Yapılacak alttan ısıtma sistemi için üzerine yağan karı eritecek deniyor (hatta mevcut stadyumlarda beklenti bu) ama karı eritecek kadar ısıtılabilir mi zemin Yüksek derecede ısı çim köklerini yakmaz mı?
Benim bildiğim kadarıyla alttan ısıtmanın amacı kış aylarında zeminin ve çim köklerinin buz tutmasını engellemek.
sorduk bunu ısıtmanın görevi karı eritmek değil dediğin gibi toprağın donmasını önlemek tabi kar yağışında
sürekli kullanırsan bir süre sonra kar tutmasını engelliyormuş ama ani kar yağışında açıp pat diye yüzeydeki karı eritemiyorsun
başakşehirde olduğu gibi bunun için bir süre geçmesi gerekiyor çünkü kar toprağa düşmüyor çim yapraklarının üzerinde kalıyor
ve arada tanpon bölge oluşuyor buda karın erime süresini uzatıyor zaten karı hemen eritecek kadar yüksek ısı kullanılamazmış
sorduğumda aynen söylediği asfalt ısıtmıyoruz orda çim kökleri var dedi fazla ısı verirsen yanarlar

az verirsen fayda etmez
yani bir kararda tutmak gerekiyor ama bizim stadda olay zemin ısıtma değil bu yanlış algı oluşturuyor aslında iklimleme yani
toprak ısısı 365 gün aynı derecede tutulacak yani kar yağınca ısıtıcıları açmayacağız tamamen bilgisayar kontrollü olacak bir sürü sensör
gömülü olacak toprağa ve ısıyı diyelim 24 derecede tutacak düştüğü an ısıtıcıyı yükseldiği an soğutucuyu nem ölçerler standartın dışına
çıktığı an üflemeyi vakkumlamayı vs çalıştıracak mesela sulamanın ardından vakkumlama mutlaka çalışacakmış topraktaki fazla suyu alacakmış
anladığım kadarıyla sıcak soğuk önemli değil en büyük sıkıntı nemmiş kışın bile nem oluşuyor demişti aslında arka planda öyle teknoloji varki
mesela 365 gün boyunca sahanın her noktasının ışık alma ve nem oluşma değerlerini ölçmüşler buna göre ihtiyaç duyulan ışığı nemi önleme
sistemlerini ayarlamışlar. insan dinlerken ve yapılanları gördüğünde acayip bir güven oluşuyor. mesela desso çim firması değil sen zemini yapıyorsun bitiriyorsun onlar gelip hibriti çakıp gidiyor garanti yok bakım yok o nedenlede desso yaptıran kulüplerin çoğu bir sene sonra çuvallıyor. zemin bakım doğru yapılmadığı için ölüyor. SİS in yaptığı temelden alıp tepeye kadar sorumluluğu üzerine alıp bütün bir sistemi yapmak zaten ana sektörü doğal çim ve futbol sahaları
buda uzun yıllar tecrübe kazandırmış hibrit işine yeni girmişler aynen söyledikleride şuydu bu işi yıllarca yapan firmalar var ve bizim hibritte tutunabilmemiz için bir farkımız olması gerekiyordu bunun için hibrit lif geliştirmişler uefa labratuarlarından da yüksek kalite sertifikasını almışlar birde makineleri çok teknolojik lazer kontrollü ve hata payı yok buda sahada hibrit çakarken homojenlik yakalayabiliyor. yani metre kareye 2500 dikim yapması gerekiyor ve 2500 dikim yapıyormuş firmayı çok övdüm

ama gerçekten beni çok tatmin etti. röportaj çok detaylıydı ve bu gün sahaya bakıyoruz söylenenin aynısı yapılıyor. bakın insanlar sadece seyrediyor hiç soru sormuyorlar eminim herkes her safhayı biliyor merak ettikleri tek şey ne zaman biteceği yoksa nasıl olacak kalite nedir iyimi yapıyorlar kötümü kimsenin kafasında soru işareti yok bir firmada bir işe ancak bu kadar mükemmel başlar en başında aylar öncesinden ne yapacaklarını adım adım açıkladılar. Bu bile insanların güven duymasına neden oldu stadda bu kadar şeffaf olabilseydi bir çok soru sorulmayacak bir çok eleştiri yapılmayacaktı Beşiktaş bu konuda eksik kaldı herşeyi bir sır perdesinin arkasına gizledi bizler bulmaca çözmeye uğraştık iki yıldır

çok mükemmel bir stad yapıyorsun bu kadar sırra gerek yoktu bence her adımını şova çevirebilirdik.