Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5870353 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmetx

Stadın mülkiyeti hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek düzeyde hazine arazileri konusunda uzmanım.

Bu tarz yapıların tamamının zemin mülkiyeti devlete yani hazineye aittir.
Bu zeminler Gençlik ve spor genel müdürlüğüne tahsis edilir.
ve üzerlerine kamu yararına çalışan klüpler lehine 49 yıllık irtifak hakkı tesis edilir.
Bu süre zarfında kulüpler taşınmazları kullanım amacı doğrultusunda imar planlarına uygun şekilde yenileyebilirler yenisinin yapabilirler.
İrtifak hakkı bedelleri taşınmazın (zeminin) %1'i civarındadır.
Bu irtifak hakkı karşılığında hak lehdarları zeminin üzerinde tesis ettikleri gelirlerin ve 3. kişilere yaptıkları kiralamaların %1'i oranında devlete hasılat payı yatırırlar.
Özel kendi arazisiye tesis yapmadığın sürece tüm Türkiyede durum budur.

Hak lehdarı kulüplerin zemin üzerine yaptıkları yapıların tamamı irtifak hakkı sonunda bedelsiz olarak devlete bırakılır. Yani hakkın süresi sona erdiğinde tüm stadlar devletin malı olacaktır.
Ancak genelde bu süreler hakkın sona ermesine yakın uzatılırlar.

Ayrıca Hak lehdarı klupler istedikleri takdirde bu zeminlerinde mülkiyetini hak süresince herhangi bir ihale olmadan Maliye Bakanlığı Milli Emlak GEnel Müdürlüğünün belirleyeceği fiyattan satınalabilirler. Ancak  takdir edersinizki bizim için bu durum çok mümkün gözükmemektedir. Boğazda merkezi konumda bir yerde zemin bedelinin inanılmaz bir rakam olacağı aşikardır.

Saygılarımla

@Deadam teşekkürler bilgiler için.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı sozkul

Çevrimdışı Necmi

dimi hocam fakat bizim localara yansımadı işte bu fiyatlar
otoban kenarından daha ucuza pazarlandılar yani ben bu konuda hayli şüpheliyim:((
en ucuz locan 110 bin dolara satıldı birde çarpı üç nesi ucuz bunun tokideki en ucuz loca ne kadar
bizdeki en pahalı locada 1M dolar üstü bir paraya gitti tokideki en pahalı loca ne kadar bari bunlarıda açıklada bilelim
demekki toki localarının fiyatını biliyorsun ben bilmiyorum merak ettim @ozan062  ne kadar ucuza gitmiş

Çevrimdışı sozkul

Stadın mülkiyeti hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek düzeyde hazine arazileri konusunda uzmanım.

Bu tarz yapıların tamamının zemin mülkiyeti devlete yani hazineye aittir.
Bu zeminler Gençlik ve spor genel müdürlüğüne tahsis edilir.
ve üzerlerine kamu yararına çalışan klüpler lehine 49 yıllık irtifak hakkı tesis edilir.
Bu süre zarfında kulüpler taşınmazları kullanım amacı doğrultusunda imar planlarına uygun şekilde yenileyebilirler yenisinin yapabilirler.
İrtifak hakkı bedelleri taşınmazın (zeminin) %1'i civarındadır.
Bu irtifak hakkı karşılığında hak lehdarları zeminin üzerinde tesis ettikleri gelirlerin ve 3. kişilere yaptıkları kiralamaların %1'i oranında devlete hasılat payı yatırırlar.
Özel kendi arazisiye tesis yapmadığın sürece tüm Türkiyede durum budur.

Hak lehdarı kulüplerin zemin üzerine yaptıkları yapıların tamamı irtifak hakkı sonunda bedelsiz olarak devlete bırakılır. Yani hakkın süresi sona erdiğinde tüm stadlar devletin malı olacaktır.
Ancak genelde bu süreler hakkın sona ermesine yakın uzatılırlar.

Ayrıca Hak lehdarı klupler istedikleri takdirde bu zeminlerinde mülkiyetini hak süresince herhangi bir ihale olmadan Maliye Bakanlığı Milli Emlak GEnel Müdürlüğünün belirleyeceği fiyattan satınalabilirler. Ancak  takdir edersinizki bizim için bu durum çok mümkün gözükmemektedir. Boğazda merkezi konumda bir yerde zemin bedelinin inanılmaz bir rakam olacağı aşikardır.

Saygılarımla

Stad'dan başka bir imar izni olmayan yerde mi inanılmaz bir rakam olur @Deadam ?

Çevrimdışı ahmetx

@Deniz @Erhan şu fotovoltaik camların enerji verimliliği nasıl bu sayfada bilgi vermişler.

http://www.taiyokogyo.com/tss/
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Deadam

Stad'dan başka bir imar izni olmayan yerde mi inanılmaz bir rakam olur @Deadam ?

imar planında stad alanı diye değilde spor ve sosyal kültürel tesis alanıdır orası.
 Yani düşünün orda bir spor alanı olacak ama etrafı ve içi sosyal kültürel tesis olacak. taşınmazın değeri ona göre belirlenir. Yani kapalı yüzme havuzu, spor salonu, tenis kortu falanda spor alanı olduğunu düşünürsek. M² fiyatı çok fazla olacaktır.
İlla konut veya işyeri olarak imar planında ayrılmasına gerek yok. mevcut plan haliylede çok değerli olur.

Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı ahmetx

silikon membranın özelliğinden dolayı çatı farkı renklere bürünebilecek

Çevrimdışı İhsan

silikon membranın özelliğinden dolayı çatı farkı renklere bürünebilecek

Münih stadı ETFE ile yapılmış. Silikon ile değil
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı ahmetx

Münih stadı ETFE ile yapılmış. Silikon ile değil
evet ben örnek olsun diye koymuştum fotoyu.

Çevrimdışı ahmetx

3 stadın google mapten görüntüsü .Bizimki uydunun pozisyonundan dolayı biraz yamuk görünüyor.
[ Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 16:11:19 ahmetx ]

Çevrimdışı pascal26

kesinlikle aynı fikirde değilim ki bu zaten çokta önemli değil çnk döviz der işin içinden sıyrılır başkan bey
fakat benim gibi muhalefet olanlara bunları anlatması boşa dil dökmedir çnk sen 103 milyon dolar dedin sapmalarla 350milyon tl dedin fakat inanıyorumki çok daha fazlaya mal oluyor olmakta
o konudada şeffaflık yokki ben böyle rahat konuşabişliyorum zaten herkes birşey der çnk kesin bir dille ortaya dokulmus belgeler yok ortada

Belirtilen rakamın üzerinde maliyet oluşmuş olabilir. Ama burada "inanıyorum ki çok daha fazladır" diye bir argümanla eleştiri yapmak mantıklı değil. SPK sı var Denetleme Kurulu var Mali Genel Kurulu var, o var bu var.
Bu kadar denetlenen bi kurumda birini suçlayacaksan ortaya somut argümanlar koymak gerek.
Mesela stadtaki x malzeme piyasada ortalama y fiyatına iken bu yönetim y+z fiyatına yaptırmıştır fln demek lazım.

"yeterince şeffaf değilse ben istediğim gibi suçlayabilirim" diye bi mantık yok. Bence tabi...

Çevrimdışı sallapati

Ben mi yanlış hatırlıyorum.. Başkan geçenlerde stadın sanatsal altyapısı için iyi miktarda para ayrıldı demişti.. Bu paranın içinde müze dışında çevre düzenlemesi de olacaktır bence..
çeşitli heykeller , görseller vs..
 teknoloji ile bütünleşik yaparlar heralde

Çevrimdışı ErsinA.

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Ekim 2015, 16:19:52
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı sallapati

tribün sponsorları

sompo japan
coca cola
denizbank
milangaz

olur.. at fava bekle  :D :D

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Erdem Çözer

Şimdi ortaya bir eser çıktığında eleştirmek çok kolay. Fikret Başkanı sevip sevmemeniz önemli değil. stadıda kendi cebinden yapmıyor Beşiktaşın Kaynakları İle Beşiktaş için yapıyor. Sponsorlar Fikret ORMAN için değil Beşiktaş ismi için geliyorlar.

Stadın çatı kaplamasının uygun olmadığı gerçeğine inanmıyorum 150 M$ projenin en önemli kısmında araştırma yapılmadan malzeme seçimi yapılmaz. O malzemelerin yıpranma yanma rüzgara verdiği tepki hepsi araştırılmıştır.

Stadda şu yok bu yok demek kolay iş, Bu çaplı büyük işlerde öncelikli olan amaca yönelik imalattır. Önce Stadın Maç yapılacak seviyede ve taraftarlara en iyi hizmeti sağlaması için yapılır. Çünkü stada binaya ruh katan taraftar ve insanlardır.

Wall Of Fame, kartal heykelleri, Seba, Baba Hakkı, Şeref Bey, heykelleri görselleri zaman içerisinde stadda yerini alacaktır.

2 yıl içerisindeki ilerlemeye ayrıca dikkat çekmek isterim. Spor Klüplerinin gelir alanları çok kısıtlıdır. O nedenle bu kadar büyük bir projeyi herkese ve herşeye rağmen klüp imkanlarıyla - borçlanarak dahi olsa - yapmak gerçekten başarılı bir iştir. (Sn: Melih Gökçek bile twitterdan ihbarda bulunmuştu stadın altında tarihi eser var diye ANkarada Ulusta Tarihi eserin üstüne yapılan Ulus şehir çarşısına ruhsat veren kişi olduğunu unutup) bu sürede devlet tarafından yapılan projeler bile bu seviyeye gelemedi. Kulüp borçlanırken ona borç verenler karşılığı olduğunu bildikleri için veriyorlar.

SOnuç olarak Bu sezona yetişmezmiş, görsellik kötü, şu eksik bu eksik yorumlarını yapmak kolaycılık.

Ayırca Sn Fikret Orman'ın yalan söylemesi idari bir hatadır. Ancak Gerek sponsorluk gerek heyecanı ayakta tutmak gerek seçimlerde oy kaybını engellemek gerekse kombine satışını teşvik için yapıldığı düşünülerek kabullenilebilir. Kötü niyet olduğunu düşünmüyorum.
Bu sezon seçime kadar yetiştireceğinide umud ediyorum.

Uzun oldu pek çoğunuz okumayacaksınız biliyorum.

Hayatta Tek aşk BeşiktAŞK

Yapılan işi takdir etmek lazım. 3 Sezonda bile bitirilirse bu stad Başarılı bir çalışmadır.

Her kelimesine katılıyorum.. yapılınca çok kolay geliyor bazılarına ama kulübün şartları ve stadın konumu düşünüldüğünde ancak bu kadar olabilirdi..
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmetx

Ben mi yanlış hatırlıyorum.. Başkan geçenlerde stadın sanatsal altyapısı için iyi miktarda para ayrıldı demişti.. Bu paranın içinde müze dışında çevre düzenlemesi de olacaktır bence..
çeşitli heykeller , görseller vs..
 teknoloji ile bütünleşik yaparlar heralde

evet anish kapoor figürü yapılacak milyon dolarlık stadın önüne mi arkasına mı bir yere .

Çevrimdışı ozan062

en ucuz locan 110 bin dolara satıldı birde çarpı üç nesi ucuz bunun tokideki en ucuz loca ne kadar
bizdeki en pahalı locada 1M dolar üstü bir paraya gitti tokideki en pahalı loca ne kadar bari bunlarıda açıklada bilelim
demekki toki localarının fiyatını biliyorsun ben bilmiyorum merak ettim @ozan062  ne kadar ucuza gitmiş

kaçkez haberi yapıldı

belirlenen fiyatların bandı acıklandı simdi aklımdaki 100-150 bizimkiydi 200de gsninkiydi ama yanılıyorda olabilirim fakat gsninki fazlaydı kaçkezde bunu o donem dillendirdim biriniz birsey diyemedi

dedinizki olmayan stad tabiki ucuz olacak
bende diyorumkli bastan fiyat ne olarak belirlenirse hep oyle gider buda benden size bilgilendirme olsun yani ucuza gitti
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı İhsan

Her kelimesine katılıyorum.. yapılınca çok kolay geliyor bazılarına ama kulübün şartları ve stadın konumu düşünüldüğünde ancak bu kadar olabilirdi..

Aynen. Stadın bu kısa zamanda bu hale gelmesi mucize gibi bir şey benim için.  :ok:
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı ErsinA.

IMG Doğuş Stadyum Projeleri Direktörü Ceyhun Kazancı'nın açıklamaları;

En ucuz locamızın 1 koltuk fiyatı 3250 Dolar + KDV’dir. Bunlar kale arkası localarımız.
En pahalı Locamız 12.000 Dolar + KDV’dir. 3’er yıllık satış yapıyoruz.

Örneğin kale arkası loca olduğunu düşünelim. Koltuk fiyatı 3250 Dolar+KDV, çarpı 10, çarpı 3 yıllık olduğu için 3 olarak hesaplıyoruz.
Böylece toplam fiyatı bu şekilde buluyoruz. Yan taraftaki localar içinde aynı şeyler geçerlidir. Loca kapasitesine göre bu durum değişiyor. 9 kişiden başlıyor, 21 kişiye kadar devam ediyor. “ dedi.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

dimi hocam fakat bizim localara yansımadı işte bu fiyatlar
otoban kenarından daha ucuza pazarlandılar yani ben bu konuda hayli şüpheliyim:((

Fulya'da 100 milyon doların geleceğin satılmış gıkını çıkarmamışsın, 1 locaya verilen 1 milyonu beğenmiyorsun :s18:

Çevrimdışı ErsinA.

Yukarıdaki hesaba göre en ucuz locamızın KDV dahil 3 yıllık fiyatı 115.050 USD.

Yıllık en ucuz loca fiyatı ise 38.350 USD. (KDV dahil)

Çevrimdışı aziz1903

Akyazı'nın stad prekast altlarına kan kırmızı boya kullanılıyor   :claps:

Çevrimdışı Deadam

Akyazı'nın stad prekast altlarına kan kırmızı boya kullanılıyor   :claps:

Bordo olmasını amaçlamışlardır.
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz