Abi ne olursa olsun, parça parça yapılan bir zeminle ekme zemin bir olur mu? İstediğin kadar birbirlerine kaynaşsınlar yinede sıfırdan yapma gibi olmaz, Firmayla yapılan röportajda belirtmiştiniz zaten 2 tane yerin ismi geçiyordu bunların bu çimleri hangi koşullarda nasıl yetiştirdiklerini bilmemiz olası değil, SIS takip ediyordur elbette ama farklı iklimlerden gelen bir çimi bizim zemine yerleştireceğiz bu bile başlı başına bir soru işareti. Kötü olacak demiyorum yanlış anlaşılmasın elbet iyi olacaktır ama serme çim kadar sağlıklı olamaz. Tek farkı maliyet algısı olarak dile getirmen yanlış bence, temelde dile getirmek istediğim nokta buydu.
@Serhat Akkaya ilk röportajda bunu uzun uzadıya konuşmuştuk uzun olduğu için fazla detaya girmedik
ama özellikle sormuştum ekmemi sermemi ikisinin arasında kalite farkı varmı diye olmadığını tamamen tercih meselesi olduğunu
söylediler ekme tercih ediliyordu çünkü serme çimin getirilmesinin gümrükten geçirilmesinin zor bir süreç olduğunu
ve ek mali külfetler getirdiğini söylediler serme çimde zaten toprağın 20 cm altına kadar girip kökleniyor öyle yüzeyde kalmıyor
üstüne hibrit çakılınca aynı kalitede yüzey elde ediyorsun ama elbette benim tercihimde ekme olur.
sermenin avantajı ne hemen oynayabiliyorsun dez avantajıda maliyet artıyor başkada bir sıkıntısı yokmuş özellikle sormuştum.
çok fazla üstünde durulacak bir şey değil zaten her sene yenilenecek hibrit sahada bu şartmış sezon boyu üzerine kumlama yapılıyor
bu kumlama hibrit köklerini kumun içine gömüyor ve öldürüyor yüzeyde 2-3 cm lik yumuşak bir yüzey oluşuyor hibritin bir anlamı kalmadığı gibi çok çabuk bozulan
bir yüzey oluşturuyormuş o nedenle kazılması lazımmış birde sürekli çim diye bir şey yok dedi yıl boyu sürekli çim tohumu veriliyormuş sahaya
yani bir kere büyütüp bırakmıyorsun.