1- BE ve JK harfleri simetrik değil. Bulundukları bloklar eşit büyüklükte ama BE sol tarafa JK'nin sağ tarafa olduğundan daha uzak. Bu nasıl bir simetri anlatabilir misiniz? İkili harflerin birbirine uzaklığının eşit olmasını diyorsanız bunu B ve E harflerini genişletip J harfini incelterek de (bence kuyruğu zaten fazla açık) yapabilirlerdi.
2- BEŞİKTAŞ JK yazısı bu haliyle tribünü ortalamıyor. BE ve JK harfleri arasını simetrik tutacağım diye bütünün simetrisini bozmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Bunu bilgisayarın yaptığını da hiç sanmıyorum.
Ha, çok önemli mi? Değil bence. Ama bu eksikliği görüp söyleyenlere de laf etmek doğru değil.
Hemen cevap vereyim:
B ve E harfleri arasında 4 (5 de olabilir, tam göremiyorum) sıra koltuk var, J ile K harfleri arasında da.
J harfi sol tarafa 1 sıra koltuk uzaklıkta, E harfi de sağ tarafa 1 koltuk uzaklıkta.
Harflerin bir ağırlık merkezleri var, BE ile JK arasında net bir fark mevcut. B'yi biraz sola kaydırsan, bu sefer E'den uzaklaşacak. E'yi de B ile beraber kaydırsan, bu sefer J'nin sola olan yakınlığı E'nin sağa olan yakınlığından az olacak.
İsyan edenlerin hemen hepsi daha JK takılmadan, "BE birbirine yakın, ŞİK TAŞ ile farklılar" diye isyan ediyordu. JK da takılınca, kusursuz olmasa bile gayet güzel bir görüntü oldu. Zaten isyan eden kişi sayısı da azaldı.
Bir tane kuşbakışı görüntü vardı o tribünün son halinin, şimdi bulamıyorum. Orada gayet güzel görünüyordu.