Bu kadar tepki alacağımı bile bile yazmıştım baya da tepki gelmiş
Benim demek istediğim kimse size koltukta oturamazsınız falan demiyor ama sen gidip de atıyorum ayakta olan 5bin kişinin arasına girip ben koltuğumda oturuacağım falan diyorsan çok hayallerde yaşıyorsun. Başakşehirde olanlardan yakınan arkadaşlar çok var burda da var. O da modern bir stat bizim stadımızda. Yeni stad gelince herkes değişecek sanıyorsanız polyanıcılık olur bu. Bu tbünlerin amigosu liderleri vs olan kişilerin profili belli çArşının Asının anlamı da belli değişen bir şey yok yani. Ben Dewe Erolun profilinde de geziyorum mesela elinde bilet ile gelip de koltuk arayan adamlarla makara geçiyorlar vs. Yani dediğim gibi gerçekler bunlar ben illa böyle olacak diye bir şey demiyorum ama tezahürat konusunda kimseye katılmıyorum tezahüratlar bu taraftarın duygusudur aşkıdır adamlar höt desek ceza veriyorlar bence taraftara suç atmayın 15bin kişiyi aynı anda yönetemezsiniz hele Türkiyede futbolda kavgada olacak küfür de futbolun güzellikleri bunlar bence. Neyse arkadaşlar diyeceğim şudur koltuk konusunda inşallah kimsenin hakkı kimseye geçmez.
Günaydın Beşiktaş Arena,
Günaydın
@Ersinn arkadaşım.
Dün yazılanları anca okuyabildim ve okuduklarım üzerine biraz ağır konuşucam ve sen de bir zahmet kusura bakmayacaksın.
Tribündeki yer konusunda sen ve senin gibi düşünen eski kafalı holiganizm yanlısı tatlı su kabadayılarına bireysel savaş açarım ve beni koltuğumdan ne sen ne de bahsettiğin 5bin kişi kaldırabilir.
Bu kendinde hak gördüğün bu davranışı hangi güç ile çözmeyi planlıyorsun merak ediyorum. Sayısal çoğunluğu kullanamazsın onu söyliyim de..
Bu arabesk dünyanız yüzünden tinerci lakabı aldık renklilerden. Sizin yüzünüzden erkekliğimden utanıyorum maç günleri. Kendi annenizin, kızkardeşinizin veya kız arkadaşınızın/eşinizin tek başına seyahat ettiği toplu taşımada hayatında duymadığı aleni küfürleri sizin gibi 3-5 (diyemicem maalesef çok fazlasınız) kopuk tayfadan duymasını ister miydin? Hayatın her alanında empati şart. Yeterince empati.
Eğitimli insanlara veya toplum kültürüne az buçuk uyum sağlayanlara anlatılmaz bu söylediklerim unutma. Sen kendine yakıştırıyorsan bu tip insanların arasında olmayı aynı varoşlukta taşkınlık yapmayı, bunu kimse değiştiremez zaten öyle kalırsın.
Ben de hayatta nadiren küfür ederim ama trafikte veya tv izlerken gördüğüm olaya karşı falan. Duymaması gereken insanların yanında değil. Erkeklik küfür demek değil yani o kafanızı değiştirin bir zahmet ve anlayın küfrün acizlik olduğunu.
"Futbol demek küfür demek, zevki burada, dünyada bu böyle, Beşiktaşlı küfür eder vs." gibi tamamı zırvadan oluşan argümanların hiçbir geçerliliği yoktur. Bu kafadan sıyrılıp döneme ayak uydurun. 90'larda kaldınız çünkü.
Fikret Başkan ve yönetimi sırf şu gereksiz tipleri kapalı'ya almaması ve beleş bileti bitirmesi bile onu başkan olduğu sürece desteklememe yeter.
Adamlığı ve duruşu konusunda ayrı yeri var zaten bende ve aklı başında tüm Beşiktaşlılarda.
Deve Erol dediğin tayfa başı adamların ve çarşı grubunun (beleş bilet ile menfaat sağlamaları, futbolla alakası olmaması gereken siyasi olaylara karışmaları yüzünden sevemiyorum) Beşiktaş'a verdiği zararlar sizi henüz tatmin etmemiş anlaşılan.
Maçtan önce ağzınızla içmediğiniz belli olan biraları, çıktığınız semtlerden başlayıp metrolarda, otobüslerde, maç önü/sırası/sonrası sürekli devam eden, yanınızdaki kadınların ve küçük çocukların duymasından hiç çekinmediğiniz (hatta duymalarından sapıkça zevk aldığınızı düşünüyorum) küfürleriniz, tribün kültürü adında bir tarafınızdan uydurduğunuz ruhu herkese kabul ettirme ve barbarlığı normalleştirme çabalarınız soğuttu tribünlerden insanları.
Senin dediğin gibi höt demeye ceza verilmiyor, küfür edildi az veya çok. Bu e-bilet'te bunun için var, iyi ki var. Geliştirilip düzene ve standarda kavuşmalı o ayrı. Stadımızda zaten dünyanın en net görüntülü ve yüz tanıyıcı kameraları olacak buna sevindim en çok. Çürük elmaları hızla ayıklamasını istiyorum.
Gerçek Beşiktaşlı kulübünün menfaatleri doğrultusunda hareket eder, biletini/kombinesini alır, statta olması gerektiği gibi davranır (bu önemli çünkü ettiğin küfürler 30-50 liralık bilet ile sağladığın katkıdan çok daha fazlasını maddi zarar olarak veriyorsun), maddi katkıyı bütçesi el verdiği sürece sağlar, yayıncı kuruluşa para öder, forma alır, kredi kartından diş fırçasına lisanslı Beşiktaş ürünlerini kullanır vs.
Bu söylediklerimden yalnızca seni ilgilendiren kısımları al, seni tanımıyorum çünkü.
Yorumlarından çıkardığım sonuç, maç günleri gördüğüm tipleri getirdi aklıma, o yüzden sana söylüyorum.
Seni ilgilendirdiğine emin olduğum kısım; ne Beşiktaş ne de tribünler sadece size ait değil, başka insanların fikirlerine ve beklentilerine de saygı duyduğunuz zaman zaten bu anlamsız sözleri de söylememiş olursun.
Kimse sizden sinema izler gibi efendice oturun, çekirdeğinizi çitleyin tokalaşıp stattan ayrılın gibi romantik beklentilerde değil.
Boğazınız yırtılana kadar bağırın, beste söyleyin, hoplayın zıplayın, koreografi yapın, zekice pankartlar hazırlayın.. Bunların hiçbiri taşkınlık değil, tribün budur zaten.
Kısacası ben artık tribünlerde sadece Beşiktaş aşkı için, Beşiktaş'a zarar vermeyen ve zarar vereni ıslıklayan tepki gösteren bilinçli, duyarlı, gerçek taraftarları görmek istiyorum.
Bu duygulardan uzak kalan, boktan hayatlarının üzerlerinde yarattığı stresi maça gidip ağız dolusu küfürle, stada soktuğu kesici-delici aletle, çıkardığı olaylarla övünen ve kendini tatmin etmeye çalışan zavallı sürüsünden Beşiktaş'ımın kurtulması dileğiyle..
Tekrar söylüyorum
@Ersinn kardeşim, söylediğim olumsuzluk içeren cümlelerden üzerine düşeni al, bir kısmı var çünkü sende belli ki.
Kulübe sevgini veya katkını sorgulamıyorum, davranışlarınızı eleştiriyorum.
@Necmi abinin de dediği gibi, artık zaman değişti ve bu pozitif değişime katkıda bulunup normalleşmeniz gerek. Küfür normal değildir, futbolu güzelleştiren bir etmen hiç değildir.
Saygılar.