapsaydı daha fazla hakediş yapardı
ama obitaş iş yaparak değil az işçi çalıştırarak para kazanmanın peşinde birde taşören çalıştırdığı
için işleri çok aksıyor firmanın kendi çalıştırdığı adama sözü geçmiyor ama çiçekler inşaatta her aksayan bölüme destek veriyor
benim işim değil demiyor özveri gösteriyor bir tarafta art niyetli bir firma diğer tarafta her türlü özveriyi
gösteren bir firma yaptığı işe bile bakmam değerlendirme yapmak için birde bayramda sonra obitaşın
hızlanacağını düşünüyorum