Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 42 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5793959 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı khanlu

Şu güzelim stattaki en kötü husus deplasman tribünü olacak ve kimsenin bütünüyle içine sinemeyecek, düşünsenize inönüde kapalının bir bölümünde deplasman tribünü olduğunu.. Denizi geç derece boğul.. Şaka gibi yav.
Bursa Kartalı.

Çevrimdışı Erdem Çözer

Şu güzelim stattaki en kötü husus deplasman tribünü olacak ve kimsenin bütünüyle içine sinemeyecek, düşünsenize inönüde kapalının bir bölümünde deplasman tribünü olduğunu.. Denizi geç derece boğul.. Şaka gibi yav.

öyle bir durum yok ve yapılabilecek en doğru yere yapılıyor.. ayrı Çarşı zaten yine kapalıda olacak o açıdan söylüyorsan
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı denilanz

Vodafone Arena'da kapalı tribünde değil ki. :alala: Olabilecek en iyi yere konuldu, yapacak bir şey yok.

Çevrimdışı Hüseyin Karabulut

Projeye göre çim alan 72x113 metre, oyun alanı ise 68x105 metre. Çim alan bittikten sonra tribün sınırına kadar %7.01 lik eğim var. Su kanalı tam tribün sınırının ucunda. Orta sahadan çizgilere doğru da %0.4 lük eğim var. Reklam panoları tribün sınırından 2 metre önde ve projeye göre Numaralı tarafında reklam panoları yok. Ayrıca tribünde ayak basılan yer(-2.80) saha zemininden(-2.45) 35 cm daha aşağıda :)
  peki abi en öndeki dikey koyulan prekastla çim arasında kaç santim fark kalacak ? 

Çevrimdışı yldrmaydn

pazar günü koltuk sabitleme işlemi başlar. etkinlik o güne alındı çünkü. muhtemelen o güne kadar da tüm korkuluk ankraj montaj ve yerleştirme biter bence.
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

Arkadaşlar görsel  estetik açıdan  benim en büyük  sıkıntım ne  deplasman  tribünü ne  localar  ne de kale arkalarına gerdirilecek fileler ... Estetik olarak  en zoruma  giden  şey  prekastların  beton görünümde  kalması  . Gerçekten  füme reneg boyanmayacağı na  inanmak istemiyorum  ..  Krasnodar  stadında boyam işlemi  o  kadar  güzel yapılmış ki ... Tamam belki Krasnodar'daki  gibi  tondan tona değişerek  boyanması biraz daha zahmetli olurdu ama  hiç değilse  tamamı aynı  ton füme  veya  gri  rengine boyansaydı da  bu  beton görünümden  kurtulsaydık. Bu akrmatik  görüntü estetik açıdan  hiç  hoş  değil bence... Bunun için biraz  baskı  yapsak? Biliyorum koltuklar  takıldı ama  en azından  ayak basılan yerlerin göründüğü  zemin bölümü boyanabilseydi...   
Yorgo

Çevrimdışı CanEmre

Turnikeler de gelmiş şu statta bu sene bir maç seyredelim artık yahu  :busted_cop:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Erdem Çözer

Turnikeler de gelmiş şu statta bu sene bir maç seyredelim artık yahu  :busted_cop:

:photo: yok mu?

Çevrimdışı yusufsk

Kimse farkina varmadi, yeni açik bosluklar kapandi  :halay:
Şu sağ, sol yukarı bölümler neden öyle kalmış? Koltuk takılacak mı aynı hizada oraya da?

Çevrimdışı khanlu

öyle bir durum yok ve yapılabilecek en doğru yere yapılıyor.. ayrı Çarşı zaten yine kapalıda olacak o açıdan söylüyorsan

En son hatırladığıma göre çarşının, yani tezahürata yön verecek ve sürekli ayakta olacak grubun kapalıda olmaması planlanmıştı diğer Avrupa statlarında olduğu gibi. Şuan ki kapalıda olsa olsa 100 kişilik bir grup çıkar ancak. Hem maddi olarak çarşı üyeleri o paralara çıkamaz 100 200 kişilik grup dışında hemde tüm koltuk sahiplerinin yerine oturmak isteyecek olması gibi nedenlerden dolayı.

Bu sebeplerle yeni açık tribünü asıl yönlendirici tribün olur, bu halde de misafir tribünle komşu olunacak.
Bursa Kartalı.

Çevrimdışı khanlu

Vodafone Arena'da kapalı tribünde değil ki. :alala: Olabilecek en iyi yere konuldu, yapacak bir şey yok.

Tabi ki değil. Kıyas yaptım. Çarşının büyük kısmının şuanki yeni açıkta olacağını ve deplasman tribünü ile komşu olacağını düşünürsek, bunun geçmişle kıyası şu şekilde olur: Eski kapalının bir bölümünde misafir tribünün olması.
Bursa Kartalı.

Çevrimdışı f_madida

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı CanEmre

Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Erdem Çözer

En son hatırladığıma göre çarşının, yani tezahürata yön verecek ve sürekli ayakta olacak grubun kapalıda olmaması planlanmıştı diğer Avrupa statlarında olduğu gibi. Şuan ki kapalıda olsa olsa 100 kişilik bir grup çıkar ancak. Hem maddi olarak çarşı üyeleri o paralara çıkamaz 100 200 kişilik grup dışında hemde tüm koltuk sahiplerinin yerine oturmak isteyecek olması gibi nedenlerden dolayı.

Bu sebeplerle yeni açık tribünü asıl yönlendirici tribün olur, bu halde de misafir tribünle komşu olunacak.

Avrupa statları bizi ilgilendirmiyor.. Çarşı grubu kombinelerini kapalı üstten aldı ve o bahsettiğin planlamalar defalarca yalanlandı.. isteyen istediği yerde oturur denildi..

ama diyelim ki yeni açığa geçtiler misafir tribünün bu noktada da bir sakıncası yok ve bunun başka alternatifi de yok.. eski açığa koyulması mümkün değildi

Çevrimdışı f_madida

yada misafir tribunu buradaki gibi mi? veya farkli bir sekilde mi?

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı khanlu

Avrupa statları bizi ilgilendirmiyor.. Çarşı grubu kombinelerini kapalı üstten aldı ve o bahsettiğin planlamalar defalarca yalanlandı.. isteyen istediği yerde oturur denildi..

ama diyelim ki yeni açığa geçtiler misafir tribünün bu noktada da bir sakıncası yok ve bunun başka alternatifi de yok.. eski açığa koyulması mümkün değildi

Anlıyorum seni ve umarım ilerleyen süreçte dediğin gibi olur.. İşte bunun şimdi alternatifi yok her ihtimale karşı bu en basit sorun daha proje aşamasında düşünülmeliydi ve locaların değerini azaltmayacak bir şekilde eski açık tarafına uygun bir yere yerleştirilmeliydi
Bursa Kartalı.

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı mhmtkartal

herkese selamlar istenilir ise en alt sıraya ileride prekastlar traşlanıp bir yada iki sıra koltuk takılabilir mi ? İyi bir gelir elde edilir sanki kapasitede 1500 kişi civarı artar

Çevrimdışı Erdem Çözer

Anlıyorum seni ve umarım ilerleyen süreçte dediğin gibi olur.. İşte bunun şimdi alternatifi yok her ihtimale karşı bu en basit sorun daha proje aşamasında düşünülmeliydi ve locaların değerini azaltmayacak bir şekilde eski açık tarafına uygun bir yere yerleştirilmeliydi

Eski açıkta yeni açık yüksekliğinde olsa bile localar, müze, kartal yuvası, giriş kapısı vs açısından deplasman taraftarı için en uygun yer şu an bulunduğu yer.. Oraya arkadan giriş bile düşünülmüş.. Deplasman taraftarı ile bizim taraftar hiç temas etmeyecek bunu eski açıkta sağlamak imkansız olurdu ve alınacak güvenlik önlemleri yüzünden  stadın en güzel bölümlerinden biri olan kulelerin önü rezil edilmiş olurdu..

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı smyrniankiwi

Merdiven boşluklarının ne renk boyanacağı belli oldu mu acaba?

Çevrimdışı fburkay

Arkadaşlar hepinize cümleten selam, yaşımı da girdiğime göre ilk yorumumu yapabilirim  :D

1.si tribün kenarına korkuluk yapılacağını sanmıyorum, hatırladığıma göre bjk_mabet twitter'da sadece kalenin arkasına şeffaf ağlar yapılacağını söylemişti, o da malum şutlardan sonra bir sağlık sorunu çıkmasın diye.

2.si ise uzun zaman önce yaptığım bir tesbit. Yeni açıkta aslında pikselin karman çorman ya da daha farklı olduğu yok. Kapalının ve yeni açık tribünün aynı anda göründüğü bir fotoğraf bulun ve bakın üst geçiş kısmı aslında aynı. Yeni açığın garip görünmesinin sebebi loca olmaması. Loca olmadığı için üst kat daha uzun, pikselin en üst noktasının kapalıda ve yeni açıkta aynı hizada olması için Yeni açıkta daha uzun bir beyaz geçişin olması gerekiyor. Bu da ayrı ayrı bakınca sanki aynı görünüm verilememiş gibi hissettiriyor amma lakin ki öyle değil.

Çevrimdışı khanlu

Eski açıkta yeni açık yüksekliğinde olsa bile localar, müze, kartal yuvası, giriş kapısı vs açısından deplasman taraftarı için en uygun yer şu an bulunduğu yer.. Oraya arkadan giriş bile düşünülmüş.. Deplasman taraftarı ile bizim taraftar hiç temas etmeyecek bunu eski açıkta sağlamak imkansız olurdu ve alınacak güvenlik önlemleri yüzünden  stadın en güzel bölümlerinden biri olan kulelerin önü rezil edilmiş olurdu..

Zaten benim bu tepkim doğrudan bir tepki değil, dediğin gibi bende o durumların farkındayım da işte bir şekilde baştan bu husus daha detaylı düşünülmüş olsaydı. Ha düşünülmüştür de başka çare kalmamıştır orası ayrı ama işte yinede insanın içinde o locasız tribün bütünüyle bizim olmalıydı diye ukde kalıyor.
Bursa Kartalı.

Çevrimdışı Pikselsiz Koltuk

Arkadaşlar görsel  estetik açıdan  benim en büyük  sıkıntım ne  deplasman  tribünü ne  localar  ne de kale arkalarına gerdirilecek fileler ... Estetik olarak  en zoruma  giden  şey  prekastların  beton görünümde  kalması  . Gerçekten  füme reneg boyanmayacağı na  inanmak istemiyorum  ..  Krasnodar  stadında boyam işlemi  o  kadar  güzel yapılmış ki ... Tamam belki Krasnodar'daki  gibi  tondan tona değişerek  boyanması biraz daha zahmetli olurdu ama  hiç değilse  tamamı aynı  ton füme  veya  gri  rengine boyansaydı da  bu  beton görünümden  kurtulsaydık. Bu akrmatik  görüntü estetik açıdan  hiç  hoş  değil bence... Bunun için biraz  baskı  yapsak? Biliyorum koltuklar  takıldı ama  en azından  ayak basılan yerlerin göründüğü  zemin bölümü boyanabilseydi...

Kesinlikle katılıyorum prekastlar temizlenmesine rağmen çok kirli gözüküyor tabi ki hava şartlarının ve yağmurun etkisi var güneşli havalarda güzel gözüküyor. Geçen seneki prekastların temizliği ile bu senekiler çok farklı ilk takıldıklarında çok temiz çok güzeldi ancak şimdi acayip kir tutmuş üstü kapanınca tribünlerin inşallah tekrar temizleyip sağlam kimyasallarla duru bir hale getirirler. Benim aklıma takılan merdiven boşlukları boyanacak mı? Zaruriyse oralar ne renk olacak füme deniyordu temiz prekast boyalı füme merdivenlerle çok daha güzel olacaktır stadımız böyle kalmaz umarım.. :money:

Çevrimiçi Necmi

Arkadaşlar hepinize cümleten selam, yaşımı da girdiğime göre ilk yorumumu yapabilirim  :D

1.si tribün kenarına korkuluk yapılacağını sanmıyorum, hatırladığıma göre bjk_mabet twitter'da sadece kalenin arkasına şeffaf ağlar yapılacağını söylemişti, o da malum şutlardan sonra bir sağlık sorunu çıkmasın diye.

2.si ise uzun zaman önce yaptığım bir tesbit. Yeni açıkta aslında pikselin karman çorman ya da daha farklı olduğu yok. Kapalının ve yeni açık tribünün aynı anda göründüğü bir fotoğraf bulun ve bakın üst geçiş kısmı aslında aynı. Yeni açığın garip görünmesinin sebebi loca olmaması. Loca olmadığı için üst kat daha uzun, pikselin en üst noktasının kapalıda ve yeni açıkta aynı hizada olması için Yeni açıkta daha uzun bir beyaz geçişin olması gerekiyor. Bu da ayrı ayrı bakınca sanki aynı görünüm verilememiş gibi hissettiriyor amma lakin ki öyle değil.
Hoşgeldin kardeşim