Merhabalar herkese.
Birazdan yazacağım olumsuz şeyler için şimdiden kusura bakmayın. Kötü bir niyetim olmamakla beraber amacım sadece duygularımı paylaşmak olacaktır. Çünkü büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşıyorum.
en azından kendi adıma konuşucak olursam şu görüntü beklentilerimin çok altında kalıyor.
benim gibi düşünen birçok beşiktaşlı olduğundan da eminim.
evet çok kaliteli ürünler kullanılıyordur. evet ilk akıllı stat olacaktır. ama gençler söyleyin allah aşkına şu çatının
ne farkı kaldı görünüş açısından. tabi ki bire bir değil, olsun o kadar ama bir esprisi, özgünlüğü kalmadı yani.
bari en baştan bu modeli koysaydılar önümüze. gözümüz alışırdı. koltuk renklerinden bahsetmiyorum bile zaten. en başta gösterilenle uzaktan yakında alakalı değil. bir taraf dalgalı siyah-beyaz. bir taraf pikselli. abudik gubidik. yahu çok zor birşey değildi yapacağınız. üst katı beyaz altı katı siyah yapacaktınız. hadi aralara belki bir iki kırmızı attın mı bitti. neye benzedi şimdi böyle?
hay s.....m derdini biz evimize dönmek içi yanıyoruz adamın dediğine bak dediğinizi duyar gibiyim.
demeyin öyle.
evet en önemli şey çimi çok kaliteli olmak zorunda. evet zaten koltuklar taraftan gözükmeyecek ama bir stadın dışardan görünümü çok önemlidir arkadaşım. kimse kendini kandırmasın. büyük kulübün statının her tarafından ihtişam akmalı.
bak şu allianz arenaya. pırıl pırıl.
doğrudur adamlar deli paralara yapıyorlar bu stadları. ama bizim önümüze koyulan şu model de gayet iyi idi. kendi tasarladıkları şeye sadık kalsalar zaten harika olacaktı. seviye giderek daha da düştü.
bari şu stadı çevreleyen antisimetrik sütunları beyaza boyasalar aradaki siyah kısımla beraber daha bir şeye benzer sanırım. beyaz-siyah-beyaz gibisinden. ilk modelde sütunların rengi ve vodafone kırmızı vardı. siyah kısım falan da yok. sadeydi ve göze hoş geliyordu.
şu anda krem rengi sütunlar, siyah kısım, beyaz çatı, kırmızı vodafone yazısı. ortaya karışık bir nevi. :/
krem rengi sütunlar böyle yarım kalmış ve tamamlanmayı bekleyen bir inşaat görüntüsü veriyordu hep ama ilk modele baka baka o da göze batmamaya başlamıştı. ama çatı beyaz olunca yine sırıtıyor şimdi sütunlar ve evet çatı tribünlerden çok yukarda. o aralıktan her şey girer gibi duruyor.
mimar değilim ve bu yazdıklarım tamamen gördüğüm kadarından çıkardığım şahsi fikirlerimdir, saçma da olabilir ve kimseyi bağlamak zorunda da değildir. başka bir arkadaş harika olduğunu düşünüp gözünü alamayabilir. saygı duyarım. göz zevki sonuçta bu konular. çok göreceli yani. bu işin çok zor olduğunun da farkındayım ama ortada kocaman bir gerçek var. bu stad, yapıcaz denilen stad değil ve eğer o modeli aylarca çalışıp çıkardıktan sonra yapamıyorsan bir yerlerde hata yapmışın demektir. bu da ayrı bir gerçek.
benim kanaatim beklentilerin altında kaldığı ve hâlâ ısrarla yanlış model görselleri yayınlayan kulübün büyük hata yaptığıdır.
selamlar saygılar.
gençler lafının oturması için önce yaşını girmen lazım bizde abi deriz hitap ederken

küfeki taşını boyasınlar dediğin anda bütün yazın bitti. Küfeki taşı krem rengi değildir öncelikle
belirteyim kırık beyazdır yada kirli beyaz diyelim. Zevk meselesi beğenmeyebilirsin ama lütfen yani konya
stadı demek ciddi saygısızlıktır ayıptır hakarettir. Bir kere bunu bir kenara koyalım Bu gün son teknoloji ile yapılan dünyanın en iyi
dört stadını sayarsan hepsinin çatısının membran kaplı olduğunu görürsün
bu stad ilk başta projesinde gösterildiği gibi bire bir aynı oldu siz kendinizi kandırmışsınız
bu gün topraktan ev almaya gittiğinizde satış ofisinde size örnek maketler gösterirler hiç
bu güne kadar çatı gördünüzmü aldığınızda evi size teslim ettiklerinde bana gösterdiğiniz makette çatı yoktu
bu makete uymuyor diyebilirmisiniz. neden çatı konmaz ki içini görebilirsin. Çatı maketleri çıktıktan kısa bir süre
sonra çatı projeside çıktı ve şu ankinin birebir aynısıydı tek farkla ilk çıkan proje 82 dilimdi bu 42 dilim.
daha hafriyat alınırken kaplamanın küfeki olduğu söylendi ve mükemmel seçimdi. Neden mükemmel bir malzemeyken dünyada
kullanmazlar çünkü pahalıdır ciddi maliyet yükler. hafriyatı yapılırken projeler elimdeydi stadın yükselişini
projeyle takip ettim ve milim fark olmadığını söyleyebilirim zaten söylememede gerek yok bu proje anıtlar kurulu onaylı
ve bu ülkede anıtlar kurulu onaylı bir projede en ufak bir sapma yapamazsın o nedenle projeden farklı yapıldı demek
gerçekten işi bilen insanlar için sadece tebessüm oluyor. heleki bulunduğu lokasyondan dolayı dış görünümünün çok önemli olduğu bir
durumda sen dış cephede inşaat onayı aldığın projenin dışına çıkabilirmisin normal projelerde proje tadil yapılır ama anıtlar onaylılarda
proje iptal olur ve her şeye sil baştan başlarsın ve çivi bile çakamazsın ve anıtlarada başka bir proje kabul ettiremezsin
anıtlar kurulu sürekli bu projeyi stada gelerek teftiş etti diğer taraftan kiptaşın ofisi var göremediğin beton içlerini vs de onlar denetledi
onların onay vermediği yere beton bile dökemezsin bütün hepsini projeye uygunluk denetiminden geçiriyorlar. sizler burayı mahalenizde yapılan bina sanıyorsunuz
bu tüm ülkenin gözü önünde yapılan ve sürekli sorun aranan bir inşaat böyle bir inşaata projeye uymadılar demek gerçekten
bilgisizce konuşmaktır. Tamam içerlerde istediğin şekilde dekore edebilirsin kimse ona karışmaz ama söz konusu dış kısımsa emin ol bittikten sonra
bir daha sana çivi çaktırmazlar
@GermanDream