Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5883222 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 05 Kasım 2015, 02:04:10
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
@Çağrı bildiğim kadarıyla kendi dönemlerine denk gelen kısmı peşin alıyorlar geleceği ipotek etmiyorlar
birde şöyle düşün yeni bir stadımız oluyor olmasaydı bu gelirlerde olmayacaktı yani stadın maliyeti kendi gelirinden çıkıyor
oda sadece bir kısmından çıkıyor keşke bu paraların hepsi peşin alınsa borca yatırılsa emin ol çok daha karlı bir anlaşma olur
borcun bir anda 3 te 2 sini götürür bir sürü faiz yükünden kurtulursun hatta daha fazlasını götürür çünkü erken kapattığın için faiz yükündende kurtulacaksın
on yıl isim hakkından doğan gelirimiz yok deriz ama borcumuzda olmaz diğer gelirlerimizde bize yeter düşün 600 M TL nin üzerinde sponsorluk anlaşmamız var
ve bunun üstüne sportif gelirlerimiz ve yeni sponsorluklar eklenince bir iki senede yaratılan kaynak bütün borcuna denk oluyor nerdeyse
bu gerçekten çok iyi keşke hepsini alsak borçlara yatırsak paramızda olmaz borcumuzda olmaz ama yeni bir mali yapılanma içine
girme şansımız olur birde git kaybettiğin on yıla yanma gerçekten Beşiktaş sevdalısı bir başkanımız olsaymış şu an nerelerde olurmuşuz

Güzel diyorsun @Necmi abi ki katıldığım bir konu. Hem bu olursa yeni kaynak yaratma adına da tembellik yapmaz yöneticiler sürekli yeni kaynak ararlar.

Ancak bu sponsorluklarında %40'ına yakını kırdırıldı sanırım net bilgi yok konu hakkında. Beko'nun %40'ı kırdırılmıştı bunu net hatırlıyorum ama diğerleri ne durumca acaba.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı TALAT

yoo SIS yaptı ama hibrit değil her iki senede bir değiştiriyorlar
serme kullanıyorlarmış hatta resimlerinide gördüm çalışmaların onların
saha hibritti geçen sene yada ondan önceki sene söktürmüşler bakım maliyetleri çok
yüksek diye onların saha çok iyi güneş alıyormuş o nedenle güçlendirme tekniklerine
ihtiyacıda pek yokmuş @TALAT

yok abi bu yaz degisti. hatta real madridin resmi facebook hesabindan cim serilirken videosu yayinlandi bnde burda paylasmistim. hatta sis hakkinda kafamda bu nedenle soru isarerleri var. real sisten baska bir firmaya gecti die ama belli etmiyorum ☺
firmanin ismi mixto
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimiçi Necmi

Güzel diyorsun @Necmi abi ki katıldığım bir konu. Hem bu olursa yeni kaynak yaratma adına da tembellik yapmaz yöneticiler sürekli yeni kaynak ararlar.

Ancak bu sponsorluklarında %40'ına yakını kırdırıldı sanırım net bilgi yok konu hakkında. Beko'nun %40'ı kırdırılmıştı bunu net hatırlıyorum ama diğerleri ne durumca acaba.
yok  @Çağrı kırdırılmadı aktif bankla öyle bir anlaşma yapılacaktı bildiğim kadarıyla vaz geçmişler
kırdırılan bir gelir yok ama kredi çekildi karşılığında illaki bir şey göstermişlerdir ama buna kırdırma denmiyor
ipotek oluyor. böyle bir şeyi yapsan bunu borsaya bildirirsin renkliler her şeyi gizlemeyi iyi biliyorlar ama
bu kırdırmaların hiç birini gizleyemiyorlar. kolay değil bu ama genede ezbere konuşmayalım bildiğim bir şey varsa kırdırsalar net bilinir
gizli kalmaz bu bekleyelim görelim

Çevrimdışı AigleBordeaux

yok abi bu yaz degisti. hatta real madridin resmi facebook hesabindan cim serilirken videosu yayinlandi bnde burda paylasmistim. hatta sis hakkinda kafamda bu nedenle soru isarerleri var. real sisten baska bir firmaya gecti die ama belli etmiyorum ☺
firmanin ismi mixto
Evet sitelerinde gosteriyorlar
http://www.mixtosystem.it/en/works/work-in-progress/#!
Ve Mixto low cost maintenance yazmis acaba bundanmi madrid mixtoya gecti maliyet icin
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 05 Kasım 2015, 02:16:08
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
yok  @Çağrı kırdırılmadı aktif bankla öyle bir anlaşma yapılacaktı bildiğim kadarıyla vaz geçmişler
kırdırılan bir gelir yok ama kredi çekildi karşılığında illaki bir şey göstermişlerdir ama buna kırdırma denmiyor
ipotek oluyor. böyle bir şeyi yapsan bunu borsaya bildirirsin renkliler her şeyi gizlemeyi iyi biliyorlar ama
bu kırdırmaların hiç birini gizleyemiyorlar. kolay değil bu ama genede ezbere konuşmayalım bildiğim bir şey varsa kırdırsalar net bilinir
gizli kalmaz bu bekleyelim görelim

Geçen sene Beko'nun yüzde 40'ı gitti @Necmi abi acil ödeme gerekiyordu bunu net biliyorum ama açıklandı mı fikrim yok.

Vodafone sanırım izin vermedi kırdırma olayına zaten başından beri. Ancak 400 milyon civarı rehin var. Öyle ya da böyle karşılığında çekilen paralara karşılık bu sponsorluklar gidecek gibi şuan için maalesef.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

firmanin ismi mixto
olabilir bilgim yok benim bilgim SIS yaptığı yönünde ama en son 2014 yılına ait resimler var sitelerinde

Çevrimiçi Necmi

Geçen sene Beko'nun yüzde 40'ı gitti @Necmi abi acil ödeme gerekiyordu bunu net biliyorum ama açıklandı mı fikrim yok.

Vodafone sanırım izin vermedi kırdırma olayına zaten başından beri. Ancak 400 milyon civarı rehin var. Öyle ya da böyle karşılığında çekilen paralara karşılık bu sponsorluklar gidecek gibi şuan için maalesef.
@Çağrı geçen seneki yüzde kırk 5 yıllık bir anlaşmanın iki yılına denk gelir oda geçen sene ve bu seneye
ne dedim kendi dönemlerindeki gelirleri kullanıyorlar yani geleceğe dönük geliri kırdırmıyorlar kendi dönemlerine denk gelenide
nasıl kullandıklarını sorgulayamayız gider büyük ve bir şekilde sıcak nakit akışını sağlamaları gerekiyor ve iki yıllık gelirde
kapatılıyorsa düşük faizli bir kredi demek  bence makul zaten o faizide borçlara ödeyeceğin faizden düşmüş oluyorsun
uzun vadeli gelirlerin kırdırılması sıkıntı olur yoksa kırdırdıkları bu sene nakite dönmüş bazen büyük sıkıntı için küçüğü göze alınır
ama ben genede düşünüyorum bunu kırdırmak yerine Rahmi koçtan alır erken ödeme olarak :evillol: ben Başkanı biraz tanıyorsam
başka bir sponsorluk kırdırsa anlarımda Beko bana tuhaf geldi

Çevrimdışı TALAT

@Çağrı geçen seneki yüzde kırk 5 yıllık bir anlaşmanın iki yılına denk gelir oda geçen sene ve bu seneye
ne dedim kendi dönemlerindeki gelirleri kullanıyorlar yani geleceğe dönük geliri kırdırmıyorlar kendi dönemlerine denk gelenide
nasıl kullandıklarını sorgulayamayız gider büyük ve bir şekilde sıcak nakit akışını sağlamaları gerekiyor ve iki yıllık gelirde
kapatılıyorsa düşük faizli bir kredi demek  bence makul zaten o faizide borçlara ödeyeceğin faizden düşmüş oluyorsun
uzun vadeli gelirlerin kırdırılması sıkıntı olur yoksa kırdırdıkları bu sene nakite dönmüş bazen büyük sıkıntı için küçüğü göze alınır
ama ben genede düşünüyorum bunu kırdırmak yerine Rahmi koçtan alır erken ödeme olarak :evillol: ben Başkanı biraz tanıyorsam
başka bir sponsorluk kırdırsa anlarımda Beko bana tuhaf geldi

abi bildigim kadariyla da baskan bu konuda gelen yonetimler sadece kendi yonetim sureleri kadr geliri kullanabilir diyerek tuzuge bir madde koydurmustu.

Çevrimiçi Necmi

abi bildigim kadariyla da baskan bu konuda gelen yonetimler sadece kendi yonetim sureleri kadr geliri kullanabilir diyerek tuzuge bir madde koydurmustu.
bilmiyorum ama yapmışlarsa iyi yapmışlar.

Çevrimdışı harund1k3

uyku tutmadi. bari stada alinan reklamlar konusuna dahil olayim :)).

stadin sicak paraya ihtiyaci var. yonetim bu sicak para arayisini once vodafone ile buyuk olcude yerine getirdi. sonra cesitli krediler alindi. localar satildi. simdi sirada tribunlere reklam almaya geldi. rakamlar bana da pek fazla gelmedi ama nakit akisini kesmemek icin stadi bir an once yetistirmek icin anlasmalar hizli hizli yapiliyor. benim korkum su; simdiden localari sattik, kombineleri sattik, reklam anlasmalarini yaptik bu stadi yapmamizdaki en buyuk amac olan kulubun ekonomisini yukarlara cikarmak konusunda sorun yasamayiz umarim. belki bu stat icinde yapilacak cesitli konser ve organizasyonlarla saglanabilir. yine de bu konuda suphelerim var. statda sona yaklastikca heyecan ve gerilim yukseliyor. allah kaza bela vermesin bir an once bitirelim insallah.

Çevrimdışı TALAT

uyku tutmadi. bari stada alinan reklamlar konusuna dahil olayim :)).

stadin sicak paraya ihtiyaci var. yonetim bu sicak para arayisini once vodafone ile buyuk olcude yerine getirdi. sonra cesitli krediler alindi. localar satildi. simdi sirada tribunlere reklam almaya geldi. rakamlar bana da pek fazla gelmedi ama nakit akisini kesmemek icin stadi bir an once yetistirmek icin anlasmalar hizli hizli yapiliyor. benim korkum su; simdiden localari sattik, kombineleri sattik, reklam anlasmalarini yaptik bu stadi yapmamizdaki en buyuk amac olan kulubun ekonomisini yukarlara cikarmak konusunda sorun yasamayiz umarim. belki bu stat icinde yapilacak cesitli konser ve organizasyonlarla saglanabilir. yine de bu konuda suphelerim var. statda sona yaklastikca heyecan ve gerilim yukseliyor. allah kaza bela vermesin bir an once bitirelim insallah.

kombineler stad acildiktan sonra sadece 1 sene gecerli olacak. galiba 13000 cvari bir satisti o. yani bir sene sonra 40bin kisilik yer bosta satilmayi bekliyor olacak ki yillik bazda en buyuk gelir bu stadtan. localar da 3 senelik. ama loca satislari direk insaati finanse etti. o yuzden buna mecbur katlanicaz. sponsorluklarin bazilari dusuk olarak algilaniyor ama malesef futbol ekonomisi su an bu. devlet yardimi olmasa ne futbol ne basketbol bu seviyelerde kalabilir. stad yapmak malesef cok zor is. bazi fedakarliklar maddi anlamda da yapiliyor. arsenal gibi bir kulup bile stadin borclarini odemek icin transferde yildiz isimlere yonelemiyor.
[ Son Düzenleme: 05 Kasım 2015, 03:44:32 TALAT ]

Çevrimdışı sozkul

Evet haklısın, ama aynı Tüzük Tadil kongresinde, bir geçici madde ekletilmiş ve bu maddenin bu yönetim süresince geçerli olmadığı belirtilmişti. Fikret Orman'ın mali kongrede sinirlenip kongreye gidiyorum lafından dönmesinin asli nedeninin, kazanamayacak olması değil bu maddeyi hatırlaması olduğunu sanıyorum

Çevrimdışı fore_kazık

Eğer temlik edilmeyecekse ve tamamını peşin değilde yıllık 1.5 olarak alınırsa çok iyi bir ablaşma bence. Yanlış hatırlamıyorsam vodafone un stad sponsorluğunda yıllık 8.5 milyon usd ye geliyor. Kabataslak bakarsak tribün başına 2.15 milyon usd eder ki stad ismi ile tribün ismi çok farklı şeylerdir. Stad ismi tüm dünyada sürekli olarak görünecek. Tüm dünyaya ücretsiz reklam yapılacak ancak tibün ismi olarak kimse 'şampiyonlar ligi a grubunda beşiktaş-r.madrid maçı başladı beşiktaş denizbank tribünü tarafındaki kaleye atak yapıyor ' demeyecek. Birtek bilet alırken görünecek ve radyo1de maç anlatanlar isimlerini zikredecek. Hatta biz bile yine eski açık yeni açık kapalı ve numaralı diyeceğiz :) o nedenle 1.5 milyon usd normal rakam.

Birtek kafama takılan şu olacak; sadece isim hakkımı olacak yoksa içerideki işyerlerinin işletme hakkı olacakmı?

Ödemelerin peşin değil yıllık yapılsın dememin sebebi ise birkaç sene içinde temlikler çözülüp loca gelirleri başladığında yıllık 6 milyon usd civarı yıllık tribün sponsorluğu geliri cr7 nin yıllık parasını finanse edebilir;)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı ers1903

Hazirliklar tamam kalkis baslasin,anlasildi tamam ... :photo: :ishock:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kale arkası tribünü nihayetinde. Bir de çok uzun soluklu ve muhtemelen parayı peşin alacağız.

Bunlar bir araya gelince bence fena değil. Sanırım kale arkaları 1-1.5 kapalı ve numaralı 2.5-3 arasına gidecek öyle gözüküyor :)
Bunlar cidden düşük rakamlar. Biz bu stadı yaparken amacımız stattan sonra mali olarak çıkışa geçmekti bunu sadece kombine satışı ile sağlayamayız bu tür sponsorluk anlaşmalarının süreleri ve miktarları önemli. Stat yapıldıktan sonra bir 5 sene borçların azalmasını beklemeyelim..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı onurturan

Günaydınlar.. Rüyamda Gerede tesislerinin tamamlanmış halini gördüm çok güzel görünüyodu..Başkan topçulara sesleniyodu "ne gerek var canım Avusturya'ya gitmeğe" diye :tabe:
Tribün isim hakkı için ben de fiyatın düşük oldugunu düsünüyorum ne yazik ki 2 sene sonra bedavaya vermisiz demeyiz insallah..

Çevrimdışı Altuğ

Günaydın Beşiktaş Arena müdavimleri.

iPhone'umdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Çevrimdışı gostung

Evet haklısın, ama aynı Tüzük Tadil kongresinde, bir geçici madde ekletilmiş ve bu maddenin bu yönetim süresince geçerli olmadığı belirtilmişti. Fikret Orman'ın mali kongrede sinirlenip kongreye gidiyorum lafından dönmesinin asli nedeninin, kazanamayacak olması değil bu maddeyi hatırlaması olduğunu sanıyorum

Evet, mantıklı geldi bana da. Zaten sponsorlukların sadece bulunduğu dönemde kullanılması etiktir. Demirören'le geldiğimiz noktanın temel sebebi de bu zaten. Olmayan parayı, kulübün 5 sene sonraki gelirlerini, yani kulübün geleceğini yedik.
Şu anki yönetim de sadece kendi dönemindeki gelirleri kullanmıyor. En yakın örneği tamamı peşin alınan Denizbank anlaşmasıdır. Ama bu yönetimin de bir makul sebebi var, bu mali durumda stadı kendi başına yapmanın yükü altına girdiler. Özellikle stadın yarattığı gelirleri kullanmak zorundalar.

Neyse. Bugün belki de büyük gün. İnşallah çatıyla ilgili iyi haberler alacağız. Sonra da Lokomotif'i iyi edeceğiz.

Çevrimdışı İhsan

Günaydın.
Bir Kartal şu düğmeye bassın artık ☺
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 05 Kasım 2015, 09:02:24
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
firmalar para yağdırıyorda biz en az vereni seçiyoruz sanki :alala:
ev bütçesinden anlamayan borsaya kote olmuş şirket bütçesi uzmanı olmuş :biggrinking:
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı aoguzd

günaydın arena. inşallah güzel bir gün olur, heyecanla bekliyoruz.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

firmalar para yağdırıyorda biz en az vereni seçiyoruz sanki :alala:
ev bütçesinden anlamayan borsaya kote olmuş şirket bütçesi uzmanı olmuş :biggrinking:
Nerden biliyorsun anlamadığımızı benimle beraber mi yaşıyorsun? Stadı eleştirmek için mühendis? Anlaşmaları eleştirmek için bütçe uzmanı? Futbolu eleştirmek için de teknik direktör olmak lazım sanırım. Saçma sapan yorumlar yapacağına kendi argümanını sun. Her tenkite alaycı yorumlar yapıp insanları germekten başka bir işe yaramıyorsunuz bu tür tavırlarla. Kusura bakmayın.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet92

Başlamış çatı yükselmeye,haydi gazamız mübarek olsun

Çevrimdışı Deadam

Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı Hamitt_55

bjk_mabet ‏@bjk_mabet  3 dk.3 dakika önce
Çatı kaldırma işlemi kontroller sonrası tekrar başladı.Artık durmaksızın her gün yükseltilecek.
Kara Kartal....