@Necmi
abi size mi inanayim sirket yetkililerine mi ?
tohumlar atildigi zaman sis tweet atti durumu. 24 agustos tarihinde.
https://twitter.com/sis_pitches/status/635740544220663808
daha sonra gecen sure icinde bjk tv gitti nevzat demir'de haber yapti son rotuslar yapiliyor diye. tarih 12 ekim. video da tohumlar buyumus hibrit cim ekiliyor. sahanin buyuk bir bolumune ekilmemis. daha cizgiler falan cizilmemis.
sonra 6 kasimda hibrit cim hazir diye sis yetkileeri tweet atti hatta oradada kaleler ve cizgiler yok.
https://twitter.com/sis_george/status/662871926369624064
Hibrit cimin tohum atildiktan sonra top oynanacak seviyeye gelmesi yani, tohumlarin buyumesi yesermesi daha sonra hibritlerin cakilmasi kale cizgilerinin kalelerin yerlestirilmesi minimum 1 ay 20 veya 1 ay 25 gun. bundan daha oncesini beklemek ekme hibrit cim icin imkansiz bir ihtimal.
Ha ama serme hibrit olursa o zaman cok daha hizli olabilir. onu bilemiyorum.
sen istediğine inanabilirsin

ama bırak bir şeyleri kanıtlamaya çalışmayı google elinin altında bir çim ne kadar zamanda büyür diye yaz
sana cevaplasın hibrit içinde çimin büyümesini beklemiyorlar ekildikten 20 gün sonra hibrit makinesi giriyor
çakma sürüesi 10 gün makine işini bitirip çıktığı gün futbol oynamaya elverişli hale geliyor ha bu arada çizgileri çekme işlemi
kale direklerini koyma işlemi maç başlamadan 3-4 saat önce başlansa gene maça yetiştirirler. olmayan işi iş gibi göstermeninde manası yok
ha bu arada 70 gün diyende SIS in bu konuda karar verecek en üst seviyede yetkilisi 70 günde oynanacak şekilde teslim ettik diyende
Türkiyedeki projelerin başındaki en yetkili kişi yani şu anda stadın yapımından sorumlu ve nevzat demirin yapımından sorumlu kişi
bjk tv de söylemiş o zaman bizim stad kolonlarına seramik döşeniyor bunada inanalım bjk tv söyledi çünkü.
@ZEKI @Yunus sizde yanımdaydınız bir zahmet nevzat demirin kaç günde teslim edildiğini söylesenizde belki size inanır
ha bu arada
http://haber.besiktasarena.com/vodafone-arena-hibrit-cim-20843.htmlbu röportajıda SIS in en üst seviyede yöneticisi verdi biz uydurmadık yani bu arada resimleride onlar verdi.
öyle imkansız falan gibi net kelimeler konuşma
burda istediğin eleştiriyi yapabilirsin istediğin düşünceni söyleyebilirsin ama asla yalan bilgi veremezsin
burda yorumunu söyleyebilirsin ama kesin konuşma daha öncede piksel konusunda bunu yaptın neydi çoğunluk
piksel istemiyor diyordun benide algı oynaması yapmakla suçlamıştın ben istediğim için bu yönde algı yapıyordum ama gördüğün gibi
ankette benim böyle bir algı yapmadığımı kanıtlıyor ne demiştin daha bu gün sanırım on kişi istiyor demişim bak bu konuda
lafımın arkasındayım burda pikseli savunanları toplasan 10 kişi yok o zamanda böyle söylemiştim ama sen bunu on kişi istiyora çevirdin
biz yanıltıla biliriz ama kesinlikle yanlış bilgi vermeyiz biz her aldığımız bilgiyi emin olmadıktan sonra söylemiyoruz.
ben sana söylüyorum tam başlandıktan sonra 70inci günde sahayı oynanacak şekilde sis teslim etti ama Beşiktaş açılış için tesislerin
bitmesini bekledi evet SIS in makineside o sırada tesislerdeydi çünkü gazetecilere gösterip şov yapmak için tesislerde tuttular
yanlış hatırlıyor olabilirim tarihi ama 9 ekimmiydi tam hatırlamıyorum tesislerde basını çağırıp açılış yaptılar ne yani tohumlama yapıldıktan sonra iki aylık resmi vermiş yani dört ay sonra resim çekseydi şimdi dört aydami bitmiş olacaktı.
Bak çim ekildikten 3 ile 6 gün içersinde çimlenir onuncu günde ilk biçme yapılır 20 gün ile 30 gün içersinde olgunluk seviyesine gelir
en iyi ekim tarihleri bahar aylarıdır tercihen son bahardır. ama bizde doğal olmayan iklimleme olacağı için bunun önemi yok doğal yetiştirmede sonbaharın tercih edilmesi
çimin güneşten yaz dönemi kavrulmaması için birde yabancı otların sarmaması için tabi stadda bunlar olmaz çünkü ricit bir alanda
doğadan etkilenmeden yetişecek ve iklimleme kontrolü olacak çime 20 gün sonra hibrit işlemine başlıyorlar bununda süresi 10 gün
zaten bunu nevzat demirdede gözlemledik hatta bu süreninde yarısı hatırlarsan yağışlı geçmişti bu arada biliyorsun sis yeni bir makine almış
bu makine 22 cm ye ekiyormuş ve sahayı 7 günde bitirebiliyormuş sanırım bilgisi böyleydi. çim ve zemin konusunda o kadar iyi biliyorumki
emin ol malzemeyi versinler şu anda girer yaparım en ince detayına kadar bilgi sahibiyiz ve şu andada tam bize anlatıldığı şekilde yürüyor işler
mesela işin zemin hazırlama kısmı 30 günle 40 gün arasıydı sanırım minimum düzeyde yani 30 günde bitirecekler zaten bu oynayan on gün nedeniyle
8 hafta ile 10 hafta arası diyorlar hibrit ekme ile hibrit serme arasında kazanılacak günde en fazla 20 gündür oda çimin yetişme süresi oluyor
serme çimde serip oynanacak duruma getirmede rekor süreleri 16 saatmiş. Bunu amsterdam arenada yapmışlar. elbette 2 ay zamanın varsa acele etme bekle
çim iyice kök salar çok daha mükemmel bir yüzey oluşur sanırım ama bunu dert etmiyorlar olay bizim girip hibriti çakmamızla alakalı diyorlar hibritin bittiği gün
maç oynanır dediler ana röportajı yaparkende yanımda
@ahmet türken ve
@Fatih vardı onlarda onaylarlar bunu bu arada SIS in bölge yani doğu avrupa kolunun
merkezi istanbulda yani sis in en önemli merkezlerden biri oluyor çünkü genel pazarı rusya azerbaycan Türkiyedede ülker stadyumu toki arena ve kasımpaşa stadlarını
yapmışlar çimi en iyi durumda olan kasımpaşa stadıymış her gün antrenman yapılsada bozulmaz dediler. üç stadında alt yapısı aynı.
bizimkinin dünyada eşi yok her hangi bir stadla mukayese edilemiyor yani ingilteredeki stadlar falan hikaye kalıyor bize en yakın olan dompos arena ama bizim ondan farklı olarak iklimleme olacak yani zemin soğutması birde nem önleme sistemleri sansörler falan bu kadar geniş kapsamlı ve herşeyin olduğu başka stad yok fiyat söylemediler ama mesela bizimkinin yanından bile geçmeyen yani vakkumlama zemin soğutma nem önleme vs olmayan arsenalin stadının maliyeti 4,5 M€ mış sen bizimkini kafanda tahmin et bazı şeyleri etik olmadığı için söylemediler. Benim tahminim çimin ekme yaparlarsa bunun süresini maç takvimine göre ayarlarlar bizim bursa maçını 9 nisanda kaçırmamız ihtimaline karşılı ondan sonraki maç 30 Nisanda ekme çimde 9 nisana ya ucu ucuna yetişir büyük ihtimal yetişmez o nedenle ilk maç kayseri maçı olma ihtimali senin dediğin gibi oluyor buda seni doğru yapmıyor ama oynanacak maç varsa oynarsın yoksa beklersin onun dışında bursa maçına yetiştirebilmeleri için şu 3-4 gün içersinde ekim yapmaları gerekiyor.bir bursa maçı için serme yapmaları değermi bence değmez
antalya iç saha sermede ekmede yetişmez
Bursa serme yetişir ekme ucu ucuna büyük ihtimal yetişmez
Kayseri maçı sermede yetişir ekmede yetişir rahat rahat
osmanlı aynı şekilde
burda şimdi bir tek Bursa maçı var serme yapmanın mana kazanması için peki bir maş için değermi bence değmez
o nedenlede serme yapacaklarını sanmıyorum ekeceklerdir ve 30 nisandaki Kayseri maçıyla açılacaktır.
Yani çimin yetişmesinin bir önemi yok oynayacak maç yok zaten senin verdiğin süre bile olsa gene 30 nisana yetişir
55 gün var yani burda çimin yetişme süresinin bir önemi yok ve serpilme zamanıda en uygun olan bahar ayı ki bir anda boy verir
hatta bunu yavaşlatmak için daha sık biçmek zorunda kalırlar gibi geliyor bana köklere yürüsün uzama diye zaten ilk bahar ayı o nedenle uygun bahar değil çok hızlı
büyüyormuş çim buda kökleri zayıf bırakıyormuş gücü yapraklar çekiyormuş