Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5867270 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Ekim 2015, 10:22:26
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
çatı bugün öğle namazına müteakip kaldırılacaktır :biggrinking:
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Şu stat rüya gibiydi. Olmamasına çok üzülmüştüm her şeyiyle.

Koltuk yapısı da illa olacaksa böyle olur piksel filan gerçekten saçmalık bence.

Üst katlarda normal çıkış görülmeyince akla gelenler ya görselde unutuldu ya da üst katların en arkasından, en tepeden giriş çıkış yapılacak  :alala:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı ahmetx

[ Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 11:54:33 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Üst katlarda normal çıkış görülmeyince akla gelenler ya görselde unutuldu ya da üst katların en arkasından, en tepeden giriş çıkış yapılacak  :alala:
o render ham çalışmaydı , çıkış kapılarını sonra belirleyeceklerdi.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Factatum

simetrik kolonlar daha güzel değil miydi ? @Necmi abi?

Estetik kaygılar şüphesiz kişiden kişiye değişiyor. Bir de zamanla bir çok şeyin değiştiğini akıldan çıkarmamak lazım.

80'lerde kadınlar vatkalı gömlek, bizler pileli ve kırçıllı taşlanmış kotlar giyorduk. Zamanına göre normaldi. Ancak şimdilerde o döneme ait saç şekillerimiz ve kıyafetlerimizle çektirdiğimiz fotoğrafları köşe bucak kaçırıyoruz.  :evillol:

Ama bazı şeyler var; onlarca yüzlerce yıldır hala muhteşem görünüyorlar. Atina'daki Pantheon, Roma'daki Collesium, Paris'deki Notre Dame, Berlin'deki Olimpiyat Stadı gibi.

Vodafone Arena'da kolonların simetrik olmasını arzu ederdim. Zira o zaman anıt gibi bir stada sahip olacaktık. Şimdi ki gelip geçici moda esintisi taşıyor havasına sahip. Belki de 80'lerdeki şeklimiz gibi.

Yanlış anlaşılmasın. Yine şu haliyle bile, Şükrü Saracoğlu, Toki ve Timsah Arena'nın çirkin dış kabuğundan daha estetik. Ancak simetrik olsaydı, daha iyi olacağı yönünde fikrim.

Zevkler ve renkler işte.  :icool:
 @Necmi @ahmetx

[ Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 11:49:27 Factatum ]

Çevrimdışı Deniz

Simetrik hastalığı yoksa simetrik kolonları hiç sevmem.
Asimetrik bir estetik algısı yaratıyor.
Şu an oldukça güzel duruyor.İyi ki simetrik olmadı.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı warofpoet

Estetik kaygılar şüphesiz kişiden kişiye değişiyor. Bir de zamanla bir çok şeyin değiştiğini akıldan çıkarmamak lazım.

80'lerde kadınlar vatkalı gömlek, bizler pileli ve kırçıllı taşlanmış kotlar giyorduk. Zamanına göre normaldi. Ancak şimdilerde o döneme ait saç şekillerimiz ve kıyafetlerimizle çektirdiğimiz fotoğrafları köşe bucak kaçırıyoruz.  :evillol:

Ama bazı şeyler var; onlarca yüzlerce yıldır hala muhteşem görünüyorlar. Atina'daki Pantheon, Roma'daki Collesium, Paris'deki Notre Dame, Berlin'deki Olimpiyat Stadı gibi.

Vodafone Arena'da kolonların simetrik olmasını arzu ederdim. Zira o zaman anıt gibi bir stada sahip olacaktık. Şimdi ki gelip geçici moda esintisi taşıyor havasına sahip. Belki de 80'lerdeki şeklimiz gibi.

Yanlış anlaşılmasın. Yine şu haliyle bile, Şükrü Saracoğlu, Toki ve Timsah Arena'nın çirkin dış kabuğundan daha estetik. Ancak simetrik olsaydı, daha iyi olacağı yönünde fikrim.

Zevkler ve renkler işte.  :icool:
 @Necmi @ahmetx

bu simetri konusunda bence farklı olması daha iyi , sonuçta bir berlin olimpiyat stadı değil , sütunlar rastgele mi yapıldı bilmiyorum ama bişey düşünülerek belli sırada konulduysa bence çok daha anlamlı olur... mesela boşluklarıyla beraber her sütuna bir harf geldiğinde anlamlı bir cümle oluşturması vs gibi. Aslında çok hoş bi fikir hani her sütunda kabartma harfler olması birbirinden uzak sütunların boşlukları oluşturması gibi..  :D :D
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...

Çevrimdışı denilanz

Ben de kolonların asimetrik halini daha çok beğenenlerdenim. Simetri bana çok basit geliyor. Asimetrik hali daha bir gizemli duruyor. Gizem deyince aklıma asimetrik kolonlar kullanılarak mors alfabesi veya 2'li sayı sistemiyle (kolonlar için bu daha uygun) bir mesaj gizlenebilir miydi acaba diye bir fikir geldi. Örneğin "Şampiyon Beşiktaş" gibi.

İkili sayı sistemiyle SAMPIYON BESIKTAS: 0101001101000001010011010101000001001001010110010100111101001110001000000100001001000101010100110100100101001011010101000100000101010011

İkili sayı sistemiyle KARAKARTAL: 01001011010000010101001001000001010010110100000101010010010101000100000101001100

Kolonları 1, boşlukları 0 olarak düşünerek bir mesaj gizlenebilirdi bu şekilde. Güzel olurdu bence.

Not: Lan yoksa yaptılar mı böyle bir şey! :evillol:

Çevrimdışı denilanz

bu simetri konusunda bence farklı olması daha iyi , sonuçta bir berlin olimpiyat stadı değil , sütunlar rastgele mi yapıldı bilmiyorum ama bişey düşünülerek belli sırada konulduysa bence çok daha anlamlı olur... mesela boşluklarıyla beraber her sütuna bir harf geldiğinde anlamlı bir cümle oluşturması vs gibi. Aslında çok hoş bi fikir hani her sütunda kabartma harfler olması birbirinden uzak sütunların boşlukları oluşturması gibi..  :D :D
Yok artık! :D Ben mesajı yazarken siz de aynı şeyi düşünmüşsünüz. :kop:

Çevrimdışı beşiktaşk

Çevrimdışı sozkul

Kesinlikle katılmıyorum asimetrik mimari bence simetrikten çok daha iyidir.
simetrik işi çok basit gösterir. ama bu tamamen zevk meselesi bazı insanların nedenini
bir türlü anlayamadığım takıntıları var aslında sağ sol incelediğimizde asimetrik değil simetrik olduğunu görürüz
sağ sol birbirinin simetrisi kendi içinde asimetrik görünüyor ama bütünde simetrik @Factatum

Sağ sol simetrisi  bir tek yeni açığın arka tarafından bakınca yok @Necmi, bir kolon eksik bir tarafta,o kolonun unutulduğunu düşünüyorum ben.  Lütfen kızmayın böyle bir projede kolon unutulur mu öyle şey olur mu diye. Süs kolonu olduğu için unutulma opsiyonu var diyorum. Mutlaka farketmişlerdir ama gerek duymamışlardır düzeltmeye :)

Forumu uzun zamandır takip ediyorum hatta canlı olarak Kazayı izlemişliğim de var..fakat aklıma takılan bir soru için dayanamadım üye oldum. Anish kapoor un heykeli hakkında bilgisi olan varmı nereye yapılacak veya nasıl olacak?

Stadın yapımında bizleri her konuda bilgilendirdiğiniz ve Katkılarınız için teşekkür ederim

Çevrimdışı sozkul

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Factatum

Ben de kolonların asimetrik halini daha çok beğenenlerdenim. Simetri bana çok basit geliyor. Asimetrik hali daha bir gizemli duruyor. Gizem deyince aklıma asimetrik kolonlar kullanılarak mors alfabesi veya 2'li sayı sistemiyle (kolonlar için bu daha uygun) bir mesaj gizlenebilir miydi acaba diye bir fikir geldi. Örneğin "Şampiyon Beşiktaş" gibi.

İkili sayı sistemiyle SAMPIYON BESIKTAS: 0101001101000001010011010101000001001001010110010100111101001110001000000100001001000101010100110100100101001011010101000100000101010011

İkili sayı sistemiyle KARAKARTAL: 01001011010000010101001001000001010010110100000101010010010101000100000101001100

Kolonları 1, boşlukları 0 olarak düşünerek bir mesaj gizlenebilirdi bu şekilde. Güzel olurdu bence.

Not: Lan yoksa yaptılar mı böyle bir şey! :evillol:

Sonra şehir efsaneleri nasıl ortaya çıktı oluyor?  :evillol:

Biri burada okuduğunu, "Sutun aralıklarının farklı olmasının sebebi var. Şampiyon Beşiktaş yazıyor" şeklinde aktaracak. Aktardığı da başka yere " Oğlum deli misin! Bizim stadı mason mimar çizdi. Her tarafında ezoterik imgeler var" şeklinde geliştirecek. Renkli duyduğun da "Beşiktaş mason takımı" diye basacak damgayı.

Oysa mimar çatı taşıyıcı kolonlarının arasına, ikili ve tekli süs kolonları serpiştirmiş aslında.  :evillol:

ysariusta

• Ziyaretçi

Forumu uzun zamandır takip ediyorum hatta canlı olarak Kazayı izlemişliğim de var..fakat aklıma takılan bir soru için dayanamadım üye oldum. Anish kapoor un heykeli hakkında bilgisi olan varmı nereye yapılacak veya nasıl olacak?

Stadın yapımında bizleri her konuda bilgilendirdiğiniz ve Katkılarınız için teşekkür ederim
O konuda henüz bir bilgi yok

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Öncelikle hoşgeldin ( Yaşını yazmadığın için nasıl hitap edeceğimi bilemedim  :)  )
Başkan 3 ay kadar önce anlaşma aşamasına geldiğini, sponsorların desteği ile yapılacağını ve Beşiktaş'ımızın yanında İstanbul'u da simgeleyecek bir heykel olacağını söylemişti. Bildiğim kadarı ile şu ana kadar başka bir haber çıkmadı
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı ErsinA.

Dünkü resimlerde sahanın ortasında bekleyen 4-5 parça destek iskelesi vardı.

iç ve dış çember bittiğine göre bu destek iskelelerini acaba nerede kullanacaklar??

Çevrimdışı ask1903

Asimetrik kolon tartışmasına bir ucundan bende katılayım. Bünyamin hoca, ben okula başladığımda (1990 Yıldız Mimarlık) asistanlığının ilk yılıydı. Biraz ukala olduğu düşünürdüm. Hoş hangi mimar biraz ukala değil ki... Okul sonrasında takip edebildiğim kadarıyla bir çok ulusal proje yarışması kazandı. Hatta geçimini bir ara yarışma ödülleri ile sağlıyordu diye duymuştum. Sonuç olarak günümüz mimarisinde önde gelen tasarımcılar arasında, kim ne derse desin, Bünyamin Derman ilk beş mimar arasındadır. Yapmış olduğu tasarımı ve ortaya çıkan ürünü, ben mimar olarak çok beğenmekteyim. Düşünülenin aksine asimetrik kolonların gelir geçer bir modadan daha çok, bulunduğu bölgede döneminin izlerini yansıtacak özel bir yapıya, özel bir hava kattığını düşünmekteyim.
Bu vesile ile foruma emeği geçen bütün arkadaşlara da teşekkür ederim. Günlük takipçinizim.
Selamlar...

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Asimetrik kolon tartışmasına bir ucundan bende katılayım. Bünyamin hoca, ben okula başladığımda (1990 Yıldız Mimarlık) asistanlığının ilk yılıydı. Biraz ukala olduğu düşünürdüm. Hoş hangi mimar biraz ukala değil ki... Okul sonrasında takip edebildiğim kadarıyla bir çok ulusal proje yarışması kazandı. Hatta geçimini bir ara yarışma ödülleri ile sağlıyordu diye duymuştum. Sonuç olarak günümüz mimarisinde önde gelen tasarımcılar arasında, kim ne derse desin, Bünyamin Derman ilk beş mimar arasındadır. Yapmış olduğu tasarımı ve ortaya çıkan ürünü, ben mimar olarak çok beğenmekteyim. Düşünülenin aksine asimetrik kolonların gelir geçer bir modadan daha çok, bulunduğu bölgede döneminin izlerini yansıtacak özel bir yapıya, özel bir hava kattığını düşünmekteyim.
Bu vesile ile foruma emeği geçen bütün arkadaşlara da teşekkür ederim. Günlük takipçinizim.
Selamlar...

Bilgi için teşekkürler. " bulunduğu bölgede dönemin izlerini yansıtma " konusunu açarsanız sevinirim. Yani günümüzle ilgisini siz nasıl kuruyorsunuz. Şimdiden teşekkürler
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı pascal26

Çatıyı yukarı çekme işlemi gece de devam edecek mi? Akşamları paydos edip havada bırakmak çok mantıklı olmaz sanki? Bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.

Çevrimdışı msk_bjk

asimetrik kolonlarin sebebinin stadin oval seklinden kaynaklandigini dusunuyorum. eger yuvarlak daire seklinde olsaydi kolonlar simetrik olurdu

msk

Çevrimdışı Tolga

:hosgeldin
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Ekim 2015, 13:33:12
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!

:hosgeldin
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana